Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Page 3 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 12:11 pm

cikmie wrote:aku dlu time dok hostel tiap mlm aku fly ikut shortcut kot kubur cina..tak penah pun jumpa hantu...hantu takut tgk aku kot..hahah..depa bukan brani..aku jerkah jer lari bertempiaran hantu lari..wkakakaa

mmg pn hantu takut kt ko cikmie..aku on takut tgk perot ko..wakakkaka..

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by cikmie on Wed Sep 09, 2009 12:16 pm

ScOrPiO GuRlZzzz wrote:
cikmie wrote:aku dlu time dok hostel tiap mlm aku fly ikut shortcut kot kubur cina..tak penah pun jumpa hantu...hantu takut tgk aku kot..hahah..depa bukan brani..aku jerkah jer lari bertempiaran hantu lari..wkakakaa

mmg pn hantu takut kt ko cikmie..aku on takut tgk perot ko..wakakkaka..

eleh takut tgk..kang aku gi kat ko..ko teringin nak belai perut aku kot... Razz Razz

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 12:18 pm

ceh..geli ade ar..

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by aL_BeLLa on Wed Sep 09, 2009 12:19 pm

cikmie wrote:
ScOrPiO GuRlZzzz wrote:
cikmie wrote:aku dlu time dok hostel tiap mlm aku fly ikut shortcut kot kubur cina..tak penah pun jumpa hantu...hantu takut tgk aku kot..hahah..depa bukan brani..aku jerkah jer lari bertempiaran hantu lari..wkakakaa

mmg pn hantu takut kt ko cikmie..aku on takut tgk perot ko..wakakkaka..

eleh takut tgk..kang aku gi kat ko..ko teringin nak belai perut aku kot... Razz Razz

adess cikmie,pengsan terus den tgk perot tuh!!besor benor!!wahkaka, yg pasti org ckp perot boroii SEXY wahkaka

aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by cikmie on Wed Sep 09, 2009 12:25 pm

ha tgk tuh sco..kan ada org ckp perut boroi sexy??tgk dah ada bukti...ko jer tak normal...wakakka..

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 12:27 pm

cikmie wrote:ha tgk tuh sco..kan ada org ckp perut boroi sexy??tgk dah ada bukti...ko jer tak normal...wakakka..

adoii..seksi ke..pape pn..ok la 2...

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by Pijan on Wed Sep 09, 2009 12:50 pm

ScOrPiO GuRlZzzz wrote:
cikmie wrote:ha tgk tuh sco..kan ada org ckp perut boroi sexy??tgk dah ada bukti...ko jer tak normal...wakakka..

adoii..seksi ke..pape pn..ok la 2...

elok le sikit dari avatar muke hantu...

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 12:52 pm

Pijan wrote:
ScOrPiO GuRlZzzz wrote:
cikmie wrote:ha tgk tuh sco..kan ada org ckp perut boroi sexy??tgk dah ada bukti...ko jer tak normal...wakakka..

adoii..seksi ke..pape pn..ok la 2...

elok le sikit dari avatar muke hantu...

ade ke muke cmni kate muke cm antoo...huh..!!

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by Pijan on Wed Sep 09, 2009 12:56 pm

ScOrPiO GuRlZzzz wrote:
ade ke muke cmni kate muke cm antoo...huh..!!

Abis tu ade ke nmpk cam muke orang?? bersepah conteng sane sini

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 2:07 pm

Pijan wrote:
ScOrPiO GuRlZzzz wrote:
ade ke muke cmni kate muke cm antoo...huh..!!

Abis tu ade ke nmpk cam muke orang?? bersepah conteng sane sini

ape yg besepah nye..base ar 2..dh name pn edit..sbnarnye pic 2 bgerak glitters nye..tp asal x bgerak tah...
muke ko pn same gak cm hantu polong je aku tgk..

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by hafiz_mivec88 on Wed Sep 09, 2009 2:15 pm

aik lari topik da

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 2:18 pm

hafiz_mivec88 wrote:aik lari topik da

si bijan 2 ha..suke2 ckp owg hantu..cekeh laju2 pale 2 tau ar..

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by hafiz_mivec88 on Wed Sep 09, 2009 2:26 pm

wakakaka bijan...jgan mara,,

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by Pijan on Wed Sep 09, 2009 2:35 pm

ScOrPiO GuRlZzzz wrote:
Pijan wrote:
ScOrPiO GuRlZzzz wrote:
ade ke muke cmni kate muke cm antoo...huh..!!

Abis tu ade ke nmpk cam muke orang?? bersepah conteng sane sini

ape yg besepah nye..base ar 2..dh name pn edit..sbnarnye pic 2 bgerak glitters nye..tp asal x bgerak tah...
muke ko pn same gak cm hantu polong je aku tgk..

Masalah skang.. ko kate ko tk nah tgk hantu kan!..so aku suruh la ko tgk avatar ko sendiri tu yg dh mcm hantu conteng sane sini.. tk nak tgk avatar ko..tgk avatar aku pun boleh

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 2:39 pm

sukati aku la nk tgk hantu ke x nk..aku nk tgk sape ke ape ke..sukati la..mate aku..ade aku pakai mate ko ke..

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by Pijan on Wed Sep 09, 2009 2:41 pm

aku bagi cadangan jer... tk nk ikut sudah.. bukan kene bayar pun..

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 2:43 pm

Pijan wrote:aku bagi cadangan jer... tk nk ikut sudah.. bukan kene bayar pun..

x payah nk bg cadangan...ko kn ske amik income tax byk2..

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by Pijan on Wed Sep 09, 2009 2:45 pm

ScOrPiO GuRlZzzz wrote:
Pijan wrote:aku bagi cadangan jer... tk nk ikut sudah.. bukan kene bayar pun..

x payah nk bg cadangan...ko kn ske amik income tax byk2..

dah la hantu...makin mengarut ko tu dah masuk income tax la plak

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 2:47 pm

Pijan wrote:
ScOrPiO GuRlZzzz wrote:
Pijan wrote:aku bagi cadangan jer... tk nk ikut sudah.. bukan kene bayar pun..

x payah nk bg cadangan...ko kn ske amik income tax byk2..

dah la hantu...makin mengarut ko tu dah masuk income tax la plak

oi2..ko la hantu polong..

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by Pijan on Wed Sep 09, 2009 2:58 pm

ScOrPiO GuRlZzzz wrote:same lak jgak cm2 sis..die buat anak 2 dlm mimpi je..tgk2 btol2 die mgandung...tp die x jaga anak 2..die bg org lain jaga..tp sedara die jgak...mcm cite sis ni sco pn ade dgar gak...


Mengarut!!! mana ada benda mcmni(mimpi jer leh mengandung!!) Kalau betul pun nak mengandung anak Jin.. Jin itu kena menjelma dulu sebagai manusia sblom melakukan hubungan <<~~~ Haram disisi islam!

Kalau lahir pun anak dari hubungan ini...akan menjadikan masalah kepada manusia, mereka tidak boleh bergaul dalam alam manusia dengan sanak saudara. Jika berlaku pula masalah dengan anak-anak jiran, maka ianya akan mengundang berbagai kecelakaan..Wallahu a'lam.

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 3:05 pm

Pijan wrote:
ScOrPiO GuRlZzzz wrote:same lak jgak cm2 sis..die buat anak 2 dlm mimpi je..tgk2 btol2 die mgandung...tp die x jaga anak 2..die bg org lain jaga..tp sedara die jgak...mcm cite sis ni sco pn ade dgar gak...


Mengarut!!! mana ada benda mcmni(mimpi jer leh mengandung!!) Kalau betul pun nak mengandung anak Jin.. Jin itu kena menjelma dulu sebagai manusia sblom melakukan hubungan <<~~~ Haram disisi islam!

Kalau lahir pun anak dari hubungan ini...akan menjadikan masalah kepada manusia, mereka tidak boleh bergaul dalam alam manusia dengan sanak saudara. Jika berlaku pula masalah dengan anak-anak jiran, maka ianya akan mengundang berbagai kecelakaan..Wallahu a'lam.

Hbis 2 ape guna aku nk menipu bln pose nih..nk mnmbah kn dose lak..dh die mimpi die main ngn bunian 2 nk wat cmner...dh sah2 pn 2 mmg anak bunian..sbb uri die bkn cm manusia..uri die berbentuk cm bunga, pastu ade bau wangi lg...x kn nk tipu kot...mak die sndiri cite kn bende ni..nk watpe menipu..buang karan je..

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by Pijan on Wed Sep 09, 2009 3:16 pm

ScOrPiO GuRlZzzz wrote:
Pijan wrote:
ScOrPiO GuRlZzzz wrote:same lak jgak cm2 sis..die buat anak 2 dlm mimpi je..tgk2 btol2 die mgandung...tp die x jaga anak 2..die bg org lain jaga..tp sedara die jgak...mcm cite sis ni sco pn ade dgar gak...


Mengarut!!! mana ada benda mcmni(mimpi jer leh mengandung!!) Kalau betul pun nak mengandung anak Jin.. Jin itu kena menjelma dulu sebagai manusia sblom melakukan hubungan <<~~~ Haram disisi islam!

Kalau lahir pun anak dari hubungan ini...akan menjadikan masalah kepada manusia, mereka tidak boleh bergaul dalam alam manusia dengan sanak saudara. Jika berlaku pula masalah dengan anak-anak jiran, maka ianya akan mengundang berbagai kecelakaan..Wallahu a'lam.

Hbis 2 ape guna aku nk menipu bln pose nih..nk mnmbah kn dose lak..dh die mimpi die main ngn bunian 2 nk wat cmner...dh sah2 pn 2 mmg anak bunian..sbb uri die bkn cm manusia..uri die berbentuk cm bunga, pastu ade bau wangi lg...x kn nk tipu kot...mak die sndiri cite kn bende ni..nk watpe menipu..buang karan je..

Al-Quran dan Hadith menyebut adanya manusia dan Jin.
Kedua-dua makhluk ini wajib beriman kepada Allah dan RasulNya Muhammad
saw. Agama yang mesti mereka imani adalah agama Islam, kerana Nabi
Muhammad adalah Nabi kepada manusia dan Jin.

Sesiapa sahaja boleh mengada-adakan cerita, mendakwa itu dan ini. Namun cuba
kita tanya semula kepada mereka, apakah bukti atas dakwaan-dakwaan
tersebut ? Saya pasti mereka tidak dapat mendatangkan walau satu bukti,
melainkan kata orang sahaja.

Manusia berkahwin dengan Jin

Tidakterdapat bukti yang jelas bolehnya manusia berkahwin dengan jin. Adapun
tentang hukum perkahwinan manusia dengan jin, para ulama berbeza pendapat. Kebanyakan ulama mengatakan haram hukumnya perkahwinan antara manusia dengan jin, dan inilah pendapat yang lebih kuat dan benar.
Pendapat ini berdasarkan firman Allah swt :

Maksudnya
: "Dan Allah telah menciptakan bagi kamu isteri-isteri dari jenis kamu
sendiri." (al-Nahl : 72)

Demikian juga firman Allah
Maksudnya
: "Dan antara tanda-tanda kebesaranNya (Allah), Dia telah menciptakan
bagi kamu ister-isteri dari jenis kamu sendiri." (al-Rum : 21)
Berdasarkan ayat-ayat ini, para ulama tafsir menyebut maknanya Allah
swt menjadikan isteri dari jenis kita iaitu manusia.

Allah swt juga
berfirman :

Maksudnya :
"Maka berkahwinlah dengan mana-mana wanita yang kamu senangi..."
(al-Nisa' : 3). Kalimah wanita ialah dimaksudkan kepada
wanita bani Adam secara khusus. Maka perkahwinan dengan selain wanita
bani Adam adalah haram disebabkan ketiadaan dalil yang membenarkannya.
Ini kerana kaedah : iaitu asal dalam perkara hubungan seksual itu adalah haram, melainkan datangnya dalil yang membenarkannya.

Selain itu, jika adanya kemungkinan berlakunya perkahwinan antara manusia dan jin, perkahwinan ini lebih membawa banyak keburukan. Ini kerana jin adalah satu makhluk yang boleh merupa beberapa bentuk, maka bagimanakah seseorang mengetahui yang datang itu merupakan pasangannya yang sebenar ataupun tidak ?

wallahu a'lam. bs

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 3:23 pm

pijan..mmg la haram..penah x dgr cte hantu raya myerupai tuannye..dan myamar sbgai suami si mangsa..sehingga melahirkan anak hantu raya tersebut..mmg la haram bile berkahwin dgn jin..tp drpd ape yg sco tau la..byk kejadian mcm ni berlaku..ttp mcm bunian ni die tidak boleh mjelma dan x bleh dilihat dgn mata kasar...hanya mjelma dalam mimpi saje...kalo tipu org yg cte kt sco 2..sco pn tipu la..

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by Pijan on Wed Sep 09, 2009 3:26 pm

Adalah lebih baik cerita yang tidak diketahui hujung pangkalnya tidak diperheboh2kan kerana ianya melibatkan akidah...

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 09, 2009 3:28 pm

Pijan wrote:Adalah lebih baik cerita yang tidak diketahui hujung pangkalnya tidak diperheboh2kan kerana ianya melibatkan akidah...

ni pgalaman yg sco dgr kn..sco cume nk kongsi pgetahuan dgn korg..bukan nk buat cerita..percaya atau x...2 terletak pd individu sndiri..

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Hantu,apa pengalaman korang tentang benda nie

Post by Sponsored content Today at 7:54 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum