Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Teknik Tarik trafik 24 hour Untuk blog dan website anda

View previous topic View next topic Go down

Teknik Tarik trafik 24 hour Untuk blog dan website anda

Post by Admin on Mon Aug 24, 2009 1:58 pm

Salam! saya nak kongsi sikit dengan anda bagaiamna saya menggunakan aplikasi RSS feed dan jugak ping untuk menarik trafik ke blog dan website saya..
Ramai orang terlepas pandang untuk melakukan langkah ini.Kepada yang belum tahu.Sebaik sahaja anda updated content di blog anda apa yang per lu anda lakukan adalah 2 perkara jika nad mahukan trafik ke blog anda
1-buat submission RSS
2-Ping kan blog anda



Kenapa Kita perlu Buat Submission ke RSS Directories?
Lakukan submission RSS feed blog anda ke RSS directories untuk mendapatkan backlink daripada RSS directories tersebut. Enjin pencari
menyukai RSS directory untuk mendapatkan updated content. Enjin pencari
akan crawl RSS directory setiap hari dan ini menjadi satu kelebihan kepada
kepada Blog anda kerana enjin pencari juga akan crawl Blog anda apabila
ianya menjumpai link anda di RSS directory tersebut. Blog anda akan diindex
dan juga mula akan mendapat trafik.

Download dan install software tersebut di
=> http://www.allscoop.com/tools/rss-submit
(Bukan link affiliate yer )

***Dengan menggunakan software ini ia dapat menjimatkan masa anda kerana software ini akan membantu anda untuk menghantar ke lebih 52 directories dengan satu klik sahaja***

PINGkan website Anda
Selepas anda melakukan RSS submission, anda perlu melakukan ping untuk memaklumkan kepada feed agregator yang blog anda telah mempunyai
updated content. Dengan ini enjin pencari bot akan crawl ke blog anda. Untuk
melakukan Ping, anda boleh menggunakan services seperti dibawah:-

1. Http://www.Pingoat.com
2. http://www.Pingomatic.com
3. http://autopinger.com

atau
Anda juga boleh menggunakan website dibawah untuk menghantar ke lebih 91 directories dengan satu klik sahaja.

1. http://pingler.com/index.php


harap membantu!!

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Teknik Tarik trafik 24 hour Untuk blog dan website anda

Post by Admin on Mon Aug 24, 2009 2:01 pm

Ni tambahan untuk anda kalau nak hantar link ke rss directories..ingat yer setiap post dia mempunyai link berbeza-beza.Contohnya kalau anda ada 5 post ini bermakna anda mempunyai 5 link rss y boleh anda promosikan.

copy dan pastekan.pastu submitkan lagi di 11 directorie ni
http://feedage.com/
http://publisher.yahoo.com/rss_guide/submit.php
http://feedshow.com/
http://www.plazoo.com/
http://www.search4rss.com/
http://feedagg.com
http://feedraider.com/
http://feedsubmitter.com/
http://purerss.com/
http://rssmicro.com
http://editaste.com/


Secara matematiknya apa faedah yang mungkin anda akan dapat adlh mcm mni

Jika 1 hari anda buat 1 post ,ini bermakna terdapat 51 RSS (pakai software) + 11 rss (website kat atasni),total semia 62 RSS anda tersebar.
Bermakna dalam 30 hari sebanyak 1860 RSS anda akan tersebar.
Jika setiap 1 RSS anda hanya berjaya mendapat 5 klik sahaja sebulan ini bermakna dalam masa sebulan anda berjaya mendapat 9,300 klik.
Andaikan hanya 0.5% sahaja yang membeli melalui affiliate abda.Ini Bermakna anda berjaya menghasilkan 46.5 jualan sebulan.
Jika 1 jualan komisennya USD$22 bermakna anda berjaya menghasilkan komisen keseluruhan berjumlah USD$1023.00.
Jika ditukar ke RM ianya sebanyak RM3,682.80..

**Maaf yer ni cuma formula matematik sekadar untuk dijadikan motivasi,target dan guide line untuk anda dan kita semua sahaja**

**Hal jualan ni bergantung jugaklah pada faktor2 seperti
*Jenis Affiliate yang anda promosikan
*kandungan website/blog anda
*dan lain2 yang sewaktu dengan nyer

jumpa lagi!!!!!

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Teknik Tarik trafik 24 hour Untuk blog dan website anda

Post by Admin on Mon Aug 24, 2009 2:06 pm

Jika anda menggunakan Wordpress saye cadangkan 2 plugin dibawah.

1-MaxBlogPress Ping Optimizer
2-FeedBurner_FeedSmith_Plugin

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Teknik Tarik trafik 24 hour Untuk blog dan website anda

Post by Joe on Thu Aug 27, 2009 6:24 pm

hmm... bgos la admin ni ...
byk ilmu ko thu.. keekekek
anyway ty for good info..... Cool Cool Very Happy Very Happy

Joe
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 401
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: Teknik Tarik trafik 24 hour Untuk blog dan website anda

Post by Admin on Thu Aug 27, 2009 6:28 pm

sharing is caring.. lagi pun aku belajar ni dari forum lain gak.. ni la kuasa forum...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Teknik Tarik trafik 24 hour Untuk blog dan website anda

Post by adie on Thu Aug 27, 2009 6:59 pm

thanks for sharing...... Very Happy

adie
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 133
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: Teknik Tarik trafik 24 hour Untuk blog dan website anda

Post by Joe on Fri Aug 28, 2009 11:31 am

ty admin for good info Cool Cool

Joe
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 401
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: Teknik Tarik trafik 24 hour Untuk blog dan website anda

Post by Sponsored content Today at 12:32 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum