Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Pernahkah Korang Berdepan Karenah Birokrasi Di Kaunter Kerajaan?

View previous topic View next topic Go down

Pernahkah Korang Berdepan Karenah Birokrasi Di Kaunter Kerajaan?

Post by Mr.Puaka on Thu Aug 27, 2009 11:27 pm

Salam,

Karenah birokrasi selalu di kaitkan dgn institusi kerajaan, betulkah pendapat ini?
aku rasa ada betulnya.. kerana baru2 ini aku berurusan dengan sebuah pejabat kerajaan utk mendapatkan rekod kematian bapa aku, ketika di kaunter di berikan nombor, setelah nombor di panggil terus aku ke kaunter sepatutnya.. bagi dokumen yg di perlukan serta isi borang sepatutnya.. selepas itu di suruh menunggu.. aku tunggu la macam biasa.. tunggu hampir 3 jam aku di panggil.. setelah di panggil mereka mengatakan rekod belum di "updated" alangkah kecewa dan marah kerana di biarkan menunggu hampir 4 jam terpaksa pulang dengan tangan kosong.. kenapa di biarkan menunggu hampir 4 jam baru di nyatakan rekod belum di perbaharui dan meminta aku dtg setelah rekod di perbaharui.. baik cakap awal2 takde la org buang masa kt situ...

kalo mcm ni mustahil seruan Perdana Menteri utk meningkatkan mutu NKRA dpt di capai dgn cepat jika kakitangan kerajaan bersikap sambil lewa dlm menjalankan tugas namun tidak semua kakitangan kerajaan begitu hanya segelintir sahaja..

pernahkah korang berdepan dengan situasi seumpama ini.. jom kongsi2 kan.

Save Palestin, Save Pattani - ALLAHUAKHBAR!

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Pernahkah Korang Berdepan Karenah Birokrasi Di Kaunter Kerajaan?

Post by Admin on Fri Aug 28, 2009 2:33 am

Aku dulu selalu kena cam tu. Bila aku gie MITI tuk apply Form D/A, selalu kena reject time aku nak collect dan aku ke resubmit balik dan dia amik masa 3 hari tuk di proses semula. Cam cilaka siot bila kita minta bantuan bulat2 dia tolak. Masalahnya yg tolak tu bukan Person Incharge benda tu. Jantan Gharib yg duduk lepak takde keja tu yg sibuk bising reject menda tu. Tapi skang bila budak2 muda dah mula masuk MITI kerja jadi mudah dan banyak tolak ansur yg ujud. Skarang ni lagi baik la servis MITI dari dulu walaupun tak 100% baik...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Pernahkah Korang Berdepan Karenah Birokrasi Di Kaunter Kerajaan?

Post by Mr.Puaka on Sat Aug 29, 2009 1:55 am

Yups.. tk baik 100% lagi skrg ni walaupun mmg dh byk di perbaiki.. tp kerenah brokrasi tkkan ade kesudahannya seed, sebab mereka kt sana tk pikir apa2. mereka pikir buat keje je, cukup bln duit ada dlm akaun tu yg jadi kes mcm2... kdg2 mereka tk pikir dh buang masa org ke ape ke.. dlm kepala mereka. mereka cuma mkn gaji...

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Pernahkah Korang Berdepan Karenah Birokrasi Di Kaunter Kerajaan?

Post by !k!n@Pr!s0N BrEak on Sat Aug 29, 2009 1:18 pm

kerenah birokrasi....selalu aq kene.
pernah aq ambil nombor dan tunggu giliran dengan sabar tp boleh lak kakitangan kerajaan dulukan sedare mare dorang ataupun jiran dorang...xadil!

!k!n@Pr!s0N BrEak
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 331
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: Pernahkah Korang Berdepan Karenah Birokrasi Di Kaunter Kerajaan?

Post by Pijan on Sat Aug 29, 2009 1:21 pm

!k!n@Pr!s0N BrEak wrote:kerenah birokrasi....selalu aq kene.
pernah aq ambil nombor dan tunggu giliran dengan sabar tp boleh lak kakitangan kerajaan dulukan sedare mare dorang ataupun jiran dorang...xadil!

Lain kali tunjukkanlah tatu dibadanmu tu pada mereka..nescaya dengan sepantas kilat diorang akan memberi bantuan pada kamu...

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Pernahkah Korang Berdepan Karenah Birokrasi Di Kaunter Kerajaan?

Post by !k!n@Pr!s0N BrEak on Sat Aug 29, 2009 1:37 pm

adehhh..under nih(d)

!k!n@Pr!s0N BrEak
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 331
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: Pernahkah Korang Berdepan Karenah Birokrasi Di Kaunter Kerajaan?

Post by Joe on Sat Aug 29, 2009 2:47 pm

tak pernah...
sbab aq slalu dok kat umah je...
tak ke mane2..
kekekeke Razz Razz

Joe
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 401
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: Pernahkah Korang Berdepan Karenah Birokrasi Di Kaunter Kerajaan?

Post by et0n on Sun Aug 30, 2009 1:20 am

utk pengetahuan semua..sampai laa ni aku x ada IC..kemana2 aku bawak paspod, lesen n phoocopy ic aku ajek
aku paling x suka gi sector yg melibatkan gomeng..entah kenapa ntah...
hospital pon sama...aku snggup tahan nak beranak even dah bukak 7cm dri aku ckp kat nurse aku sakit...
aku takut kena mrah n kena perli...dan lain2...

entah laaa...mereka ni semacam laaa...

et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 36
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: Pernahkah Korang Berdepan Karenah Birokrasi Di Kaunter Kerajaan?

Post by Mr.Puaka on Sun Aug 30, 2009 3:22 am

et0n wrote:utk pengetahuan semua..sampai laa ni aku x ada IC..kemana2 aku bawak paspod, lesen n phoocopy ic aku ajek
aku paling x suka gi sector yg melibatkan gomeng..entah kenapa ntah...
hospital pon sama...aku snggup tahan nak beranak even dah bukak 7cm dri aku ckp kat nurse aku sakit...
aku takut kena mrah n kena perli...dan lain2...

entah laaa...mereka ni semacam laaa...

Haha, eton ko ni dh menafikan hak diri ko sendiri sbg rakyat malaysia la.. ingat sesorang yg gagal menunjukkan kad pengenalan boleh di dendan sehingga 3,000.. pegi la buat, kaunter kerajaan skrg dh banyak berubah sbb kebanyakkan yg jaga kaunter yg fresh2.. bkn mcm tahun sblm 2000 dh.. mmg ade kena perli la ape kt kt hospital atau apa.. dorang perli, perli la dorang balik.. dlm kes ni kita ada hak sbg pengguna dan mereka pulak perlu memberi servis yg terbaik utk kita.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Pernahkah Korang Berdepan Karenah Birokrasi Di Kaunter Kerajaan?

Post by et0n on Sun Aug 30, 2009 3:29 am

aku pemalu laa poke..
aku takut ngan org gomeng ni....bapak mentua aku org gomeng pon aku takut..
aku cam phobia sikit bila berurusan ngan org2 gomeng ni...
tampal kat kaunter.."layanan dgn senyuman"..tapi aku tgok muka2 dorang ni cam baru 1st day period jek...
klu mcm yg freshies2 tu semua muka bagak2...mentang2 leh buat loan 100%..org keja cam swata mcm aku ni dia pndang seblah hidung jek..hehheee

et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 36
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: Pernahkah Korang Berdepan Karenah Birokrasi Di Kaunter Kerajaan?

Post by cikmie on Sun Aug 30, 2009 11:36 am

aku dulu penah gi kaunter JPJ nak bayaq lesen,roadtax moto ngan keta,insuren pa smua dah sttle..bila ambik no jer,aku tunggu la,ada dekat sejam sebab aritu sabtu,JPJ bukak, maka org pon rmai dok cangak tungu giliran,.tungu punya tunggu no aku panggil,bila aku bg smua cver note,bulih dia ckp line takde cik,esok boleh datang,.punya la marah aku,.dah la muka kerek ja kot nak senyum,tapi takpe aku nih penyabar,so dgn sabaqnya aku sempat lg menguntumkan senyuman sebab aku tak suka nak marah2 org,..hehehh...apa punya bangang la system jpj.saman orang laju jer,tapi nak update system punya la kuno.apa dia guna server zaman firaun ker hape,.kata hebat sgt.dah la takde tulis notis ckp 'line Untk Penbayaran Roadtax TTergendala' takpe gak,org pon tau la kan kata takleh gi bayar tak payah tunggu lama..

then aku naik la tingkat atas untuk bayar lesen pulak..ok aku tanya la pakgad yg tunggu tuh,boleh bayaq dak lesen,jangan kata takleh jugak..hehehe..dia ckp ok lesen boleh.kat atas tuh takde org,aku ambik no trus dia pangil no aku..dah bayaq semua aku bg la ic sebab nak masukkan lesen trus, sekali mamat yang jaga kaunter tuh ckp takleh masuk dlm ic la nih,aku pon tanya la dia bila boleh masukkan,ada plak dia ckp thun depan la . silakak punya olang..hmm..apa punya system bangang la JPJ nih..last skali time aku nak bg duit tuh aku ckp la kat die,cik,nanti duit saman JPJ banyak2 tuh,kasi tukar server yang baik aaaa..apa la nak bayar lesen pon susah,..

bila dah balik jer,sekali ada roadblock,apa lah nasib aku,kena saman pasal keta takde roadtax,aku ckp nih aku nak pi bayaq la,tapi system hampa yang mcm sial,tgk nih covernote insuren pa smua dah settle,dekat 20minit aku bertengkar ngan abang polis tuh,last dia nak saman gak aku sal aku keta aku ada sikit pengubahsiuaian,..camharam tol....tapi takpe ada cable..settle jer saman aku tuh..harapkan poke..ahahaahha bertuah...

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pernahkah Korang Berdepan Karenah Birokrasi Di Kaunter Kerajaan?

Post by Mr.Puaka on Sun Aug 30, 2009 9:01 pm

hahah cikmie, system mereka tu canggih sebenarnya, tp sistem manusia tu tk canggih.. psl walaupun secanggih mana pun sistem kalo tenaga manusia tknak buat tk guna juga.. mereka kunun bercakap psl prosedur, tp prosedur tu semua manusia buat, kalo alasan "sistem belum updated" tu mmg popular di kalangan kakitangan kerajaan sbb guna alasan ni org ramai jarang dpt mempertikaikan, yela mcm mane nak buat keje kalao org tau sistem tergendala betul tk? walaupun pada hakikatnya sistem mereka tkde masalah.. lagi2 nak ko pegi hari sabtu, bg mereka hari sabtu pergi ke pejabat sekadar utk memenuhi tuntutan bos mereka. Razz

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Pernahkah Korang Berdepan Karenah Birokrasi Di Kaunter Kerajaan?

Post by Sponsored content Today at 12:36 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum