Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Mon Aug 31, 2009 11:56 pm

Assalamualaikum...
Aku nak minta cadangan dankalau coleh bantuan.. aku rasa FC ni masih lagi kekurangan forumner untuk share idea. Jadi boleh kasi idea tak macamana nak tarik lebih ramai org tuk berforum kat sini.. Harap dapat maklum balas dari korang semua..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by selendang berduri on Tue Sep 01, 2009 12:01 am

bro seed act aku pon xpham sgt kat sini...aku baru lagik neh....ape pon x pham...tpi pat na share aku takde....berkait pasal topik neh....rasenye ptut dimulakan ngan jawatn2 tertinggi dlam forum neh...dri tadik aku belek asek name je posted kat sini....jadi adalah lagik baik di wajibkan setiap sorg ade 1 posted....untk menunjukkan bhawa mereka menyokong forum ini...sekian tq

selendang berduri
Manager
Manager

Posts : 610
Join date : 31/08/2009
Age : 29
Location : JaLaN iPoH,Kl

http://nszantiquezone.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 01, 2009 12:03 am

setakat nie la seed.. kita bole mintak tolong para chatter kita promote kat blog diaorg.. ramai yg ada blog setahu aku.. maybe diaorg bole tolong la.. kita mintak tolong.. terserah diaorg la nak tolong ka x.. tuh ja cadangan aku setakat nie.. sorry aku xda blog nak promote.. maybe bole promote pakai YM gak...

berduri.. xleh la cam tuh.. kadang2 user yg ada nie x byk benda nak topikkan.. diaorg cuma byk idea n nak coment ja... susah nak jumpa orang byk idea cam kita nie.. hahahaha!~

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by selendang berduri on Tue Sep 01, 2009 12:06 am

hell ko nak suh aku pomot kat blog aku ke?...rase cm xde mslah je...seed ok ke?..sile inform aku k

selendang berduri
Manager
Manager

Posts : 610
Join date : 31/08/2009
Age : 29
Location : JaLaN iPoH,Kl

http://nszantiquezone.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by zis on Tue Sep 01, 2009 12:06 am

ahakzzz..

ws..
errmmm..rasanya kalo buat pengumuman kat tempat taip tu..buleh laa tapi tak brapa jelas la sebab user tak brapa nak prasan..
kalo buleh buat link gak kat background cb..bukan stakat background cb..letak gak kat backgound blakang cb tu..haha
pastu suwuh sapa2 design satu banner khas forum ni..then promote kat mana2 forum2 lain..
join je mana2 forum lain..register pastu post topik join forum ni..haha

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Tue Sep 01, 2009 12:07 am

memang aku dah ada cakap pasal posting ni pada mod2 kampung.. dah maklum balas yg diberikan amat baik sekali.. aku amat hargai... sekarang ni nak masuk second phase, nak tarik user luar.. aku dah promote forum ni kat semua blog2 aku... dan sekarang cari jalan lain pulak...

Hugo idea yg menarik. dan tq sbb tlg promote kat member2 ym kau... aku hargai sangat.. tujuan forum nie hanyalah tuk berkongsi ilmu dan pandangan... jadi lagi rami ahli lagi bagus...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Tue Sep 01, 2009 12:08 am

ok zis.. idea ko pun menarik jug.. harap bantuan dari kawan2 sekalian...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by selendang berduri on Tue Sep 01, 2009 12:12 am

ok bro aku dah posting ko nye forum neh kat blog aku...mentak tolong ape blogger2 yg lain ok...rasenye blog lebih cepat orang tahu kan....korg pon ade blog sile2 la pomot :p

selendang berduri
Manager
Manager

Posts : 610
Join date : 31/08/2009
Age : 29
Location : JaLaN iPoH,Kl

http://nszantiquezone.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 01, 2009 12:13 am

ok la kalau kita nak promote kat orang luar kita ken strict skit aku rasa seeder... sebab sekarang byk gak la sal cb tp dah lari ke threat lain.. maybe lepas nie.. kalau ada crita sal cb kita kena paste kat xat chat ja... sebab aku rasa x elok la kita dok cakap benda2 chat kat treat lain kadang2.. hehehe.. sebab orang yg x masuk cb x tahu lak nanti.. hehe... sekadar memberi cadangan... aku xda blog!! huhu terlepas hahahahah!!!

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by selendang berduri on Tue Sep 01, 2009 12:16 am

kekdg ade gak yg termasuk topik lain la hell...so cmner tuh...yg lom tau cb kmpung tercengang la plak nty

selendang berduri
Manager
Manager

Posts : 610
Join date : 31/08/2009
Age : 29
Location : JaLaN iPoH,Kl

http://nszantiquezone.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 01, 2009 12:18 am

tuh la pasal... aku cuma cadangkan ja la.. kita tgk balik treat2 yg pasal xat tuh.. tarik masuk xat.. tp nie kerja seeder la.. aku cadangkan ja.. kalau x buat pun xpa.. sebab diaorg yg x tahu tuh tgk dah la.. jgn campur2.. nanti pening plak... then promote la CB gak kat sini (HEHE).. maybe forumner baru kat sini bole join CB kita (Y)

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by selendang berduri on Tue Sep 01, 2009 12:19 am

topik utama dah betui dah...tpi kekdg emo terlampau smpai masuk topik lain...kekeliruan bkal terjadi...diharap tuan tanah dpat la mengatasi...sekian...hell aku skg ko buat kali pertama...wkakakaka

selendang berduri
Manager
Manager

Posts : 610
Join date : 31/08/2009
Age : 29
Location : JaLaN iPoH,Kl

http://nszantiquezone.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Tue Sep 01, 2009 12:21 am

HUGOBOYZ_2 wrote:tuh la pasal... aku cuma cadangkan ja la.. kita tgk balik treat2 yg pasal xat tuh.. tarik masuk xat.. tp nie kerja seeder la.. aku cadangkan ja.. kalau x buat pun xpa.. sebab diaorg yg x tahu tuh tgk dah la.. jgn campur2.. nanti pening plak... then promote la CB gak kat sini (HEHE).. maybe forumner baru kat sini bole join CB kita (Y)

Betul tu hugo.. ada antara forumner FC ni tak tau pasal xat chat ni... sebb tu aku cam pikir xat chat ni nak kena buat satu section khusus... tak yah campur ngan sembang umum.. pasal thread sesat tu insya Allah mod & admin akan uruskan.. aku akan inform mod dan admin yg ada...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 01, 2009 12:24 am

selendang berduri wrote:topik utama dah betui dah...tpi kekdg emo terlampau smpai masuk topik lain...kekeliruan bkal terjadi...diharap tuan tanah dpat la mengatasi...sekian...hell aku skg ko buat kali pertama...wkakakaka

heheh terima kasih.. kita memperolehi kemenangan yg pertama!!! sudah2 lari topik nanti.. kita tungu respond pihak2 yg sepatutnya... harap2 cadangan kita berdua di terima bulat2... sebulat cik mie.. huhuhu~~

seeder kalau bole la dan tidak keberatan... aku harap ko kasi la kuasa penuh utk para modeter dalam nie n owner.. utk stop satu topik yg teruk.. contoh ada setengah topik dah macam gado.. pijan tuh elok kasi pangkat nie.. dia selalu ja tarik balik orang kepada topik sebenar.. maybe kita bole remove la benda2 remet temeh cam bump tuh coment.. kadang2 bole mendatangkan tidak puas hati beberapa pihak...

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by zis on Tue Sep 01, 2009 12:27 am

tabley masokkan xat tu dalam forum ni ke? buat satu page khas n insert la code url untuk cb kampung tu..so dalam masa org berforum buleh gak berchatting..ni idea untuk memperkenalkan cb kampung kepada org luar laa..dalam masa forum bertambah orang..cb kampung pon bertambah orang..buleh tak buat macam tu?

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by selendang berduri on Tue Sep 01, 2009 12:28 am

hell aku na pomot suh tuan tanah kasi pngkat same org2 yg ley jage sini aku x reti...gpun aku dak baru blajaq neh...baru arini aku masuk....so nty ade ape2 pasal nak trik forumner tuh aku akan info la k...skang idea aku menjurus kepd beckground...tengok slah topik la....mende2 remeh neh jadik rencah je dlam forum neh hell...nak kasi panas je

selendang berduri
Manager
Manager

Posts : 610
Join date : 31/08/2009
Age : 29
Location : JaLaN iPoH,Kl

http://nszantiquezone.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 01, 2009 12:35 am

zis wrote:tabley masokkan xat tu dalam forum ni ke? buat satu page khas n insert la code url untuk cb kampung tu..so dalam masa org berforum buleh gak berchatting..ni idea untuk memperkenalkan cb kampung kepada org luar laa..dalam masa forum bertambah orang..cb kampung pon bertambah orang..buleh tak buat macam tu?
zis kalau di perhatikan.. kat bawa chat tuh dah ada forum.. cuba cari kat sna.. tapi kalau nak tambah kat forum pun ok gak... tp risau la plak nanti forum nie jadi "berat" harap korang paham la ek apa aku maksudkan.. apa2 pun nice idea zis (Y)duri biasa la 2.. ramai dok bikin panas ja.. alah seeder pun tahu sapa yg bole dia harap kat sini.. orang yg byk post tuh semua kan berpangkat.. harap2 diaorg la bole tolong tgk2 kan forum nie dgn seed.. tp serius tolong la remove benda2 yg rosakkan forum nie.. cam gado2 tuh.. nanti orang yg baru nak masuk tuh x suka gerenti dia x masuk dah.. kita xle harap umur2 muda ja nak masuk forum nie.. maybe satu time kita tgh promote orang tua2 masuk kang x elok lak diaorg pandang.. benda nie mmg kena buat byk perubahan.. tp seed xpa la perlahan2.... jgn ubah sekali gus.. takut semua kat sini terkena kejutan budaya hehehe.. aku pun akan kena gak nie.. aku pandai cadang ja.. effect x pk sgt nie...

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by zis on Tue Sep 01, 2009 12:38 am

bro hugo..tu zis tau kat bawah cb ada forum..tapi maksud kat forum ada cb..hehe..rasanya kalo buat satu page lagi untuk forum ni..rasanya tak berat kot..tak pon buatkan kecik je macam shoutbox..ataupon buatkan cb tu sebagai pop-up window kat forum ni..amacam?

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 01, 2009 12:41 am

ops sory2 hehehe... nice idea bro (Y)... sekarang kita tunggu seed ja la punya jawapan.. pop-up x elok kot.. tp kalau bole buat kecik elok la (Y) sebab setahu aku internet explorer selalu block pop up kan?? then window vista pun kot.. xsalah la.. tp dua2 cadangan hang mmg bernas (Y) kita tunggu keputusan seeder k bro Wink

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by selendang berduri on Tue Sep 01, 2009 12:42 am

better kite deal same2 ngan tuan tanah ye zis....ape2 yg baik aku rase dia mmg akan trime Very Happy

selendang berduri
Manager
Manager

Posts : 610
Join date : 31/08/2009
Age : 29
Location : JaLaN iPoH,Kl

http://nszantiquezone.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Tue Sep 01, 2009 12:48 am

zis wrote:bro hugo..tu zis tau kat bawah cb ada forum..tapi maksud kat forum ada cb..hehe..rasanya kalo buat satu page lagi untuk forum ni..rasanya tak berat kot..tak pon buatkan kecik je macam shoutbox..ataupon buatkan cb tu sebagai pop-up window kat forum ni..amacam?

Zis aku bukan tak nak taruk cb ni kat forum.. tapi bila kita berforum page kita akan direload berulang kali. Dgn ada nye cb diforum akn buat page forum ni berat tuk direload. Kalau kat CB tu lain dia pakai coding iframe. su tak effect kat cb tuk reload. Kalau nak wat popup mungkin boleh.. Aku aku check ngan aed pasal menda nie... Anyway tq sbb kasi idea yg menarik nie..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by jahat on Tue Sep 01, 2009 12:49 am

klu cb letak kt forum bukan berat ke nnt
erm Basketball Basketball Basketball

jahat
Moderator
Moderator

Posts : 638
Join date : 21/08/2009
Age : 31
Location : gombak - kl

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by selendang berduri on Tue Sep 01, 2009 12:49 am

alamak bro lau ade pop up neh aku mslaah sket le bro

selendang berduri
Manager
Manager

Posts : 610
Join date : 31/08/2009
Age : 29
Location : JaLaN iPoH,Kl

http://nszantiquezone.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by zis on Tue Sep 01, 2009 12:49 am

bro hugo..IE block pop-up eh? walaupon pop-up yg macam mengucapkan slamat datang tu ke? kalo macam tu zis tak tau plak..
sebab zis ingat IE juz block pop-up yg spam je..ke pop-up n spam adalah benda yg sama? haha..sungguh cetek pengetahuan diri ini..hehe
takpe2..mr admin ada bro aed yg pakar dalam bidang ni..n keliwon aka man yang pakar buat graphic untuk buat background..hehe

p/s: dah rasa macam fight hantar quotation plak..the best quotation akan dapat tender juta2..haha..aduyai

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 01, 2009 12:52 am

amy pop up x berat... tp seeder seperti ko cakap.. kan kita akan reload byk kali.. so pop-up akan byk kali??teruk tuh.. berapa kali akan loging kampung.. harap ko bincang n pertimbangkan elok2 nie.. byk segi kita kena lihat nie...
aku pun cetek gak.. aku cakap melalui apa yg aku pernah lalui ja nie bro.. xpa2 kita biar seed bicang dgn aed lak.. hehe fight2...

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Sponsored content Today at 10:22 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum