Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


600 ahli BN Perak sertai PKR Sabtu ini..

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: 600 ahli BN Perak sertai PKR Sabtu ini..

Post by Pijan on Wed Sep 09, 2009 10:42 am

Mr.Puaka wrote:
Pijan wrote:
Mr.Puaka wrote:Mana kesudahan kes ini? kononnya 600 org akan sertai PKR, kena kencing lagi.

Source berita tu dari mana?? Takde pun dalam mane mane laman web rasmi parti2 PR mahupun pemimpin PR?? Ke UMNO BN nak stim sendiri buat berita palsu lepas tu kondem balik berita tu kononnya PR tu suke menipu...

Inilah yang dikatakan taksub, sumber ini dari mana? saya pun nak tahu, bila takde 600 org sertai PKR spin cakap UMNO stim sendiri pulak. Macam demo kepala lembu juga, mula-mula cakap org umno, alih-alih pelbagai latar belakang politik.. nah tu dia, nak cover punya psl tuding jari ke arah UMNO. Pendek kata semua berita yg sebarkan sudah diolah oleh puak-puak UMNO, pikir logik sudah, bukak minda sikit!

Bila lak aku spin?? Bute ke?? Kau tak
nampak ke kat kaki artikel tu tulis sumber dari BERNAMA?? BERNAMA tu
sape punye?? Anwar Ibrahim punye ke?? Nik Aziz punye ke?? Yang aku tau, check dari blog,laman berita peminpin pembangkang,mmg cerita ni takde pernah keluar..

Part Demo tu yang kata pelbagai latar belakang politik tu sape?? Check la balik...
Ade ke PAS ke PKR ke DAP punye ahli join sekali?? kalau ade sertakan la
bukti..setahu aku ahli UMNO jer ramai..setahu aku gak..takde satu pun
blog UMNO yang berani buat pengakuan yang diorang ade bukti kate ahli
pembangkang pun turut sama dalam demo tu.. Sebaliknya, blog
pembangkanglah banyak sertakan bukti (ade dah post kat sini..kalau
rajin check baliklah) yang ahli UMNO jadi dalang demo tu..

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: 600 ahli BN Perak sertai PKR Sabtu ini..

Post by Mr.Puaka on Thu Sep 10, 2009 3:05 am

Pijan wrote:
Mr.Puaka wrote:
Pijan wrote:
Mr.Puaka wrote:Mana kesudahan kes ini? kononnya 600 org akan sertai PKR, kena kencing lagi.

Source berita tu dari mana?? Takde pun dalam mane mane laman web rasmi parti2 PR mahupun pemimpin PR?? Ke UMNO BN nak stim sendiri buat berita palsu lepas tu kondem balik berita tu kononnya PR tu suke menipu...

Inilah yang dikatakan taksub, sumber ini dari mana? saya pun nak tahu, bila takde 600 org sertai PKR spin cakap UMNO stim sendiri pulak. Macam demo kepala lembu juga, mula-mula cakap org umno, alih-alih pelbagai latar belakang politik.. nah tu dia, nak cover punya psl tuding jari ke arah UMNO. Pendek kata semua berita yg sebarkan sudah diolah oleh puak-puak UMNO, pikir logik sudah, bukak minda sikit!

Bila lak aku spin?? Bute ke?? Kau tak
nampak ke kat kaki artikel tu tulis sumber dari BERNAMA?? BERNAMA tu
sape punye?? Anwar Ibrahim punye ke?? Nik Aziz punye ke?? Yang aku tau, check dari blog,laman berita peminpin pembangkang,mmg cerita ni takde pernah keluar..

Part Demo tu yang kata pelbagai latar belakang politik tu sape?? Check la balik...
Ade ke PAS ke PKR ke DAP punye ahli join sekali?? kalau ade sertakan la
bukti..setahu aku ahli UMNO jer ramai..setahu aku gak..takde satu pun
blog UMNO yang berani buat pengakuan yang diorang ade bukti kate ahli
pembangkang pun turut sama dalam demo tu.. Sebaliknya, blog
pembangkanglah banyak sertakan bukti (ade dah post kat sini..kalau
rajin check baliklah) yang ahli UMNO jadi dalang demo tu..



Habis itu BERNAMA tu saje nak keluarkan berita macam ini saje utk suka-suka kalau tiada dakwaan dari org PKR sendiri? takkan lah org nak keluarkan kenyataan macam ni kalau takde org dari PKR sendiri yang cakap kononnya 600 org akan sertai mereka.

Berapa kali nak cakap ini, Polis dh siasat ke nak sy sertakan gambar kt sini? salah sorang peserta demo itu adalah org PKR yang pernah keluar masuk lokap bersama Anwar, mereka ini tidak mewakili mana-mana parti politik sebagaimana dakwaan blog pro pembangkang, mereka mewakili diri masing-masing sebagai penduduk. Gambar ada kat satu blog bkn pro BN atau pro pembangkang blog yang hentam dua dua badan ini, insyaALLAH saya akan search utk saudara tengok, orang itu disahkan org PKR yang selalu ikut Anwar keluar masuk lokap. Jadi kesimpulannya kesemua pendemo kepala lembu itu adalah melibatkan pelbagai latar belakang politik, bkn umno sahaja.!

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: 600 ahli BN Perak sertai PKR Sabtu ini..

Post by Pijan on Thu Sep 10, 2009 12:24 pm

Search la..ape tggu lagi??Takkan nk search pun kene tggu 2-3 hari kut?? Takat keluar masuk lokap tu..Ezam dulu pun keluar masuk lokap ngan Anwar...tapi sekarang tkdela sbb dia UMNO...

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: 600 ahli BN Perak sertai PKR Sabtu ini..

Post by Mr.Puaka on Thu Sep 10, 2009 12:43 pm

Pijan wrote:Search la..ape tggu lagi??Takkan nk search pun kene tggu 2-3 hari kut?? Takat keluar masuk lokap tu..Ezam dulu pun keluar masuk lokap ngan Anwar...tapi sekarang tkdela sbb dia UMNO...


Apa rasionalnya bangkitkan ezam ni? anda pikir lokap tu hotel ke boleh check-in bila-bila masa pahtu check-out bila-bila masa begitu? Saudara bercakap seolah-olah ezam tu melakukan kesalahan aje sejak keluar PKR, apa cerita psl ezam kita dengar setakat ini, ada dia sertai mana-mana perhimpunan haram, apa rasionalnya nak sumbat si ezam ni,

Saya tk nampak apa rasionalnya saudara bangkitkan ezam dgn umno tk masuk lokap kecuali saudara brmaksud org masuk umno aje kebal dari undang-undang. Apa ni, pemikiran apa yang ada terapkan dalam fikiran saudara ni?


Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: 600 ahli BN Perak sertai PKR Sabtu ini..

Post by Pijan on Thu Sep 10, 2009 12:47 pm

Ko citer sal org yang kuar masuk lokap ngan Anawar, aku bagilah contoh Ezam pun dulu kuar masuk lokap gak ngan Anwar dulu. Tapi sekarang Ezam dah join UMNO, boleh jadi org yang ko cakapkan tu pun dah join UMNO gak sekarang...tu pun ko tk leh nk paham ke?? bila lak aku kate UMNO kebal dari undang2??

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: 600 ahli BN Perak sertai PKR Sabtu ini..

Post by Mr.Puaka on Thu Sep 10, 2009 12:50 pm

Pijan wrote:Ko citer sal org yang kuar masuk lokap ngan Anawar, aku bagilah contoh Ezam pun dulu kuar masuk lokap gak ngan Anwar dulu. Tapi sekarang Ezam dah join UMNO, boleh jadi org yang ko cakapkan tu pun dah join UMNO gak sekarang...tu pun ko tk leh nk paham ke?? bila lak aku kate UMNO kebal dari undang2??

Sertakan la sumber menyokong dakwaan saudara, sebab saya baru aje baca satu blog (maaf sudah lupa pulak link dia) mengatakan yang memijak kepala lembu itu org PKR, tak dpt di sahkan pulak sama ada dia sudah keluar atau belum. Kalau ada sertakan saya takkan menyangkal. Kalau betul dia masuk Umno hakikat dia sudah ada tangkapan dibuat kan, malah sudah didakwa dan mereka dh bayar ikat jamin pun.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: 600 ahli BN Perak sertai PKR Sabtu ini..

Post by Pijan on Thu Sep 10, 2009 12:52 pm

ko paham tak maksud "boleh jadi"?? Ade aku kate kompom dia dah join UMNO ke?? Ko bagi la celah mane punye sumber ko dapat mengatakan dia ni orang PKR kat sini??

Kalau betul PKR tu aku tak heran sebab PKR ni pun kebanyakkannya geng geng UMNO gak dulu...

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: 600 ahli BN Perak sertai PKR Sabtu ini..

Post by Mr.Puaka on Thu Sep 10, 2009 1:04 pm

Pijan wrote:ko paham tak maksud "boleh jadi"?? Ade aku kate kompom dia dah join UMNO ke?? Ko bagi la celah mane punye sumber ko dapat mengatakan dia ni orang PKR kat sini??

Kalau betul PKR tu aku tak heran sebab PKR ni pun kebanyakkannya geng geng UMNO gak dulu...

Tak heran pulak.. sebelum ini saudara buat tuduhan melulu cakap kesemua yang terlibat itu org umno. Saya sudah tekankan di komen-komen sebelum yang golongan yang menyertai demontrasi kepala lembu adalah dari pelbagai latar belakang politik.

Mereka tidak mewakili mana-mana pihak seperti dakwaan saudara sebelum ini, mereka hanya mewakili penduduk, mereka bertindak selaku penduduk di seksyen 23, bukan mewakili mana-mana parti politik.

Jadi istilah tk heran tidak boleh digunapakai la, sebab saudara cakap perhimpunan itu tidak melibatkan PR, bukankah PKR itu daripada kalangan PR sendiri. Kesimpulannya mereka mewakili parti politik berbeza bkn aje umno.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: 600 ahli BN Perak sertai PKR Sabtu ini..

Post by Pijan on Thu Sep 10, 2009 1:22 pm

Kalau betul dari pelbagai latarbelakang politik..silalah sertakan bukti kat sini..aku nk hantar gi pejabat PAS supaya amik tindakan kat diorang2 nih...

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: 600 ahli BN Perak sertai PKR Sabtu ini..

Post by Mr.Puaka on Fri Sep 11, 2009 3:46 am

Pijan wrote:Kalau betul dari pelbagai latarbelakang politik..silalah sertakan bukti kat sini..aku nk hantar gi pejabat PAS supaya amik tindakan kat diorang2 nih...

Haha, saudara pijan, kadang-kadang sy nak tergelak pulak baca apa yang saudara taipkan atas, yer pelbagai latar belakang politik itu maklumat tidak rasmi yang sy dapat. Kalau betul saya boleh kemukakan bukti sekalipun, saya tidak sesekali mendedahkan di internet kerana terikat dgn etika tentu.

Jika bukti dikemukan, suadara nak serahkan ke pejabat PAS kononnya utk tindakan, saya nak tanya saudara sikit sebab sy taktau ni, dalam Islam ada ke menyuruh umat dia mogok lapar? yer.. dalam Islam kita diwajibkan berpuasa di bulan Ramadhan itu salah satu rukun, tapi dalam Islam tidak menyuruh umatnya mogok lapar itu salah satu senjata org kafir. Saya nak tanya kenapa kes bekas MB perak Nizar yang mengajak penyokongnya mogok lapar tidak diambil tindakan, itu satu hal. Lagi satu tindakan Nizar membakar lilin mengenangkan kematian Teoh Beng Hock kononya berkabunglah boleh ke dalam Islam, ulamak PAS tak cakap ke dgn Nizar ini apa yang boleh apa yang tak boleh, tiada pun tindakan ke atas Nizar, jika dahulu seorang ahli PAS berjoget pun dipecat keahliannya sebab nak jaga imej parti PAS tetapi kenapa skrg ulama PAS diam dalam kes Nizar?

Inilah yang menyebabkan orang keliru, malah terang-terbentang yang PAS sekarang diperkudakan DAP.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: 600 ahli BN Perak sertai PKR Sabtu ini..

Post by krew4eva on Fri Sep 11, 2009 4:04 am

PRU13 - PAS perlu kuar drpd Pakatan Rakyat..

krew4eva
Budak Sekolah Rendah
Budak Sekolah Rendah

Posts : 58
Join date : 06/09/2009

Back to top Go down

Re: 600 ahli BN Perak sertai PKR Sabtu ini..

Post by Sponsored content Today at 11:35 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum