Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Perbualan lecturer dan engineer

View previous topic View next topic Go down

Perbualan lecturer dan engineer

Post by far3dz on Sat Aug 29, 2009 3:28 pm

Sorg enginner dan sorg lecturer sedang duduk bersebelahan di dalam flight dari KL ke Kota Kinabalu.

Lecturer tu bertanyer engineer tu kalau dia nak main satu game.

Oleh kerana engineer tu rasa tersangat lah penat, dia pon berkata "Tak per lah.. Aku nak tido"

Lecturer tu rasa tak puas hati pasal dia ngah bosan.. So dia cakap "Ok, Aku tanyer kau satu soalan.. dan kalau kau tak tahu jawapan nyer, kau bayar aku RM5. Kalau aku tak tahu jawapan nyer, aku pulak bayar kau RM5."

Lagi sekali, engineer tu menolak permintaan lecturer tu dan terus tutup mata dia..

Lecturer yg ngah bosan sangat tu, terus cakap "Ok, kalau kau tak tahu jawapan nyer, kau bayar aku RM5. Tapi kalau aku tak tahu jawapan nyer, aku bayar kau RM500. Amacam?"

Bila engineer tu dengar aper yg lecturer tu cakap, dia pon cakap "Ok"

Lecturer tu bertanyer soalan pertama. "Braper kah jauh jaraknyer antara bumi dengan bulan?"

Engineer tu tak berkata sepatah pon, lalu mencapai wallet nyer untuk kasi RM5 kat si lecturer tu.

"Okay, skarang kau nyer turn untuk bertanyer." kata si lecturer

Engineer tu tanya kat lecturer "Apa yg naik ke bukit dengan menggunakan 3 kaki dan turun bukit dengan menggunakan 4 kaki?"

Lecturer tu menjadi kusut memikir kan jawapan nyer. Dia cuba untuk cari jawapan kat encyclopedia dalam laptop dia, tapi tak dapat2 jugak jawapan nyer. Dia call kawan2 dia, mengguna kan telpon kapal terbang, tapi masih tak dapat jawapan nyer.

Lepas satu jam mencari jawapan, dia pon give up. Dia kejut si engineer tu dan kasi RM500 kat engineer tu.

Engineer tu pon mengucap kan terima kasih lalu dia lelap kan mata dia lagi sekali.

Lecturer tu menjadi bingung pasal si engineer masih lom kasi jawapan. So dia cakap kat si engineer tu, "Eh, kau masih belom kasi jawapan lagi ah.Ape jwpnnye?"

Tanpa berkata aper2, si engineer bukak wallet nyer, kuar kan RM5 lalu memberi pada si lecturer tadi dan terus continue tido. What a Face

far3dz
Admin
Admin

Posts : 116
Join date : 23/08/2009

Back to top Go down

Re: Perbualan lecturer dan engineer

Post by aL_BeLLa on Mon Sep 14, 2009 12:32 am

cehh sengal je wt cam tu!!
yg lecturer tu nk bagi rm500 tuh wt pe!!??
ngok!!

aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Perbualan lecturer dan engineer

Post by cikmie on Mon Sep 14, 2009 10:54 am

lec tuh cam bella..wakakka

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perbualan lecturer dan engineer

Post by aL_BeLLa on Mon Sep 14, 2009 11:05 am

cikmie wrote:lec tuh cam bella..wakakka

cikmie nih!!agak2 la
bella bkn la budus benor cam die tuh!!
urghhh!!(D)

aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Perbualan lecturer dan engineer

Post by DJ Mr Syafiq on Tue Sep 29, 2009 9:29 pm

x paham

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: Perbualan lecturer dan engineer

Post by sherah_koala91 on Tue Sep 29, 2009 9:35 pm

DJ Mr Syafiq wrote:x paham


cube phm kan sapik..
sherah phm.. kre ade dua owg.. ade satu bodoh.. ade satu pndai.. kre2 dua pun agk bedul.. haha..

sherah_koala91
Budak U
Budak U

Posts : 208
Join date : 11/09/2009
Age : 25
Location : selatan malaysia

Back to top Go down

Re: Perbualan lecturer dan engineer

Post by DJ Mr Syafiq on Wed Sep 30, 2009 3:30 pm

x paham gak

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: Perbualan lecturer dan engineer

Post by sherah_koala91 on Thu Oct 01, 2009 12:12 am

DJ Mr Syafiq wrote:x paham gak

aduh sush nye nk bg sapik ni phm..

sherah_koala91
Budak U
Budak U

Posts : 208
Join date : 11/09/2009
Age : 25
Location : selatan malaysia

Back to top Go down

Re: Perbualan lecturer dan engineer

Post by Sponsored content Today at 12:32 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum