Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Lawak Romantik

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Lawak Romantik

Post by aL_BeLLa on Wed Sep 09, 2009 9:29 am

DIARI SEORANG ISTERI

Isnin :

Kad kredit saya telah dicuri, saya tidak membuat laporan polis kerana pencuri itu tidak menggunakan wang sebanyak yang digunakan oleh suami saya.

Selasa :

Saya bertanya kepada suami,”Sayang, tempat mana yang terbaik untuk merayakan hari ulang tahun perkahwinan kita?”

Dia menjawab, “Cubalah ketempat yang belum pernah saya lawati.”

Malam itu saya mendapat satu penampar kerana membawa suami saya ke dapur rumah .

Rabu :

Kalau keluar bersama-sama, kami selalu berpegangan tangan. Hari ini saya lepaskan tangannya, sedar-sedar dia sudah ketempat wanita bersenamrobik..

Kamis :

Suamiku paling suka membeli barangan kereta. Hari ini dia telah membeli roda berantai untuk kegunaan kereta kebal. Untuk Drift katanya.

Jumaat:

Hobi suamiku adalah Ubahsuai Kereta, Ubahsuai Kereta, dan Ubahsuai Kereta. Oleh kerana hari ini dia demam, malam tadi aku dengar ada 3 buah kedai accessories kereta telah bankrup.

Sabtu :

Dia suka mengumpulkan alatan elektrik untuknya dan keretanya.. Dia beli gitar elektrik, Tombol gear elektrik, stereng elektrik, dan semuanya serba elektrik.

Pagi tadi dia tanya, “Ayang, ayang rasa, barang apa yang belum saya miliki?”;

Saya belikan dia sebuah kurusi elektrik !- dapat lagi satu penampar.

Hari Minggu :

Hari ini, suami saya menelefon saya dan mengeluh, keretanya rosak dan tidak dapat bergerak lagi.

Saya tanya apa sebabnya,

Dia kata ada air di karburatornya.

Saya bertanya kereta ada dimana,

Dia kata terbabas kedalam Laut Danga Bay.


LUAHAN HATI SI SUAMI


Pasha adalah seorang isteri yang terlalu cemburu kerana Jejai iaitu suaminya lebih banyak habiskan masa untuk menjaga kereta daripada mejaganya, malah duit yang dibelanjakan untuk kereta lebih banyak daripada untuknya sebagai isteri. Kerana sudah tidak tahan Pasha bersemuka dengan Jejai untuk mendapatkan penjelasa.

Pasha : “Apa kelebihan kereta abang Jejai itu, sampai Abang Jejai lebih memberikan perhatian kepadanya berbanding saya.”

Jejai : “Kerana, setiap kali aku melihat keretaku, aku merasakan kebahagiaan, dari luaran dan dalaman kelihatan begitu indah.”

Pasha : “Aku pun boleh”

Jejai : “Keretaku selalu melayan aku, seperti aku menjaganya”

Pasha : “Kalau kau menjaga aku dengan baik, aku juga akan menjaga kamu dengan baik..”

Jejai : “Ketika aku sedang gundah, aku pergi berjalan-jalan dengan keretaku, seakan-akan masalahku akan berkurang.”

Pasha : “Aku rasa, akupun boleh berusaha menjadi isteri yang seperti itu.”

Jejai : “Ya mungkin kau boleh lakukan semua tu, tapi ada satu perkara yang tidak pernah dilakukan oleh keretaku, tapi kau selalu melakukannya.”

Pasha : “Apa tu?”

Jejai : “keretaku tidak pernah mengeluh”

aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by cikmie on Wed Sep 09, 2009 11:42 am

: “keretaku tidak pernah mengeluh”

hahah..lawak2...mmg ayat nih betol..wakakkaka

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by aL_BeLLa on Wed Sep 09, 2009 11:53 am

cikmie wrote:: “keretaku tidak pernah mengeluh”

hahah..lawak2...mmg ayat nih betol..wakakkaka

cikmie ni kalu bab2 kete sure tau je!!wahkaka

aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by cikmie on Wed Sep 09, 2009 11:58 am

hahaha...besa la tuh..keta kita blasah die pon dia tak bising..kalau pompan..hrm..potpetpotpetpotpet...

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by aL_BeLLa on Wed Sep 09, 2009 12:06 pm

cikmie wrote:hahaha...besa la tuh..keta kita blasah die pon dia tak bising..kalau pompan..hrm..potpetpotpetpotpet...

tau pun pompan potpetpotpet!!wahkaka layan je la cikmie

aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by hafiz_mivec88 on Wed Sep 09, 2009 12:13 pm

aah btul2..kereta x potpetpotet....perempuan adoi ai..sakit kepala dgr leteranye

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by aL_BeLLa on Wed Sep 09, 2009 12:17 pm

hafiz_mivec88 wrote:aah btul2..kereta x potpetpotet....perempuan adoi ai..sakit kepala dgr leteranye

adoii,sat agi isteri hang camtu baru tau.phm2 je la situasi wanita skrg nih asyik nk mng je.For Bella sume seri xde spe pemenang ye

aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by cikmie on Wed Sep 09, 2009 12:22 pm

aL_BeLLa wrote:
cikmie wrote:hahaha...besa la tuh..keta kita blasah die pon dia tak bising..kalau pompan..hrm..potpetpotpetpotpet...

tau pun pompan potpetpotpet!!wahkaka layan je la cikmie

tu la..sakit pala kalau aku layan depa nih...nak lempang sayang..sapa tak sayang bini oii....seb bek aku takde bini..kalau awek lain..die potpetpotpetpotpet..aku off jer HP..senang citer.. Razz Razz

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by aL_BeLLa on Wed Sep 09, 2009 12:24 pm

cikmie wrote:
aL_BeLLa wrote:
cikmie wrote:hahaha...besa la tuh..keta kita blasah die pon dia tak bising..kalau pompan..hrm..potpetpotpetpotpet...

tau pun pompan potpetpotpet!!wahkaka layan je la cikmie

tu la..sakit pala kalau aku layan depa nih...nak lempang sayang..sapa tak sayang bini oii....seb bek aku takde bini..kalau awek lain..die potpetpotpetpotpet..aku off jer HP..senang citer.. Razz Razz

cikmie doa2 la xdpt bini yg ske potpetpotpet tuh!!!haha,kalu dpt nk wt camne kan??dh nasib badan!!

aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by cikmie on Wed Sep 09, 2009 12:27 pm

kalau dapat..nasib badan,...sapa tak sayang bini.... Embarassed

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by hafiz_mivec88 on Wed Sep 09, 2009 12:48 pm

nak cr bini yg bisu la,,t x kena potpetpotpet..ape buat pn dia diam je.angguk je..

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by et0n on Wed Sep 09, 2009 1:01 pm

mana boleh samakan kereta dgn perasaan manusia..
klu kereta tu boleh sngt beri kebhagian..jgn kawen...

kawen jek ngan kereta...keretakan boleh bagi anak

et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 36
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by hafiz_mivec88 on Wed Sep 09, 2009 1:05 pm

wakakaka terkena da cikmie

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by cikmie on Wed Sep 09, 2009 1:09 pm

terkena aku...la nih mcm nih la..ambik 2 2 la..

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by hafiz_mivec88 on Wed Sep 09, 2009 1:10 pm

ok amik dua2..dua2 penting tue,,hahahah

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by nuwinzaaba on Wed Sep 09, 2009 1:13 pm

wakaakka kete owh kete... xpe la dh 2 kesukaan org laki kan? jgn ttuko kete ngan bini udah ler nayer 2 kang ampOoOoon hehe... kita semua pengalah xde pemenangnya bak kata Vince AF1 hahaha!!~~

nuwinzaaba
Manager
Manager

Posts : 554
Join date : 25/08/2009
Age : 86
Location : Bangi, Selangor, Malaysia

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by aL_BeLLa on Thu Sep 10, 2009 9:32 am

et0n wrote:mana boleh samakan kereta dgn perasaan manusia..
klu kereta tu boleh sngt beri kebhagian..jgn kawen...

kawen jek ngan kereta...keretakan boleh bagi anak

wahkaka sis asl boleh je!!

aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by Mr.Puaka on Thu Sep 10, 2009 9:40 am

hahahaha Kereta mmg tidak pernah mengeluh, isteri aje mengeluh tknak kalo mintak nak "korek hidung"

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by aL_BeLLa on Thu Sep 10, 2009 9:43 am

Mr.Puaka wrote:hahahaha Kereta mmg tidak pernah mengeluh, isteri aje mengeluh tknak kalo mintak nak "korek hidung"

xabis-abis dye nih!!

aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by napie_4789 on Sat Sep 12, 2009 12:55 pm

igt kn radiator je yg ade air...
karburtor pn ade air ekk.....
eleh jejai 2 poyo je...
mlm nnti cari pasha ajk korek idong jgk......

napie_4789
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 66
Join date : 12/09/2009

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by jacksperow on Sat Sep 12, 2009 1:02 pm

aku sepatah haram pun tak paham ape yg korang post ni...

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by aL_BeLLa on Sun Sep 13, 2009 2:46 pm

jacksperow wrote:aku sepatah haram pun tak paham ape yg korang post ni...

bace la dari awal ngek!!

aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by Joe on Sun Sep 13, 2009 2:48 pm

jacksperow wrote:aku sepatah haram pun tak paham ape yg korang post ni...

wakakkak bajang
pgi bace balek la
hahaha

Joe
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 401
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by jacksperow on Sun Sep 13, 2009 2:50 pm

aL_BeLLa wrote:
jacksperow wrote:aku sepatah haram pun tak paham ape yg korang post ni...

bace la dari awal ngek!!
tajuk dia aku paham..tapi apabila org2 cam korang bg post.aku trus tak paham...

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by aL_BeLLa on Sun Sep 13, 2009 2:51 pm

jacksperow wrote:
aL_BeLLa wrote:
jacksperow wrote:aku sepatah haram pun tak paham ape yg korang post ni...

bace la dari awal ngek!!
tajuk dia aku paham..tapi apabila org2 cam korang bg post.aku trus tak paham...

paham2 la kan!!tu la masalah ye kalu xjoin dari awal cite nih

aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: Lawak Romantik

Post by Sponsored content Today at 12:36 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum