Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Rumah, kereta wartawan ‘dihujani’ cat merah

View previous topic View next topic Go down

Rumah, kereta wartawan ‘dihujani’ cat merah

Post by et0n on Tue Sep 08, 2009 2:39 pm



KUALA LUMPUR - Rumah wartawan Bintang Popular, Berita Harian, Zubir
Mohd Yunus, 38, di Lorong AU 2A/23, Taman Setiawangsa dekat sini,
semalam ‘dihujani’ cat merah dan ‘dihadiahi’ seekor bangkai ayam oleh
mereka yang tidak dikenali.

Zubir yang menetap di rumah berkenaan sejak tahun 1984 bersama
isteri dan anak perempuannya berusia lima tahun terkejut dengan
peristiwa yang pertama kali berlaku itu. Kejadian tersebut berlaku
kira-kira jam 2.50 pagi di mana beliau yang sedang membaca surat khabar
di dalam bilik di tingkat atas rumah teres dua tingkat itu sebelum
terdengar bunyi dari pintu pagar hadapan.

Bagaimanapun beliau ketika itu masih tidak menyangka perbuatan khianat tersebut kerana beranggapan mungkin bunyi kucing liar.

“Sepuluh minit kemudian, isteri memaksa saya melihat di hadapan
rumah, tetapi saya amat terkejut kerana halaman rumah dipenuhi dengan
cat merah.

“Lebih memeranjatkan kereta Proton Waja, pintu serta dinding
rumah turut dipenuhi cat merah malah terdapat seekor bangkai ayam di
bawah motosikal,” katanya ketika ditemui di rumahnya, semalam.

Beliau yang mula menyertai Berita Harian sebagai wartawan
hiburan pada 1998 dan mempunyai ruangan sendiri iaitu ‘Teropong Zubir’
kemudiannya melaporkan kejadian tersebut kepada polis.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten
Komisioner Abdul Jalil Hassan pada sidang medianya b:erkata, siasatan
terperinci sedang dilakukan dan siasatan awal mendapati mangsa tidak
mempunyai musuh atau berhutang dengan ah long.

:“Kita akan siasat dari segi kemungkinan ada orang yang tidak
menyena�ngi dengan laporan-laporan sensasinya terhadap
individu-individu lain,” katanya.

:Katanya, kes tersebut akan disiasat mengikut Seksyen 427
Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum dua tahun
atau denda atau kedua-duanya jika disabitkan kesalahan.

setahu eton, zubir ni ramai tak suka dengan dia..ramai musuh laa ni..

et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 36
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: Rumah, kereta wartawan ‘dihujani’ cat merah

Post by Admin on Tue Sep 08, 2009 2:43 pm

zubir ni ye ye laaa... dia back up artis yg baik ngan dia.. cam pasar sandal... aku ras zubir utang along tak bayar kot...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Rumah, kereta wartawan ‘dihujani’ cat merah

Post by tongkat warent on Tue Sep 08, 2009 2:52 pm

Admin wrote:zubir ni ye ye laaa... dia back up artis yg baik ngan dia.. cam pasar sandal... aku ras zubir utang along tak bayar kot...
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten
Komisioner Abdul Jalil Hassan pada sidang medianya b:erkata, siasatan
terperinci sedang dilakukan dan siasatan awal mendapati mangsa tidak
mempunyai musuh atau berhutang dengan ah long.
biasalah wartawan bnyk musuh.benda sikit dibesarkan.mana org x sakit ati.kadang ada yg tak dpt cari makan pasal wartawan tulis cerita yg bukan2 pasal artis.

tongkat warent
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 259
Join date : 05/09/2009
Location : selatan malaysia

Back to top Go down

Re: Rumah, kereta wartawan ‘dihujani’ cat merah

Post by hafiz_mivec88 on Tue Sep 08, 2009 9:47 pm

btul tu,,kadang2 benda yg x ade tu di ada2 kan oleh wartawan nie,,sory menyampuk lak,,huhuhu

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: Rumah, kereta wartawan ‘dihujani’ cat merah

Post by selendang berduri on Tue Sep 08, 2009 10:32 pm

bro seed dia ckap xde loan along...loan umah ngan keta dah setel.....mybe org dengki kot...heheh

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Rumah, kereta wartawan ‘dihujani’ cat merah

Post by Sponsored content Today at 12:52 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum