Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Jawablah Anwar, Jangan Asyik Mengelak.

View previous topic View next topic Go down

Jawablah Anwar, Jangan Asyik Mengelak.

Post by Mr.Puaka on Thu Sep 03, 2009 6:45 am

Baru-baru ini ketika berceramah di Permatang Pasir, Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa beliau menjadi mangsa fitnah dan bersedia menjawab segala tuduhan ke atasnya. Soalnya benarkah Anwar bersedia menjawab kerana sejak 1998 pelbagai tuduhan yang diberi berasaskan fakta tidak pernah dijawab oleh Anwar.


Datuk Seri Najib Tun Razak bersumpah tiada kaitan dengan Altantuya. Tan Sri Muhyiddin menjawab tuduhan kononnya beliau menjual tanah kepada Singapura.

Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamluddin menjawab isu penggabungan ECM Libra dan Avenue capital, bekas Menteri Besar Selangor menunjukkan bukti pembelian banglonya menggunakan pinjaman bank.

Soalnya Anwar tidak pernah menjawab tuduhan terhadapnya termasuk tuduhan terawal oleh Yahya Ismail bahawa Anwar pernah menerima wang judi untuk membiayai aktiviti Pemuda UMNO semasa beliau menjadi ketua Pemuda UMNO.

Cabaran bersumpah Yahya tidak pernah disahut Anwar.

Buat permulaan mungkin Anwar boleh menjawab persoalan ini :

1. Mengapa arwah bapanya dilantik menjadi Pengerusi IOI Berhad semasa beliau menjadi Menteri Kewangan? Ketika itu juga banyak tanah di Puchong menjadi milik IOI. IOI juga ketika Anwar mendapat banyak peluang niaga sehingga menjadi konglomerat besar.

2. Apakah kelayakan sahabat baik beliau Kamarudin Mohd Noor mendapat tiga buah projek iaitu Kuala Lumpur Linear City, KL People-Mover Rapid dan Sabah Shipyard Sdn. Bhd. yang nilai kos keseluruhannya ialah RM11.319 bilion.

3. Sahabat baik Anwar ini juga memiliki saham dalam dua syarikat mengendalikan pembinaan pengangkutan di ibu negara iaitu KL Linear City bernilai RM10 bilion dan KL PRT Sdn Bhd. bernilai RM1,298 juta serta projek Sabah Shipyard Sdn. Bhd sebanyak RM21 juta.

4. Seorang lagi sahabat baik Anwar, Dr. Rahim Ghouse, mendapat projek Express Rail Link bernilai RM2.4 bilion.

5. Bagaimanakah dalam sekelip mata bapa Anwar, Datuk Ibrahim Abdul Rahman dan adik beradiknya, Farizon dan Marzukhi yang memegang saham berjumlah lebih 7.1 juta unit dalam tiga buah syarikat.

Syarikat itu ialah Pengkalen Holdings Berhad (Ibrahim dan Farizon) masing-masing 250,000 saham pada 2 Mei 1998; Nissan Industrial Oxygen Incorporated (Ibrahim) sebanyak 3,790.500 dan Penas Corporation (Marzukhi) sebanyak 2,800,000.?

6. Selain Kamaruddin nama-nama lain yang mendapat faedah ialah Datuk Dr. Wan Hasni Wan Sulaiman, Datuk Anuar Othman, Datuk Ahmad Fuad Ali, Mohd. Nor Mutalib, Datuk Ahmad Nazri Abdullah, Datuk Khalid Ahmad, Bahrim Ayob dan Datuk Ghazi Ramli.

7. Seorang lagi sahabat baik Anwar, Kamaruddin Jaafar tersenarai sebagai pemegang saham utama dalam dua syarikat iaitu Westmont Land (Asia) Berhad dengan saham sebanyak 4,700,592 pada 13 Februari 1996 dan Malaysian Mosaics Berhad (sebanyak 7.5 juta) yang kemudiannya mendapat banyak projek kerajaan ketika itu.

8. Kita juga ingin tahu bagaimana Anwar Ibrahim seorang bekas banduan tanpa pencen boleh hidup bersenang lenang, mempunyai rumah banglo harga berjuta ringgit dan sentiasa terbang ke luar negara sebelum beliau menjadi ahli parlimen baru-baru ini.

Puaka: Jawab-jawab Razz

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Jawablah Anwar, Jangan Asyik Mengelak.

Post by hanabyozora on Thu Sep 03, 2009 7:48 am

adeiiii....xfham sgt la psal politik ni.... Rolling Eyes

hanabyozora
Budak U
Budak U

Posts : 163
Join date : 25/08/2009
Age : 26
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Jawablah Anwar, Jangan Asyik Mengelak.

Post by pahlawan007 on Thu Sep 03, 2009 8:22 am

dop ehh.. anuar ibrahim masuk gak ke kat forum ni?? ko anuar ibrahim dok cet kat cb kampung??

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: Jawablah Anwar, Jangan Asyik Mengelak.

Post by Pijan on Thu Sep 03, 2009 1:39 pm

What is there for Anwar to answer?? All of this got nothing to do with Anwar..Semua sahabat anwar,bapa anwar...so better u guys suruh org yang berkenaan tu la jawab....

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Jawablah Anwar, Jangan Asyik Mengelak.

Post by kyairil on Thu Sep 03, 2009 3:52 pm

anuar tak nak jawab sebb..dia tggu mse jee die nak buka topic menteri2 yg mkn rasuah kuat....anuar buka satu cite jee abis suma....
terutamanyaa najib artantuya laa.......sowi aku anti kerjaan

kyairil
Budak Sekolah Rendah
Budak Sekolah Rendah

Posts : 40
Join date : 01/09/2009
Location : penang

Back to top Go down

Re: Jawablah Anwar, Jangan Asyik Mengelak.

Post by nuwinzaaba on Thu Sep 03, 2009 3:59 pm

no komen psl aku pon kakitangan kerajaan... xtau nak pro & memihak pd sape2... nak komen lebey2 xtau cite sbnr hnya baca saje ape yg dorg kluarkan... xdpt nk judge sape2... nak komen pon rasa mcm xlayak... tunggu & lihat saje apa yg bkl tjadik... serahkan pd Tuhan sajalah kerana hnya Dia Yang Maha Mengetahui, smoga Malaysia aman damai & makmur slalu, aminnnnn!!~~Alhamdulillah Malaysia Merdeka Kali ke 52!!~~

nuwinzaaba
Manager
Manager

Posts : 554
Join date : 25/08/2009
Age : 86
Location : Bangi, Selangor, Malaysia

Back to top Go down

Re: Jawablah Anwar, Jangan Asyik Mengelak.

Post by jahat on Thu Sep 03, 2009 4:03 pm

hahahaha
ak plak xsokong mne2
lantak la depa na wat ape pon
jnji xusik periuk nasik ak da ler
Razz Razz Razz

_________________
--++ nEvEr juDgE JaHaT!!!++--- SICK OF LIFE!!!

jahat
Moderator
Moderator

Posts : 638
Join date : 21/08/2009
Age : 31
Location : gombak - kl

Back to top Go down

Re: Jawablah Anwar, Jangan Asyik Mengelak.

Post by !k!n@Pr!s0N BrEak on Thu Sep 03, 2009 4:14 pm

no komen....

!k!n@Pr!s0N BrEak
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 331
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: Jawablah Anwar, Jangan Asyik Mengelak.

Post by Pijan on Thu Sep 03, 2009 4:44 pm

!k!n@Pr!s0N BrEak wrote:no komen....

No komen kalau wat ape ko gi post?? Nak kejar pangkat ke??

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Jawablah Anwar, Jangan Asyik Mengelak.

Post by Mr.Puaka on Thu Sep 03, 2009 7:49 pm

pahlawan007 wrote:dop ehh.. anuar ibrahim masuk gak ke kat forum ni?? ko anuar ibrahim dok cet kat cb kampung??

anwar tkde.. tp penyokong dia ada kut abe, hahahahahhaah. Cool

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Jawablah Anwar, Jangan Asyik Mengelak.

Post by krew4eva on Fri Sep 11, 2009 3:48 am

dulu aq minat PKR pun sbb Anwar Ibrahim(mse dier kuar jail), sjak bbape thn nih, hati dh melekat kt UMNO la..
so skang aq xksah dh psal DSAI

krew4eva
Budak Sekolah Rendah
Budak Sekolah Rendah

Posts : 58
Join date : 06/09/2009

Back to top Go down

Re: Jawablah Anwar, Jangan Asyik Mengelak.

Post by Mr.Puaka on Fri Sep 11, 2009 4:28 am

krew4eva wrote:dulu aq minat PKR pun sbb Anwar Ibrahim(mse dier kuar jail), sjak bbape thn nih, hati dh melekat kt UMNO la..
so skang aq xksah dh psal DSAI

Baguslah kembali ke pangkal jalan macam aku, tidak ke mana pun perjuangan DSAI ini, kecuali mengejar cita-citanya utk menjawat jawatan yang tidak kesampaian dulu. Gunapakai semua benda utk kejar cita-citanya. Tapi nak buat macam mana, smua benda dia cakap direstui semua rakyat yang tidak tahu asal usul.

_________________
Pesan Nenek........ Mencari yang hilang adalah lebih baik kerana seseorang itu sudah mula insaf. Mencari yang tiada adalah satu perbuatan yang sia sia. Oleh Itu adalah lebih baik mencari yang hilang berbanding mencari yang tiada.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Jawablah Anwar, Jangan Asyik Mengelak.

Post by krew4eva on Fri Sep 11, 2009 4:33 am

Mr.Puaka wrote:
krew4eva wrote:dulu aq minat PKR pun sbb Anwar Ibrahim(mse dier kuar jail), sjak bbape thn nih, hati dh melekat kt UMNO la..
so skang aq xksah dh psal DSAI

Baguslah kembali ke pangkal jalan macam aku, tidak ke mana pun perjuangan DSAI ini, kecuali mengejar cita-citanya utk menjawat jawatan yang tidak kesampaian dulu. Gunapakai semua benda utk kejar cita-citanya. Tapi nak buat macam mana, smua benda dia cakap direstui semua rakyat yang tidak tahu asal usul.

Haha cube kalo DSAI bersabar sedikit mase ketika itu msti beliau dpt jwtn PM la..
Ntah2 skang, PKR pun xder, pembangkang pun dh 'pupus'..
Mgkn sbb mase zaman beliau menjd TPM, bnyk mempunyai contact & disenangi rakyat..
2 sbb diorg trust sgt ngan DSAI.. (smpila skang)

krew4eva
Budak Sekolah Rendah
Budak Sekolah Rendah

Posts : 58
Join date : 06/09/2009

Back to top Go down

Re: Jawablah Anwar, Jangan Asyik Mengelak.

Post by Sponsored content Today at 8:41 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum