Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


contest mencipta design kampung t-shirt

Page 10 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by Pijan on Tue Sep 01, 2009 5:27 pm

ScOrPiO GuRlZzzz wrote:
Pijan wrote:
ScOrPiO GuRlZzzz wrote:hbis 2 korg nk tempah ke nk jahit sndiri nih..
soh jelah kdai 2 wat saiz xs..tau nye dorg...

Tempah saiz standard saja....saiz pelik2, kami akan kenekan cukai sebanyak 30%...

2 pn nk kene cukai ke..spttnye..lg murah sbb kurg gune kain.. Evil or Very Mad

Susah nk jahit... Evil or Very Mad

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Tue Sep 01, 2009 5:29 pm

jahat wrote:adoii
pkai yg sedia ade la sco oi
baju yg kosong xde corak
bukan jahit mcm baju raye 2
alahai
ko dok belah mne neh sco
wakakakakakak
lol! lol! lol!

ingat t-shirt x de sais xs ke..
adoii..ko lak dok zaman batu belah mane nih..
wahahahaha.. Laughing Laughing

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Tue Sep 01, 2009 5:31 pm

Pijan wrote:
ScOrPiO GuRlZzzz wrote:
Pijan wrote:
ScOrPiO GuRlZzzz wrote:hbis 2 korg nk tempah ke nk jahit sndiri nih..
soh jelah kdai 2 wat saiz xs..tau nye dorg...

Tempah saiz standard saja....saiz pelik2, kami akan kenekan cukai sebanyak 30%...

2 pn nk kene cukai ke..spttnye..lg murah sbb kurg gune kain.. Evil or Very Mad

Susah nk jahit... Evil or Very Mad

ape yg susah nk jahit nye..same je cm t-shirt biase..
cume die kecik skit je..
adoii.. Mad

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by jahat on Tue Sep 01, 2009 5:36 pm

ScOrPiO GuRlZzzz wrote:
jahat wrote:adoii
pkai yg sedia ade la sco oi
baju yg kosong xde corak
bukan jahit mcm baju raye 2
alahai
ko dok belah mne neh sco
wakakakakakak
lol! lol! lol!

ingat t-shirt x de sais xs ke..
adoii..ko lak dok zaman batu belah mane nih..
wahahahaha.. Laughing Laughing

mmg la de tp xbnyk doe
lg2 klu yg kosong punya
takat yg da ade corak2 pasa mlm pon belambak
adoii
utan simpan mne ko dok neh
wakakakakakakka

_________________
--++ nEvEr juDgE JaHaT!!!++--- SICK OF LIFE!!!

jahat
Moderator
Moderator

Posts : 638
Join date : 21/08/2009
Age : 31
Location : gombak - kl

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by Pijan on Tue Sep 01, 2009 5:37 pm

ScOrPiO GuRlZzzz wrote:
Pijan wrote:
ScOrPiO GuRlZzzz wrote:
Pijan wrote:
ScOrPiO GuRlZzzz wrote:hbis 2 korg nk tempah ke nk jahit sndiri nih..
soh jelah kdai 2 wat saiz xs..tau nye dorg...

Tempah saiz standard saja....saiz pelik2, kami akan kenekan cukai sebanyak 30%...

2 pn nk kene cukai ke..spttnye..lg murah sbb kurg gune kain.. Evil or Very Mad

Susah nk jahit... Evil or Very Mad

ape yg susah nk jahit nye..same je cm t-shirt biase..
cume die kecik skit je..
adoii.. Mad

Sebab die kecik la susah nk jahit sikit dari saiz biase..lgpun tk ramai pakai saiz xs..ko sorang jer.. so tk balik modal kalau charge harge biase jer..

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by selendang berduri on Tue Sep 01, 2009 5:37 pm

xs?..erk keciknye...nak t-shirt size neh kosng punye sile ke pasa malam greenwoodlol!

selendang berduri
Manager
Manager

Posts : 610
Join date : 31/08/2009
Age : 29
Location : JaLaN iPoH,Kl

http://nszantiquezone.blogspot.com

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Tue Sep 01, 2009 5:39 pm

adoii..asik2 aku yg kene.. Sad
aku dok zaman purba...
pijan..ko nih mencekik darah la..
nk charge mahal2 lak..pkai kain skit je..
soh owg 2 dtg umah aku..ukur meh.. Laughing

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Tue Sep 01, 2009 5:40 pm

selendang berduri wrote:xs?..erk keciknye...nak t-shirt size neh kosng punye sile ke pasa malam greenwoodlol!

pasar malam..wakakkaka..
bkn ko pn saiz xs ke...
ade owg bgtau aku.. Laughing

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by jahat on Tue Sep 01, 2009 5:40 pm

ade ke pasa mlm greenwood jual
sigong kang
suka2 je ko


jahat
Moderator
Moderator

Posts : 638
Join date : 21/08/2009
Age : 31
Location : gombak - kl

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by Pijan on Tue Sep 01, 2009 5:41 pm

ScOrPiO GuRlZzzz wrote:adoii..asik2 aku yg kene.. Sad
aku dok zaman purba...
pijan..ko nih mencekik darah la..
nk charge mahal2 lak..pkai kain skit je..
soh owg 2 dtg umah aku..ukur meh.. Laughing

Lepas ke owg tu nk masuk pintu umah ko?

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by selendang berduri on Tue Sep 01, 2009 5:42 pm

jahat wrote:ade ke pasa mlm greenwood jual
sigong kang
suka2 je ko

apesal lak xde?...ade la Razz

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by cikmie on Tue Sep 01, 2009 5:55 pm

hai..lari tajuk nampak........dah2....stop it...

back to the topic...

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Tue Sep 01, 2009 5:57 pm

wakakakkakaka... Laughing Laughing

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 01, 2009 9:00 pm

weh ada masalah skit nie.. benda nie setakt nie semua perfect.. aku ada tanya orang tua ku tentang logo yg akan kita letak tuh... bapak aku bagi coment.. logo tuh x berapa elok la.. takut orang cakap kita sokong setan or apa2... then aku pk2 balik pun btoi gak.. susah la ek.. gerenti orang tua2 akan pk apa lak kita pakai ramai2 cam tuh.. lg pun ko tahu la sekarang.. orang ada2 ja.... takut orang kata tanduk tuh cam setan.. bapak aku kata problem kat tanduk ja.. aku cuma sampai kan pendapat orang tua skit la.. sebab setakat nie aku x nampak pun problem nie di kalangan muda (kita2 nie la)... kalau korang nak teruskan gak xda problem la... hehehh cuma aku kena sembunyi2 la pakai depan dia.. aku paka depan dia nanti dia marah lak (HEHE).... ikot korang la ek.. aku cuma sampai kan apa yg orang tua aku cakap... trimas.!

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by reex on Tue Sep 01, 2009 9:47 pm

pada pendapat aku betul gak pendapat bapak ko 2 hemek tapi ko boleh terangkan kat dye yang lambang 2 takde maksud ape2 pun...nak bwat camne ..dah jalan dah pun contest ni baru nak realise yang mende ni oang tue2 x ske....lagi satu itu cume pandangan bapak ko je...oang ni rambut je same colour kan? hati mesti lain2..so ia terpulang kat individu 2 sendri lambang bukan bermaksud pegangan hidop ko beb....(renung2 kan)

reex
Budak U
Budak U

Posts : 164
Join date : 24/08/2009
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by cikmie on Tue Sep 01, 2009 9:53 pm

betol gak kata hell..aku bukan nak bangkang..tapi tulah hakikatnya..bagi kita mmg ok..tapi org tua nih lain ckit..dari menimbulkan fitnah or dosa mengumpat..baik kita fikir2kan blik...aku sokong jer ape korang nak buat..

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 01, 2009 10:05 pm

hahahha reex aku harap bapak aku punya rambut x sama dgn orang tua lain la.. kalau sama insyallah kalau kita buat gathering akan masuk paper... diaorg akan letak apa dah nak jadi dgn budak2 sekarang.. bangga2 kan ceggitu.. aku ada juga teringat time new year ada artikel di paper diaorg tunjuk sal cekak tanduk.. kalau dari pandangan aku xda problem ja benda tuh.. tp ntah la jadi topik kat paper la.. ramai orang kena.. kesian gambar orang yg kena tangkap tuh... dia pakai maybe nak happy2 ja. nampak kool maybe.. sama la cam kita .. kita pun nak happy ja n nampak cool gambar cb... tp tuh la benda nie dah berjalan... aku x kisah sgt la.. kita teruskan ja la.. aku harap xda benda2 buruk akan menimpa dgn benda yg kita nak buat nie.. niat kita murni ja... kalau jadi benda x elok kita kena tangung sesama.... aku cuma ingatkan ja... aku x kisah seriusly.. kalau korang nak teruskan pun xpa... sebab mmg orang tua cenggitu aed aku taw... ramai cenggitu... semua yg tua2 la.. baya2 kita x pa lagi.... byk orang peka sekarang dgn benda2 cam nie... walau pun kita xda niat bruk dgn logo tuh.. tuh ja aku mampu koment.. yg lain2 hak korang... disebab kan benda nie dah berjalan so kita teruskan la... tp kalau ada sapa2 bole tukar atau bole kasi cadangan utk tukar something berikan la secepat mungkin...!! harap benda nie di ambil berat oleh semua pihak... terutama seed...

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by et0n on Tue Sep 01, 2009 11:14 pm

cikmie wrote:hai..lari tajuk nampak........dah2....stop it...

back to the topic...

org2 sais xs bergado cikmie...tgok org badan cam kita ni...triple xxxL...releks jek kan..wakakakakaaa...
hati mau happy jek..
Razz

et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 36
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by et0n on Tue Sep 01, 2009 11:20 pm

HUGOBOYZ_2 wrote:hahahha reex aku harap bapak aku punya rambut x sama dgn orang tua lain la.. kalau sama insyallah kalau kita buat gathering akan masuk paper... diaorg akan letak apa dah nak jadi dgn budak2 sekarang.. bangga2 kan ceggitu.. aku ada juga teringat time new year ada artikel di paper diaorg tunjuk sal cekak tanduk.. kalau dari pandangan aku xda problem ja benda tuh.. tp ntah la jadi topik kat paper la.. ramai orang kena.. kesian gambar orang yg kena tangkap tuh... dia pakai maybe nak happy2 ja. nampak kool maybe.. sama la cam kita .. kita pun nak happy ja n nampak cool gambar cb... tp tuh la benda nie dah berjalan... aku x kisah sgt la.. kita teruskan ja la.. aku harap xda benda2 buruk akan menimpa dgn benda yg kita nak buat nie.. niat kita murni ja... kalau jadi benda x elok kita kena tangung sesama.... aku cuma ingatkan ja... aku x kisah seriusly.. kalau korang nak teruskan pun xpa... sebab mmg orang tua cenggitu aed aku taw... ramai cenggitu... semua yg tua2 la.. baya2 kita x pa lagi.... byk orang peka sekarang dgn benda2 cam nie... walau pun kita xda niat bruk dgn logo tuh.. tuh ja aku mampu koment.. yg lain2 hak korang... disebab kan benda nie dah berjalan so kita teruskan la... tp kalau ada sapa2 bole tukar atau bole kasi cadangan utk tukar something berikan la secepat mungkin...!! harap benda nie di ambil berat oleh semua pihak... terutama seed...

actually, klu betol2...tanduk yg ada tu bukan tanduk setan...seperti yg ada oner2 dan mod tanye...tu lambang icon lembu...
cuma kita2 jek anggap cam tu...
terpulang laaa...klu ayah hell dah marah...
ckp ngan ayah...tu icon seladang (buffalo)
(belom ayah seed tgok lagi..sure dia bakar)
Laughing Laughing Laughing

et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 36
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by selendang berduri on Tue Sep 01, 2009 11:23 pm

berbalik pde ape yg hell ckap tadik...memng tuh aku nak tnye tapi asek lupe je...kang lau aku pkai baju tuh time balik kmpung kang bapak aku pk lain lak...ingt aku sokong setan2 la plak...tapi lau sis dah kate yg tuh icon seladang(pasukan perak kan pasukan seladang)....sure bapak aku suke la.....hahahha(boleh ke??) lol!

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by et0n on Tue Sep 01, 2009 11:27 pm

sapa teror...cari icon smile pakai kupiah k Wink

klu dapat nanti kita guna k

et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 36
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by selendang berduri on Tue Sep 01, 2009 11:30 pm

ade adiah x sis lau dpt crik....hehehe

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by Admin on Wed Sep 02, 2009 12:30 am

ok2 aku memang amik berat menda2 cam nie.. lebih2 lagi menda ni diutarakan oleh pihak luar yg berpengalaman luas... ada kebenaran juga.. niat tak menghalalkan perbuatan.. ingat tu... nanti kita kaji balik ... samada nak teruskan atau nak edit logo tu.. terpikir jugak haruskan aku wat poll tuk capai kata sepakat...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by HUGOBOYZ_2 on Wed Sep 02, 2009 12:56 am

seed kita teruskan ja.. so bila dah dapat sapa yg menang event kita bincang utk icon tuh maybe kita buang dia punya tanduk la.. biar senyum gigi tuh ja.. hahah still ganas kan??? atau ada any idea lain.. aku pk cuma sekadar buang ja bole kot... kalau x nak pun xpa la.. aku senang ja kalau orang tua x suka... aku x pakai la depan diaorg.. belakang (Y)... lag satu aku kena cuci sendiri la baju tuh hahahah!!!...kalau kasi parent aku cuci mau dia letak dalam clorox kasi clear terus.... hahaha~~

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by reex on Wed Sep 02, 2009 1:28 am

waw..aku pun tak taw nak cakap ape dah...masaalahnye dah ade 7 design dah ni x kan nak cancle? huh...so ape2 terserah kamu..(apsal aku cakap indon lak ni) huh Suspect

reex
Budak U
Budak U

Posts : 164
Join date : 24/08/2009
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: contest mencipta design kampung t-shirt

Post by Sponsored content Today at 2:56 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 10 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum