Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Tonggang Terbalik.

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by pahlawan007 on Mon Sep 07, 2009 1:15 pm

Pijan wrote:
pahlawan007 wrote:
Pijan wrote:Memang saya menghentam SPRM, jika ada yang bertugas di SPRM tu eloklah hantar surat berhenti lepas tu gi berniaga jual air batu lebih mulia dari jadi barua UMNO yang mana tindakan tegas setakat ni hanya diambil kepada pihak pembangkang..Mana pergi siasatan keatas Khir toyo?? dalam bakul sampah..mana pergi siasatan PKFZ?? dalam bakul sampah..mana pergi siasatan IC palsu di Sabah?? dalam bakul sampah....Yang dikejar ialah kes sedekah lembu MB Selangor pada org miskin di Bandar Tun Razak...
Sudahlah...tak payahlah nk rujuk pada media kerajaan lagi.. mcm yang saya kata sebelum ni, media kerajaan tinggal bahagian sukan & cerita artis je yang masih lagi boleh diterima akal...

Assalamualaikum moderator pijan yg dihormati... saya terpanggil untuk mencurah gak isi hati apabila terbaca hasil nukilan pijan disini. so saya tertanya2 gak adakah pijan ni anak buah Karpal Sing ke atau mmg penyokong fanatik D.A.P?? pijan tau apa makna BARUA? adakah pijan ni barua DAP??

yang ke 2, isu pasal siasatan Khir Toyo, PKFZ dan IC palsu di Sabah... setakat mana yg pijan tau pasal perkembangan hasil siasatan tersebut?? apa keputusannya?? siapa pegawai penyiasat?? siapa yang tandatangan kalau fail tersebut di tutup???


kalau tak tau apa2 tak yah nak cakap kosong lar... masuk mahkamah manapon kat dunia ni perlukan bukti yang nyata, kalau tak de bukti macamana nak tuduh melulu ingat laku ke, bila tangkap di bawah ISA, mula la kecoh nak hapuskan ISA pulak, itu lah ini lah, ISA tak adil la, ISA tak relevan utk masa ini la dan bermacam2 lagi alasan......kalau tak pernah ke bulan jangan nak cerita apa yang ada di permukaan bulan pulak, sapa yang nak percaya??.....

hahahaha....cakap kosong yer, tkde bukti yer, ISA tu still releven yer..baik..satu satu aku bagi kat sini...tunggu...!!



1) Khir Toyo :-

21 kes salah laku Khirdigantung pada leher lembu

01. Meluluskan projek pembina jalan merentasi bendang termahal, di Sekinchan, sejauh 20.5 km, bernilai RM92.5 juta kepada kontraktor yang hampir disenaraihitamkan, Meram Holdings. Menurut taksiran JKR, kos jalan itu tidak boleh melebihi RM50 juta. Subkontraktor yang menjalan semua projek berkenaan, Cabaran Wangsa, di miliki Pua Kim An, 27 tahun, tuan rumah yang pernah disewa oleh Khir, manakala seorang lagi pengarah syarikat, Ahmad Tarmizi Tajjeury adalah kroni Khir yang juga mendapat 100 ekar tanah yang memberi keuntungan minimum RM20 juta.

02. Meluluskan tanah 400 ekar di Shah Alam, pada 20 Disember 2000 kepada empat syarikat berbeza (Layar Kekal/ Tirai Gemilang, Samasys, Usahasewa Sdn Bhd), tetapi seorang nama pengarahnya (Samsuri Rahmat) hadir dalam semua syarikat tersebut, iaitu seolah-olah Khir meluluskan tanah berpontensi tinggi itu kepada seorang sahaja. Nilai tanah di kawasan berkenaan boleh mencapai RM1 juta untuk satu ekar. Samsuri boleh untung minimum RM300 juta dari tanah tersebut.

03. Meluluskan tanah kepada kroninya secara berulang kali dalam tempoh masa singkat. Daripada hanya dua mesyuarat Exco Kerajaan Negeri yang diambil secara rawak, iaitu pada 20 Nov. 2000 dan 4 Julai 2001, sekurang-kurangnya empat nama bertindan yang mendapat 100 ekar setiap orang, Ahmad Tarmizi Tajjeury, A.Rahman Mokhtar, Suzilawani Mustaphin dan Ali Nordin. Semua mereka ada hubungan, sama ada dengan Khir ataupun Setpol, Dr Karim Mansor. Sebahagian tanah ini telah dijual, dan pemiliknya boleh mengaut keuntungan RM200,000 seekar tanpa mengeluarkan modal walaupun satu sen.

04. Meluluskan tanah seluas 50 ekar setiap seorang kepada empat pemohon yang hanya baru berusia 20 tahun (Ahmad Azmir, Noor Ashikin, Mardhiah, Azril Yusri).Salah seorang darinya adalah anak pegawai Daerah Kuala Langat, di mana lokasi tanah itu dikesan. Difahamkan sebahagian anak-anak muda ini tidak tahu pun yang mereka mendapat tanah berkenaan kerana mereka hanya penama bagi pihak yang rapat dengan Khir. Mereka ini hanya menjadi pengarah syarikat, tidak pun sampai 40 hari sebelum Exco meluluskan permohonan mereka. Beberapa syarikat terbabit dikenal pasti mempunyai pemegang syer yang sama, yang terdiri dari dua wanita yang ketika permohonan diluluskan baru berumur 24 tahun.

05. Bagaimana Khir, pada bulan Mac 2001, hanya selepas 5 bulan menjadi MB, boleh membayar semua baki pinjaman rumahnya sebanyak RM150,000 secara tunai kepada BBMB Kajang. Kalaupun beliau tidak membelanjakan langsung elaun MBnya, beliau tidak mampu membayar semua pinjamannya itu.Rumah itu juga diubahsuai dengan kos yang besar, ini belum lagi dikira kos membina rumahnya sekarang di Simpang Lima, Tanjung karang, yang menelan belanja lebih RM300,000.

06. Menggunakan kuasa dan pengaruhnya sebagai Pengerusi PKNS untuk mendapatkan sebidang tapak banglo di Lot 14, Jalan 2/1G, Seksyen 2 Tambahan, Bandar Baru Bangi dengan diskaun hebat, 50%. Khir berbohong di Dun Selangor pada 31 Oktober 2001 apabila mendakwa beliau tidak membeli tanah itu, kononnya kerana tidak mampu dan dia juga menafikan pernah menerima dua tawaran dari PKNS dengan harga yang berbeza-beza. Salinan pembayarannya telah diperolehi.

07. Khir memberi sumbangan peribadinya, berbentuk telur ayam, ayam dan peralatan sekolah kepada pengundi di kawasannya, di Sungai Panjang pada 25 Disember 2000. Nilainya hampir RM200 ribu. Apabila dipersoalkan dari mana sumber kewangannya, beliau, melalui akhbar Malay Mail pada 15 Januari 2001 mendakwa sumbangan ayam diperolehi dari Lintang Bistari Sdn Bhd sebuah syarikat bumiputera yang menurut Khir adalah syarikat ternakan ayam terbesar di Sungai Panjang. tinjauan menunjukkan bukan ayam atau reban tidak ada di kawasan berkenaan, malahan bulu dan tahi ayam pun tiada.

08. Pada 17-18 April 2001, meluluskan kawasan kayu balak Kompartment 78 Hutan Simpan Hulu Langat kepada Fungsi Mewah Sdn. Bhd, seluas lebih 1200 ekar. Fungsi Mewah dimiliki oleh Pua Kim Seng, adik Pua Kim An, yang mana rumahnya bersebelahan rumah sewa Khir di Sekinchan dahulu. Pua Kim An juga dikesan mendapat tanah 100 ekar di Shah Alam. Keluarga Pua ini menyumbangkan dana kewangan yang besar kepada Khir semasa kempen pilihan raya 1999 dahulu.

09.Projek membekal dan memasang paip air besi keluli MS1200mm, dari Semenyih ke Banting sejauh 37.3 km, bernilai RM82,385,182.. Projek ini terlalu mahal dari taksiran awal, yang tidak boleh melebihi RM40 juta. Dan jika sumber air diambil dari Pekan Dengkil kemungkinan jaraknya dapat dipendekkan menjadi hanya 20 km dan ini lebih menguntungkan. Ahli keluarga terdekat Khir didakwa mendapat imbuhan berpuluh juta daripada kontraktor LBH Engineering.

10. Meluluskan konsesi membekalkan peralatan paip air untuk jabatan Bekalan Air Selangor kepada syarikat milik Naib Ketua Umno Tanjong Karang, JAKS Sdn Bhd. Harga paip JAKS 50% lebih tinggi daripada harga kilang. Bayangkan, untuk 1 meter paip, harga JAKS adalah RM900 sedangkan harga kilang hanya RM600. Selangor mahu tukar 5,000 km paip,jadi berapa untung JAKS?

11. Meluluskan kawasan balak di Kompatmen 78, Hutan Simpan Hulu Langat, seluas lebih 1,200 ekar kepada Fungsi Mewah, milik Pua Kim Seng, iaitu abang kepada Pua Kim Seng, bekas tuan rumah yang pernah disewa Khir di Sekinchan. Keluarga Pua ini juga mendapat kontrak membina jalan termahal (RM4.6 juta untuk 1km)merentasi sawah padi daripada Meram Holdings, kontraktor yang hampir disenarai-hitamkan.

12. Khir membayar RM10,000 sebulan bagi tapak banglonya, di Lot 14, Jalan 2/1G, Seksyen 2 Tambahan, Bandar Baru Bangi, yang dibelinya daripada PKNS dengan harga diskaun 50 peratus. Sumber pendapatannya dipertikai kerana sebelum ini beliau membayar tunai RM150,000 untuk selesaikan pinjaman rumahnya di Kajang, selepas lima bulan menjadi MB.

13. Beliau mengarahkan Pengarah JKR Selangor, melalui nota pensil (agar dapat dipadam jika timbul kontroversi kelak), agar menyerahkan projek yang membawa keuntungan lumayan kepada kontraktor kroni. Antara projek terbabit ialah pembinaan jalan di Sabak Bernam, masjid di Puchong Perdana, kem wataniah dan kuaters kakitangan SUK di Shah Alam.

14. Khir mempunyai hubungan rapat dengan kontraktor yang memohon projek kerajaan negeri, misalnya beliau bersama keluarga pernah bermalam di sebuah resort mewah di Janda Baik milik kroninya. Majulia Sdn. Bhd. Ini bercanggah dengan surat akujanji yang ditandatanganinya di depan Sultan Selangor.

15. Menswastakan kutipan tunggakan pembayaran ansuran bulanan rumah awam kos rendah seluruh Selangor kepada syarikat kroni, Noble Nexus Sdn Bhd melalui perjanjian konsesi pada 27 September 2001. Untung lumayan dapat dipungut secara mudah kerana tugas Nobel Nexus hanya menghantar notis saman dan 30% kutipan menjadi miliknya.

16. Meluluskan pembelian kenderaan rasmi kepada Exco Kerajaan Negeri Selangor dan Menteri Besar (dirinya sendiri) melalui mesyuarat Exco ke 25/2001 pada 26 September 2001, tanpa melalui prosedur yang lazim digunakan. Usia kereta rasmi MB belum sampai lima tahun (didaftarkan pada Jun 1997), dan tempoh Khir menjadi MB baru setahun iaitu tidak sampai lima tahun seperti sepatutnya. Beliau juga tidak merujuk kes ini kepada Perbendaharaan dan Ibu pejabat JKR di Kuala Lumpur. Meskipun menyentuh kepentingannya, di mana kereta rasminya Merc S320L, no. plat BGF7337 ditawar untuk dijual kepadanya, Khir masih mempengerusikan mesyuarat dan tidak mengisytihar kepentingannya.

17. Khir mengarahkan agar semua minit dan kertas mesyuarat exco dikutip semula selepas mesyuarat tamat, manakala segala bahan-bahan penting mesyuarat Exco yang dipengerusikannya sejak Ogos 2000 tidak dibenarkan disimpan oleh Exco lain. Selalunya kertas-kertas penting itu diedarkan kepada anggota Exco sehari sebelum mesyuarat, iaitu pada Selasa, tetapi selepas isu rasuahnya terbongkar, ia hanya diserahkan selepas setiap Exco duduk di kerusi masing-masing. Maknanya, “Exco Selangor masuk mesyuarat berlenggang, keluar pun berlenggang.”

18. Meluluskan hampir 11 ekar tanah di Bandar Baru Bangi, yang diwartakan sebagai kawasan rekreasi, kepada syarikat kroni, Bestarama Sdn Bhd. Masyarakat setempat membuat bantahan kerana setakat ini banyak kawasan hijau dibangunkan demi mengejar keuntungan lumayan. Bestarama boleh untung segera lebih RM14 juta. Menariknya, pemegang syer Bestarama juga pemegang syer Noble Nexus. Kedua-dua wanita itu hanya penama bagi suku-sakat Khir.

19. Menggunakan ratusan ribu ringgit wang kerajaan negeri untuk membeli iklan dua muka penuh berwarna dalam Utusan Malaysia, sekurang-kurangnya pada 1 Feb, 16 Mac 2002, bagi menjawab serangan Lutfi Othman yang mendakwa Khir mengagihkan tanah (yang luas dan mahal), pelbagai projek besar, balak, buat kroni dan suku-sakatnya.

20. Mengeksploit mesyuarat Majlis Tindakan ekonomi Selangor (MTES), untuk meluluskan segala tanah & projek kepada sesiapa yang disukainya tanpa kehadiran Exco lain. Mesyuarat Exco esoknya (pada setiap Rabu) hanya mengesahkan saja. MTES, menurut bekas penasihat undang-undang negeri, adalah tidak sah dari segi legal kerana ia merampas kuasa mesyuarat Exco.

21. TERBARU – Beliau disabitkan dengan penerimaan bayaran RM17 juta dari seorang individu hasil jualan tujuh unit hartanah Al Marwa Tower di Makkah, Arab Saudi. Pembayaran tanpa sebarang resit rasmi diterima hasil jualan tujuh daripada 12 unit hartanah yang dibuat Permodalan Negeri Selangor Berhad (PNSB) di Makkah. Apa yang menghairankan, Resolusi Pengarah PNSB bertarikh 14 September 2007 hanya meluluskan pembelian lima unit kediaman berjumlah RM8,352,427.66 sedangkan rekod PNSB menunjukkan sejumlah RM25,603,545 telah dibayar ke akuan individu di Arab Saudi dari 17 September hingga 19 September 2007.

2)Kes Salahlaku ketuan Menteri Sabah( laporan siap dengan bukti VCD diserahkan pada SPRM ) :-

http://img233.imageshack.us/img233/7325/sprmkunsul.jpg

dan last sekali for now..

Anak Siapakah ini?? Apsal langsung tkde tindakan diambil keatas beliau ini?? Adakah kerana pengaruh ayahnya yang kuat atau ayahnya disifatkan sebagai boleh ditunggangi@gunapakai untuk kepentingan sesetengah pihak....

ANDREW DOWDELL, COURT REPORTER

February 08, 2008 04:01pm

A MALAYSIAN Airlines co-pilot has been convicted and fined for bringing child pornography into the country on his personal computer.

Ahmad Said appeared handcuffed in Adelaide Magistrates Court today on a charge of importing a prohibited item.

Customs officers arrested the 25-year old at Adelaide International Airport yesterday, after finding three video files containing child pornography.

The videos were titled ``Reped (sic) Virgin'', ``10-Year Old'' and ``High School Students.''

``This material is repugnant and abhorrent - any decent minded person would be so affected by it,'' Magistrate Simon Smart said.

Mr Smart said the rape scene featured a crying girl aged under 18 being forced to have sex with an older male.

``These are not victimless crimes - for every video that depicts such a scene there is a victim,'' he said.

Said's computer was searched after he flew into Adelaide as co-pilot on a Malaysian Airlines flight from Kuala Lumpur.

His lawyer Stephen Barratt said Said had been e-mailed the video files and had not shown anyone else.

``He was simply reckless, this was not material brought in to be disseminated,'' Mr Barratt said.

Mr Smart rejected the defence assertion that Said had ``no interest'' in the pornography, saying there would be no market for such images without people like him.

Mr Barratt said the conviction could ruin Said's career as a pilot at Malaysian Airlines after rising rapidly through the ranks in the past few years.

``The result of this conviction ... could alter the whole of his life and his family,'' Mr Barratt said.

Mr Barratt said Said's arrest and detention in custody for almost 24 hours was ``fairly harsh.''

``He has suffered from being kept overnight in custody and now sits before the court manacled, which he describes to me as one of the lowest points of his life,'' Mr Barratt said.

Magistrate Smart fined Said $5,000 and ordered that his laptop be forfeited to the Crown.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bab cakap kosong tu, sebenarnya bukan sekali dua dah perkara mengenai SPRM ni dibangkitkan..dah banyak kali. Orang pun dah meluat.Jadi kalau betul SPRM ni telus bersih,kena buktikanlah. Ini tidak,tindak tanduk SPRM itu sendiri buat orang ramai mencurigai ketelusan SPRM. Bila dicop sebagai barua UMNO,tau pulak naik hangin@marah, tapi bagaimana plak perasaan orang ramai yang buat laporan dengan SPRM tapi sehingga kini senyap tanpa berita dari SPRM?? Diorang tu tkde angin ke??Please lah, tak payah nak melenting tak tentu arah kalau anda tak bersalah,instead of being mad,why not SPRM prove to the world about their intergrity? jangan igt anda itu sebagai pegawai kerajaan maka secara automatiknya kerajaan itu semuanya benar baik belaka...

What is wrong of being barua to DAP ke PAS ke PKR ke kalau diorang itu memperjuangkan kebenaran @ keadilan? Baik lagi dari jadi barua pade UMNO.....hik3...




wei pijan takat nak taip tuduhan melulu cam tu bukan takat 21 tuduhan aku boleh wut sampai 100 pun aku boleh taip lar...mana buktinya?? kalau takat nak taip ikut suka tanpa merujuk mana fakta kau ingat mahkamah terima ke aduan kau? Lagi satu kes ketua menteri sabah, hang tau ke apa dah berlaku setakat ini?? Apa yang hang dengar? tentu ang kata kes dah tutup kan..kan.. sapa yang bagi arahan supaya kes tu tutup??
Aku tak pernah anggap perjuangan DAP tu betul sebab ada unsur ideologi komunisme dalam perjuangannya. PAS pula telah berpecah kepada 2 (hang cari sendiri jawapan) yang satu tu aku setuju..yang satu lagi aku tak setuju. HANG SANGGUP JADI BARUA DAP. baik ang istifar balik lar....DAP tak pernah memperjuangkan agama islam. ingat tu.... TQ

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by Pijan on Mon Sep 07, 2009 1:24 pm

tkde sape kate kes tu tutup..cuma org tertanye ape jadi ngan kes tu..adoii..tak paham lagi ke?? Tu pasal SPRM kena do something supaya tak menimbulkan fitnah...adoiiiii

DAP...at least DAP tkde pernah keluarkan arahan suruh robohkan Masjid mcm kat Selangor (Kpg Berembang,Hulu Langat,Bandar Baru Bangi) Trengganu (Kpg Bujal)...Betul DAP tu tak pernah memperjuangkan islam tapi at least DAP tidak bersikap munafik mcm UMNO yang mengaku memperjuangkan islam tapi...malas la nk citer lagi... bukan pahlawan ni paham pun..

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by pahlawan007 on Mon Sep 07, 2009 1:35 pm

Pijan wrote:tkde sape kate kes tu tutup..cuma org tertanye ape jadi ngan kes tu..adoii..tak paham lagi ke?? Tu pasal SPRM kena do something supaya tak menimbulkan fitnah...adoiiiii

DAP...at least DAP tkde pernah keluarkan arahan suruh robohkan Masjid mcm kat Selangor (Kpg Berembang,Hulu Langat,Bandar Baru Bangi) Trengganu (Kpg Bujal)...Betul DAP tu tak pernah memperjuangkan islam tapi at least DAP tidak bersikap munafik mcm UMNO yang mengaku memperjuangkan islam tapi...malas la nk citer lagi... bukan pahlawan ni paham pun..

Perlukah kes tu dihebohkan kat media? itu kena tanya pihak media lar....nak seribu daya tak nak seribu dalih..kalau ada yang nak fitnah sprm apa nak buat tak kan nak bertegang leher kat media kot?? bila mau abis daa kalau masing2 mau menegakkan benang yang basah je....orang parti DAP tu tau ke apa tu munafik tu??

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by Pijan on Mon Sep 07, 2009 1:41 pm

Ape igt DAP tu semua Cina je ke?? Melayu islam pun ada lah....hehehehe...
Tu la mentaliti ikut acuan UMNO BN... DAP tu cina...

Kes kes ni semua ada kena mengena dengan rakyat, rakyat yang pilih diorang ni semua jadi wakil, so rakyat gak berhak tau apa status2 kes kes ni semua...
At least SPRM kena lah buat sesuatu supaya boleh elakkan fitnah...<<~~~ berkali2 dah ni taip... Mcmana nak buat tu...pandai2lah ikhtiar sendiri supaya dapat sampai maklumat kepada rakyat Marhein...

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by pahlawan007 on Mon Sep 07, 2009 1:50 pm

saudara pijan yang dihormati, untuk pengetahuan saudara pijan bukan semua kes boleh disiarkan di media seperti yang saudara hajatkan... hajat tak kesampaian...huhuhu. saudara kena ingat ada kes yang di klasifikasikan topsec so paham2 la, mungkin kalau didedahkan boleh mendatangkan kemudaratan yang teruk kepada negara(salah satu contoh). dan mungkin lagi kes berkenaan ada hubungkait dengan kes lain yang masih dalam siasatan (berangkai).Saudara kena buka minda sket la...TQ

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by et0n on Mon Sep 07, 2009 1:55 pm

giler dasyat laaa perdebatan ni..
yg tak tau pon leh dapat tahu kan..
ada pon ramai yg membaca jek kot..
tapi x berani nak komen apa2..



et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 36
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by Pijan on Mon Sep 07, 2009 1:56 pm

Ok..tuan punya badan sendiri kate bukan semua kes...yang jadi masalah sekarang ialah langsung takde satu kes pun yang didedahkan berkenaan laporan2 yang dibuat oleh pihak pembangkang...takkan la semua tu mendatangkan masalah kemudaratan kepada negara???

Sekali lagi saya nk igtkan...bukan saya saja yang bangkitkan persoalan ni tapi ramai lagi orang diluar sana yang berfikiran mcm ni... jadi saudara tu tolonglah buka banyak minda tu sikit jangan hanya nk tuju pada saya ni jer, yang diluar sana tu mcmana?

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by Pijan on Mon Sep 07, 2009 2:04 pm

et0n wrote:giler dasyat laaa perdebatan ni..
yg tak tau pon leh dapat tahu kan..
ada pon ramai yg membaca jek kot..
tapi x berani nak komen apa2..



Meh aa join sekali...percuma jer tak kene bayar la

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by et0n on Mon Sep 07, 2009 2:06 pm

Pijan wrote:
et0n wrote:giler dasyat laaa perdebatan ni..
yg tak tau pon leh dapat tahu kan..
ada pon ramai yg membaca jek kot..
tapi x berani nak komen apa2..



Meh aa join sekali...percuma jer tak kene bayar la

tak pe laa...
kat dunia ni paling benci sekali "politik"
smpi skrng x daftar utk mengundi..
jadi baik tgok2 jek...dok jauh2..diam..
lagi bagus kan..

et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 36
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by Pijan on Mon Sep 07, 2009 2:10 pm

et0n wrote:
Pijan wrote:
et0n wrote:giler dasyat laaa perdebatan ni..
yg tak tau pon leh dapat tahu kan..
ada pon ramai yg membaca jek kot..
tapi x berani nak komen apa2..



Meh aa join sekali...percuma jer tak kene bayar la

tak pe laa...
kat dunia ni paling benci sekali "politik"
smpi skrng x daftar utk mengundi..
jadi baik tgok2 jek...dok jauh2..diam..
lagi bagus kan..

Jangan oo..baik cepat gi daftar sebab ade ura2 kate sesape yang layak mengundi tapi tak pernah berdaftar atau enggan mendaftar atau tidak hadir mngundi 3 PRU berturut2 akan dikenakan hukuman hilang kerakyatan ooo...pakai IC merah je nanti

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by et0n on Mon Sep 07, 2009 2:14 pm

Pijan wrote:
et0n wrote:
Pijan wrote:
et0n wrote:giler dasyat laaa perdebatan ni..
yg tak tau pon leh dapat tahu kan..
ada pon ramai yg membaca jek kot..
tapi x berani nak komen apa2..



Meh aa join sekali...percuma jer tak kene bayar la

tak pe laa...
kat dunia ni paling benci sekali "politik"
smpi skrng x daftar utk mengundi..
jadi baik tgok2 jek...dok jauh2..diam..
lagi bagus kan..

Jangan oo..baik cepat gi daftar sebab ade ura2 kate sesape yang layak mengundi tapi tak pernah berdaftar atau enggan mendaftar atau tidak hadir mngundi 3 PRU berturut2 akan dikenakan hukuman hilang kerakyatan ooo...pakai IC merah je nanti

wakakkakaa....skrng ni pon x de ic bro..
sana sini bawak paspord ajek..
apa laa sngt dia nak bagi ic merah,,
best sikit..lain daripada yg lain..
paksa pon x guna kot sbb kang jadi undi rosak jek kang..lukis muka sendiri kat kertas undi..heheheheee
Laughing

et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 36
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by Pelangi on Mon Sep 07, 2009 2:44 pm

Takut nak menyampok
baca pon best.

Pelangi
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 132
Join date : 03/09/2009
Age : 41
Location : keramat . AU 3

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by Pijan on Mon Sep 07, 2009 2:46 pm

Pelangi wrote:Takut nak menyampok
baca pon best.

Takut pade Allah Swt dah ler....

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by Mr.Puaka on Tue Sep 08, 2009 3:44 am

Pijan wrote:Ape igt DAP tu semua Cina je ke?? Melayu islam pun ada lah....hehehehe...
Tu la mentaliti ikut acuan UMNO BN... DAP tu cina...

Kes kes ni semua ada kena mengena dengan rakyat, rakyat yang pilih diorang ni semua jadi wakil, so rakyat gak berhak tau apa status2 kes kes ni semua...
At least SPRM kena lah buat sesuatu supaya boleh elakkan fitnah...<<~~~ berkali2 dah ni taip... Mcmana nak buat tu...pandai2lah ikhtiar sendiri supaya dapat sampai maklumat kepada rakyat Marhein...

Memang dlm DAP ada melayu islam itu tidak dinafikan, tp perjuangan DAP itu kemane? Kalau bukan utk kaum cina. Saya taknak cerita psl DAP ini.

Mengenai kes-kes semua ada kaitan dengan rakyat? apa maksud saudara ini? Kadang-kadang sy tk paham perlu ke semua benda didedahkan kpd media? dan sejauh mana media itu sendiri berusaha utk mendapatkan sesuatu berita. Media ini kan akan mendapatkan berita yg panas aje utk lariskan akhbar mereka, jadi jika perkara ada yg didedahkan dan ada yg tidak didedahkan adakah wajar kita mempersalahkan mana-mana agensi kerajaan?

Mengenai SPRM perlu buat sesuatu pula, utk makluman saudara SPRM skrg dlm proses utk memulihkan imej badan itu ekoran tekanan yg diterima oleh pihak tertentu ketika ini. ( ini maklumat sy dpt dari akhbar) Jadi tk perlu anda sebagai rakyat Malaysia mempertikaikan agensi terbabit.

Mengenai gaji agensi kerajaan dibayar rakyat, itu tidak dinafikan, tapi sejauh mana pula saudara tau ketelusan kami dlm menjalankan tugas, kenapa perlu mempertikaikan agensi kerajaan atas sebab kononnya gaji kami dibayar rakyat. Pendek kata reaksi saudara sekarang apa yg agensi kerajaan buat tk betul, sy tidak kisah saudara hendak menentang kerajaan pimpinan BN ini, tp kenyataan saudara disini tidak mengentam kerajaan BN. Sebaliknya kenyataan saudara hanya menentang agensi kerajaan yg tubuhkan.

Sebelum ini kita bukan tidak pernah dengar puak PR mempertikaikan SPR kononnya tidak telus dalam menjalankan tugas, tapi ketidaktelusan SPR itu membuatkan PR berjaya memerintah 5 negeri. Senang cakap kalau ikut kepala dorang aje agensi kerajaan tak perlu dipertikaikan tapi kalau tidak ikut apa kehendak dorang mula la satu persatu dipertikaikan. Jika SPR tidak telus saya rasa buat apa nak bagi kemenangan kpd PR, bagi aje semua kpd BN. Jika PR berjaya menawan 5 negeri masa PRU tempoh hari ini terbukti la bahawa SPR telus dan adil. Sekarang pertikaikan SPRM pulak, kononnya tidak adil dalam melakukan siasatan.

Walhal pihak SPRM baru aje nak mulakan siasatan melibatkan puak PR aje mula la kecaman dibuat, sekarang ini org mempertikaikan SPRM disebabkan kes Teoh Beng Hock. Sebab apa dipertikaikan sebab siasatan melibatkan org-org dia, mesti la dipertikaikan betul tak? Saya tidak mahu mengulas lanjut kerana inkues ini masih berjalan.

Jika saudara penyokong pembangkang sekalipun sy tidak kisah kerana itu hak saudara sebagai rakyat Malaysia tapi adalah tidak wajar disebabkan ketaksuban saudara terhadap puak PR saudara menghentam agensi kerajaan. Saudara kena ingat BN masih lagi berjaya membentuk kerajaan dan mendapat kepercayaan majoriti rakyat Malaysia, dari sini sudah terbukti yg kerajaan sedia ada masih boleh memberi keselesaan kpd rakyat. Jika rakyat tidak selesa dgn BN dh lama dh rakyat memberikan hukuman kpd kerajaan pimpinan BN ini.





Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by jacksperow on Tue Sep 08, 2009 6:41 am

ADESS...SAMPAI BILA KORANG NAK BERTEKAK ISU POLITIK NI???PADA KITA DOK BERTEKAK PASAL ISU POLITIK YG TAK MEMBAWA KITA KEMANA2 NI...DOK HANCURKAN SILATURAHIM SESAMA ISLAM..
BAIK KITA SEMUA BERMUAFAKAT BERSAMA2 MACAMANA NAK BANGKITKAN SEBUAH NEGARA ISLAM YG DIRAHMATI ALLAH..
SEDARLAH SKANG BALA DARI ALLAH SEDANG TURUN...H1N1 TU BALA DARI ALLAH...PADA KITA DOK BERGADUH SESAMA UMAT ISLAM NI,BAIK KITA PIKIR CAMNA NAK TARIK RAHMAT ALLAH,AGAR DIANGKAT BALA....CUBA PIKIR BALIK TUJUAN UTAMA ALLAH ANTAR KITA KEMUKA BUMI NI,DAN JADIKAN UMMAT NABI MUHAMMAD S.A.W....

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by jacksperow on Tue Sep 08, 2009 6:54 am

DAN JADIKAN UMAT NABI MUHAMMAD SEBAGAI UMMAT YG MULIA...BUKAN SEBAB HEBATNYA SOLAT KITA..TAPI SEBAB KITA DISURUH BERDAKWAH...(FIRMAN ALLAH=KAMU UMMAT MUHAMAD,ADALAH SEBAIK2 UMAT,KERANA KAMU MNYURUH KEPADA KEBEIKAN,DAN MNCEGAH KEMUNGKARAN,SEDANGKN PULA KAMU BERIMAN KEPADA ALLAH)...
=TUJUAN KITA DI CIPTAKAN BUKAN UTK BERCERAI2 BERAI CAM SKANG NI...UMAT ISLAM SALING HINA MNGHINA ANTARA SATU SAMA LAIN....DALAM DOK SIBUK BERPOLITIK NI BANYAK LG MUSIBAH LAIN YG DATANG...UMAT2 ISLAM MAKIN JAUH DARI ALLAH...ADE PEMIMPIN2 KITA AMIK PEDULI???AKU BUKAN NAK TUDUH MANE2 PEMIMPIN...TAPI NI YG SKANG JELAS NAMPAK TERANG...ORG2 SIBUK BERPOLITIK,TAPI SAMPAI SKANG ISLAM TAK BANGUN2 LG...PADA KITA DOK BERGADUH SANA SINI,TUDUH ORG NI CAMNI,TUDUH ORG TU CAMTU..APE YG KITA DAPAT???BENDA NI SEMUA BERLAKU SEBAB KITA TINGALKAN DAKWAH DALAM KEHIDUPAN SEHARIAN KITA...
DAKWAH YG PALING SEMPURNA IALAH AZAN...PATUTNYA KITA TARBIAH DIRI KITA,PASTU KELUARGA KITA DAN SAUDARA2 SEISLAM KITA...PASTU BARU LA KITA BERPOLITIK SECARA YG DIANJURKAN ISLAM...BUKAN CAM SKANG....

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by tongkat warent on Tue Sep 08, 2009 8:06 am

pahlawan007 wrote:saudara pijan yang dihormati, untuk pengetahuan saudara pijan bukan semua kes boleh disiarkan di media seperti yang saudara hajatkan... hajat tak kesampaian...huhuhu. saudara kena ingat ada kes yang di klasifikasikan topsec so paham2 la, mungkin kalau didedahkan boleh mendatangkan kemudaratan yang teruk kepada negara(salah satu contoh). dan mungkin lagi kes berkenaan ada hubungkait dengan kes lain yang masih dalam siasatan (berangkai).Saudara kena buka minda sket la...TQ
topsec sebab nak elakkan kemudaratan teruk kepada negara ke nak melindungi pemimpin BN Rolling Eyes

tongkat warent
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 259
Join date : 05/09/2009
Location : selatan malaysia

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by Pijan on Tue Sep 08, 2009 11:39 am

hahahaha...BN dapat tubuh kerajaan kerana mendapat mandat majoriti rakyat...mmg betul tapi rakyat sabah & sarawak je la..kalau betul gentle berani kata dapat mandat sokongan rakyat..test power lah bubar DUN Perak undi sekali lagi....mampus tak berani punya la BN

Bab agensi kerajaan dipersalahkan tu dah berbuih aku taip kat sini...takmo gak paham, kalau dah tindak tanduk tu timbulkan fitnah, tu pasal la banyak orang buat bising, kes tahanan mati dalam lokap, kes orang kene siasat mati jatuh bangunan... ni semua buatkan rakyat jadi hilang kepercayaan pada agensi kerajaan..So kalau dah tak suka orang kutuk@hina profesion kamu tu(yang mana tak ikhlas berkerja demi rakyat la) sila la ubah sikap tu biar ikhlas berkerja untuk rakyat bukan ikhlas berkerja untuk kerajaan UMNO BN...

~~ Bab BN perintah negara aman ni kalau gi cerita kat budak tadika boleh la..

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by Mr.Puaka on Wed Sep 09, 2009 2:56 am

Saudara ini taktau ke Sabah & Sarawak tu bukan di bawah naugan Malaysia? saudara bercakap seolah-olah rakyat sabah dan sarawak itu bukan rakyat Malaysia. Isu di Perak sapa yg patut dipersalahkan sebenarnya kalau bukan raja putar alam, atau raja "spin" yang diagungkan oleh puak PR ini, mula sorang ADUN BN lompat masuk parti mereka, bukan main gembira lagi, siap buat press confenrence dengan bangga kononnya puak BN berpihak pada dia, alih-alih 3 ADUN lompat masuk BN balik, haa baru tau langit tu tinggi ke rendah, terapkan lagi sentimen "lompat parti", saudara taktau atau sengaja buat-buat taktau, Karpal Singh( idola saudara) sendiri mengecam cara raja spin itu, orang lompat masuk alik dia boleh, org lompat masuk alik sini macam-macam pulak dia kata.

Lepas itu mula gila talak ikat kain kt kepala " BUBAR DUN" kain ini pula di taja oleh DAP, dah terang-terang DAP perkudakan PAS pun tk nampak lagi ke? Nak bubar DUN buat apa kalau mahkamah memihak kpd Zambry, skrg mahkamah pulak hendak di pertikaikan? Ini lah sentimen raja putar alam yg saudara agung-agungkan itu.

Tindak tanduk menimbul fitnah? Persoalan siapa yg menimbulkan fitnah kalau bukan puak pembangkang ini? orang mati dalam lokap, Polis juga dipersalahkan? saudara tahu siapa buat "post mortem" siapa yg sediakan kertas siasatan berhubung tahanan mati dalam Lokap ini? kalau taktau apa-apa jangan bercakap, bila ada kes sikit Polis tak betul dalam menjalankan tugas, tapi yg hairannya pemimpin pembangkang ini kena ugut bunuh orang kirim peluru report kat Polis juga? aikk.. kenapa perlu report polis kalau polis tidak dpt dipercayai? Orang kena siasat jatuh bangunan tidak boleh diulas disebabkan inkues masih berjalan.

Ini dh penat jari saya menaip rasanya, kadang-kadang tertanya juga, saudara ini cucu-cicit Rashid Maidin atau Chin Peng? sentimen saudara ini mcm komunis, hanya sentimen komunis aja semua kerajaan buat tk betul, dh saya tekankan sebelum ini, siapa yg berkerja utk BN? Mana-mana agensi kerajaan yg ada dalam Malaysia ini tidak bekerja utk BN, berapa banyak org BN di hadapkan kat mahkamah? tak adil lagi ke? bukan puak PR aje disiasat dua-dua pihak akan disiasat jika ada dakwa salahguna kuasa. Ini la akibat terlalu banyak baca harakah daily. Akhbar lain cakap semua "autar" bagi org macam saudara ini.

~~ Saudara sekarang berada di mana? Nepal? kalau saudara berada di Malaysia saudara patut tahu Malaysia ini aman sebelum keluarnya raja putar alam yg saudara agung-agungkan. Raja yg memperkenalkan berhimpun kat jalanraya jalan penyelesaian sesuatu masalah, pemimpin yang sanggup guna pakai wanita, kanak-kanak berhimpun di jalanraya asalkan cita-citanya yg tidak kesampaian dpt di capai. Ini lah pemimpin yang saudara agung-agungkan! Sanggup guna pakai semua yang ada dan sanggup memperkudakan sesiapa sahaja asalkan cita-citanya utk menjawat jawatan PM tercapai. Jangan jadi buta hati saudara sebab kita tkkan nampak apa yg dilakukan oleh seorang yg bijak dalam menuturkan kata-kata, dan memutarbelitkan sesuatu perkara, baik saudara buta mata, atau buta IT sekurangnya kita masih boleh berfikir mana yg betul dan mana yang tidak. Tetapi situasi sekarang saya meletakkan saudara sebagai golongan buta hati! Sebab sukar menerima pandangan orang lain selain pandangan pemimpin yang saudara agungkan!

Assalamualaikum.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by pahlawan007 on Wed Sep 09, 2009 3:28 am

tongkat warent wrote:
pahlawan007 wrote:saudara pijan yang dihormati, untuk pengetahuan saudara pijan bukan semua kes boleh disiarkan di media seperti yang saudara hajatkan... hajat tak kesampaian...huhuhu. saudara kena ingat ada kes yang di klasifikasikan topsec so paham2 la, mungkin kalau didedahkan boleh mendatangkan kemudaratan yang teruk kepada negara(salah satu contoh). dan mungkin lagi kes berkenaan ada hubungkait dengan kes lain yang masih dalam siasatan (berangkai).Saudara kena buka minda sket la...TQ
topsec sebab nak elakkan kemudaratan teruk kepada negara ke nak melindungi pemimpin BN

mungkin ada betul gak kata anda itu, utk melindungi pemimpin BN kerana mereka pemimpin di negara kita, kalau ahli pas atau dap sekalipon jadi pemimpin maka benda yang sama gak akan berlaku kerana mereka ade keistimewaan mereka sebagai pemimpin yang dipilih oleh rakyat. kalau nak jadi cam tu try la isi borang ambil calon wakil rakyat

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by pahlawan007 on Wed Sep 09, 2009 3:33 am

Pijan wrote:hahahaha...BN dapat tubuh kerajaan kerana mendapat mandat majoriti rakyat...mmg betul tapi rakyat sabah & sarawak je la..kalau betul gentle berani kata dapat mandat sokongan rakyat..test power lah bubar DUN Perak undi sekali lagi....mampus tak berani punya la BN

Bab agensi kerajaan dipersalahkan tu dah berbuih aku taip kat sini...takmo gak paham, kalau dah tindak tanduk tu timbulkan fitnah, tu pasal la banyak orang buat bising, kes tahanan mati dalam lokap, kes orang kene siasat mati jatuh bangunan... ni semua buatkan rakyat jadi hilang kepercayaan pada agensi kerajaan..So kalau dah tak suka orang kutuk@hina profesion kamu tu(yang mana tak ikhlas berkerja demi rakyat la) sila la ubah sikap tu biar ikhlas berkerja untuk rakyat bukan ikhlas berkerja untuk kerajaan UMNO BN...

~~ Bab BN perintah negara aman ni kalau gi cerita kat budak tadika boleh la..


penguatkuasa bekerja bukan untuk rakyat tapi untuk negara dan kerajaan, siapa yang jadi kerajaan nah itulah yang berkuasa tak kira apa bangsa atau parti dah bila dah jadi pilihan rakyat tu, kena paham la, kalau nak jadi pemimpin sila register nama kat suruhanjaya pilihanraya masuk bertanding jadi YB.... huhuhu

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by aL_BeLLa on Wed Sep 09, 2009 5:24 am

uiks politik ke??xmasuk campur..

aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by Mr.Puaka on Wed Sep 09, 2009 7:14 am

aL_BeLLa wrote:uiks politik ke??xmasuk campur..

Uiks.. adik bella umur 15 jgn masuk campur, jawab soalan PMR lagi bagus.. ekeke tp baca aje utk pengetahuan ok.

_________________
Pesan Nenek........ Mencari yang hilang adalah lebih baik kerana seseorang itu sudah mula insaf. Mencari yang tiada adalah satu perbuatan yang sia sia. Oleh Itu adalah lebih baik mencari yang hilang berbanding mencari yang tiada.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by aL_BeLLa on Wed Sep 09, 2009 7:33 am

Mr.Puaka wrote:
aL_BeLLa wrote:uiks politik ke??xmasuk campur..

Uiks.. adik bella umur 15 jgn masuk campur, jawab soalan PMR lagi bagus.. ekeke tp baca aje utk pengetahuan ok.

yolah abg pokerface!!wahkaka..doakan bell sucses PMR nnti!!

aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by Pijan on Wed Sep 09, 2009 11:45 am

pahlawan007 wrote:
Pijan wrote:hahahaha...BN dapat tubuh kerajaan kerana mendapat mandat majoriti rakyat...mmg betul tapi rakyat sabah & sarawak je la..kalau betul gentle berani kata dapat mandat sokongan rakyat..test power lah bubar DUN Perak undi sekali lagi....mampus tak berani punya la BN

Bab agensi kerajaan dipersalahkan tu dah berbuih aku taip kat sini...takmo gak paham, kalau dah tindak tanduk tu timbulkan fitnah, tu pasal la banyak orang buat bising, kes tahanan mati dalam lokap, kes orang kene siasat mati jatuh bangunan... ni semua buatkan rakyat jadi hilang kepercayaan pada agensi kerajaan..So kalau dah tak suka orang kutuk@hina profesion kamu tu(yang mana tak ikhlas berkerja demi rakyat la) sila la ubah sikap tu biar ikhlas berkerja untuk rakyat bukan ikhlas berkerja untuk kerajaan UMNO BN...

~~ Bab BN perintah negara aman ni kalau gi cerita kat budak tadika boleh la..


penguatkuasa bekerja bukan untuk rakyat tapi untuk negara dan kerajaan, siapa yang jadi kerajaan nah itulah yang berkuasa tak kira apa bangsa atau parti dah bila dah jadi pilihan rakyat tu, kena paham la, kalau nak jadi pemimpin sila register nama kat suruhanjaya pilihanraya masuk bertanding jadi YB.... huhuhu

Negara tu sape?? Kerajaan tu sape?? Ape ko cakap nih?? dah berbelit belit la plak...Takmo berkhidmat untuk rakyat kalau lain kali kalau ade ape2 rakyat tak mau berkerjasama jangan lak plak melenting..

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Tonggang Terbalik.

Post by Sponsored content Today at 8:41 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum