Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ejam241 on Tue Sep 08, 2009 10:21 am

kira xpenah jumpa antu..
kne sakat tu ade la..

ejam241
Budak Tadika
Budak Tadika

Posts : 21
Join date : 04/09/2009
Age : 28
Location : balakong

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by !k!n@Pr!s0N BrEak on Tue Sep 08, 2009 10:42 am

bayak kali q nmpak hantu....siap duduk bersile ag mase aq tido.
aq ingat die nk mintak resepi...yg peliknye xpulak aq rase takut.

!k!n@Pr!s0N BrEak
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 331
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by cahaya on Tue Sep 08, 2009 10:49 am

hantu xprnh nmpk tp jin prnh ar hhuhuh

cahaya
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 85
Join date : 02/09/2009
Age : 27
Location : BAVERLY HILLS

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by nuwinzaaba on Tue Sep 08, 2009 11:00 am

Apapun, hantu seringkali didakwa dilihat majoriti orang Melayu. Masyarakat Cina hanya bercerita berhubung hantu melompat dengan tangan terdepa kehadapan. Manakala, jarang cerita hantu dikongsi masyarakat India di negara kita.

Setakat neh aku xde lagik pengalaman tgk hantu @ jin @ syaitan neh.... klu ade pon dlm tv r psl tgk citer hantu & cite2 berunsur seram muekkekee... tapi xnafikan alam benda ghaib neh mmg ada... so pandai2 la jg dri... tapi klu dh nk tkena akn tkena jugak kan bkn leh elak pon huhu...

Bila sebut psl cite hantu neh teringat pd cite member aku kat sekolah dlu2 psl dia pnah gtau kena usik ngan hantu. Dia gtau kena tindih masa tdo, ntahla kuikuikui!!~~

nuwinzaaba
Manager
Manager

Posts : 554
Join date : 25/08/2009
Age : 86
Location : Bangi, Selangor, Malaysia

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by et0n on Tue Sep 08, 2009 11:04 am

bagus betol posting budak ni..
orang lain yang buat ulasan..
Laughing

et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 36
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by cahaya on Tue Sep 08, 2009 11:06 am

hantu x wujud tp dlm alam ghaib hanya ada jin dan syaitan...

cahaya
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 85
Join date : 02/09/2009
Age : 27
Location : BAVERLY HILLS

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Tue Sep 08, 2009 2:27 pm

x penah nmpak antoo...
mimpi antoo byk kali dh..

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by Admin on Tue Sep 08, 2009 2:30 pm

aku penha gak jumpa hantu ni.. dulu tiem aku sekolah ada gak kena ganguan.. pernah sekali tu jumpa org takde muka.. terkejut gak la... tapi lepas tengok tu wat bodo blah.. takde lari jaan leks2 jerkk

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by tongkat warent on Tue Sep 08, 2009 2:37 pm

hantu adalah jelmaan syaitan dan iblis yg menyerupai sesuatu makhluk yg menakutkan....setakat ni x pernah lagi jumpa..mintak2 jgn la jumpa.. Mad

tongkat warent
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 259
Join date : 05/09/2009
Location : selatan malaysia

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by Admin on Tue Sep 08, 2009 2:41 pm

betul hantu memang jelmaan syaitan dan iblis untuk menakutkan manusia... Sebb tu la hantu setiap kaum berlainan antara satu sama lain.. amca kat USA takde pun hantu pocong. Sebab syaitan menyerang manusia diatas kelemahannya... Jika kita rasa takut diatas sesuatu perkara jadi syaitan akan gunakannya untuk memesongkan kita..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by aL_BeLLa on Tue Sep 08, 2009 2:57 pm

urm about hantu,last year bella xsure la tu hantu ke or pandang bella ni salah,bella nmpak kat ruangan atas umah nenek bella cam mahkluk serupa akan pocong tpi bile bella pandang balik bende tu cam xde lak.then bella duduk je la diam kat depan tv tu dgn sedare lain2.Last2 sume org pelik tgk bella diam je n muke pucat gile2.bella cite la bende yg bella nmpak td tuh huh... pe agi diorg pun bukak la cite yg diorg pun nmpak bende pelik gak kat umah tuh,but cite diorg ni lain2.Yang dasyat tuh my Maksu,die ni mmg lh nmpak bende2 halus,bile die cite suase umah tu akan jadi sejuk semcm je.But bende yg dye nmpak tuh bella xlh cite la sbb bende tu secret.

p/s=bende ni bella rase wujud tpi xtau la org lain cakap pe kan pasal ni.

aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by cahaya on Tue Sep 08, 2009 2:58 pm

Pgalamn hmpr stahun bgelumbang dgn gangguan makhlk hls telah mghantui hidup ini wlpn hmpr 5 thn tlh blalu

cahaya
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 85
Join date : 02/09/2009
Age : 27
Location : BAVERLY HILLS

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by jacksperow on Tue Sep 08, 2009 4:07 pm

sape2 nak uji tahap iman diri sendiri tu bleh la g jmpa ngan antu ni...
tengok sama ade iman didada tu kuat atau tak....takut antu ke takut ALLAH....HAHAHAHHA...situ kita buleh tahu tahap iman yg kita miliki....so bersediakah anda???

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 10:04 am

pasal hantu ni..sco nk bkongsi cite skit...ni pasal jin...korg percaya x pasal bunian...ade la sedara kawan sco dok perak..die ade melahirkan anak bunian..kesian die dicaci maki oleh org kg kerana die mgandung sblm kawin..die sndiri x penah kuar ngn mane2 llki..tibe2 je mgandung..bile pegi berubat, rupanya die mgandungkan anak bunian..sampai skrg anak 2 ade lg..dh besar dh..ade 2 org...tp sape yg mencaci anak bunian 2..tau la nasib dorg..bapak dia(bunian) akan datang mngacau...

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by Mr.Puaka on Wed Sep 09, 2009 10:24 am

ScOrPiO GuRlZzzz wrote:pasal hantu ni..sco nk bkongsi cite skit...ni pasal jin...korg percaya x pasal bunian...ade la sedara kawan sco dok perak..die ade melahirkan anak bunian..kesian die dicaci maki oleh org kg kerana die mgandung sblm kawin..die sndiri x penah kuar ngn mane2 llki..tibe2 je mgandung..bile pegi berubat, rupanya die mgandungkan anak bunian..sampai skrg anak 2 ade lg..dh besar dh..ade 2 org...tp sape yg mencaci anak bunian 2..tau la nasib dorg..bapak dia(bunian) akan datang mngacau...

Betul ke? kalau anak tu bunian skrg dh besar mcm mane kehidupan dia? macam manusia biasa? betul ke? sejauh mana kebenaran cite ni scor? anak bunian????????

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 10:31 am

Mr.Puaka wrote:
ScOrPiO GuRlZzzz wrote:pasal hantu ni..sco nk bkongsi cite skit...ni pasal jin...korg percaya x pasal bunian...ade la sedara kawan sco dok perak..die ade melahirkan anak bunian..kesian die dicaci maki oleh org kg kerana die mgandung sblm kawin..die sndiri x penah kuar ngn mane2 llki..tibe2 je mgandung..bile pegi berubat, rupanya die mgandungkan anak bunian..sampai skrg anak 2 ade lg..dh besar dh..ade 2 org...tp sape yg mencaci anak bunian 2..tau la nasib dorg..bapak dia(bunian) akan datang mngacau...

Betul ke? kalau anak tu bunian skrg dh besar mcm mane kehidupan dia? macam manusia biasa? betul ke? sejauh mana kebenaran cite ni scor? anak bunian????????

ni cite benar la..die mcm manusia biasa gak..tp muke die cm garang skit..
tp anak bunian ni mmg pandai tau..ade gak,sedara die yg lain ejek die anak hantu..bile mlm,btol2 hantu ade duduk kt ujung kaki die..jgn memain tau anak bunian ni...skrg kehidupan cm kite gak..kadang2 bdk 2 dibawa oleh bapak die ke alam bunian...

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by Pelangi on Wed Sep 09, 2009 10:31 am

x penah dengar lak pasal manusia mengandong kan anak bunian. ni 1st time ni scor. tapi sepupu sis hilang anak dalam perut lagi 2 minggu nak beranak. orang bunian yang amik. datang dalam mimpi dia tunjuk anak perempuan siap bagi nenen sekali. tapi selepas tu sepupu sis pegi berubat biar lupa kan anak yang hilang tu.
Wallahuallam.

Pelangi
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 132
Join date : 03/09/2009
Age : 41
Location : keramat . AU 3

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 10:34 am

same lak jgak cm2 sis..die buat anak 2 dlm mimpi je..tgk2 btol2 die mgandung...tp die x jaga anak 2..die bg org lain jaga..tp sedara die jgak...mcm cite sis ni sco pn ade dgar gak...

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by zis on Wed Sep 09, 2009 10:35 am

ahakzzz..
zis rasa kalo topik ni tukar menjadi "Hantu - Pengalaman kisah benar anda" maybe lebih orait kot..haha..saje melalut jap di pagi2 ni..
kisah hantu eh? banyak..haha..daripada kecik zaman nakal2 dulu..sampai skarang pon masih gak ada pengalaman ni..nanti laa ada masa zis cerita..hehe
tapi apa yg zis nak tau skarang ni..kalo ada sesapa tau pasal asal usul orang bunian ni..meh laa story2 skit..sebab banyak version zis dgr..nak gak tambah version lain..org bunian ni baik ke jahat sebenarnya?

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 10:47 am

zis wrote:ahakzzz..
zis rasa kalo topik ni tukar menjadi "Hantu - Pengalaman kisah benar anda" maybe lebih orait kot..haha..saje melalut jap di pagi2 ni..
kisah hantu eh? banyak..haha..daripada kecik zaman nakal2 dulu..sampai skarang pon masih gak ada pengalaman ni..nanti laa ada masa zis cerita..hehe
tapi apa yg zis nak tau skarang ni..kalo ada sesapa tau pasal asal usul orang bunian ni..meh laa story2 skit..sebab banyak version zis dgr..nak gak tambah version lain..org bunian ni baik ke jahat sebenarnya?

bunian cm manusia gak..ade yg baik ade gak yg jahat...mcm story sco td..2 bunian jenis baik..

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by zis on Wed Sep 09, 2009 10:49 am

ahakzzz..
oh oh..sebab zis ada gak pengalaman bersama bunian ni..tu pasal nak tanya dulu..haha..orait2..anyway thanks

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 10:51 am

zis wrote:ahakzzz..
oh oh..sebab zis ada gak pengalaman bersama bunian ni..tu pasal nak tanya dulu..haha..orait2..anyway thanks

pgalaman pe..cite lar...

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by aL_BeLLa on Wed Sep 09, 2009 11:02 am

sco biar benar??anak lelaki ke pompan??kalu lelaki encem x?,pompan comey x?camne la die lh ngadungkan anak bunian tuh erk??

aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by zis on Wed Sep 09, 2009 11:04 am

ahakzzz..
ni salah satu pengalaman zis bersama bunian laa..tapi tak tau laa btol ke tak atau juz mimpi di siang hari..haha..sebab masa tu mmg zis anggap takda apa2 berlaku je..haha
berhampiran ngan umah zis di kpg..ada sebuah tasik..tasik ni mmg untuk org beriadah laa..mmg dijaga n dihiasi dengan bunga2 yg menawan hati..hehe
tapi slalu laa jugak dgr cerita yg kat tgh2 tasik tu ada bandar org bunian..kira perkampungan orang bunian laa..
so..masa zaman skolah rendah dulu..zis mmg minat giler memancing..balik skolah campak beg terus gi mancing..sampai laa ke malam..haha..n salah satu lokasi zis memancing kat tasik tu laa..sebab ada ikan emas n ikan haruan besar2..haha
mula2 tu pancing kat tepi2 tasik je..sebab orang cakap tasik tu dalam..skali tu zis n member zis try laa masok tasik tu..rupa2nya tak laa dalam mana..takat lutut je..hehe..so start dari tu kitaorg dah start masok ke tgh kolam..sebab nak kejar ikan haruan yg besar2..pasang pancing kat tgh2 kolam laa kononnya..hehe
pastu zis terasa macam ada something2 meraba2 kaki zis..tak nampak sebab air tu gelap..lagipon dah lewat magrib..hehe..tapi zis buat2 tak tau je..ikan haruan agaknya yg meraba..haha..mula2 zis ingat zis sorang je rasa..rupanya kawan zis pon rasa gak..pastu kitaorg pon balik sebab dah malam..esoknya baru datang balik untuk angkat pancing tu..skali member zis tu jatuh..jatuh bukan jatuh biasa..jatuh seolah2 macam kolam tu dalam sgt..tu yg zis heran tgk dia..pastu zis datang ke tempat dia untuk tolong dia..skali zis pon terjatuh gak ke dalam kolam tu..n masa tulah zis ternampak macam ada sebuah bandar dalam kolam tu..pastu zis cepat2 naik bawak kawan zis skali..masa balik tu zis tertoleh kat kolam tu..zis nampak laa beberapa orang tgh berdiri btol2 atas air kat tgh2 kolam tu macam panggil kitaorg..haha..tapi zis buat2 tak tau n terus blah je..haha..tu lah kali terakhir zis pancing sana..haha

p/s: ada chance dapat 100% dalam karangan UPSR tak? hehe..tapi tu yg pertama..zis pernah gak "tumpangkan" benda ni n hantar dia ke kolam tu..nak cerita gak ke? takot tak larat je baca zis taip pjg2..haha

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 11:05 am

aL_BeLLa wrote:sco biar benar??anak lelaki ke pompan??kalu lelaki encem x?,pompan comey x?camne la die lh ngadungkan anak bunian tuh erk??

ank llki 1 pompuan 1...muke mmg cntik dua2..cm org bunian la..kn cantik2..dh 2 belajar pndai lak 2...die dapat dr mimpi...

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by Sponsored content Today at 7:57 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum