Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by MutiaraKirana on Fri Sep 04, 2009 3:16 am

"HUGOBOYZ_2"]
PeNaNg HaLaL FooD Directory

Kat sini aku nak kasi Skit la Kedai2 Halal Kat Penang.. SO aku akan Taip APa Yg ada DaLam Nota Yg Aku DaPat nie... So kaLaU SedaP aku Gtaw La.. THen KaLau Xda KoMent tuh kiranya aku x tahu la tempat tuh sedap atau x


wah lngkap smuanye,untung tuan pnya kdai dpt promosi free


MutiaraKirana
Budak U
Budak U

Posts : 167
Join date : 27/08/2009
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Pelangi on Fri Sep 04, 2009 6:38 am

ZIS bagi la alamat yang betol nak g MELAKA ni raya ke 3.
dekat tak ngan A FAMOSA.
hari raya kedai tu buka tak. raya ke 3 ke atas
flower

Pelangi
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 132
Join date : 03/09/2009
Age : 41
Location : keramat . AU 3

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Admin on Fri Sep 04, 2009 9:03 am

Pelangi wrote:ZIS bagi la alamat yang betol nak g MELAKA ni raya ke 3.
dekat tak ngan A FAMOSA.
hari raya kedai tu buka tak. raya ke 3 ke atas
flower
Sis Pel, kedai tu ada buat open house ke raya ketiga tu? Laughing Laughing

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zis on Fri Sep 04, 2009 10:38 am

Pelangi wrote:ZIS bagi la alamat yang betol nak g MELAKA ni raya ke 3.
dekat tak ngan A FAMOSA.
hari raya kedai tu buka tak. raya ke 3 ke atas flower
ahakzzz..errkkk..kedai mana satu? yg makanan korea tu dekat laa..SEOUL GARDEN nama restoren tu..depan A FAMOSA adalah DATARAN PAHLAWAN..depan DATARAN PAHLAWAN tu MAHKOTA PARADE n restoren tu dalam MAHKOTA PARADE..hehe..restoren yg lain..restoren SUBAIDAH la kot..kedai mamak..restoren peveret aed

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Admin on Fri Sep 04, 2009 10:45 am

KORANG JGN MAKAN KAT GERAI2 MAKAN KAT DATARAN PAHLAWAN TU.. MAHAL NAK MAMPOS...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zis on Fri Sep 04, 2009 10:47 am

ahakzzz..kat melaka ni hampir suma gerai mahal..dorang amik kesempatan sebab melaka ni kan tempat pelancongan..so dorang mark up harga mmg kaw2 punya..sebab tu zis juz rekomen tempat2 yg zis rasakan murah je..n sedap..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Mr.Puaka on Fri Sep 04, 2009 10:48 am

Admin wrote:KORANG JGN MAKAN KAT GERAI2 MAKAN KAT DATARAN PAHLAWAN TU.. MAHAL NAK MAMPOS...

Bawak aje bekal pahtu mkn kt dataran pahlawan, secara otomatiknya isu mahal tidak akan timbul.. ahahahahah mahal sgt ke? cekik darah? agak2 tercekik dh tgk bil?

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Admin on Fri Sep 04, 2009 10:51 am

terpikir jugak .. apa kata zis jadi jurupandu pelancong... kalau kita org ada trip ke melaka...

puaka.. bawak bekal maggi cup jer laa..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by HUGOBOYZ_2 on Fri Sep 04, 2009 10:54 am

hahah promote free biasa la 2.. mutiara.. semua tuh kedai halal n yg meniaga tuh islam.. x salah kita promote satu sama lain.... then kalau bab mahal biasa la.. aku pun rasa mahal gak... tp kat penang kalu tahu cara n mana yg murah... ada yg murah di luar jangkaan korang.. seed kalau pegi sendiri kat kedai pasemboq yg aku rekemen kat padang kota gerenti kena katok (harga mahal) kalau bawa orang penang sapa2 sorang bole la kota dapat murah2 skit.. then seelok2nya la pasembq nie... pegi pilih sendiri ingridient dia... jgn pegi depan dia gtaw nak 10 ringgit or berapa2 ja korang nak.. gerenti dapat skit n korang akan cakap mahal!!

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Pelangi on Sat Sep 05, 2009 5:44 pm

NASI KANDAQ SODAP D KOTA KUALA LUMPUR,

LOKASI : DEPAN SOGO. JLN T.A.R

HARGA : MAMPU BAYAR.

afro afro

Pelangi
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 132
Join date : 03/09/2009
Age : 41
Location : keramat . AU 3

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by tongkat warent on Sat Sep 05, 2009 6:44 pm

masakan paling sedap adalah masakan dari air tangan ibu tersayang...sebab aku sendiri jarang makan kat restoren x de apa tempat pon dapat aku kongsikan dengan forumer. Laughing

tongkat warent
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 259
Join date : 05/09/2009
Location : selatan malaysia

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Admin on Sun Sep 06, 2009 1:06 am

Kat Johor ada roti bakar yg sedap kat Stesen Keretapi Kluang.. skarang dah bukak branch kat Kotaraya JB. Harga reasonable... sapa nak try ? boleh try kat sana...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Pijan on Sun Sep 06, 2009 1:20 am

Admin wrote:Kat Johor ada roti bakar yg sedap kat Stesen Keretapi Kluang.. skarang dah bukak branch kat Kotaraya JB. Harga reasonable... sapa nak try ? boleh try kat sana...

Bro...Kluang Stesen ni dah bersepah2 ade kat KL, dia buat franchise...

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Mr.Puaka on Sun Sep 06, 2009 9:17 am

Ingin menikmati nasi kerabu dan makanan kelantan? Puaka sedia membantu.

RESTORAN SURAYA KG.BARU

LOKASI : KG.BARU, (masuk dari pintu gerbang terus aje, bersebelahan restoran kak som)

JENIS MASAKAN:
3 ptg -12 mlm - Semua jenis masakan panas Thai.

12 mlm - 5 pagi - Semua jenis masakan pantai timur -( Nasi Kerabu, Laksam, Nasi Dagang, dan semua jenis lauk pauk berserta semua jenis kuih-muih tradisional kelantan)

HARGA : MUNASABAH DAN MAMPU BAYAR.

KELEMAHAN : SUKAR UTK MENDAPATKAN PARKING DAN TMPT DUDUK. (nak mkn tggu la)

TAHAP KESEDAPAN : SEDAP ( ikut anak tekak aku la )

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by jacksperow on Sun Sep 06, 2009 9:50 am

HHAHAHAHAH AKU NOK MAKE NASI BEWOK AIR GORENG ADO POKO???

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Admin on Sun Sep 06, 2009 12:40 pm

Pijan wrote:
Admin wrote:Kat Johor ada roti bakar yg sedap kat Stesen Keretapi Kluang.. skarang dah bukak branch kat Kotaraya JB. Harga reasonable... sapa nak try ? boleh try kat sana...

Bro...Kluang Stesen ni dah bersepah2 ade kat KL, dia buat franchise...

yeke.. aku nie betul2 dah tertinggal keretapi la kalau cam ni,,, heheheh

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by selendang berduri on Sun Sep 06, 2009 3:52 pm

Mr.Puaka wrote:Ingin menikmati nasi kerabu dan makanan kelantan? Puaka sedia membantu.

RESTORAN SURAYA KG.BARU

LOKASI : KG.BARU, (masuk dari pintu gerbang terus aje, bersebelahan restoran kak som)

JENIS MASAKAN:
3 ptg -12 mlm - Semua jenis masakan panas Thai.

12 mlm - 5 pagi - Semua jenis masakan pantai timur -( Nasi Kerabu, Laksam, Nasi Dagang, dan semua jenis lauk pauk berserta semua jenis kuih-muih tradisional kelantan)

HARGA : MUNASABAH DAN MAMPU BAYAR.

KELEMAHAN : SUKAR UTK MENDAPATKAN PARKING DAN TMPT DUDUK. (nak mkn tggu la)

TAHAP KESEDAPAN : SEDAP ( ikut anak tekak aku la )
neh restoren yg jual ikan bako byak2 tuh ek puaka?

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zis on Mon Sep 07, 2009 10:07 am

ahakzzz..

TEMPAT: laksa house, parkcity, bintulu sarawak
MASAKAN: laksa sarawak
HARGA: standard price..semangkuk besar tu dalam RM3.50 kot kalo tak silap..
SERVICE: standard kedai je..amik order pastu tunggu siap..tapi dorang buat cepat..so tak la tunggu lama sgt nak makan tu..hehe
KESEDAPAN: walaupon dihidangkan dengan mangkok yg besar..tapi lepas makan satu mesti nak satu lagi..haha..rasanya kat sini kot restoren laksa sarawak yg paling sedap kat bintulu..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by tongkat warent on Mon Sep 07, 2009 10:26 am

sarawak pon ada laksa ea..yg biasa aku dengar laksa johor dengan laksa penang je..agak2 kat semenanjung ada x jual laksa sarawak ni zis..laksa mmg peberet aku..kna cuba ni Razz

tongkat warent
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 259
Join date : 05/09/2009
Location : selatan malaysia

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zis on Mon Sep 07, 2009 11:30 am

tongkat warent wrote:sarawak pon ada laksa ea..yg biasa aku dengar laksa johor dengan laksa penang je..agak2 kat semenanjung ada x jual laksa sarawak ni zis..laksa mmg peberet aku..kna cuba ni Razz
ahakzzz..
haha..ada..dorang pakai bee hoon..n kuah agak pedas skit..hehe..ada campur bahan2 seperti udang..carikan ayam..bawang goreng..daun2 sup n bawang..taugey..apa lagi eh?
tapi mmg sedap laa..hehe..kat semenanjung rasanya takda..kalo ada pon susah nak carik..tapi kalo rasa yg pior sarawak punya lagi sedap..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Pelangi on Mon Sep 07, 2009 11:33 am

tongkat warent wrote:sarawak pon ada laksa ea..yg biasa aku dengar laksa johor dengan laksa penang je..agak2 kat semenanjung ada x jual laksa sarawak ni zis..laksa mmg peberet aku..kna cuba ni Razz

ader dah laksa sarawak kat semenanjung nie. tongkat g LAKSA SHARK.
tapi makan boleh la sedap tarak. kat LAKSA SHARK ni semua laksa ader kecuali
LAKSA KUALA LUMPUR.

lokasi : JAYA JUSCO . banyak jumpa kat jaya jusco.
Very Happy

Pelangi
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 132
Join date : 03/09/2009
Age : 41
Location : keramat . AU 3

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zis on Mon Sep 07, 2009 11:39 am

ahakzzz..
lagi satu masakan lain yg daripada yg lain yg ada kat bintulu sarawak ni yg takde dijual kat tempat lain adalah..jeng jeng jeng

TEMPAT: gerai kat PANTAI RIA kat area PARKCITY jugak..
MASAKAN: UMAI..sejenis masakan yg menggunakan ikan ala2 mentah..pastu dicampur ngan perasa rahsia..dan sungguh enak dimakan begitu saja..hehe
HARGA: satu pinggan or satu bekas tapau tu..harga dalam RM3.00 kalo tak silap
SERVICE: buleh laa..standard gerai..amik order pastu tunggu order datang..hehe
KESEDAPAN: ala2 suchi laa..tapi keunikannya adalah sebab dorang guna perisa rahsia dorang sendiri..n benda ni takde kat tempat lain..hanya di sini saja buleh dapat..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by tongkat warent on Mon Sep 07, 2009 11:45 am

Pelangi wrote:
tongkat warent wrote:sarawak pon ada laksa ea..yg biasa aku dengar laksa johor dengan laksa penang je..agak2 kat semenanjung ada x jual laksa sarawak ni zis..laksa mmg peberet aku..kna cuba ni Razz

ader dah laksa sarawak kat semenanjung nie. tongkat g LAKSA SHARK.
tapi makan boleh la sedap tarak. kat LAKSA SHARK ni semua laksa ader kecuali
LAKSA KUALA LUMPUR.

lokasi : JAYA JUSCO . banyak jumpa kat jaya jusco.
Very Happy
tq zis for the info..arap zis dapat culik tukang masak kat sarawak,bwak balik kat semenanjung suruh dia bkk kedai kat cni..senang ckit nak makan..ekekeke Laughing

tongkat warent
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 259
Join date : 05/09/2009
Location : selatan malaysia

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Pijan on Mon Sep 07, 2009 1:15 pm

Mana ada Laksa Shark?? Laksa Shacks adalah...isk isk isk...

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Pelangi on Mon Sep 07, 2009 1:54 pm

Pijan wrote:Mana ada Laksa Shark?? Laksa Shacks adalah...isk isk isk...

Thanx PIJAN.

Laughing Laughing

Pelangi
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 132
Join date : 03/09/2009
Age : 41
Location : keramat . AU 3

Back to top Go down

Re: FooD AroUND yOuR CoRNeR aka Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Sponsored content Today at 2:10 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum