Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

View previous topic View next topic Go down

KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by !k!n@Pr!s0N BrEak on Thu Sep 03, 2009 3:58 pm

Ingin saya kongsikan cite ni buat korang semue walaupon saya bukan berkeje dengan jpj atau institut sekolah memandu.tapi saya kenal rapat dengan bos dari institut sekolah memandu kerane mereke selalu berurusan dengan saya dalam soal submit dan cek.pendek kate dorang adelah kawan2 saya juge dan selalu berjumpe diluar waktu pejabat untuk bincang soal keje.tentu korang pernah dengar cite tentang lesen terbang walaupon cite ni senyap mcm 2 je tapi jangan ingat ia dah xwujud cume care je lain.
mcm ni jike dulu lesen terbang boleh dikesan melalui lesen tu sendiri terdapat angke yang salah dibelakang lesen terbang tapi sekarang lesen mcm tu telah diharmkan dn sekarang care untuk lulus lesen mudah je cume iaitu suap institut memandu dan institut memandu akan uruskan lesen sampai lulus walaupon ade yang bawe moto terketar-ketar.pernah korang nampak pelajar yang patut lulus xlulus tapi yang bawe moto or kete xbetul leh lulus...korang ingat dorang lulus dengan free ke.ade ke undang2 jpj yang menbenarkan tenage pengajar boleh berbisik dengan pegawai jpj time test dan jpj menganguk dan kemudian calon 2 lulus... Evil or Very Mad
atau ade ke undang2 jpj yang mengatekan pegawai jpj mesti dihidangkan ayam kfc lepas test... bukan semue institut sekolah memandu dan jpj bersikap demikian masih banyak yang jujur dalam jalankan tugas.
walaupon ade sesetengah pelajar xpuas hati kerane mereke telah buat dengan care yang betol atau lebih tepat mereke xpatut gagal tapi calon yang bawe moto terketar-ketar atau bawe kete xbetol leh lulus affraid .
pendek kate cerite ni tok tatapan korang saya pon xtau lebih2 sal lesen ni sebab bukan dalam bidang keje saya tapi bos2 institut memandu ni adelah kawan2 bos saya juge cume bidang keje je berbeze. Cool

!k!n@Pr!s0N BrEak
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 331
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by nuwinzaaba on Thu Sep 03, 2009 4:03 pm

Teringat masa mula2 nak ambek lesen dlu2 bnyk kjdian lawak... hehe... tapi ksh neh blh dijadikan iktibar utk kita smua, pd yg belom ade lesen 2 silalah dpt kan segera, bljr awl xrugi tau hiks!!~~Adil itu Indah~~

nuwinzaaba
Manager
Manager

Posts : 554
Join date : 25/08/2009
Age : 86
Location : Bangi, Selangor, Malaysia

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by jahat on Thu Sep 03, 2009 4:13 pm

hahaha
xtaw pape sbb saye tak prnh ade lesen memandu
baik motor mahu pon kereta
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

_________________
--++ nEvEr juDgE JaHaT!!!++--- SICK OF LIFE!!!

jahat
Moderator
Moderator

Posts : 638
Join date : 21/08/2009
Age : 31
Location : gombak - kl

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by Pijan on Thu Sep 03, 2009 4:47 pm

jahat wrote:hahaha
xtaw pape sbb saye tak prnh ade lesen memandu
baik motor mahu pon kereta
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Hati2 bro...bon ramai jadi ahli forum nih

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by jahat on Thu Sep 03, 2009 4:51 pm

xpe bro
bukan suma knl wa pon bro
apedehal
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

_________________
--++ nEvEr juDgE JaHaT!!!++--- SICK OF LIFE!!!

jahat
Moderator
Moderator

Posts : 638
Join date : 21/08/2009
Age : 31
Location : gombak - kl

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by cikmie on Thu Sep 03, 2009 5:15 pm

ala time wa takde lesen dlu wa tolong bapak wa bawak lori padi..kena tahan polis pacak wa ilek jer suap 10henget.....wakakakaka.....hahahah...org2 berkuasa jangan tangkap shayer..

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by Admin on Thu Sep 03, 2009 6:09 pm

wahh statement cik mie ni leh wat kes ni...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Thu Sep 03, 2009 6:13 pm

den x do lesen gak..selambe jelah bwk moto..
x de sapo yg tau pn...kuang3... Laughing

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by Pijan on Thu Sep 03, 2009 7:04 pm

ScOrPiO GuRlZzzz wrote:den x do lesen gak..selambe jelah bwk moto..
x de sapo yg tau pn...kuang3... Laughing

Tak eksiden tkpe la....

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by Mr.Puaka on Thu Sep 03, 2009 7:24 pm

cikmie wrote:ala time wa takde lesen dlu wa tolong bapak wa bawak lori padi..kena tahan polis pacak wa ilek jer suap 10henget.....wakakakaka.....hahahah...org2 berkuasa jangan tangkap shayer..

inilah yg dikatakan rakyat tidak bertanggungjawab, bila ditahan anda mengatakan "cik tleh kira mudah2 ke" bila org tu pun tknak amik serius diatas kesalahan anda, lalu menerima imbuhan yg anda berikan, anda mengatakan polis bersalah terima rasuah, jadi dlm hal ini adakah anda tidak bersalah? Bagi saya mudah, anda dan anggota itu bersalah, anda bersalah menyogok, anggota itu bersalah menerima sogokan anda. Jadi adalah lebih baik anda berdiam diri daripada mengeluarkan statment begini kerana anda yg membenarkan rasuah itu terjadi.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by selendang berduri on Thu Sep 03, 2009 11:20 pm

ScOrPiO GuRlZzzz wrote:den x do lesen gak..selambe jelah bwk moto..
x de sapo yg tau pn...kuang3... Laughing
rmai yg xde lesen tpi cool aje...wkakaka sco xde lesen ke..jap2 ieyla repot kat bon... lol!

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by jahat on Thu Sep 03, 2009 11:27 pm

eleh
ko pon xde lesen gak musyuk
jgn ckp org jer
Razz Razz Razz

_________________
--++ nEvEr juDgE JaHaT!!!++--- SICK OF LIFE!!!

jahat
Moderator
Moderator

Posts : 638
Join date : 21/08/2009
Age : 31
Location : gombak - kl

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by selendang berduri on Thu Sep 03, 2009 11:30 pm

ade ke aku bwak moto incik hilmi

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by jeyy on Fri Sep 04, 2009 12:56 am

sy ade lesen,tp xterer memandu... Embarassed

jeyy
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 65
Join date : 27/08/2009

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by MutiaraKirana on Fri Sep 04, 2009 2:20 am

Code:
Mr.Puaka wrote:
cikmie wrote:ala time wa takde lesen dlu wa tolong bapak wa bawak lori padi..kena tahan polis pacak wa ilek jer suap 10henget.....wakakakaka.....hahahah...org2 berkuasa jangan tangkap shayer..

inilah yg dikatakan rakyat tidak bertanggungjawab, bila ditahan anda mengatakan "cik tleh kira mudah2 ke" bila org tu pun tknak amik serius diatas kesalahan anda, lalu menerima imbuhan yg anda berikan, anda mengatakan polis bersalah terima rasuah, jadi dlm hal ini adakah anda tidak bersalah? Bagi saya mudah, anda dan anggota itu bersalah, anda bersalah menyogok, anggota itu bersalah menerima sogokan anda. Jadi adalah lebih baik anda berdiam diri daripada mengeluarkan statment begini kerana anda yg membenarkan rasuah itu terjadi.


hehehe puaka

MutiaraKirana
Budak U
Budak U

Posts : 167
Join date : 27/08/2009
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by Admin on Fri Sep 04, 2009 8:49 am

MutiaraKirana wrote:
Code:
Mr.Puaka wrote:
cikmie wrote:ala time wa takde lesen dlu wa tolong bapak wa bawak lori padi..kena tahan polis pacak wa ilek jer suap 10henget.....wakakakaka.....hahahah...org2 berkuasa jangan tangkap shayer..

inilah yg dikatakan rakyat tidak bertanggungjawab, bila ditahan anda mengatakan "cik tleh kira mudah2 ke" bila org tu pun tknak amik serius diatas kesalahan anda, lalu menerima imbuhan yg anda berikan, anda mengatakan polis bersalah terima rasuah, jadi dlm hal ini adakah anda tidak bersalah? Bagi saya mudah, anda dan anggota itu bersalah, anda bersalah menyogok, anggota itu bersalah menerima sogokan anda. Jadi adalah lebih baik anda berdiam diri daripada mengeluarkan statment begini kerana anda yg membenarkan rasuah itu terjadi.

tgn yg memberi lebih baik/jahat darai tangan yg menerima.... betul ke?

hehehe puaka

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by !k!n@Pr!s0N BrEak on Fri Sep 04, 2009 12:31 pm

aq dah ade lesen memandu malaysia....dah lepas P.
Pada yang xde lesen tu cpt2 la ambil lesen sebab aq dengar nk ambil lesen ni makin susah.pade yang girl senang lepas kalau kene tahan polis...sebab polis suke mintak no fon, korang bagi la no fon tipu tp kalau nk bagi no fon betol pon leh gak mane tau kot ade yg naik pelamin lak.wakakaka

!k!n@Pr!s0N BrEak
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 331
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by cikmie on Fri Sep 04, 2009 12:42 pm

Admin wrote:wahh statement cik mie ni leh wat kes ni...

hahah..bahaya tol statement berani mati aku...dah la aku la ni berrusan ngan org2 merbahaya..wakakkaka

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by jahat on Fri Sep 04, 2009 12:44 pm

wakakakakak
xkn takot bro
x hero la gini
What a Face What a Face What a Face

_________________
--++ nEvEr juDgE JaHaT!!!++--- SICK OF LIFE!!!

jahat
Moderator
Moderator

Posts : 638
Join date : 21/08/2009
Age : 31
Location : gombak - kl

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by cikmie on Fri Sep 04, 2009 12:47 pm

Admin wrote:
MutiaraKirana wrote:
Code:
Mr.Puaka wrote:
cikmie wrote:ala time wa takde lesen dlu wa tolong bapak wa bawak lori padi..kena tahan polis pacak wa ilek jer suap 10henget.....wakakakaka.....hahahah...org2 berkuasa jangan tangkap shayer..

inilah yg dikatakan rakyat tidak bertanggungjawab, bila ditahan anda mengatakan "cik tleh kira mudah2 ke" bila org tu pun tknak amik serius diatas kesalahan anda, lalu menerima imbuhan yg anda berikan, anda mengatakan polis bersalah terima rasuah, jadi dlm hal ini adakah anda tidak bersalah? Bagi saya mudah, anda dan anggota itu bersalah, anda bersalah menyogok, anggota itu bersalah menerima sogokan anda. Jadi adalah lebih baik anda berdiam diri daripada mengeluarkan statment begini kerana anda yg membenarkan rasuah itu terjadi.

tgn yg memberi lebih baik/jahat darai tangan yg menerima.... betul ke?

hehehe puaka


baik rasuah 10henget dr rugi 300,kena naik court lagi..huahahaha.lagipon undang3 malaysia pon bukan telus sgt...klau polis buat salah boleh lepas..takpun adik beradik polis boleh ejas..kalau org besa..pandai2 nak hidup..kena tangkap salah, tak kena tak salah..Rolling Eyes Razz

saya anti rasuah tukar kepada integriti apa tah tak ingat...

statement berani....wakkakaka. Razz Razz

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by selendang berduri on Fri Sep 04, 2009 10:49 pm

anti rasuah le sgt ko tuh

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: KISAH INSTITUT MEMANDU,JPJ DAN ANAK MELAYU

Post by Sponsored content Today at 12:56 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum