Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


I.S.A KEJAM TAPI MASIH RELEVAN?

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: I.S.A KEJAM TAPI MASIH RELEVAN?

Post by !k!n@Pr!s0N BrEak on Fri Sep 11, 2009 12:29 pm

malaysia memang negare islam tp pentrnak khinzir terbesar die asia xke pelik 2..chine pon xde nak ternak khinzir mcm malysia walaupon rate2 rkytnye mkn khinzir.dorang import dari malaysia je...haha
kalau nabi isa dah mampos vavi2 tu kne bunuh..tp malaysia lak ternak secare besar-besaran.

!k!n@Pr!s0N BrEak
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 331
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: I.S.A KEJAM TAPI MASIH RELEVAN?

Post by jacksperow on Fri Sep 11, 2009 12:32 pm

!k!n@Pr!s0N BrEak wrote:malaysia memang negare islam tp pentrnak khinzir terbesar die asia xke pelik 2..chine pon xde nak ternak khinzir mcm malysia walaupon rate2 rkytnye mkn khinzir.dorang import dari malaysia je...haha
kalau nabi isa dah mampos vavi2 tu kne bunuh..tp malaysia lak ternak secare besar-besaran.
wakakkakakakakak...abis cb gilababi tu camne???
wakakkaakakkaka abe ngan sis jangan marah...
i m just joking....ampoOn...

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: I.S.A KEJAM TAPI MASIH RELEVAN?

Post by Pijan on Fri Sep 11, 2009 12:36 pm

!k!n@Pr!s0N BrEak wrote:malaysia memang negare islam tp pentrnak khinzir terbesar die asia xke pelik 2..chine pon xde nak ternak khinzir mcm malysia walaupon rate2 rkytnye mkn khinzir.dorang import dari malaysia je...haha
kalau nabi isa dah mampos vavi2 tu kne bunuh..tp malaysia lak ternak secare besar-besaran.

Macamana ko leh katakan negara islam jika kerajaan Malaysia enggan melaksanakan Hukum Allah SWT mengantikan Undang2 Sekular yang sediada?? Tak dapat banyak pun, sekurang2nya orang islam di Negara ni diwajibkan dibicara,dihukum mengikut cara islam..Insya Allah kalau dah orang kafir sendiri tengok betapa cantiknya hukum yang direncanakan Allah SWT tu, mereka juga akan tertarik kepada hukum ini..


Kenapa ko nak bunuh khinzir2 tu?? Bukankah khinzir tu makhluk Allah SWT jugak?? Tahukah ko dengan menzalimi haiwan itu, walaupun ianya seekor khinzir, tetap berdosa hukumnya??

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: I.S.A KEJAM TAPI MASIH RELEVAN?

Post by Mr.Puaka on Sat Sep 12, 2009 3:24 am

Pijan wrote:
Mr.Puaka wrote:
Pijan wrote:Sape yang cakap beer tu bukan arak?? Mungkin dia kate root beer atau ginger beer tu kut bukan arak..kalau mcm tu betul la tu...

Dia nk kate ape pun lantak dia la kalau dia bukan muslim...yang PAS mahu ialah org muslim jangan dibenarkan beli arak di Negeri Selangor..
Itu jer...

Haha.. itu la saya cakap, tidakkah PAS tu peka dgn setiap kenyataan yang dikeluarkan org kalangan org dia sendiri. oh dia nak kata apa pun lantak lah.. oii kenyataan macam tu boleh mengelirukan budak-budak la saudara.

Yer lantak la kan psl dia cina tahu apa pasal Islam ini, oii tktau pasal Islam la PAS kena tunjuk ajar, jgn suka-suka keluarkan kenyataan beer tu bkn arak. Tak nampak ke statment macam tu ada ke hormat org Islam.

Aku nak out siap-siap diri nak pi jumaat, malam aku sambung balik.


Mane kau tahu PAS tak beri dia tunjuk ajar?? Semua nk kene masuk media BN dulu ke baru ko nk paham@percaya PAS beri dia tunjuk ajar??
Statement ko tu yg DAP kate beer tu bukan arak pun aku sendiri pertama kali baca kat sini..ntah betul ntah tidak..aku layan je lah sebab kesian kat kau tu..

Saudara org PAS sendiri takkan taktau, ni bkn saya punya statment, saya terbaca dalam satu akhbar, ada sorang cina ni cakap "kami tidak jual arak, tetapi hanya menjual beer" tidakkan statment mcm tu boleh mengelirukan remaja-remaja Islam yang kita sendiri sedia maklum kebanyakkan remaja kita skrg rosak akhlak.

Kalau PAS beri tunjuk ajar tkkan lah masyarakat cina, tk sedar apa itu beer itu arak, kalau cina kelantan saya yakin la mereka ni tahu tahap sensitiviti umat Islam mcm mana sebab saya org Kelantan, lesen arak kt Kelantan pun tk banyak dikeluarkan, ketika zaman saya bersekolah hanya ada beberapa kedai sahaja yang menjual arak, pusat beli belah shopping kompleks masa tu tak jual pun arak, hanya kedai-kedai cina yang kecik-kecik sahaja yang jual.

Kenapa kat Selangor tknak ikut cara PAS tadbir negeri Kelantan? tak ke nampak betapa pincangnya gabungan ketiga-tiga parti ini. Mungkin masih baru lagi kan gabungan mereka ini tu ada sedikit ketidaksefahaman antara mereka. Tapi saya rasa gabungan mereka takkan ke mane sebab ketiga-tiga parti ini mempunyai dasar perjuangan yang berbeza.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: I.S.A KEJAM TAPI MASIH RELEVAN?

Post by Pijan on Sat Sep 12, 2009 12:27 pm

Mr.Puaka wrote:
Saudara org PAS sendiri takkan taktau, ni bkn saya punya statment, saya terbaca dalam satu akhbar, ada sorang cina ni cakap "kami tidak jual arak, tetapi hanya menjual beer" tidakkan statment mcm tu boleh mengelirukan remaja-remaja Islam yang kita sendiri sedia maklum kebanyakkan remaja kita skrg rosak akhlak.

Kalau PAS beri tunjuk ajar tkkan lah masyarakat cina, tk sedar apa itu beer itu arak, kalau cina kelantan saya yakin la mereka ni tahu tahap sensitiviti umat Islam mcm mana sebab saya org Kelantan, lesen arak kt Kelantan pun tk banyak dikeluarkan, ketika zaman saya bersekolah hanya ada beberapa kedai sahaja yang menjual arak, pusat beli belah shopping kompleks masa tu tak jual pun arak, hanya kedai-kedai cina yang kecik-kecik sahaja yang jual.

Kenapa kat Selangor tknak ikut cara PAS tadbir negeri Kelantan? tak ke nampak betapa pincangnya gabungan ketiga-tiga parti ini. Mungkin masih baru lagi kan gabungan mereka ini tu ada sedikit ketidaksefahaman antara mereka. Tapi saya rasa gabungan mereka takkan ke mane sebab ketiga-tiga parti ini mempunyai dasar perjuangan yang berbeza.

Hassan Ali, Ronnie Liu sepakat isu 'Arak' selesai





Hazayani & Dzulfikar Mashoor| Foto Wan Zahari

Thu | Aug 13, 09 | 2:49:57 pm MYT

KUALA LUMPUR, 13 Ogos (Hrkh)
- Pesuruhjaya PAS Selangor Dato' Dr Hassan Ali bersama Exco DAP Ronnie
Liu menyatakan kata sepakat isu penjualan Arak dianggap sudah selesai.
Kedua-dua
mereka dilihat berjabat tangan dan berdamai secara terbuka di satu
sidang media bersama di Tropicanna dekat sini petang tadi. Dalam kenyataan kedua-dua belah pihak, mereka bersetuju bahawa penjualan arak dibenarkan bagi orang bukan Islam.

Namun ianya mesti dikawal dan tidak dibenarkan kepada orang
Islam
.
Dalam masa yang sama, difahamkan, kedua-duanya bersetuju bahawa
tidak ada permit baru akan dikeluarkan bagi tujuan penjualan minuman
beralkohol itu.
Turut hadir di sidang media yang dibuat sejurus selepas Seminar
Pakatan Rakyat di Tropicana, ialah Penasihat KeADILan Dato' Seri Anwar
Ibrahim, Penasihat DAP Lim Kit Siang dan Setiausaha Agung PAS Dato'
Mustafa Ali beserta barisan pimpinan parti masing-masing. Dalam
sidang media itu Anwar menyatakan bahawa penubuhan Jawatankuasa Displin
Pakatan Rakyat akan ditubuhkan di peringkat pusat bagi memantapkan lagi
dasar dan pelan tindakan pemimpin Pakatan Rakyat.
Seminar itu juga adalah bertujuan memperkukuhkan Pakatan Rakyat
sekaligus cuba menangkis pelbagai tohmahan dan serangan 'pyswar' yang
dilakukan oleh Barisan Nasional (BN) dan Umno mutakhir ini.

~~ Isu arak ni dah selesai..tidak timbul soalan beer tu bukan arak atau arak tu bukan beer..jadi rasanya tak perlulah nk bercerita tentang perkara yang remeh temeh sedangkan perkara yang sepatutnya diraikan yakni kejayaan menghentikan pengeluaran permit penjualan arak langsung tidak disentuh...

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: I.S.A KEJAM TAPI MASIH RELEVAN?

Post by Mr.Puaka on Sun Sep 13, 2009 3:29 am

Dah capai kata sepakat eik.. alhamdullilah bagus.. membangun bersama Islam.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: I.S.A KEJAM TAPI MASIH RELEVAN?

Post by Pijan on Mon Sep 14, 2009 10:51 am

Bila seseorang tu dengan berani boleh mengatakan bahawa Hukum
Hudud tu tak sesuai di Malaysia maka sia sia je lah aku nk melayan
karenah2 orang2 yang macam ni..so silalah, hentam je lah kerajaan PR
yang takde guna satu sen ni.. aku dah malas nk berbicara kat sini...
Korang je menang aku mengaku kalah... Ambillah thread politik forum
ni,gunakanlah sebagai platform untuk menarik balik orang melayu kembali
pada UMNO...sekian terimakasih

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: I.S.A KEJAM TAPI MASIH RELEVAN?

Post by cahaya on Tue Sep 15, 2009 7:29 am

Pijan wrote:
jacksperow wrote:
cahaya wrote:
jacksperow wrote:
cahaya wrote:
jacksperow wrote:ala hudud ni bukan bleh paksa2 islam tu bukan agama paksaan..so kita nak bikin hukum hudud,kita kena bersatu hati...mantop kan iman kita dulu...jangan ade perbalahan antara umat islam...



tp hukum hudud 2 stu kwajipan dlm sbuah negara islam...msia nm je negra islam tp x mlaksanakn undang2 islam.so kmu kta tgu kta mantap kn iman.bila????klu nk kta bsatu hati n mantap kn iman dlu...ntah brpa thn lg nk tgu
adess saudari cahaya...takyah tanya bila la..buat dulu baru tahu..
kalau semua ade rasa diri mereka tu menumpang dibumi allah ni pasti mereka takan berani nak wat undang2 sendiri...


buat dlu bru tahu.tapi bila nk buat.undang2 sndiri..hukum hudud 2 undg2 y d bt o allah...bkn nk bt undng2 sndri.eh ko xprnh bljr pend. islam ke sal undng2 islam ni
ceh...woi saudari..ko ni la yg dikatakan bodoh tapi blagak pandai...zaman nabi berapa tahun nabi berdakwah tuk bangkitkan negara islam???bapa lama nabi amik masa nak buat hukum hudud?padehal ni hukum allah..knape allah tak jadikan hukum hudud ni hukum tetap?nak nabi bersusah payah dulu?padahal nabi tu kekasih allah...skang sama gak ngan kita..ummat islam kita dah islam atas nama je..so kita kena usaha la..bukan dok asyik dok kate je pandai,usaha skit pun takde..aku blaja kat skolah pondok sik kedah...ustaz aku pun cakap cam tu..ko kalau rasa tak tahu jangan pandai2 nak tuduh org...ni dok tanya sampai bila...cuba wat dulu,baru tahu bila..ape yg penting doa..kita usaha,tp allah yg tentukan..pikir guna akal...bukan main redah je...

Betul cakap ko tu Jacksperrow dulu Nabi bersusah payah nak tegakkan sinar islam nih..tapi aku nk tanya ko la, Sekarang ni sinar islam tu dah berjaya ditegakkan, ape alasan yang ko nk gunekan nanti bila disoal di akhirat nanti kenapa kamu tidak berjuang untuk tegakkan Hukum Allah masa kehidupan kamu?? Adakah alasan ko yang tidak bersedia dari segi keimanan boleh diterima pakai?? Nas mana yang kamu ambik bila mengatakan Allah SWT tidak menjadikan Hukum Allah ni sebagai hukum tetap??


oi saudara jan suka2 ati nak ckp org bodoh.jga mulut 2 cikt jan main maki org je.jan nk tnjk bgs sgt.klu aku bodoh aku x join forum ni.klu aku slh ak mnta maaf.n last aku nak kta sma2 ler kta muhasah dri...dlm dri ni pasti ada klemahn.trma kasih.

cahaya
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 85
Join date : 02/09/2009
Age : 27
Location : BAVERLY HILLS

Back to top Go down

Re: I.S.A KEJAM TAPI MASIH RELEVAN?

Post by KeKaSiH Ku SeRu on Tue Sep 15, 2009 10:45 am

aku percaya tujuan sebenar thread ni adalah utk sama2 kite mencari kebenaran dlm berpolitik demi negara dan agama tercinta.. jd x pyh kite sesame sendiri bercakaran.. aku rase kalo ade penganut agama yg lain bace mereka pun segan.. Gunakan la thread ni utk kita bersatu bkn setakat mencari salah dn silap..

KeKaSiH Ku SeRu
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 63
Join date : 26/08/2009
Age : 33

Back to top Go down

Re: I.S.A KEJAM TAPI MASIH RELEVAN?

Post by Mr.Puaka on Sat Oct 10, 2009 8:27 pm

Biasalah golongan PR mmg mencari salah orang saje saudari KKS, puak mereka cakap je semua betul.

Jadi kita manusia yang diberikan otak, nilailah sendiri. tk gitu?

_________________
Pesan Nenek........ Mencari yang hilang adalah lebih baik kerana seseorang itu sudah mula insaf. Mencari yang tiada adalah satu perbuatan yang sia sia. Oleh Itu adalah lebih baik mencari yang hilang berbanding mencari yang tiada.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: I.S.A KEJAM TAPI MASIH RELEVAN?

Post by Sponsored content Today at 8:40 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum