Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Tip Menjadi Suami Kesayangan Isteri

View previous topic View next topic Go down

Tip Menjadi Suami Kesayangan Isteri

Post by et0n on Tue Sep 08, 2009 3:13 pm

Suami harus memahami keadaan isteri berkerjaya dan sering sibuk di luar rumah.
Sikap saling memahami antara pasangan sememangnya penting dengan panduan berikut mungkin dapat membantu:
# Ringan tulang
Jangan jadi tuan di rumah dengan memerhatikan saja isteri melakukan
semua kerja rumah. Sesekali, ringankan tulang membantu isteri
menyiapkan meja makan, menyapu sampah dan sebagainya.
# Ambil hati isteri
Beri kata pujian terutama apabila masakan pilihannya untuk makan
malam memang enak. Jangan diperbesarkan hal yang kecil sedangkan ia
boleh diselesaikan sendiri oleh si suami contohnya masakan kurang garam
atau minuman tawar.
Jangan terlalu manjakan diri kerana isteri bukannya orang gaji.
# Uruskan anak-anak
Jika lihat isteri terlalu sibuk dengan urusan lain, tolong uruskan
anak-anak seperti menukarkan lampin atau menghantar dan mengambil anak
dari sekolah. Layan kerenah anak supaya mereka tidak mengganggu ibunya
yang sibuk menguruskan rumah.
# Tunjukkan kasih sayang
Bekerja seharian dan kemudian melakukan kerja di rumah memang
memenatkan. Oleh itu, lelaki harus faham jika isteri kurang melayan
suami ketika kepenatan.
Apabila lihat isteri keletihan, urutkan badan dan kakinya. Tunjukkan
kasih sayang sebagai suami. Sentuhan dan belaian suami mampu menjadi
vitamin untuk isteri melakukan kerja rutinnya tanpa keluhan.
Sesekali, beli juadah untuk makan malam, sekurang-kurangnya isteri
dapat berehat sedikit. Jika mampu, bawalah isteri dan anak makan malam
di luar untuk mengeratkan kemesraan sekeluarga.
# Sediakan pembantu rumah
Kerja rumah seperti memasak, mengemas rumah, menyapu sampah,
menyusun dan mengatur bukanlah tugas isteri. Justeru jika mampu,
sediakan pembantu rumah untuknya. Sekurang-kurangnya, isteri tidak
terlalu penat hingga tiada masa untuk suami dan anak.
# Doakan kebaikan untuk isteri
Ambil kesempatan untuk mendoakan kebaikan dan kesejahteraan kepada
isteri selepas solat. Doakan juga supaya isteri diberikan kekuatan dan
kesihatan yang baik untuk dia terus menjalankan tanggungjawab sebaiknya
sebagai isteri.
avatar
et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 37
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: Tip Menjadi Suami Kesayangan Isteri

Post by aL_BeLLa on Tue Sep 08, 2009 3:28 pm

urm kalau la si suami tu melakukan kesemua tips2 di atas kemungkinan besar si isteri akan sayang.Tapi di sebaliknya 25% isteri tidak mengambil pusing tentang apa yang sering si suami lakukan untuk isteri.Ini menyebabkan si isteri terlalu fokus kepada kerjaya dan si suami yang menganggur.Dan hal ini akan menyebabkan si isteri main kayu tiga,padahal si suami melakukan apa yang terbaik untuk si isteri di rumah.
avatar
aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Tip Menjadi Suami Kesayangan Isteri

Post by pahlawan007 on Tue Sep 08, 2009 3:33 pm

macamana pula tips untuk isteri menjadi kesayangan suami?? tongue
avatar
pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: Tip Menjadi Suami Kesayangan Isteri

Post by et0n on Tue Sep 08, 2009 4:18 pm

pahlawan007 wrote:macamana pula tips untuk isteri menjadi kesayangan suami?? tongue

itu abe kena posting laaa Razz
avatar
et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 37
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: Tip Menjadi Suami Kesayangan Isteri

Post by ayie slumber on Tue Sep 08, 2009 4:21 pm

[quoteurm kalau la si suami tu melakukan kesemua tips2 di atas kemungkinan besar si isteri akan sayang.Tapi di sebaliknya 25% isteri tidak mengambil pusing tentang apa yang sering si suami lakukan untuk isteri.Ini menyebabkan si isteri terlalu fokus kepada kerjaya dan si suami yang menganggur.Dan hal ini akan menyebabkan si isteri main kayu tiga,padahal si suami melakukan apa yang terbaik untuk si isteri di rumah.


ko neh dh bersomi ka bella? Razz
avatar
ayie slumber
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 81
Join date : 25/08/2009
Age : 29
Location : TERENGGANU DARUL IMAN

http://tremorshark.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Tip Menjadi Suami Kesayangan Isteri

Post by et0n on Tue Sep 08, 2009 4:22 pm

aL_BeLLa wrote:urm kalau la si suami tu melakukan kesemua tips2 di atas kemungkinan besar si isteri akan sayang.Tapi di sebaliknya 25% isteri tidak mengambil pusing tentang apa yang sering si suami lakukan untuk isteri.Ini menyebabkan si isteri terlalu fokus kepada kerjaya dan si suami yang menganggur.Dan hal ini akan menyebabkan si isteri main kayu tiga,padahal si suami melakukan apa yang terbaik untuk si isteri di rumah.

entah laa dek..kalau jenis tak leh nak setia..jgn harapkan pasangan nak jadi baikkan..

avatar
et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 37
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: Tip Menjadi Suami Kesayangan Isteri

Post by ayie slumber on Tue Sep 08, 2009 4:23 pm

# Ambil hati isteri

na bawak p maner... Razz
avatar
ayie slumber
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 81
Join date : 25/08/2009
Age : 29
Location : TERENGGANU DARUL IMAN

http://tremorshark.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Tip Menjadi Suami Kesayangan Isteri

Post by ayie slumber on Tue Sep 08, 2009 4:24 pm

# Tunjukkan kasih sayang

apakah itu arti kasih dan apakah itu arti sayam? Crying or Very sad
avatar
ayie slumber
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 81
Join date : 25/08/2009
Age : 29
Location : TERENGGANU DARUL IMAN

http://tremorshark.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Tip Menjadi Suami Kesayangan Isteri

Post by Mr.Puaka on Wed Sep 09, 2009 7:05 am

Thanks for the tips.
avatar
Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 37
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Tip Menjadi Suami Kesayangan Isteri

Post by aL_BeLLa on Wed Sep 09, 2009 7:30 am

et0n wrote:
aL_BeLLa wrote:urm kalau la si suami tu melakukan kesemua tips2 di atas kemungkinan besar si isteri akan sayang.Tapi di sebaliknya 25% isteri tidak mengambil pusing tentang apa yang sering si suami lakukan untuk isteri.Ini menyebabkan si isteri terlalu fokus kepada kerjaya dan si suami yang menganggur.Dan hal ini akan menyebabkan si isteri main kayu tiga,padahal si suami melakukan apa yang terbaik untuk si isteri di rumah.

entah laa dek..kalau jenis tak leh nak setia..jgn harapkan pasangan nak jadi baikkan..


tol tu sis,byk dh bell tgk yg xbahagia skrg nih..!!wahkaka
avatar
aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Tip Menjadi Suami Kesayangan Isteri

Post by aL_BeLLa on Wed Sep 09, 2009 7:31 am

ayie slumber wrote:
[quoteurm kalau la si suami tu melakukan kesemua tips2 di atas kemungkinan besar si isteri akan sayang.Tapi di sebaliknya 25% isteri tidak mengambil pusing tentang apa yang sering si suami lakukan untuk isteri.Ini menyebabkan si isteri terlalu fokus kepada kerjaya dan si suami yang menganggur.Dan hal ini akan menyebabkan si isteri main kayu tiga,padahal si suami melakukan apa yang terbaik untuk si isteri di rumah.


ko neh dh bersomi ka bella?

ceh byk la den dh bersomi,kawin pun tidak,den cume kasi pendapat je.bende to btl pe!!
avatar
aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Tip Menjadi Suami Kesayangan Isteri

Post by Mr.Puaka on Wed Sep 09, 2009 7:37 am

aku dh amalkan semua ini, sebab tu skrg aku jadi suami yg disayangi isteri, amalkan selalu utk para suami ok.
avatar
Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 37
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Tip Menjadi Suami Kesayangan Isteri

Post by aL_BeLLa on Wed Sep 09, 2009 7:52 am

Mr.Puaka wrote:aku dh amalkan semua ini, sebab tu skrg aku jadi suami yg disayangi isteri, amalkan selalu utk para suami ok.

ko dh kawin ke pokerface??uiks den ingat hang solo!! ,ye ke hang jadi kesygan isteri??wahkaka
avatar
aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Tip Menjadi Suami Kesayangan Isteri

Post by hafiz_mivec88 on Thu Sep 10, 2009 11:43 pm

tips jd kesayangan awek de x?
avatar
hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: Tip Menjadi Suami Kesayangan Isteri

Post by DJ Mr Syafiq on Tue Sep 15, 2009 9:31 pm

eton da ade pngalaman bab suami isteri niy

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: Tip Menjadi Suami Kesayangan Isteri

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum