Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Tutorial membuat RMVB Hardsubs TV-Series

View previous topic View next topic Go down

Tutorial membuat RMVB Hardsubs TV-Series

Post by Admin on Wed Sep 02, 2009 10:44 am

Assalamualaikum...

Aku nak perturunkan ilmu hardsubs, mungkin ade golongan lapisan yang
ingin menjadi uploader...boleh ikut tutorial ini...

Keperluan.
1. 1 unit video (file video yang hendak diconvert dan dihardsubskan)
2. 1 unit subtitle (pastikan ia berjalan dengan lancar dan betul)
3. Codecs
4. Software Easy Real Producer atau ini http://www.mediafire.com/file/5wmydan3mmn/ermp_full1.94.zip
5. I unit PC/lattop
6. Masa

Tutorial membuat RMVB Hardsubs

1. Pertamanya, sediakan kelengkapan / keperluan diatas. Selepas itu, Install codecs sehinggan selesai. lepastu Install Easy Real Producer sehingga selesai... Selepas selesai semua sekali restart pc/lattop anda...

2. Setelah Perkara diatas telah dibuat...Masukkan file yang hendak
diconvert dan subtitle dalam satu folder yang sma seperti contoh
dibawah...seperti biasa, name tu penting...



3. Buka softwer Easy Real Producer dan ikut steps dibawah...



4. Kemudian, folow lagi step seterusnya...



5. Dia akan kuar box seperti dibawah...Follow je lagi....



Sedikit penerangan . Kenape aku pilih 350..?ok..setting ni korang boleh
explore sendiri mane yang ko rasa terbaik...aku pilih berdasarkan
pengalaman aku...untuk tv-series bersaiz 350mb, jika pilih setting ini,
filse selepas diconvert adalah bersaiz 100-150mb... lagi tinggi
letak,kualiti lagi cantik... 350 adalah min...kalau rendah lagi,kualiti
akan hambur...

6. Selepas itu, tekanlah start untuk proses seterusnya.



7. Proses convert sedang berjalan...ble la pegi isap rokok dulu ke, jemur kain, memasak, basuh motor atau sebagainya...



8. Ops...lupa plak...mase dia convert tu, pastikan ade bende ni...



yg penting, arrow hijau tu... DirectVobSub...bende ni untuk subs..kalau
takde, kebarangkalian hardsubs tak menjadi...mungkin pc anda dah lame
tak restart, codecs tak betul atau sofware convert tu ade prob...buat
clean install untuk codecs, dan software easy real producer tu
balik..pastu restart...anda pasti berjaya...

9. panjang berleter,dah siap pun video harsubs korang...ia terletak kat
folder anda tadi...masa untu try check tgk,jadi ke tak...



Jika hardsubs anda berjaya..Tahniah saya ucuapkan...pastu boleh la
compress dan upload ke mane2 hosting... Jika ade kelapangan masa
lagi,aku buat tutorial camne nak compress, split file dan upload file
tersebut...

Sekian terima Kasih...

ape-ape prob, just bagitau kat sini..kita ble troubleshoot sesama...aku pun try n error dulu..

ops sekali lagi...tutorial ini juga boleh digunakan untuk membuat hardsubs movie...cubalah...semoga berjaya ye...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Tutorial membuat RMVB Hardsubs TV-Series

Post by kraszbatu on Mon Sep 07, 2009 1:43 pm

dah lama aku cari bende nii
thanks bro

kraszbatu
Admin
Admin

Posts : 130
Join date : 24/08/2009
Location : ipoh

http://dkraszbatu.blogspot.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum