Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


SYARAT2 YANG DIKENAKAN PIHAK INSURANS

View previous topic View next topic Go down

SYARAT2 YANG DIKENAKAN PIHAK INSURANS

Post by !k!n@Pr!s0N BrEak on Sat Sep 05, 2009 12:19 pm

nilai dan syarat2 yang dikenakan dari pihak insurans

Allianz
kereta
1.f.party bagi semua kenderaan
2.umur kenderaan tidak melebihi 20thn
3.sekeping gambar kenderaan
4.t.party tidak diterima
5.nilai paling rendah rm8000
motor
1.f.party sahaje nilai paling rendah rm1000
2.t.aprty tidak diterima

kurnia
kereta
1.f.party sahaje
2. nilai paling rendah rm10000
3.umur kenderaan tidak melebihi 20thn
4.gambar kenderaan
motor
1.f.party umur kenderaan 1-10 nilai paling rendah rn1500
2. t.party bagi kenderaan umur 10 thn keatas
3.umur kenderaan tidak melebihi 20thn

M.A.A(tiade had umur bagi kenderaan)
kereta
1.f.party nilai palimg rendah rm5000
2.t.party diterima tetapi dikenakan P.A 5unit(diwajibkan)rm235.00 tidak termasuk harge insurans
motor
1.f.party nilai paling rendah rm1000
2. t.party diterima tetapi dikenakan P.A 3 unit rm52.00 tidak termasuk harge insurans

Pasific
kerate
1.f.party sahaje nilai paling rendah rm5000
motor
1.f.party nilai paling rendah rm3000
2.t.party diterime tidak kira umur kenderaan

takaful
1.f.party bagi kerate nilai paling rendah rm5000
2.t.party tidak diterima
motor
1.f.party sahaje nil;ai paling rendah rm1000
2.t.party todak diterima


berjaya sompo
kereta
1.f.party bagi semua kenderaan nilai paling rendah rm5000
motor
1.f.party sahje nilai paling rendah rm1500

lain2 insurans
tak dapat nak risik2 sebab xrapat dengan pekerja dari sompany selain dari yang nyatekan

penerangan
P/A=personal eksiden.polisi yang yang melingungi pemandu apabile berlaku kemalangan
NCD=diskaun tanpa tuntutan.diskaun yg terdapat pada polisi.ncd akan hilang jika berlaku kemalangan atau tkar name(new business transfer ownership) dan akan dikenakan harge baru tanpa ncd.
sum insured=nilai insurans.biasenye pihak ejen akan kenakan nilai yang tinggi kalau nilai tinggi harge yang dikenakan akan tinggi juga jadi pilihlah nilai paling rendah jika tidak mampu.ejen kenkan nilai yang tinggi kerane duit yang masuk dalam poket dorang leh tahan bnyaknye.

PERHATIAN
nilai dan syarat2 insurans buat mase sekarang..mungkin pade mase akan datang pihak insurans akan kenekan syarat2 yang baru.

!k!n@Pr!s0N BrEak
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 331
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: SYARAT2 YANG DIKENAKAN PIHAK INSURANS

Post by jacksperow on Sat Sep 05, 2009 12:21 pm

KO NI EJEN INSURAN KE IKIN???

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: SYARAT2 YANG DIKENAKAN PIHAK INSURANS

Post by cikmie on Sat Sep 05, 2009 12:24 pm

ades,..camne aku nyer plan nak beli honda nih..ek spect 99 pon dah 10 thun...takkan pakai kete kejap jer pastu kene jadi kereta "hantu"..

kurnia ok ker??aku xcident aritu susah nak claim...nak total lost pon 3 bulan lebih...tapi engine convert la.. Razz Razz

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: SYARAT2 YANG DIKENAKAN PIHAK INSURANS

Post by jacksperow on Sat Sep 05, 2009 12:27 pm

AKU NAK BELI INSURAN TUK KETA TOLAK AKU BLEH IKIN???

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: SYARAT2 YANG DIKENAKAN PIHAK INSURANS

Post by !k!n@Pr!s0N BrEak on Sat Sep 05, 2009 12:44 pm

jacksperow wrote:KO NI EJEN INSURAN KE IKIN???
aq bukan ejen tapi kerje dengan company insurans...mkn gaji je Very Happy
maybe satu hari nanti aq jadi ejen kebanyakkan ejen adelah bekas pekerje dari company insurans.banyak yg aq kene blajar.klau nak tahu jadi ejen ni income dorang sebulan 5000k or 7000k.jadi ejen xperlu modal yg banyak kerane kenbayakan company insurans yang bantu dari segi kemudahan...jadi xhairan la bangse cine berebut-rebut nk jadi ejen Very Happy

!k!n@Pr!s0N BrEak
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 331
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: SYARAT2 YANG DIKENAKAN PIHAK INSURANS

Post by Pijan on Sat Sep 05, 2009 12:49 pm

Ape ni ikin?? tgk posting ikin ni asik perkauman jer...tak india,cine ikin ni bahankan...ape kes??

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: SYARAT2 YANG DIKENAKAN PIHAK INSURANS

Post by !k!n@Pr!s0N BrEak on Sat Sep 05, 2009 1:00 pm

[quote="Pijan"]Ape ni ikin?? tgk posting ikin ni asik perkauman jer...tak india,cine ikin ni bahankan...ape kes??[/quote
pijan aq ngaku aq rasis...sebab kawasan perak ni terkenal dengan kes pekauman.
walaupon aq study dlm jurusan lain xde kaitan dengan insurans tapi sebab lps blajar dah org offer aq kerje dengan company insurans so aq sambr la.lagipon dulu aq keje ngn company ni juge.... Very Happy
dari bangse lain rebut peluang ni ape salahnye kite sebagai org melayu rebut peluang ni...tibe masenye untuk kite fikir psl bangse kite dari bagi peluang pade bangse pendatang Very Happy
pengakuan iklas dan jujur dari ikin...xpe la kalau korang xpuas hati...

!k!n@Pr!s0N BrEak
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 331
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: SYARAT2 YANG DIKENAKAN PIHAK INSURANS

Post by cikmie on Sat Sep 05, 2009 1:01 pm

ikin ko tkatau ker pijan tuh keling..india slow2 la ckit..lapaq plak aku out pi makan sat..hhhehhe

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: SYARAT2 YANG DIKENAKAN PIHAK INSURANS

Post by Pijan on Sat Sep 05, 2009 1:02 pm

[quote="!k!n@Pr!s0N BrEak"]
Pijan wrote:Ape ni ikin?? tgk posting ikin ni asik perkauman jer...tak india,cine ikin ni bahankan...ape kes??[/quote
pijan aq ngaku aq rasis...sebab kawasan perak ni terkenal dengan kes pekauman.
walaupon aq study dlm jurusan lain xde kaitan dengan insurans tapi sebab lps blajar dah org offer aq kerje dengan company insurans so aq sambr la.lagipon dulu aq keje ngn company ni juge.... Very Happy
dari bangse lain rebut peluang ni ape salahnye kite sebagai org melayu rebut peluang ni...tibe masenye untuk kite fikir psl bangse kite dari bagi peluang pade bangse pendatang Very Happy
pengakuan iklas dan jujur dari ikin...xpe la kalau korang xpuas hati...

Tak baik aa camtu...islam tak bagi rasis2 nih...berdose tau..

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: SYARAT2 YANG DIKENAKAN PIHAK INSURANS

Post by cikmie on Sat Sep 05, 2009 1:03 pm

pijan aq ngaku aq rasis...sebab kawasan perak ni terkenal dengan kes pekauman.
walaupon aq study dlm jurusan lain xde kaitan dengan insurans tapi sebab lps blajar dah org offer aq kerje dengan company insurans so aq sambr la.lagipon dulu aq keje ngn company ni juge.... Very Happy
dari bangse lain rebut peluang ni ape salahnye kite sebagai org melayu rebut peluang ni...tibe masenye untuk kite fikir psl bangse kite dari bagi peluang pade bangse pendatang Very Happy
pengakuan iklas dan jujur dari ikin...xpe la kalau korang xpuas hati..

cayalah ikin..aku mmg sama ngan ko..aku mmg resis ngan bangsa asing nih...utk pengetahuan korang..kawasan aku india tak berani..kena tibai dah sekoq aritu sal mai buat bising kg nih..wakakkak..pengakuan samseng kampung..wakkaka Laughing Laughing

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: SYARAT2 YANG DIKENAKAN PIHAK INSURANS

Post by Pijan on Sat Sep 05, 2009 1:09 pm

Elok la tu, nanti org melayu lak masuk kpg india, org melayu plak kena balun..sampai sudah tak selesai..

Malu la oiii rasis2 nih...

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: SYARAT2 YANG DIKENAKAN PIHAK INSURANS

Post by cikmie on Sat Sep 05, 2009 1:12 pm

tak kira..rasis tetap resis...wakakka...kg india diamcam kepupusan dah la nih..sebab depa otak tak berkembang..

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: SYARAT2 YANG DIKENAKAN PIHAK INSURANS

Post by Pijan on Sat Sep 05, 2009 1:17 pm

hang tak kira tapi Allah Swt dok kira ooo...

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: SYARAT2 YANG DIKENAKAN PIHAK INSURANS

Post by !k!n@Pr!s0N BrEak on Sat Sep 05, 2009 1:40 pm

aq rasis bukan tok kaum india je termasuk la cine....hari2 aq dok lalu kampung india xbrani wat hal ngn org malayu sebab dah nmpak akibatnye polis pon selalu g melwat tempt india nk pastikan dorang xbuat hal.

!k!n@Pr!s0N BrEak
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 331
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: SYARAT2 YANG DIKENAKAN PIHAK INSURANS

Post by Sponsored content Today at 12:58 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum