Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Lakonan sulung Mawi gagal?

View previous topic View next topic Go down

Lakonan sulung Mawi gagal?

Post by Admin on Sun Sep 06, 2009 1:36 pm

Lakonan sulung Mawi gagal?

Oleh METRA SYAHRIL MOHAMED
metra.mohamed@utusan.com.my


DARI kiri, Cat Farish, Fara dan Mawi yang menjadi antara penggerak utama filem Jin Notti.

BAKAL menemui penonton di 60 buah pawagam seluruh negara pada 20 September ini, filem terbaru terbitan KRU Studios, Jin Notti, sememangnya memberi seribu satu pengalaman baru buat beberapa insan yang menjadi antara tunjang utama filem tersebut.
Selain dua pelakon utamanya iaitu Mawi dan Fara Fauzana, pengarahnya iaitu Azhari Zain pasti tidak sabar menanti untuk mendengar segala pandangan penonton sementelah ini merupakan filem pertama arahannya.
Bagi Mawi pula, Jin Notti merupakan ujian pertama beliau dalam gelanggang perfileman.
Begitu juga dengan Fara. Meskipun sudah biasa berhadapan dengan kamera, lakonan dalam Jin Notti disifatkan penyampai radio Hot FM ini sebagai cukup mencabar.
Sebagai filem pertama yang memberikannya peluang melakonkan watak
utama, dia perlu melakonkan tiga karakter berbeza iaitu Ruby (gadis
remaja Punk), Y'vonne (wanita berbangsa Cina) dan Sharifah (peguam
bela).
Bagaimanapun, filem yang menelan bajet lebih RM1 juta itu boleh dikategorikan dijangka mengundang pelbagai reaksi.
Ada juga yang mengkritik percubaan Mawi kurang menjadi kerana lakonannya agak kaku.
Benar, ini percubaan pertama penyanyi itu, tetapi Mawi seharusnya
mengambil peluang ini untuk menghasilkan satu impak yang dapat dikenang
sampai bila-bila.
Mengangkat latar cerita seorang gadis jin bernama Notti lakonan Fara,
ada beberapa babak dalam filem ini yang dilihat meleret-leret selain
penonjolan lawak yang kurang segar untuk 'menggeletek' hati penonton.
Sebagai contoh, apakah perlu Nabil (Raja Lawak) memasukkan unsur-unsur filem Sifu & Tongga ke dalam Jin Notti?.
Begitu juga kepada Cat Farish yang memegang watak Jinbara. Perlakuannya
yang sering mengorek pusat menggunakan jari bukanlah sesuatu yang lawak
tetapi mampu menimbulkan rasa jijik.
Babak pergaduhan membabitkan Mawi yang melakonkan watak Aziz dan Corie (Taiko) dalam sungai turut dilihat seakan tidak natural.

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Lakonan sulung Mawi gagal?

Post by tongkat warent on Sun Sep 06, 2009 1:51 pm

The Orphan
Shanghai

Electric Mist

Gamer
The Unbelievable (C)
Where Got Ghost? (C)
A Perfect Getaway
Coraline
G-Force
Tsunami (K)

Pandorum
Momok the Movie (M)
Jin Notti (M)
Funny People
senarai diatas adalah filem2 yg ditayangkan pada bulan september yg bersaing dengan jin notti..memndangkan populariti mawi semakin menurun,tambahan pula kurangnya pengalaman mawi dalam bidang lakonan saya rasa filem ni akan kurang mendapat sambutan,manakala pesaing filem jin notti, momok the movie akan lebih mendapat sambutan memandangkan filem genre seram lebih mendapat sambutan dikalangan penonton

tongkat warent
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 259
Join date : 05/09/2009
Location : selatan malaysia

Back to top Go down

Re: Lakonan sulung Mawi gagal?

Post by selendang berduri on Sun Sep 06, 2009 3:38 pm

tongkat warent wrote:The Orphan
Shanghai

Electric Mist

Gamer
The Unbelievable (C)
Where Got Ghost? (C)
A Perfect Getaway
Coraline
G-Force
Tsunami (K)

Pandorum
Momok the Movie (M)
Jin Notti (M)
Funny People
senarai diatas adalah filem2 yg ditayangkan pada bulan september yg bersaing dengan jin notti..memndangkan populariti mawi semakin menurun,tambahan pula kurangnya pengalaman mawi dalam bidang lakonan saya rasa filem ni akan kurang mendapat sambutan,manakala pesaing filem jin notti, momok the movie akan lebih mendapat sambutan memandangkan filem genre seram lebih mendapat sambutan dikalangan penonton
betui2 warent....lau ke cinema pon maybe penonton nak tgok lakonan fafau aje........

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Lakonan sulung Mawi gagal?

Post by Admin on Mon Sep 07, 2009 12:06 am

tapi dvd cetak rompak pasti banayk permintaan Smile

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Lakonan sulung Mawi gagal?

Post by tongkat warent on Mon Sep 07, 2009 12:14 am

Admin wrote:tapi dvd cetak rompak pasti banayk permintaan Smile
tu semestinya la bro...beli cd cetak rompak cite x best x rugi sngt Laughing

tongkat warent
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 259
Join date : 05/09/2009
Location : selatan malaysia

Back to top Go down

Re: Lakonan sulung Mawi gagal?

Post by selendang berduri on Mon Sep 07, 2009 10:35 pm

tongkat warent wrote:
Admin wrote:tapi dvd cetak rompak pasti banayk permintaan Smile
tu semestinya la bro...beli cd cetak rompak cite x best x rugi sngt Laughing
tau xpe...lau tgok cinema skali nak masuk kne bayo....cube kira lau 3 4 kali masuk...mau tgh bulan mkan megi je...beli DVD ley tgok smpai jemu lol!

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Lakonan sulung Mawi gagal?

Post by tongkat warent on Mon Sep 07, 2009 10:43 pm

betul betul betul(bak kata upin dan ipin)...tp feel dia x sama la cam tgk wayang...cam dulu aku tgk senario kat wayang best je,pecah perut gelak tp bila beli cd cetak rompak,tgk kat rumah,ckit pon x gelak.heheh

tongkat warent
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 259
Join date : 05/09/2009
Location : selatan malaysia

Back to top Go down

Re: Lakonan sulung Mawi gagal?

Post by nakal on Mon Sep 07, 2009 11:29 pm

Mawi dulu, kini dan selamanya... X best!

nakal
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 79
Join date : 27/08/2009

Back to top Go down

Re: Lakonan sulung Mawi gagal?

Post by et0n on Tue Sep 08, 2009 10:16 am

apa laa korang ni...support laa sikit movie2 melayu..
ni beli yg cetak rompak plak...
lebih baik korang tggu sebulan kee....download jek kat internet..lagi jimat
Razz

et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 36
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: Lakonan sulung Mawi gagal?

Post by tongkat warent on Tue Sep 08, 2009 10:20 am

et0n wrote:apa laa korang ni...support laa sikit movie2 melayu..
ni beli yg cetak rompak plak...
lebih baik korang tggu sebulan kee....download jek kat internet..lagi jimat
Razz
hahahah...tol gak 2...donlod free lagi best.. Laughing

tongkat warent
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 259
Join date : 05/09/2009
Location : selatan malaysia

Back to top Go down

Re: Lakonan sulung Mawi gagal?

Post by Mr.Puaka on Tue Sep 08, 2009 10:23 am

Menjual, membeli dan memiliki DVD cetak rompak semua boleh didakwa harap maklum. Back to the topic, aku tk sanggup nak keluarkan duit utk tgk filem melayu kt pawagam dlm banyk2 list tu baik aku layan citer korea TSUNAMI.. lagi gempak! Jin notti? ermm tk menarik tggu aje tayagan dia kt TV raya tahun depan.. confirm ada.! Razz

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Lakonan sulung Mawi gagal?

Post by et0n on Tue Sep 08, 2009 10:32 am

hahhaa poke...support sikit filem melayu..cam mana negara nak maju..
back to topic:
mawi senang cerita dia dah x seglamor time dia belom kawen dulu...dulu dia buat lawak bodo pon org gelak cam nak mampos..skrng..dia buat lawak pandai pon org tgok jek dia...aura dia dah kurang dah senang cerita dah tak de..
cuba klu filem ni kuar time dia tgh bujang dulu...sure pecah panggung punye...skrng ni...nasib laaa....


et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 36
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: Lakonan sulung Mawi gagal?

Post by tongkat warent on Tue Sep 08, 2009 10:41 am

mawi ni lupa diri sbb 2 populariti dia jatuh..ms dia pemes dia tinglkan ina naim,padahal ms dia susah ina la yg bnyk tolong dia..dari situ bermula kejatuhan populariti dia ckit demi ckit..dia ni pon tamak..siti nurhaliza dapat tawaran berlakon rm 1 juta pon siti tolak.x mcm mawi.berlakon drama pon x alih2 nak berlakon filem.

tongkat warent
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 259
Join date : 05/09/2009
Location : selatan malaysia

Back to top Go down

Re: Lakonan sulung Mawi gagal?

Post by jacksperow on Thu Sep 10, 2009 6:59 pm

tongkat warent wrote:mawi ni lupa diri sbb 2 populariti dia jatuh..ms dia pemes dia tinglkan ina naim,padahal ms dia susah ina la yg bnyk tolong dia..dari situ bermula kejatuhan populariti dia ckit demi ckit..dia ni pon tamak..siti nurhaliza dapat tawaran berlakon rm 1 juta pon siti tolak.x mcm mawi.berlakon drama pon x alih2 nak berlakon filem.
hahahaahah hebat saudara ni...

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: Lakonan sulung Mawi gagal?

Post by selendang berduri on Thu Sep 10, 2009 10:36 pm

mgkin dia rase dia drama neh murh kot byaran dia...ape cite ttg filem aduh saliha ek....

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Lakonan sulung Mawi gagal?

Post by hafiz_mivec88 on Thu Sep 10, 2009 10:46 pm

dlu beria ria ckap dah dapat pelakon nak lakonkan watak saliha,,pastu senyap je,,bajet kureng tue

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: Lakonan sulung Mawi gagal?

Post by Sponsored content Today at 12:36 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum