Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by selendang berduri on Tue Sep 01, 2009 12:54 am

seyes lau nak pop up aku serender la...ie mmg salu je pop up...letih aku...pertimbgkan balik idea neh

selendang berduri
Manager
Manager

Posts : 610
Join date : 31/08/2009
Age : 29
Location : JaLaN iPoH,Kl

http://nszantiquezone.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by zis on Tue Sep 01, 2009 12:55 am

Admin wrote:
zis wrote:bro hugo..tu zis tau kat bawah cb ada forum..tapi maksud kat forum ada cb..hehe..rasanya kalo buat satu page lagi untuk forum ni..rasanya tak berat kot..tak pon buatkan kecik je macam shoutbox..ataupon buatkan cb tu sebagai pop-up window kat forum ni..amacam?

Zis aku bukan tak nak taruk cb ni kat forum.. tapi bila kita berforum page kita akan direload berulang kali. Dgn ada nye cb diforum akn buat page forum ni berat tuk direload. Kalau kat CB tu lain dia pakai coding iframe. su tak effect kat cb tuk reload. Kalau nak wat popup mungkin boleh.. Aku aku check ngan aed pasal menda nie... Anyway tq sbb kasi idea yg menarik nie..

ahakzzz..
mr admin..maksud zis bukan letak cb dalam same page with forum..tapi another page..i mean tambah lagi menu kat atas tu..yg ada HOME FAQ SEARCH n so on tu..tambah lagi satu last skali XAT or CB KAMPUNG or whatever the name is..haha
so takkan mengganggu forum kan? tapi nampak macam takde beza kalo bukak 2 tab plak..errmmmm..
takpon tambah kat mana2 kat title ke kat bahagian tepi tu ke..yg sticky yg buleh org luar tau forum central ni ada cb tempat untuk berchatting..hehe..macam mana nak cakap eh?
korang paham tak? sebab zis pon tak tau nak cakap macam mana sebenarnya..haha..takpe2..kalo macam susah or tabley..nanti zis carik idea lain plak..haha

p/s: padahell topik nak carik idea untuk promote forum..tapi idea zis ni macam nak promote cb plak..haha

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 01, 2009 1:01 am

haha zis idea bagus2 gak... harap dapat tingkat kan keduanya zis.. x slah kita pk utk dua2... heheheh

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Tue Sep 01, 2009 1:03 am

ooo zis... baru aku paham kau nak ada link tuk gi chat room kampung yer.. Insya Allah boleh...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 01, 2009 1:06 am

guna link ja la.. xpayah pop-up n other.. nanti lag ja... kalau link (Y) mmg bole sgt la heehehehe!!!

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Tue Sep 01, 2009 1:07 am

Ok Zis... Link tuk CB kampung dah add tak atas tuu..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by zis on Tue Sep 01, 2009 1:13 am

Admin wrote:Ok Zis... Link tuk CB kampung dah add tak atas tuu..

orait2..dah ada..hehe..tapi rasanya macam terbalik plak ngan log out tu..patutnya log out yg last skali kan?
haha..banyak songeh plak zis ni kan? haha..aduyai

p/s: bukan patutnya post zis ni masok dalam komen dan cadangan ke? haha..dah alang2 ni zis nak cadangkan buat terus shoutbox laa..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Tue Sep 01, 2009 1:16 am

ok aku tukar

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 01, 2009 1:25 am

cantik dah tuh seed (Y) siap ada icon kasi menarik perhatin oran utk klik!! heheh.. nice work!! kita dah maju selangkah kehadapan.. sekarang pk cam mana nak promote foruim lagi!!!

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Tue Sep 01, 2009 1:31 am

yer2.. ada tak link2 yg leh aku promote? tapi aku taknak la promote secara spam...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Tue Sep 01, 2009 1:32 am

Statistics

Our users have posted a total of 5181 messages
We have 74 registered users
The newest registered user is aily


tengok nie.. post banyak giler... tapi member register lom cecah 100 pun... kalau lagi ramai mesti lagi happening...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by far3dz on Tue Sep 01, 2009 1:36 am

ni cadangan aku..
klu leh promot gne domain free cam .co.cc, .co.nr, .tk .. etc just nk memudahkan org igt domain forum ni nnti.. takdela dtg skali, pastu kali kedua lupe link dah.. hehehe...

lagi satu, ermm Forum Central atas tu leh tuka ngn gmbr x bro seed? means logo ni jadikan sebagai trademark forum nih... So, nnti nk pomot pn lg sng, design banner bedasarkan logo... Very Happy

far3dz
Admin
Admin

Posts : 116
Join date : 23/08/2009

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 01, 2009 1:38 am

erk xda la plak nak kasi kalau seed... tp aku bole try promote kat tempat lama nanti.. heheh tempat aku mula berjinak2 dgn XAT CHat.. ramai budak2 nie tahu la.. nanti aku tanya owner sana bole x diaorg tolong promote forum...


hehe biasa la seed... byk post sebab kita lebih jurus kepada chating.. semua forumner pun chating punya orang.. so mmg jenis idea byk.. then kbykkan yg register mmg btoi2 support kamu tuh seed.. kita syukur la sama2.. cuma sekarng kita ken promote lebih skit.. bagi user ramai!!
tuh dia orang yg taw bab2 nie dah bersuara... tp mmg la.. aku pun rasa kena ada logo la.. tp kalau setakat nie xda design xpa.. nanti kita suruh orang yg menang buat tshirt tuh tolong buat design utk logo gak!! hehehe serampang dua mata kau nie!!

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Tue Sep 01, 2009 1:45 am

far3dz wrote:ni cadangan aku..
klu leh promot gne domain free cam .co.cc, .co.nr, .tk .. etc just nk memudahkan org igt domain forum ni nnti.. takdela dtg skali, pastu kali kedua lupe link dah.. hehehe...

lagi satu, ermm Forum Central atas tu leh tuka ngn gmbr x bro seed? means logo ni jadikan sebagai trademark forum nih... So, nnti nk pomot pn lg sng, design banner bedasarkan logo... Very Happy

bhetul gak tu aed.. nanti aku try search short domain tu.. logo tu leh tukar.. nape nak wat kan ke?? Smile aed duit ko aku dah bank in tq...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Tue Sep 01, 2009 1:49 pm

ada lagi tak idea tuk tarik forumner baru nie?

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by zis on Tue Sep 01, 2009 1:57 pm

ahakzzz..
sapa2 ada movie or software best2 tu upload la kat sini..
yg tak best pon upload je..saje nak menampakkan user forum ni aktif..
kang kalo org search nak download movie..terbukak la forum ni kat google or yahoo..hehe

ataupon mr admin buleh buat satu front page untuk buat kata2 aluan or pendahuluan kepada forum ni..contohnya macam ayat welcoming n disertakan dengan ayat2 macam ni.."nak download movie? download mp3? download software? semuanya ada di sini.." lebih kurang macam tu lah ayatnya..haha..or maybe buat lebih gempaq dari tu kot supaya nampak la gempaq lagi..haha
pastu buat arahan stiap kali user upload movie software or mp3 tu kat sini..sertakan skit penerangan tentang barang tu..n yg paling utama nama benda tu ada dinyatakan dalam posting tu..supaya bila orang search nanti..akan kluar lah posting tu..secara tak langsung dorang akan masok sini..
maybe permulaan dorang datang hanya nak sedut barang2 yg ada kat sini je..tapi bila dah aktif nanti..buleh jadi loyal customer tu..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by cikmie on Tue Sep 01, 2009 1:59 pm

kita gi wat spam kat forum org..huahahah..letak link forum nih..heheh..gurau jer...aku sebenarnya tak biasa ngan forum2 nih


maaf jika aku salah.....

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Pijan on Tue Sep 01, 2009 2:05 pm

cikmie wrote:kita gi wat spam kat forum org..huahahah..letak link forum nih..heheh..gurau jer...aku sebenarnya tak biasa ngan forum2 nih


maaf jika aku salah.....

Mcmane plak kalau nanti org dtg sini spam lak forum ni?? ape hang rase??


Bab nak tarik ramai lagi org datang nih..ntahlah, advertising la penting kut...camne nk advertise tu...kene pikir la plak sama ade free nyer atau berbayar, locally atau nk go international forum nih?? Cuma satu je la nk igtkan, bile dah top nanti,awas ngan geng2 dakyah2 songsang...dah byk forum dah terkene bende nih...

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by jahat on Tue Sep 01, 2009 2:14 pm

klu ade anasir2 sesat 2 kite ban suda
hehehhe
selamat beramal


_________________
--++ nEvEr juDgE JaHaT!!!++--- SICK OF LIFE!!!

jahat
Moderator
Moderator

Posts : 638
Join date : 21/08/2009
Age : 31
Location : gombak - kl

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Pijan on Tue Sep 01, 2009 2:19 pm

jahat wrote:klu ade anasir2 sesat 2 kite ban suda
hehehhe
selamat beramal


masalah skang bro, dalam diam dia mainkan unsur2 songsang nih...nanti wa kemukakan contoh disini

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Tue Sep 01, 2009 2:20 pm

hurmm target user melayu jerk dulu... skang lom ada masa nak layan international....

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by selendang berduri on Tue Sep 01, 2009 5:12 pm

bro baru nak wat forum peringkat negeri je....antrabangse dia xlayan...eh bro aku nak tnye...korg mmg ade co-operation ke ngan radio yg kat cb kg tuh?

selendang berduri
Manager
Manager

Posts : 610
Join date : 31/08/2009
Age : 29
Location : JaLaN iPoH,Kl

http://nszantiquezone.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Tue Sep 01, 2009 5:25 pm

takde la bro... asal nak promo pakai radio ke?

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by selendang berduri on Tue Sep 01, 2009 5:28 pm

idea cmtuh la bro....ingt nak suh dorg pomot same...idea je bro...lau xnak xpe?...cre pengiklanan pling cepat pkai radio la....

selendang berduri
Manager
Manager

Posts : 610
Join date : 31/08/2009
Age : 29
Location : JaLaN iPoH,Kl

http://nszantiquezone.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 01, 2009 9:21 pm

alah relax la.. cadangan cik mie mmg satu pun xle pakai... kita ambik la yg x songsang.. yg jernis... yg keruh semua kita lempaq p kat cik mie hahahah!~.. apa2 pun radio tuh mmg cadangan baik.. tp agak susah kot.. mintak tolong bro kiff bole kot...

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Sponsored content Today at 10:20 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum