Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Mr.Puaka on Tue Sep 01, 2009 9:45 pm

utk tarik lebih ramai forumer smua ahli2 forum kt sini letak la url ni kt myspace, frienster ke yg korang punya.. nak tarik forumer antrabangsa bkn senang, lebih2 lagi dari segi pemerhatian aku komen2 korang berunsurkan chatting semata2 maaf cakap la.. aku pun kdg2 isi juga komen2 tk berkaitan dgn topik.. takpe lah masih di peringkat awal katakan.. kita cuba perbaiki dari masa ke semasa.

Aku dh ajak kawan2 aku 2-3 org join forum ni, tp setelah mereka teliti dari kesemua komen2 artikel nampaknya lansung tk membuat mereka ghairah nak berforum di sini aku pun tktau kenapa.. mungkin kita patut lebih fokus kan kpd isu-isu yg lebih penting dari isu xat.com semata-mata, dari pemerhatian aku isu xat.com aje mendapat byk komen dan pembaca dari isu2 yg lebih penting.

Puaka: Berharap smua forumer kt sini ajak geng2 masuk jadi ahli kt sini. Cool

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Tue Sep 01, 2009 9:53 pm

betul laa puaka.. nak wat cam ne.. majoriti forumner ni semua budak cb kampung... tak dapat nak lari dari beri komen berkaitan cb kampung.. sbb tu nak ajak org luar tuk join dan beri komen so dpt laa natural kan posting yg ayik berkaitan cb jekk

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 01, 2009 9:57 pm

benda tuh aku dah tekankan kelmarin.. tp setakat nie xpa la.. harap2 lepas nie kita bole kurangkan la benda2 cam tuh.. sebab tuh la kena ada mod n admin lagi ramai.. so bila dah ramai orang nanti.. kalau ada budak2 cb buat chating kat sini korang bawa ja topik tuh ke xat chat... tuh ja la aku bole cadangkan kat sini...

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Tue Sep 01, 2009 10:08 pm

compilation idea2 yg dah disumbangkan .. harap2 dpt kerje sama dari semua..

1. minta bantuan chatters promote melalui blog masing2
2. prmote pakai ym pada member2
3. buat link gak kat background cb
4. design satu banner khas forum ni..then promote kat mana2 forum2
5. gne domain free cam .co.cc, .co.nr, .tk .. etc just nk memudahkan org igt domain forum ni
6. logo ni jadikan sebagai trademark forum nih
7. sapa2 ada movie or software best2 tu upload la kat sini.. tuk tunjuk user sini aktif.
8. pengiklanan pling cepat pkai radio molfm
9. ahli2 forum kt sini letak la url ni kt myspace, frienster ke yg korang punya.
10. kurangkan posting yg asyik berunsur chatting.. buat user lain kurang ghairah untuk beri ulasan.


sila tambah lagi..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by zis on Wed Sep 02, 2009 5:23 pm

ahakzzz..
tetiba zis dapat idea nakal skit..tapi zis rasa maybe buleh pakai gak kot..hehe
kepada sesapa yg kerja kat CC tu..set la kat suma komputer CC tu..set homepage setiap browser kat komputer tu kepada forum ni..hehe
n kepada pekerja2 opis plak..dalam diam set gak kat browser internet tu homepagenya adalah forum ni..hehe
manalah tau ada yg berkata.."eh eh? forum apa ni? skodeng jap.." haha..ada ke yg akan berkata macam tu? haha
tapi takpe..maybe mula2 dorang skodeng2 je..tapi bila tgk ada banyak bahan2 menarik seperti movie software mp3 dalam ni..so dorang akan start melekat la nanti..hehe
nakal tak idea ni? haha

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by !k!n@Pr!s0N BrEak on Wed Sep 02, 2009 5:29 pm

zis nape xtampal link forum ni kat belakang zis....maybe ag berkesan.
zis dah set kat browser intrnt office zis...ikin nk letak gak la tp kalau kantoi ngn bos, ikin cari zis.

!k!n@Pr!s0N BrEak
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 331
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by selendang berduri on Wed Sep 02, 2009 5:34 pm

!k!n@Pr!s0N BrEak wrote:zis nape xtampal link forum ni kat belakang zis....maybe ag berkesan.
zis dah set kat browser intrnt office zis...ikin nk letak gak la tp kalau kantoi ngn bos, ikin cari zis.
sedang menikut jejak langkh ikin...ape2hal zis la ieyla crik...hahaha lol!

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by zis on Wed Sep 02, 2009 5:57 pm

ahakzzz..
haha..jgn..jgn laa carik zis..zis takde duit nak bayar saman..haha
kalo opis tabley..untuk CC buleh kot..apa kata taukey CC plak? (HELLO)

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by HUGOBOYZ_2 on Wed Sep 02, 2009 7:50 pm

bole la sapa2 ada kat cc buat backcroud ja hahahah!! amy ko bole buat (Y) hahahah chaiyo2..!!! gogo zis!!

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Thu Sep 03, 2009 6:00 pm

macam mana kalau kita involve dgn iklan berbayar

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by kyairil on Thu Sep 03, 2009 6:10 pm

yeeee tarik bnyak g chatest untuk msuk forum nii....kasi gempak sikit.......bwu adee cabaran skit...fighting....berlumba lumba

kyairil
Budak Sekolah Rendah
Budak Sekolah Rendah

Posts : 40
Join date : 01/09/2009
Location : penang

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Thu Sep 03, 2009 6:13 pm

kyairil wrote:yeeee tarik bnyak g chatest untuk msuk forum nii....kasi gempak sikit.......bwu adee cabaran skit...fighting....berlumba lumba
kita org dah inform chatters ada cara lain lagi tak yg ko leh bantu?

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by zis on Thu Sep 03, 2009 6:14 pm

Admin wrote:macam mana kalau kita involve dgn iklan berbayar

ahakzzz..
pendapat zis..benda ni orait tapi bukan sekarang..sebab masa blom seswai..bukan sebab faktor kewangan or support..tapi sebab faktor lain..hurrrmm..tapi kalo nak buat jugak..zis orait je..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by HUGOBOYZ_2 on Thu Sep 03, 2009 7:55 pm

Admin wrote:macam mana kalau kita involve dgn iklan berbayar


ok ga 2 seed... sebab ko kan ada nak cipta satu ruang utk orang2 yg VIP(berbayar utk berforum.. diaorg akan dapat special privilage utk download something punya linkk.. so maybe ko bole "rolling" duit tuh utk buat iklan berbayar... kalau nak kitaorg support skit2 bole gak tp jgn la byk2 hahahaha..



xxhellmexx (1963578) -Bukan KedeKut TP Ikot KeMampUan!

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Fri Sep 04, 2009 12:28 am

Bnyk lagi nk kena discuss pasal nk wat vip member. Nanti wat satu benang tuk discuss menda ni.

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by tongkat warent on Sat Sep 05, 2009 9:51 pm

kalau nak diharapkan chaters2 kampung yg ramai 2 untuk berforum mmg ssh la sbb kebanyakannya dikalangan chaters yg berumur linkungan 17 tahun kebawah..diorang tak minat benda2 cam forum ni..tp bukan semua la..tadi aku try search forum ni melalu enjin carian agak susah nak jumpa gak..harap admin dapat melakukan sesuatu supaya lebih senang pelayar internet jumpa forum ni.

tongkat warent
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 259
Join date : 05/09/2009
Location : selatan malaysia

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Sun Sep 06, 2009 1:11 am

tongkat warent wrote:kalau nak diharapkan chaters2 kampung yg ramai 2 untuk berforum mmg ssh la sbb kebanyakannya dikalangan chaters yg berumur linkungan 17 tahun kebawah..diorang tak minat benda2 cam forum ni..tp bukan semua la..tadi aku try search forum ni melalu enjin carian agak susah nak jumpa gak..harap admin dapat melakukan sesuatu supaya lebih senang pelayar internet jumpa forum ni.

warent, setakat ni forum ni baru diindex satu page je kat google... payah gak tu aku dah try buat sikit2 SEO tuk forum ni.. tapi masih lom nampak hasil... Insya Allah aku akan lipat gandakan usaha tuk tingkatkan SEO forum nie...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Admin on Sun Sep 06, 2009 1:13 am

tongkat warent wrote:kalau nak diharapkan chaters2 kampung yg ramai 2 untuk berforum mmg ssh la sbb kebanyakannya dikalangan chaters yg berumur linkungan 17 tahun kebawah..diorang tak minat benda2 cam forum ni..tp bukan semua la..tadi aku try search forum ni melalu enjin carian agak susah nak jumpa gak..harap admin dapat melakukan sesuatu supaya lebih senang pelayar internet jumpa forum ni.

Warent,
tq sebab mention menda tu kat sini. sebenarnya forum ni baru diindex kat google. tu pun satu page je.. Aku ada jugak wat SEO sikit2 tuk forum nie... Insya Allah aku akan lipat gandakan usaha lagi tuk tingkatkan rangking SEO forum ni..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Cadangn tuk tarik lebih ramai forumner..

Post by Sponsored content Today at 11:39 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum