Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Cara untuk blog anda diindex dgn cepat.

View previous topic View next topic Go down

Cara untuk blog anda diindex dgn cepat.

Post by Admin on Sat Aug 22, 2009 3:57 pm

Cara ini berkesan untuk blog anda diindex dgn cepat

ya saya dedahkan 100% sebab saya tak tahan lagi tengok teman2 newbai yg terkapai2 berminggu2 berbulan2 tunggu blognya di index google. Tirulah cara ini agar dpt manfaatnya

diantara caranya utk blog cepat di indeks enjin pencari ialah;
- penggunaan & kedududan keyword utama dlm blog
- promosi blog di press release spt www.prlog.org
- promosi blog di digg.com

banyak lagi cara yg saya guna tapi 3 cara asas ni antara yg berkesan, x sampai 24 jam insyaAllah blog anda boleh muncul di muka depan google antara top 10 organic search

blog saya yg terpampang baru saya siapkan ptg tadi & grafiknya spt header dsb semalam saya siapkan

bolehlah cuba teknik ni & sy harap otai2 kat sini sudilah kongsi tips seo anda yg lebih power

semoga tips yg tak power ni mmberi manfaat pd teman2 newbai mcm saya!

selamat mencuba!

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cara untuk blog anda diindex dgn cepat.

Post by far3dz on Fri Aug 28, 2009 7:17 pm

Sekiranya gunakan blog free..
aku cadangkan better gune wordpress dari blogspot..
sebab?

Wordpress ade autoping back yg akan mempercepatkan proses meng "index" website2 korg ke enjin carian seperti yahoo dan google.

far3dz
Admin
Admin

Posts : 116
Join date : 23/08/2009

Back to top Go down

Re: Cara untuk blog anda diindex dgn cepat.

Post by Admin on Fri Aug 28, 2009 7:19 pm

bukan ke blogger under google... aku rasa blogspot lagi pantas walaupun takde auto ping.... lagi satu google ada search for blog SE. Means Semua blogspot yg pilih untuk di listing di blog directory akan disenarai ...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cara untuk blog anda diindex dgn cepat.

Post by far3dz on Fri Aug 28, 2009 7:24 pm

Yup bro.. blogger mmg under google, tp certain web yg tak beberapa nk ade info, google takkan index, sdgkn wordpress amat mudah dan aku pnah compare buat mende ni dlu n ternyata wordpress bleh update dlm mase beberapa jam je ke google...

Lagi satu cara nk index, verify site menggunakan tools webmaster.

http://www.google.com/webmasters/tools

login, add site, dan tempek line html yg dier kasi kt site kite.. Wink

Bleh jugak gunekan link ni utk submit site kite ke google

http://www.google.com/addurl/

far3dz
Admin
Admin

Posts : 116
Join date : 23/08/2009

Back to top Go down

Re: Cara untuk blog anda diindex dgn cepat.

Post by nakal on Sat Aug 29, 2009 1:40 am

yer saya pun pakai cara yg far3dz cakap tu.. memang berbaloi baloi.. cam iklan celcom

nakal
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 79
Join date : 27/08/2009

Back to top Go down

Re: Cara untuk blog anda diindex dgn cepat.

Post by Sponsored content Today at 2:04 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum