Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Vengeance (18SG) ENGLISH / CANTONESE

View previous topic View next topic Go down

Vengeance (18SG) ENGLISH / CANTONESE

Post by zis on Wed Sep 02, 2009 9:37 am


(source: http://www.gsc.com.my/ )



COSTELLO (played by Johnny Hallyday) comes to Hong Kong to avenge his daughter, whose family was murdered. He's a French chef, but 20 years ago, he was a professional killer.

Suffering from amnesia, he hires 3 professional killers (played by Anthony Wong, Lam Ka Tung, Lam Suet) to help him in his revenge plans before he forgets his vengeance. Together, they formed a strong alliance but soon come to sense that no one remains friends or enemies forever.
(Source: Golden Screen Cinemas Sdn. Bhd.)

ahakzzz..skali lagi smlm seblum berbuka..sempat melawat GSC untuk melihat cerita ini..hehe
kisahnya macam ni..ada laa satu family ni..dibunuh oleh 3 org pembunuh upahan..ayah mak n 2 orang anak jadi mangsa..tapi si mak ni masih idop..doktor cakap its a magical..haha
pastu datang la ayah kepada si mak ni..datang dari perancis nak melawat anak dia yg terlantar di ospital kat china..pastu anak dia ni mintak dia balas dendam untuk keluarga dia..so si ayah ni pon bersetuju..
kebtolan masa ayah pompuan tu balik ke bilik otel dia..satu kejadian bunuh pon berlaku kat bilik otel sama level dia jugak..n si ayah pompuan ni terserempak ngan pembunuh upahan tu..tapi dengan slamber dia berlalu pergi n pembunuh upahan tu pon tak bunuh dia..
so persoalannya..kenapa pembunuh upahan tu tak bunuh ayah pompuan ni? apakah rancangan yg dirancang oleh ayah pompuan ni? apakah tujuan ayah pompuan ni mengambil setiap gambar partner dia? sapakah dalang sebenarnya yg membunuh keluarga anak dia? berjayakah dia membalas dendam? apakah nasib dia dan partner2 dia? apakah kesudahan cerita ini? hehe..jom laa kita jadi pembunuh upahan gak kat wayang..haha
akhir kata dari zis.. "IS THIS YOUR JACKET?"

RATING: zis kasi 3 per 5 bintang laa cerita ni..jalan crita agak slow tapi penuh dengan aksi yg menarik..ada gak lawak crita ni..haha..buleh la dijalan sambil menunggu nak berbuka..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Vengeance (18SG) ENGLISH / CANTONESE

Post by Admin on Wed Sep 02, 2009 9:40 am

wahhh ziss rajin tul gi tengok wayang... sebelum berbuka... ada bawak masuk pop corn tak? anyway thanks kasi review citer nie...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Vengeance (18SG) ENGLISH / CANTONESE

Post by zis on Wed Sep 02, 2009 9:42 am

ahakzzz..
uiceh mr admin..rasanya tak sampai satu saat kot zis post benda ni..terus dah ada reply..sepantas laju mr admin masok (HEHE)
mmg rajin pon..hantu wayang la katakan..haha..pop corn? errkk..beli hot dog je.. (SHH)

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Vengeance (18SG) ENGLISH / CANTONESE

Post by Mr.Puaka on Wed Sep 02, 2009 9:44 am

oiii.. dia bantai lg.... apesal setiap pilem yg aku nak tgk mesti ko tgk dulu? ahahahah haiya.. hari2 lu tgk wayang.. berbuka dlm wayang sama mcm wa kaa?

Puaka: Hari ni jgk aku pi GSC! What a Face

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Vengeance (18SG) ENGLISH / CANTONESE

Post by nuwinzaaba on Wed Sep 02, 2009 9:44 am

tgk preview d tv jer hehe...xtgk lagik cite neh keseluruhannya. baca
penerangan zis 2 wat teruja lak nak g tgk...dh lama xp tgk
wayang...bersara d bln pose kuikuikui!psl TRAILER 2 yg smngat nak tgk
neh...jln cite pon menarik mmg de bOmb...tqvm zis!!~~

nuwinzaaba
Manager
Manager

Posts : 554
Join date : 25/08/2009
Age : 86
Location : Bangi, Selangor, Malaysia

Back to top Go down

Re: Vengeance (18SG) ENGLISH / CANTONESE

Post by Admin on Wed Sep 02, 2009 9:45 am

hto dog jerkk... burger tak bawak masuk sekali? Tapi sorang pun aku tak kenal pelakon citer ni..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Vengeance (18SG) ENGLISH / CANTONESE

Post by zis on Wed Sep 02, 2009 9:49 am

ahakzzz..
mmg pon..tapi ada sorang zis kenal..pelakon cina tu..yg pakai spek itam tu..kalo pernah tgk crita young n dangerous..dia ada berlakon dalam tu..hehe..n ketua jahat tu pon ada berlakon dalam crita young n dangerous jadi ketua kepada geng Hung Hing..hehe

win..nak zis kasi hangat lagi? hehe..si ayah kepada pompuan ni sebenarnya mudah n bakal ilang ingatan..so..macam mana dia nak kenal pasti antara kawan n musuh? hehe..tgk laa (HELLO)

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Vengeance (18SG) ENGLISH / CANTONESE

Post by Mr.Puaka on Wed Sep 02, 2009 9:51 am

Admin wrote:hto dog jerkk... burger tak bawak masuk sekali? Tapi sorang pun aku tak kenal pelakon citer ni..

mana nak kenal kalo asyik layan hindustan jer.. tu semua pelakon hong kong bkn hollywood. ahahahaha aku suka pilem2 hong kong ni.. terima kasih zis berjaya membuat aku bertambah ghairah utk menonton pilem ni Laughing

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Vengeance (18SG) ENGLISH / CANTONESE

Post by zis on Wed Sep 02, 2009 10:00 am

ahakzzz..
haha puaka..tgk la crita ni..seswai ngan jiwa puaka kot..haha
tapi baik jugak geng dorang pembunuh upahan ni..ada plak main tunggu lepas abis picnic baru perang..haha..aduyai..

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Vengeance (18SG) ENGLISH / CANTONESE

Post by Mr.Puaka on Wed Sep 02, 2009 10:04 am

mesti tgk punya lah.. cerita2 mcm ni mmg faveret aku ni.. dari segi ulasan tu sudah membuat aku saspen.. tp bagus ulasan anda.. kalo anda cerita perjalanan cerita mmg den tembak ekau kt sini.. ahahahaha Razz

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Vengeance (18SG) ENGLISH / CANTONESE

Post by zis on Wed Sep 02, 2009 10:18 am

ahakzzz..
tak tak..zis tak cerita (GAGGED) (GAGGED) (GAGGED)

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Vengeance (18SG) ENGLISH / CANTONESE

Post by MutiaraKirana on Thu Sep 03, 2009 5:46 am

zis ni biasala kaki wayang,pantang da ceta bru je,dia la org ptama tcongok kat depan panggung wyang 2,hehehehe,agaknye bkn takat popcorn je dgn kfc2 skali dia bw msuk dlam ppngung 2.Psst...zis best ke ceta 2 nti dah da kat internat nak download hehehehe

MutiaraKirana
Budak U
Budak U

Posts : 167
Join date : 27/08/2009
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Vengeance (18SG) ENGLISH / CANTONESE

Post by zis on Thu Sep 03, 2009 9:50 am

MutiaraKirana wrote:zis ni biasala kaki wayang,pantang da ceta bru je,dia la org ptama tcongok kat depan panggung wyang 2,hehehehe,agaknye bkn takat popcorn je dgn kfc2 skali dia bw msuk dlam ppngung 2.Psst...zis best ke ceta 2 nti dah da kat internat nak download hehehehe
ahakzzz..
haha MK..teringat zis masa zis tgk crita transformer yg pertama dulu tu..punya excited nak tgk..walaupon krusi full..sanggup gak gi tgk kat krusi depan skali..pastu sakit tengkok tengok sebab kepala dok mendongak je..haha
psst MK..walaupon crita ni agak lembab skit jalan ceritanya..maksudnya slow..tapi penuh action..zis suka part last tu..masa dorang berperang..hehe..sedey je tgk..haha

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Vengeance (18SG) ENGLISH / CANTONESE

Post by MutiaraKirana on Fri Sep 04, 2009 1:34 am

hahaha sngup 2 smpai skit tngkuk,ms 2 g sorang ke dgn maya,klu MK jd maya jgn hrp la nak ikut masuk time 2,hehehe mcm esok sudah tiada

MutiaraKirana
Budak U
Budak U

Posts : 167
Join date : 27/08/2009
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Vengeance (18SG) ENGLISH / CANTONESE

Post by zis on Fri Sep 04, 2009 10:22 am

ahakzzz..
haha MK..dengan maya lah..tapi mmg pon masa tu maya tak nak masok sebab tak nak duduk depan skali..tapi zis paksa gak..haha..last2 dua2 sakit tengkuk..pastu abis la zis kena marah..haha

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Vengeance (18SG) ENGLISH / CANTONESE

Post by Sponsored content Today at 2:05 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum