Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zis on Mon Aug 31, 2009 2:51 pm

ahakzzz..
here i would like to share with u all..cheewaahh..speaking london plak..hehe..pasal tempat2 makan yg sedap2 yg korang tau..
mane lah tau..ada orang2 yg tarak idea nak makan kat mana ( slalunya zis la macam tu ) n tak tau kat mana yg sedap..so ada la skit info untuk dorang tu..
or untuk yg suka gi jalan2 tempat orang ni..haaa..ni ada la skit info untuk korang gak..
so..mari la kita sama2 share pasal tempat makan ni..hahaha

kalo kat area melaka ni..salah satu benda yg pemes adalah asam pedas kan? hehehe
so zis rekomenkan kalo nak makan asam pedas yg sedap kat melaka ni..

masakan: ASAM PEDAS..macam2 ikan ada..
tempat: KAMPUNG PULAI..kat homestay kampung pulai..kalo dari melaka..dia kat sebelah kanan..ada kipas besar kat depan pintu masok..kalo dari muar..dia sebelah kiri..
harga: BOLEH RONDENG..hahaha..lagi murah kalo korang bawak satu group..silap2 korang dibaginya free..hehe
kesedapan: DIJAMIN lebih2 lagi kalo korang call dulu..cakap la nak makan apa..tapi kena 2 3 hari awal call..supaya dia buleh gi carik ikan2 yg TERBAIK untuk korang..
service: TERBAIK punya..hahaha..cakap je apa korang nak..kompom dapat..tu kalo tuan nya ada la..hahaha

p/s: tadi zis tgk ada board pasal masakan n resepi..tapi zis rasa topik ni lebih seswai kat board ni kot..tapi kalo mr admin n mod rasa tak seswai..pindahkan la balik..haha


Last edited by zis on Tue Sep 01, 2009 2:47 pm; edited 1 time in total

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Mr.Puaka on Mon Aug 31, 2009 10:31 pm

promot asam pedas melaka nampak? promot la ape pun.. di hatiku tetap nasik kerabu, tk pun nasik ulam dgn budu.. simpan aje la asam pedas melaka tu.. ekekekek no fon tk sertakan mcm mane org nak booked.. map kedudukan lokasi restoran pun tk sertakan.. nak kena cari GPS ke? Razz

Puaka: Tak suka org masam muka Mad

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zis on Mon Aug 31, 2009 10:59 pm

ahakzzz..
haha puaka..zis bukan pomot asam pedas laa..saje kongsi apa2 makanan yg sedap kat melaka ni..mana lah tau korang datang melaka karang..
n tak tau nak makan mana..ada gak tempat nak dituju kan? sebab lebih2 lagi kat melaka ni..tabley nak makan kat sebarang tempat tau..bahaya..haha
so puaka n yg lain..kalo ada nak share tempat makan kat tempat korang tu..share la kat sini..mana tau kang zis datang sana ke..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by HUGOBOYZ_2 on Mon Aug 31, 2009 11:08 pm

jgn risau insyallah dalam masa terdekat aku akan buat satu topik utk masakan penang.. insyallah... apa2 pun terima kasih zis.. nice tpik (Y)

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zis on Mon Aug 31, 2009 11:38 pm

bro hugo..post kat sini je kat mana tempat tu..n detail tempat tu..kang mana lah tau zis ke penang..buleh gak gi sana..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Admin on Mon Aug 31, 2009 11:47 pm

Aku paling suke makan asam pedas melaka..
nama restoran tu sri percik.. dekat malim ... harga dia pun reasonable.. memang suggest korang try...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zis on Mon Aug 31, 2009 11:57 pm

Admin wrote:Aku paling suke makan asam pedas melaka.. 
nama restoran tu sri percik.. dekat malim ... harga dia pun reasonable.. memang suggest korang try...

ahakzzz..
mr admin..kang kalo ada buat trip kat melaka lagi..zis bawak gi makan asam pedas kat pulai tu..
mmg zis jamin kesedapan sehingga menjilat pinggan..sampai terhirup2 mangkok tu..haha
harga jgn risau..sebab tauke tu kira ayah angkat zis..so mmg buleh rondeng punya..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by HUGOBOYZ_2 on Mon Aug 31, 2009 11:57 pm

okok cam tuh aku paste sini la kot nanti.. tp mmg byk aku akan gtaw nama2 kedai.. sebab aku ada satu buku cam pasal destination utk orang makan.. semuanya halal tuh yg best.. aku suka sgt buku tuh.. buku tuh ada free ja kat QuensbayMall Penang... aku cuma akan tulis dgn seelok yg mungkin la utk tatapan korang.. kot2 la ada yg datang penang xtaw nak cari makanan kat mana.. buku tuh gak ada gtaw kedai didalam kampung.. aku mmg suka nak edarkan maklumat dalam buku tuh utk korang.. dgn permulaan zis nie.. aku akan teruskan.. cuma masa akan menentukan.. sekarang kat cc xle buat heheh.. harap bersabar... penang halal food gueide dari aku (Y)
xkan cadang ja seed?? heheh belanja2 berbuka ka xda ka?? huhuhu

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zis on Tue Sep 01, 2009 2:45 pm

ahakzzz..
tempat: mahkota parade melaka..SEOUL GARDEN
masakan: ala2 buffey..korang buleh makan apa je kat sana..aiskrim ada..nasik ada...daging ada..tapi suma kena buat sendiri laa..kat table tu ada kuali untuk korang goreng..mmg ala2 korea la..hehe..seafood ada..sayur2 pon ada..suma2 lah ada..sebut je lah apa..haha
harga: kalo student tu buleh dapat harga around RM16++..lepak la brapa lama pon..makan la banyak mana pon..goreng je lah banyak mana pon..tapi tetap RM16++ gak..eheh..kalo yg lain tu..paling mahal pon around RM30 laa..
service: selfservice..hehe
kesedapan: buleh laa..macam2 perisa ada..melantak la ikut apa selera korang..hehe..kesedapannya sehingga membuatkan zis hampir hari2 datang..hahaha

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Mr.Puaka on Wed Sep 02, 2009 7:39 am

Masakan : Semua jenis lauk pauk dan masakan melayu. Ulam, budu dan tempoyak.
Makanan Popular: Semua jenis ikan bakar. (pari, kembung, etc)
Nama Restoran : Restoran Gerak 21.
Lokasi: Betul2 di hadapan pintu gerbang kg.baru (corner aje restoran dia mula2)

P/S : saje je aku kongsi kan.. sbb aku suke mkn kt sini. Laughing

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Admin on Wed Sep 02, 2009 9:51 am

adoiii best2 tul laaa korang nye tempat makan nie... jap aku tukar nama benang ni jadi Jalan2 cari makan....

Lagi satu tempat makan best kat melaka adalah Restoran Peranakan. Terletak di tengah2 bandar hilir.. dia nye konsep baba n nyonya.. memang ramai pelancong yg dtg sini makan... specailty nasi goreng gajus, asam pedas, otak2 dan cendol... lagi satu dia nye barang2 antik yg jadi tarikan..

Click On The Picture To Enlarge & Put Your Mouse Cursor Over Picture For Description



_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zis on Wed Sep 02, 2009 10:13 am

ahakzzz..

Tempat: Ikan Bakar Terapung Umbai, Melaka
Masakan: tgk nama tajuk tempat pon dah tau..ikan bakar lah..haha..dan seafood2 yg lain..
Harga: urrrllpppp..hehe..agak mahal skit..tapi kalo pandai carik kedai..ada gak kedai yg murah..tapi zis nasihatkan jgn gi makan sorang2..haha..kalo tong2 lagi orait..
Service: service agak kureng skit..tapi buleh diterima kot sebab orang ramai..so mmg la lambat..tapi bagi zis tu tabley dijadikan alasan..nak kena buat kursus KPI ni untuk dorang..haha
Kesedapan: sedap..haha..puas hati gak laa..cuma larat tak larat je kang nak abiskan..haha

p/s: tu laa..patutla zis rasa topik zis ni makin panjang..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Admin on Wed Sep 02, 2009 10:17 am

zis wrote:ahakzzz..

Tempat: Ikan Bakar Terapung Umbai, Melaka
Masakan: tgk nama tajuk tempat pon dah tau..ikan bakar lah..haha..dan seafood2 yg lain..
Harga: urrrllpppp..hehe..agak mahal skit..tapi kalo pandai carik kedai..ada gak kedai yg murah..tapi zis nasihatkan jgn gi makan sorang2..haha..kalo tong2 lagi orait..
Service: service agak kureng skit..tapi buleh diterima kot sebab orang ramai..so mmg la lambat..tapi bagi zis tu tabley dijadikan alasan..nak kena buat kursus KPI ni untuk dorang..haha
Kesedapan: sedap..haha..puas hati gak laa..cuma larat tak larat je kang nak abiskan..haha

p/s: tu laa..patutla zis rasa topik zis ni makin panjang..hehe
Zis , eton cakp jalan kat umbai nak gi ikan bakar tu ada pontianak tul ke... aku tak pernah sampai sana..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zis on Wed Sep 02, 2009 10:22 am

ahakzzz..
errkkk mr admin..ada pontianak eh? hari tu masa family zis sampai..zis bawak dorang gi sana..tapi zis pakai motor je malam2 tu..tak perasan apa2 plak..agaknya masa tu pontianak tu gi shopping kot (HEHE) tapi tu lah..tak pernah plak zis dengar..yg zis tau pernah kecoh dulu kat jalan pulau gadong..kat jambatan pulau gadong..sampai ramai org datang sana tiap2 malam..siap bercamping lagi..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by et0n on Wed Sep 02, 2009 11:05 am

Seed x abis2 ngan restoran peranakan dia...x sedap langsung...
best lagi restoran sri percik...
tak sabo nak gi Melaka...nak mkn tempat zis ckp tu...
nanti bwk kita org ehh zis....



et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 36
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zis on Wed Sep 02, 2009 11:07 am

et0n wrote:Seed x abis2 ngan restoran peranakan dia...x sedap langsung...
best lagi restoran sri percik...
tak sabo nak gi Melaka...nak mkn tempat zis ckp tu...
nanti bwk kita org ehh zis....



sri percik? yg tepi sungai nak ke pulau gadong tu ke? mahal la sana..hehe
bawak gi tempat yg zis cakap? yg mana satu? ada 3 tu..haha..tapi tak kisah la yg mana satu..buleh je..free charge..cuma blanje zis n maya skali makan je..haha (XP)

kalo nak breakfast plak..tempat yg agak murah kat kawasan bandar melaka ni adalah di WARONG ABG OMAR..hehe..zis panggil macam tu sebab nama tauke tu abg omar..
macam2 ada..mee..nasik lemak..kuih2..kalo mee ngan nasik lemak tu 60sen je..kalo kuih2 tu satu 30sen..
teh tarik dia..perrggghhh..sedap laa..hehe..70 sen je..
tempat tu kat bus stand lama..or bersebelahan ngan kpg morten..warong dia satu je kat bawah pokok..

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Admin on Wed Sep 02, 2009 11:26 am

lagi satu kat melaka top dengan rojak alor gajah.. dulu kedai dia kat bus stand skang aku rasa dah pindah. yg sedapnya sos dia buat sendiri.. korang leh siap beli sos tu sbb ada jual dlm botol.. ramai org kl duk turun alor gajah sbb nak kena menda ni laa..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zis on Wed Sep 02, 2009 11:31 am

ahakzzz..
mr admin..masih ada lagi kedai tu..bulan lepas zis pergi sana..tak tau la kalo bulan ni dia dah pindah..haha..mmg sedap gak..banyak plak tu..mmg puas hati laa..hehe

TEMPAT: gerai kuning kat taman asean..zis panggil gerai kuning sebab gerai tu kaler kuning..haha
MASAKAN: mee rojak..fuiiyyooo..rasanya sini kot mee rojak paling sedap kat melaka..hehe
HARGA: standard price laa..brapa eh? 3 hengget ke 3.50..lupa plak..haha
SERVICE: biasa laa..standard warong..macam tu la jugak..hehe
KESEDAPAN: sehingga menjilat pinggan..haha..ada bran?? (HELLO)

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Admin on Wed Sep 02, 2009 11:33 am

oooo ada lagi ke sbb last aku pergi tahun 1999.. ehhehee..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Pijan on Wed Sep 02, 2009 11:38 am

Admin wrote:oooo ada lagi ke sbb last aku pergi tahun 1999.. ehhehee..

Kedai tu ade lagi kut tapi tuan kedai mungkin dah tukar lain sebab dah lame sgt..

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by HUGOBOYZ_2 on Thu Sep 03, 2009 1:23 am

PeNaNg HaLaL FooD Directory


Kat sini aku nak kasi Skit la Kedai2 Halal Kat Penang.. SO aku akan Taip APa Yg ada DaLam Nota Yg Aku DaPat nie... So kaLaU SedaP aku Gtaw La.. THen KaLau Xda KoMent tuh kiranya aku x tahu la tempat tuh sedap atau x





NaMa Kedai : Adnan Bin Hassan Ikan Bakar & Nasi LeMak (malay)

Alamat : Kampong Teluk Tempoyak,Batu Maung,Penang.

Telefon No : 019-4132572/019-4725272.

Waktu Perniagaan : 6pm - 11.30pm.(Closed On Monday)

Makanan Yg DISediakan : Makanan Laut Bakar & Nasi Lemak.




NaMa Kedai : Al-Hass Cafe (indian-muslim)

Alamat : No. 121, Jalan Burmah,10400 Georgetown,Penang.

Telefon No : 016-4969413.

Waktu Perniagaan : 7a.m-2a.m

Makanan Yg DISediakan : Nasi Kandar.




NaMa Kedai : Ali Nasi Lemak Stall.(malay)

Alamat : Sri Weld Food Court,Lebuh Pantai,10300 Georgetown,Penang.

Telefon No : 013-4663515.

Waktu Perniagaan : 10a.m-5p.m

Makanan Yg DISediakan : Nasi Lemak.




NaMa Kedai : Amandari Malay Restaurant.(malay)

Alamat : 67, Kelawai Road,10350 Georgetown,Penang.

Telefon No : 604-2285541.

Waktu Perniagaan : 12p.m-3p.m/6p.m - 10p.m




NaMa Kedai : Ayu Mee Udang.(malay)

Alamat : 936B, Lengkok Kampung Masjid Satu,Teluk Kumbar,11920 Bayan Lepas,Penang.

Telefon No : 012-4652823/019-4724495.

Waktu Perniagaan : 12.30p.m-11p.m(close On The Alternate Tuesdays)

Makanan Yg DISediakan : Mee Udang.




NaMa Kedai : Bangkok Lane Mee.(indian-muslim)

Alamat : Seng Lee Cafe,Bangkok Lane Street,Pulau Tikus, 10350 Penang.

Telefon No : 016-4857859.

Waktu Perniagaan : 8.30a.m-6.30p.m(Closed On Monday & Wednesday)

Makanan Yg DISediakan : Indian Mee.




NaMa Kedai : Batu Feringgi Curry Puff. (Malay)

Alamat : Jalan Sungai Emas,Batu Feringgi,11100,Penang.(stall at the junction of mutiara Apartment).

Waktu Perniagaan : 12p.m-6p.m

Makanan Yg DISediakan : Curry Puff.





NaMa Kedai : BM Best Cendol.(indian-muslim)

Alamat : Jalan Danby,Bukit Mertajam, Butterworth Penang.

Waktu Perniagaan : 10a.m-6p.m

Makanan Yg DISediakan : Cendol.




NaMa Kedai : Cifu Omar Koay Teow Soup Stall.(malay)

Alamat : Jalan Tanjung Tokong,10470 ,Penang.(beside Ubi Food Court)

Waktu Perniagaan : 11a.m-2p.m

Makanan Yg DISediakan : Koay Teow Soup & Hokkien Mee.




NaMa Kedai : Cucur Udang Stall.(malay)

Alamat : Padang Brown,Anson Road,10400 Georgetown,Penang.

Waktu Perniagaan : 12p.m-4p.m

Makanan Yg DISediakan : Cucur udang.




NaMa Kedai : Eden Sea Food Village.(malay)

Alamat : Batu Feringgi,11100 ,Penang.

Telefon No : 604-8811852.




NaMa Kedai : Ferringhi Garden Restaurant.(Fusion Cuisine)

Alamat : 34 A,B,C, Batu Feringgi 11100,Penang.

Telefon No : 604-8811193.

Waktu Perniagaan : 5.30p.m-11p.m

Makanan Yg DISediakan : Western,Seafood,Ice Crem Fruits.




NaMa Kedai : Faud Kuih Stall.(malay)

Alamat : 12, Astaka, Taman TUn Sardon,11700,Penang.(island glades)

Telefon No : 604-6568337/012-5141265.

Waktu Perniagaan : 6a.m-12p.m(closed on Hari Raya)

Makanan Yg DISediakan : Nyonya Kuih.




NaMa Kedai : Hameed 'Pata' Special Mee Sotong.(indian-muslim)

Alamat : Padang Kota Lama Food Court,Jalan Padang KOta Lama,10200 Georgetown,Penang.

Waktu Perniagaan : 12p.m-8p.m

Makanan Yg DISediakan : Mee Sotong.




NaMa Kedai : Hameediyah Restaurant.(indian-muslim)

Alamat : 164- A,Campbell Street,10000 Georgetown,Penang.

Telefon No : 604-2611095.

Waktu Perniagaan : 11.30a.m-11p.m(closed on friday)

Makanan Yg DISediakan : Nasi Briyani , Murtabak.




NaMa Kedai : Ibrahim Restaurant.(malay)

Alamat : 373, Mk2, Telok Bahang 11050,Penang.

Waktu Perniagaan : 6.30a.m-9p.m




NaMa Kedai : Jalil Special Ice Kacang.(malay)

Alamat : Stall No. 2,Astaka Kota Selera, Padang Kota Lama,10200 Georgetown,Penang.

Telefon No : 016-4029216.

Waktu Perniagaan : 12p.m-8p.m(closed on sunday)

Makanan Yg DISediakan : Coconut Shake.




NaMa Kedai : Joez Enterprise - Pemborong & Peruncit Buah Kelapa.(Indian-muslim)

Alamat : Dato Kramat,10150 Georgetown,Penang.

Telefon No : 016-4409049.

Waktu Perniagaan : 5a.m-7p.m

Makanan Yg DISediakan : Coconut Jelly.




NaMa Kedai : Kak Nor Ice Kacang.(malay)

Alamat : No.2 Kompleks Sri Bendera,upper station Penang Hill, BUkit Bendera,11500,Penang.

Telefon No : 017-4699650.

Waktu Perniagaan : 9a.m-7p.m

Makanan Yg DISediakan : Ice Kacang.




NaMa Kedai : Kapitan Restaurant.(indian-muslim)

Alamat : 93 Lebuh Chulia,10200 Georgetown,Penang.

Telefon No : 604-2641191.

Waktu Perniagaan : 24 Hours

Makanan Yg DISediakan : Nasi Briyani (Y) <<< aku rekemen nie.. mmg sedap aku selalu lepak sana.




NaMa Kedai : Kayu Nasi Kandar.(indian-muslim)

Alamat : 15. Jalan Lebuh Nipah,Bukit Jambul,Bayan Baru,Penang.

Telefon No : 012-3177779.

Waktu Perniagaan : 24Hours

Makanan Yg DISediakan : Nasi Kandar. <<<< ok juga nie aku rekemen.. tp ramai orang sini... sekali sekala pegi bole la....




NaMa Kedai : Kalawei Fish Head Curry Stall.(malay)

Alamat : 43 Kalawei Road,10250 Georgetown,Penang.(opposite Econy Super Condo)

Telefon No : 016-4866866.

Waktu Perniagaan : 11.30a.m-3.30p.m(closed sunday)

Makanan Yg DISediakan : Curry Fish Head.




NaMa Kedai : Khaleel Restaurant.(indian-muslim)

Alamat : No1, Jalan Sungai Kelian,11200 Tanjung bungah,Penang.

Telefon No : 604-8993951.

Waktu Perniagaan : 24 Hours

Makanan Yg DISediakan : Nasi Kandar.




NaMa Kedai : Laksa Janggus Stall.(malay)

Alamat : 338 MK,Kampung Perlis, 11000 Balik Pulau,Penang.

Telefon No : 012-4728819/604-8668819.

Waktu Perniagaan : 4p.m-7.30p.m

Makanan Yg DISediakan : Asam Laksa.<< (Y) paling aku rekemen.. korang wajib pegi rasa kalau dah datang penang




NaMa Kedai : Malay Ikan Bakar Hammer Bay.(malay)

Alamat : No1, Jalan Bayan Bay,Penang.

Telefon No : 016-4663535/012-4564887/012-5953988.

Waktu Perniagaan : 5.30p.m-12.30a.m(closed on the alternate tuesdays)

Makanan Yg DISediakan : Ikan Bakar,Ikan Stim Limau,Ikan Makan Lamprit <<< ok gak nie.. aku biasa pegi sekali.. harga ja agak mahal skit...





NaMa Kedai : Mamak Popiah.(indian-muslim)

Alamat : Jalan Perak,10150 Georgetown,Penang.(stadium astaka beside shell petrol station)

Waktu Perniagaan : 3p.m-6p.m(closed on SUnday & Monday)

Makanan Yg DISediakan : PopIa a.k.a Spring ROol.




NaMa Kedai : Mamu's Curry House.(indian-muslim)

Alamat : 488 D-G-04,Ground Floor,1-stop Midlands,Jalan Burmah,10250,Penang.

Telefon No : 016-4945878.

Waktu Perniagaan : 7a.m-5p.m

Makanan Yg DISediakan : Nasi Kandar.<<< rekemen gak nie.. dulu aku kerja sana.. bole la nak makan.. xda mahal sgt.. standard ja...




NaMa Kedai : Mee Udang mak Ngah.(malay)

Alamat : Gertak Sanggul,Teluk Kumbar,11920,Penang.

Telefon No : 016-4132404.

Waktu Perniagaan : 10.30a.m-1030p.m

Makanan Yg DISediakan : Mee Udang.<<< ok dak nie... bole la nak makan (Y)




NaMa Kedai : Nasi Kdanar Nasmir Sdn Bhd.(indian-muslim)

Alamat : No.29G,Jalan Lenggong(vantage Point) 11600,Penang.

Telefon No : 604-2835639/604-5071639.

Waktu Perniagaan : 24 Hours

Makanan Yg DISediakan : Nasi Kandar.





NaMa Kedai : Nasi Beratur Stall.(indian-muslim)

Alamat : Jalan Masjid Kapitan Keling, Georgetown,Penang.(next to masjid Kapitan Keling)

Telefon No : 013-4663515.

Waktu Perniagaan : 24 Hours (crowded after 10pm)

Makanan Yg DISediakan : Nasi Kandar.<<<<< aku paling rekemen nie (Y) kalau korang nak pegi best ja... ramai gak nie.. selepas Line Clear sini la..




SetaKat Nie Ja Buat Masa SeKarang Letih AKu Menaip.. NAnti aku Sambung LAgi... aku AKan EDit.. Lagi Satu Aku Harap OWner Leh tarik aku nya reply nie buat satu topik lagi... cause ada pjg lagi nie.. aku akan sambung ek nanti..

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Pijan on Thu Sep 03, 2009 1:28 pm

Mana Line Clear??? Mana Kassim Mustafa?? Mana Nasi Beratuq?? Mana Char Kuey Tiaw Sg Dua??

Mamu jgn dok buat rapla tak masuk alamat2 depa nih....

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Admin on Thu Sep 03, 2009 6:12 pm

Hugo rekemen laa kat mana nak makan pasembur yg baik punya... aku ngidam pasembur penang ni...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by HUGOBOYZ_2 on Thu Sep 03, 2009 7:28 pm

pasemboq yg kat padangkota tuh ok seed... weh pijan Beratuq ada... Yg lain2 tuh aku masih dalam proses nak menaip... nanti aku masukkan.. jgn risau semua ada (Y) setakat yg termampu la nie...

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by MutiaraKirana on Fri Sep 04, 2009 3:12 am

Mr.Puaka wrote:Masakan : Semua jenis lauk pauk dan masakan melayu. Ulam, budu dan tempoyak.
Makanan Popular: Semua jenis ikan bakar. (pari, kembung, etc)
Nama Restoran : Restoran Gerak 21.
Lokasi: Betul2 di hadapan pintu gerbang kg.baru (corner aje restoran dia mula2)

P/S : saje je aku kongsi kan.. sbb aku suke mkn kt sini. Laughing



ko ni puaka tmpt mkn ko xda tmpt lain kg.baru je ko tau

MutiaraKirana
Budak U
Budak U

Posts : 167
Join date : 27/08/2009
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Sponsored content Today at 2:15 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum