Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

View previous topic View next topic Go down

BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

Post by jacksperow on Tue Sep 08, 2009 4:30 pm

para ulamak sepakat mngatakan bahawa bola sepak ni lah tanda bunga2 dajal....disebabkan sebiji bola,berapa ratus juta manusia lalai....tambah2 bola sepak kat malaysia ni...start main pkul 8 lebih...tapi pnyokong dari sebelum magrib lg dah datang memenuhi stadium....hnga lah terlepas waktu isyak...lebih kurang pkul 11 baru abis abis mnonton bunga dajal tu...ni baru kat malaysia...cuba pikir satu dunia skang menonton bola...so ape pndapat korang???smayang dah jadi tak penting..

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

Post by Admin on Tue Sep 08, 2009 4:33 pm

sebelum star main tu patutunya kena wat acara solat jemaah dulu /....

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

Post by jacksperow on Tue Sep 08, 2009 4:48 pm

Admin wrote:sebelum star main tu patutunya kena wat acara solat jemaah dulu /....
hahahhahahaha camtu plak ek??abis yg dok g kedai2 mamak lepak dok tunggu nak tengok tu camne???

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

Post by Pijan on Tue Sep 08, 2009 4:52 pm

malas nk kate ape sebab Arab Saudi (negera kelahiran Rasulullah S.A.W)
pun ade main gak bolasepak nih...

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

Post by jacksperow on Tue Sep 08, 2009 4:54 pm

Pijan wrote:malas nk kate ape sebab Arab Saudi (negera kelahiran Rasulullah S.A.W)
pun ade main gak bolasepak nih...
adess memeng la negara kelahiran rasulullah s.a.w....zaman nabi dulu ada bola ka encik pijan??
adess macamna lah pemikiran awak ni encik pijan??

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

Post by Pijan on Tue Sep 08, 2009 4:58 pm

jacksperow wrote:
Pijan wrote:malas nk kate ape sebab Arab Saudi (negera kelahiran Rasulullah S.A.W)
pun ade main gak bolasepak nih...
adess memeng la negara kelahiran rasulullah s.a.w....zaman nabi dulu ada bola ka encik pijan??
adess macamna lah pemikiran awak ni encik pijan??

come on la...adekah islam itu hanya dizaman Rasulullah S.A.W je?
Anyway maksud saya, kalau dah tanah tumpah darah Rasulullah S.A.W tanah yang dirahmati Allah Swt pun tak haramkan permainan bolasepak ni,sapekah jackSperrow yang nk buat fatwa??

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

Post by jacksperow on Tue Sep 08, 2009 5:03 pm

Pijan wrote:
jacksperow wrote:
Pijan wrote:malas nk kate ape sebab Arab Saudi (negera kelahiran Rasulullah S.A.W)
pun ade main gak bolasepak nih...
adess memeng la negara kelahiran rasulullah s.a.w....zaman nabi dulu ada bola ka encik pijan??
adess macamna lah pemikiran awak ni encik pijan??

come on la...adekah islam itu hanya dizaman Rasulullah S.A.W je?
Anyway maksud saya, kalau dah tanah tumpah darah Rasulullah S.A.W tanah yang dirahmati Allah Swt pun tak haramkan permainan bolasepak ni,sapekah jackSperrow yang nk buat fatwa??
wahai encik pijan...siapkah yang mngatakan bola sepak ni haram????????cuba anda lihat balik tajuk topic ni encik pijan...para ulama hanya sepakat mngatakan bola sepak ni bunga2 dajal...takde sape pun mngatakan bola sepak ni haram encik pijan..tengok dulu sebelum berbicara...ni bleh timbulkan prasangka yg buruk wahai encik pijan..

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

Post by Pijan on Tue Sep 08, 2009 5:08 pm

bunga bunga dajal tu mcmana?? benda makruh ke benda haram ke benda harus ke bende yg tkde bende??

So sebenarnya bolasepak tu salah, yang salah@jadi haram@berdosa tu ialah org yang lalai tak sembahyang@sengaja lengahkan sembahyang..diorang nilah sebenarnya bunga bunga dajal...wallahualam

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

Post by jacksperow on Tue Sep 08, 2009 5:13 pm

Pijan wrote:bunga bunga dajal tu mcmana?? benda makruh ke benda haram ke benda harus ke bende yg tkde bende??

So sebenarnya bolasepak tu salah, yang salah@jadi haram@berdosa tu ialah org yang lalai tak sembahyang@sengaja lengahkan sembahyang..diorang nilah sebenarnya bunga bunga dajal...wallahualam
adess...rupanya encik pijan ni tak paham kiasan bunga2 dajalni...maksud nya tanda2 kemunculan dajal semakin hampir...dunia smakin hampir dengan kemusnhan(kiamat)...tujuan bukan tuk mngharamkan bola sepak..just tuk bg tahu kepada semua umat2 islam...jangan terus lalai...kita semakin hampir dengan hari akhirat...wallahualam....

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

Post by Pijan on Tue Sep 08, 2009 5:16 pm

K k...dah dah biarkan kat situ saje... kalau dah melalaikan tu..konsert konsert dan jugak sukan2 lain pun terlibat gak...so biarkan kat sini je la topik nih..

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

Post by jacksperow on Tue Sep 08, 2009 5:22 pm

Pijan wrote:K k...dah dah biarkan kat situ saje... kalau dah melalaikan tu..konsert konsert dan jugak sukan2 lain pun terlibat gak...so biarkan kat sini je la topik nih..
pada korang dok bedebat pasal topic2 politik yg hanya berkonseokan duniawi tu..baik kita bincang isu2 berkaitan agama..dapat gak tambah ilmu didada ni...konsert2 tu memang dah konfem la haram....ni just knowledge tuk saudara2 islam kita yg lain...

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Tue Sep 08, 2009 5:32 pm

no komen...x ske tgk bola....

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

Post by jacksperow on Tue Sep 08, 2009 5:33 pm

ScOrPiO GuRlZzzz wrote:no komen...x ske tgk bola....
la ko ni..lain kali takyah post la..rugi masa ko taip je skadar nak tulis no komen sebab xsuke tngk bola...

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

Post by Izzah Amnd Vengeance on Thu Oct 08, 2009 7:14 pm

Admin wrote:sebelum star main tu patutunya kena wat acara solat jemaah dulu /....
bro jadi imam

Izzah Amnd Vengeance
baby
baby

Posts : 5
Join date : 16/09/2009
Age : 106
Location : slango

Back to top Go down

Re: BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

Post by DJ Mr Syafiq on Fri Oct 09, 2009 8:39 pm

Admin wrote:sebelum star main tu patutunya kena wat acara solat jemaah dulu /....
betol gak tuh

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

Post by Mr.Puaka on Sat Oct 10, 2009 8:18 pm

Dalam islam tk salah bersukan. Kalau game tu start pada pkl 8 tukar la waktu sepak mula, buat selepas isyak ke. Apa yang susahnya.

_________________
Pesan Nenek........ Mencari yang hilang adalah lebih baik kerana seseorang itu sudah mula insaf. Mencari yang tiada adalah satu perbuatan yang sia sia. Oleh Itu adalah lebih baik mencari yang hilang berbanding mencari yang tiada.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: BOLA SEPAK NI BUNGA-BUNGA DAJAL

Post by Sponsored content Today at 2:01 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum