Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Kung Fu Cyborg

View previous topic View next topic Go down

Kung Fu Cyborg

Post by zis on Wed Sep 09, 2009 10:15 am


(source: http://www.gsc.com.my/ )



The highly anticipated US10million martial arts / sci-fi action movie helmed by visionary director Jeff Lau (Chinese Odyssey).

Kung Fu Cyborg is a story about Deming, a national secret as it is the first cybernetic organism programmed with social conscience created by the Chinese government. To test DE Ming’s sophisticated identity, De Ming is send to a remote area, a village as a newcomer. Un aware of DE Ming’s robotic identity, the villagers come to care for him.

Then an unbelievable confrontation turns everything around when another cyborg, K-88 disappears after a neural meltdown and creates havoc. De Ming, together with it’s guardian Xu are sent to hunt down the malfunctioned K-88.
(Source: RAM Entertainment Sdn. Bhd.)

ahakzzz..crita ni zis tgk smlm kol 6.30 kat MBO..berbuka puasa ngan air oren mirinda je dalam panggung tu..nak mintak dorang stop kejap tabley..haha
kisahnya macam ni..ada sebuah robot ni ditugaskan untuk membantu pihak polis..robot tu dikawal selia oleh sorang ketua pulis di kawasan kampung tu..benda ni adalah rahsia tanpa pengetahuan orang awam..suma orang ingat robot tu adalah manusia..hehe
banyak la kes2 yg dorang2 pulis ni tabley nak settlekan..robot tu settlekan dalam sekelip mata je..haha..padahell bertimbun tu fail2 rekod..haha
pastu ada laa plak sorang pulis pompuan ni..suka kat robot ni..haha..robot ni pon macam ada hati gak ngan pompuan tu..tapi ketua pulis tu mmg dari dulu lagi dah suka kat pompuan tu..so timbullah perang cinta 3 segi kat sini..haha..tapi pastu..muncul la plak satu robot jahat ni..dia bukan jahat sebenarnya cuma nakkan kebebasan..tak nak diperintah..tu je..dia nak idop macam manusia biasa gak..hehe
so persoalannya..adakah dorang berjaya melawan robot jahat yg kuat itu? apakah nasib cinta 3 segi ini? adakah robot baik n pompuan tu berkapel? apa plak nasib bos pulis tu? sapakah yg akan menang antara robot baik atau robot jahat? adakah bos pulis tu mati? apakah kesudahan cerita ini? jommmmm kita perang robot dalam wayang..haha
akhir kata dari zis.. "TUHAN MENCIPTA MANUSIA..MANUSIA MENCIPTA ROBOT..MANUSIA BOLEH MENGKHIANATI TUHAN TETAPI KENAPA ROBOT TIDAK BOLEH MENGKHIANATI MANUSIA?"

RATING: zis kasi 3.5 per 5 bintang laa cerita ni..jalan cerita mmg hancus..haha..tapi crita ni mmg lawak..gelak gak laa masa tgk tu..haha..tapi yg bestnya part robot2 ni berlawan..fuiiyyooo..buleh tahan gak teknologi dorang china ni..haha..touch-up skit je lagi maybe buleh lawan transformers..haha..cuma jalan crita je lah mmg jauh dari transformers..haha

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Kung Fu Cyborg

Post by Mr.Puaka on Wed Sep 09, 2009 10:22 am

aku ada dgr cerita ni hebat gak penggunaan teknologi dia.. apa pun nak buat mcm mane last2 ko juga yg tgk dulu

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Kung Fu Cyborg

Post by zis on Wed Sep 09, 2009 10:25 am

Mr.Puaka wrote:aku ada dgr cerita ni hebat gak penggunaan teknologi dia.. apa pun nak buat mcm mane last2 ko juga yg tgk dulu

ahakzzz..
haha..dah agak dah mesti mr puaka yg balas dulu..haha..zis saje nak ikut jejak langkah puaka merasa berbuka dalam wayang..haha..tapi kat MBO tarak hotdog..so terpaksa laa berbuka air je..haha
tapi mmg..teknologi robot dia buleh tahan..dah macam transformers plak..cuba touch-up skit je lagi..n kurangkan guna background greenlayer tu..mesti lagi gempaq..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Kung Fu Cyborg

Post by Sponsored content Today at 12:32 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum