Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Shutdown Timer

View previous topic View next topic Go down

Shutdown Timer

Post by Admin on Tue Aug 25, 2009 10:07 am

Bende ni dah lame sbenarnye aku pakai, saje nak share, kot2 ade yg berminat...

Biasanya pakai mase nak tido, tapi nak abiskan download dlm mase sejam dua lagi... ataupun mase tido tu, nak layan lagu2 mp3 ker sampai tertido, takkan tak off pc sampai besok kan??? so, buat la timer utk shutdown pc... ade yg pakai software, tp aku lebih suke pakai code ni jer, simple...

utk shutdown, copy code ni:
Quote:
shutdown -s -f -t 18000
paste kat notepad, save dan rename kpd sd.bat atau ape2 name jer, .bat... nnti click jer file ni dan pc start counting, sampai 5 jam atau 18000 saat, pc akan shutdown... no ni dalam saat bleh ubah2, brape saat korang suke letak...

buat satu lagi file dengan code ni, kalo tetibe korang tak jadi utk shutdown pakai timer ni:
Quote:
shutdown -a
save dan rename kpd a.bat atau ape2 name jer...

p/s: jangan pakai name shutdown.bat, nnti die tak jalan...
pps: aku tak pasti thread ni dah ade ke blum, sebab mende ni memang dah lame... hehhee...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Shutdown Timer

Post by annchupachup on Wed Aug 26, 2009 4:44 am

mcm action script jew..

whateverpn thx 4 diz useful knowledge..

annchupachup
Budak Tadika
Budak Tadika

Posts : 21
Join date : 26/08/2009
Age : 26
Location : J.B

Back to top Go down

Re: Shutdown Timer

Post by hanabyozora on Wed Aug 26, 2009 6:07 am

i dont understand about it Sad

hanabyozora
Budak U
Budak U

Posts : 163
Join date : 25/08/2009
Age : 26
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Shutdown Timer

Post by adie on Wed Aug 26, 2009 8:21 am

ntah...puas memikir....apa 2......anyway thanks for info.......

adie
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 133
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: Shutdown Timer

Post by Admin on Thu Aug 27, 2009 3:53 pm

lor adie...kan ada explaination kat atas tu.. menda ni cam remote la.. kau kalau tgh download barang dari interner tapi kau dah ngantuk nak tido takut takde org nak shut downkan pc pakai la menda ni... jadi pc kau akan automatic shut down dlm tempoh masa yg kau tetapkan...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Shutdown Timer

Post by Joe on Thu Aug 27, 2009 4:54 pm

bgos la klau ade software tu....
lgi2 org yg kat office tu....
silap2 nk balek umah telupe lak nk tutup comp tu....
ape2 pon mmg bgos shutdown timer tu admin.....
Cool Cool Very Happy Very Happy

Joe
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 401
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: Shutdown Timer

Post by adie on Thu Aug 27, 2009 4:58 pm

Admin wrote:lor adie...kan ada explaination kat atas tu.. menda ni cam remote la.. kau kalau tgh download barang dari interner tapi kau dah ngantuk nak tido takut takde org nak shut downkan pc pakai la menda ni... jadi pc kau akan automatic shut down dlm tempoh masa yg kau tetapkan...
tq admin...insyallah saya akan cuba..

adie
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 133
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: Shutdown Timer

Post by zis on Mon Aug 31, 2009 2:24 pm

benda ni adalah lebih kurang macam ni..zis slalu gunakan benda ni sebagai konon2nya nak hack komputer orang..haha
ataupon letak kat laptop zis sendiri..mana yg gatal2 tgn bukak laptop zis tu..silap haribulan tekan2 terus shotdown..
pastu kluar la msg WARNING..U HAVE BEEN HACKED!
kelam kabut budak2 ni..haha

TUTORIAL:
Langkah 1:
-Klik kanan mouse anda kat desktop
-Satu window baru akan kuar.
-Kat dalam tu, korang tulis shutdown -s -t 10 -c "You have been Hacked" kat ruang kosong(textbox) tu. -Tgk gambar untuk paparan lebih jelas.- ( 10 for sepuluh saat ... 30 for tiga puluh saat.. dan seterusnya ...)



Langkah 2:
-Kemudian, bagi nama kat shortcut korang tu... sbgai contoh .. Internet Explorer.exe.
-Kemudian klik finish.

Langkah 3:
-Right Click kat shortcut yang korang dah wat tu.
-Klik 'Properties'.
-Klik 'CHANGE ICON'.
-Pilih 'icon' Internet Explorer.
-Tekan Ok, & Tekan OK lagi skali.


Langkah 4:
-Sembunyikan Internet Explorer.exe yg original kat tempat lain .. contohnya dalam my document atau sebagainya ...
-So, bila family korang atau sapa-sapa saje yang gunakan PC anda.. dan kemudian tekan Internet Explorer.exe yang palsu tu tdi.. PC korang tu akan automatic shutdown dalam masa 10 saat.(lihat langkah 1).



p/s: ni tutorial zis copy paste dari forum lain daripada moderator SoLarIZe..credit to forum kripkornstudios

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Shutdown Timer

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 01, 2009 3:15 am

bagus gak nie tp aku x try lagi hahahaha

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Shutdown Timer

Post by cikmie on Tue Sep 01, 2009 2:11 pm

mcm best jer..i try.....

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Shutdown Timer

Post by cikmie on Tue Sep 01, 2009 2:14 pm

tak boleh pon zis..aku pakai vista...

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Shutdown Timer

Post by cikmie on Tue Sep 01, 2009 2:27 pm

apsal takleh cancel pon..dh 3 kalu laptop aku shutdown..aku click kat a.bat tuh takleh pon..dia trus off..ampeh..ahahahah..bodo tol aku...

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Shutdown Timer

Post by zis on Tue Sep 01, 2009 2:30 pm

ahakzzz..
cara nak disable benda ni..
start > run > tulis shutdown -a

kalo tabley buat tu..nanti zis tanyakan member zis tu..apa pasal tabley..haha

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Shutdown Timer

Post by cikmie on Tue Sep 01, 2009 2:31 pm

wokeh..tanya jangan tak tanya...ades ada 2 minit nak shutdown nih..oi2....

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Shutdown Timer

Post by zis on Tue Sep 01, 2009 2:33 pm

cikmie wrote:wokeh..tanya jangan tak tanya...ades ada 2 minit nak shutdown nih..oi2....

haha..cikmie2..aduyai..takpe2..zis dah tanya dah..tunggu dia reply je..
or kalo nak disable pon cara paling senang delete balik icon tu..abis cerita..hehe
tu kalo ikut tutorial yg zis kasi laa..tapi tak tau kalo yg mr admin punya tu..tapi rasanya macam sama je kot..

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Shutdown Timer

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 01, 2009 8:18 pm

hehehe... cik mie bole la... aku buat bole ja.. terimas la ngajar benda2 cam nie.. walaupun benda tuh cam budak2.. tp aku baru belajar.. hahahah.. terimas sekali lagi... mmg best la benda nie (Y)

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Shutdown Timer

Post by Takiya on Sun May 09, 2010 7:02 am

shutdown timer ker shutdown prank?

http://combocrewz.ucoz.com

Takiya
baby
baby

Posts : 1
Join date : 09/05/2010

Back to top Go down

Re: Shutdown Timer

Post by Sponsored content Today at 2:13 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum