Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Jom main Teka Teki...V.1.0

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by Admin on Thu Sep 03, 2009 7:13 pm

PERHATIAN


Kepada
semua pengunjung setia topik teka-teki, di harapkan setiap kali anda
membuat topic pastikan anda mempunyai Jawapan bagi setiap teka teki
yang di buat. Di harapkan selepas paling lama 1 minggu setelah
topic di posting, tuan punya topic hendaknya memberi jawapan kepada
soalan -soalan teka teki yang di beri
. Sekiranya anda membuat teka teki
tapi anda sendiri tidak tahu jawapan dan mengharapkan forumer lain
memberitahu jawapan, dan selepas itu ada forumer yang memberi jawapan,
sila beritahu jawapan itu di akhir posting. Tindakan ini perlu supaya
topic nampak lebih teratur. Ada soalan dan ada Jawapan. Ini untuk
mengelakkan posting teka-teki berulang dan posting topic riddle yang
sebenarnya tidak ada jawapan.
setiap kali nak jawap mesti quote balik soalan tu....

Di harapakan semua forumer memberi kerjasama dalam memeriahkan sub-topic teka-teki dan forum central.



Terima Kasih.


Last edited by Admin on Thu Sep 03, 2009 7:17 pm; edited 1 time in total

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by Admin on Thu Sep 03, 2009 7:16 pm

Soalan :

1. Dalam banyak2 gajah, gajah apa yg paling panjang?
2. Ada dua pada ayah, satu pada emak, satu pada datuk dan tiada pada nenek. Apakah dia?
3. Kenapa kancil tak leh jalan atas jalan raya?

Selamat mencuba...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by HUGOBOYZ_2 on Thu Sep 03, 2009 7:31 pm


by Admin Today at 18:16Soalan :

1. Dalam banyak2 gajah, gajah apa yg paling panjang?
2. Ada dua pada ayah, satu pada emak, satu pada datuk dan tiada pada nenek. Apakah dia?
3. Kenapa kancil tak leh jalan atas jalan raya?

Selamat mencuba...
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..

Sapa nak tolong taip rules cb kampung inform aku...
Tak payah la aku dah taip...

1.gajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh <<< paling panjang hahahah!!!!
2.Huruf "A"
3.Sebab Kancil xda Driver...

Setakat tuh ja mampu aku pk n merepek hahahah!!! nice teka teki seed (Y)

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by Admin on Thu Sep 03, 2009 7:34 pm

no 2 jer betul cuba lagi hugo

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by HUGOBOYZ_2 on Thu Sep 03, 2009 7:44 pm

Ops Sori sebab lupa quote... Jap G lepas makan aku jawap lagi seed (Y) perut kosong xle berpikiran dgn baik (HEHE)

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by selendang berduri on Thu Sep 03, 2009 11:10 pm

Admin wrote:Soalan :

1. Dalam banyak2 gajah, gajah apa yg paling panjang?
2. Ada dua pada ayah, satu pada emak, satu pada datuk dan tiada pada nenek. Apakah dia?
3. Kenapa kancil tak leh jalan atas jalan raya?

Selamat mencuba...
lau dpat jwab ade adiah x bro seed

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by Admin on Fri Sep 04, 2009 1:46 am

Xde.

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by cikmie on Fri Sep 04, 2009 12:51 pm

Admin wrote:Soalan :

1. Dalam banyak2 gajah, gajah apa yg paling panjang?
2. Ada dua pada ayah, satu pada emak, satu pada datuk dan tiada pada nenek. Apakah dia?
3. Kenapa kancil tak leh jalan atas jalan raya?

Selamat mencuba...

1. ALOR Gajah

2.(hell dah jawab) "A"

3. sebab dia tak bayar roadtax.,nanti poke saman...wakakkaka

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by Admin on Fri Sep 04, 2009 5:14 pm

cik mie... no 1 tu still salah no 2-3 dah betul... congrats..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by zis on Fri Sep 04, 2009 5:55 pm

Admin wrote:Soalan :

1. Dalam banyak2 gajah, gajah apa yg paling panjang?
2. Ada dua pada ayah, satu pada emak, satu pada datuk dan tiada pada nenek. Apakah dia?
3. Kenapa kancil tak leh jalan atas jalan raya?

Selamat mencuba...
ahakzzz..jawapan untuk no 3..kalo susur gajah tu panjang tak?

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by Admin on Fri Sep 04, 2009 5:56 pm

susur cam ne zis? tak paham la pulak aku ni..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by cikmie on Sat Sep 05, 2009 1:08 am

1. Dalam banyak2 gajah, gajah apa yg paling panjang?

jawapan..gajah tgh berbaris...???

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by Admin on Sat Sep 05, 2009 3:12 am

tahniah cik mie & Hugo berjaya selesaikan teka teki ni,,,

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by cikmie on Sat Sep 05, 2009 12:26 pm

betol ek..huh kiranya hebat hugak aku nih..ok2..

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by cikmie on Sat Sep 05, 2009 12:31 pm

aku ada 5 teka teki..

1. pak mat ada bela beruk,pasa satu hari,dia bawak beruk dia naik beskal,dia letak beruk dia didepan..kenapa dia tak letak belakang??

2. apa bezanya anak dara dulu dan anak dara skarang?...

3. dalam banyak2 binatang..binatang apa bertelur dan beranak?

4. benda apa semakin potong semakin tinggi..??

5. mouse yang digunakan pc or laptop jantan ker betina??


Last edited by cikmie on Sun Sep 06, 2009 1:17 am; edited 1 time in total (Reason for editing : tambah lg satu soklan)

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by selendang berduri on Sun Sep 06, 2009 1:11 am

cikmie wrote:aku ada 4 teka teki..

1. pak mat ada bela beruk,pasa satu hari,dia bawak beruk dia naik beskal,dia letak beruk dia didepan..kenapa dia tak letak belakang??

2. apa bezanya anak dara dulu dan anak dara skarang?...

3. dalam banyak2 binatang..binatang apa bertelur dan beranak?

4. benda apa semakin potong semakin tinggi..??
cikmie aku jwab no 3 je...yg len2 kasi org len...hahaha....jwapan dia siput vavi....siput bertelur vavi branak lol!

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by cikmie on Sun Sep 06, 2009 1:15 am

betol2...yg lain mana??

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by cikmie on Sun Sep 06, 2009 1:16 am

aku tambah lg satu soklan..

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by selendang berduri on Sun Sep 06, 2009 1:24 am

yg lain2 aku jawb sok boleh x cikmie

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by cikmie on Sun Sep 06, 2009 1:25 am

jawab arini...jawab yg no 5 dlu..hehehhe

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by selendang berduri on Sun Sep 06, 2009 3:46 pm

kasi org lain jugak le cikmie...aku xnak tamak...hahaha

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by nakal on Sun Sep 06, 2009 4:03 pm

cikmie wrote:aku ada 5 teka teki..

1. pak mat ada bela beruk,pasa satu hari,dia bawak beruk dia naik beskal,dia letak beruk dia didepan..kenapa dia tak letak belakang??

2. apa bezanya anak dara dulu dan anak dara skarang?...t8

3. dalam banyak2 binatang..binatang apa bertelur dan beranak?

4. benda apa semakin potong semakin tinggi..??

5. mouse yang digunakan pc or laptop jantan ker betina??
1. Depan ada bakul.
2. Tak tau.
3. Ieyla dh jwbt
4 ptg seluar

nakal
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 79
Join date : 27/08/2009

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by cikmie on Sun Sep 06, 2009 4:28 pm

nakal wrote:
cikmie wrote:aku ada 5 teka teki..

1. pak mat ada bela beruk,pasa satu hari,dia bawak beruk dia naik beskal,dia letak beruk dia didepan..kenapa dia tak letak belakang??

2. apa bezanya anak dara dulu dan anak dara skarang?...t8

3. dalam banyak2 binatang..binatang apa bertelur dan beranak?

4. benda apa semakin potong semakin tinggi..??

5. mouse yang digunakan pc or laptop jantan ker betina??
1. Depan ada bakul.
2. Tak tau.
3. Ieyla dh jwbt
4 ptg seluar

no 4 jer betol..yg len semua salah..cuba lagi..

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by Admin on Mon Sep 07, 2009 12:19 am

cikmie wrote:aku ada 5 teka teki..

1. pak mat ada bela beruk,pasa satu hari,dia bawak beruk dia naik beskal,dia letak beruk dia didepan..kenapa dia tak letak belakang??

2. apa bezanya anak dara dulu dan anak dara skarang?...t8

3. dalam banyak2 binatang..binatang apa bertelur dan beranak?

4. benda apa semakin potong semakin tinggi..??

5. mouse yang digunakan pc or laptop jantan ker betina??

jawapan aku

1. sbb kaki beruk tu tak sampai nak kayuh basikal.. takkan pak mat lak nak duduk dlm bakul.

2. anak dara dulu dah tua anak dara skang masih muda lagik

3. siput vavi

4. potong seluar

5. jantan sebb ada buah..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by zis on Mon Sep 07, 2009 9:37 am

cikmie wrote:aku ada 5 teka teki..

1. pak mat ada bela beruk,pasa satu hari,dia bawak beruk dia naik beskal,dia letak beruk dia didepan..kenapa dia tak letak belakang??

2. apa bezanya anak dara dulu dan anak dara skarang?...
ahakzzz..zis jawab soalan satu je sebab soalan 3 n 4 dah ada orang cakap btol..soalan 5 rasanya jawapan mr admin btol kot..haha
so jawapan no 1 sebab kalo dia letak beruk tu kang blakang..nanti orang akan cakap PAK MAT BERUK..so dia letak la kat depan supaya orang akan cakap BERUK PAT MAT..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Jom main Teka Teki...V.1.0

Post by Sponsored content Today at 2:56 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum