Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


SPRM Berlagak Mcm Gestapo!!

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: SPRM Berlagak Mcm Gestapo!!

Post by Pijan on Thu Sep 10, 2009 8:03 pm

Ko citer sal ape kaitan kan...so kaitan dia SPRM la...yang ko gi kaitkan ngan org individu apsal?? yang ko gi mencarut maki hamun tak tentu pasal apsal?? kene batang hidung ko ke?? ko pose ke tak pose?? Ko dah bace blom repot Sivanesan tu?? Ade dia kata semua org SPRM camtu ke?? tkde kan....jadi yang ko melenting mcm sakai ni apsal?? Umor je dah tua tapi emosi cam budak sekolah menengah...Mmg dah dasar totok UMNO

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: SPRM Berlagak Mcm Gestapo!!

Post by Mr.Puaka on Fri Sep 11, 2009 7:02 am

Sabar-sabar wahai rakan-rakan semua, malu org muda dari kita tgk kt sini nanti, macam budak sekolah sudah ini ( memetik kata-kata Pandikar Amin Mulia )..

Rileks kita nak berforum bkn nak bertekak sy harap saudara Pijan dan pahlawan007 lebih bersikap profesional, jgn biarkan emosi pengaruhi kita. Memang dasar "totok UMNO" dan " otak duk jubo taik" tu tak perlu la guna. Matang la sikit anda berdua lebih berusia dari saya.! Saya pun malu nak ingatkan benda mcm ni kat saudara berdua!

Banyak orang baca apa yang kita taipkan kat sini, itu pun nak kena ingatkan ker? Itulah saya cakap jgn mulakan sebarang provokasi kalau hendak berforum. Gunalah bahasa yang sedikit formal agar pembaca yang lain baca pun boleh baca dengan tenang. Bukan cemuhan sesama sendiri.

Yer.. forum lain lebih teruk daripada ini dari segi penggunaan bahasa, tapi kita kat sini tidak perlu la ikut jejak forum-forum lain. Jadi kita ambil sikap hormat satu sama lain, mudah aje kan??

_________________
Pesan Nenek........ Mencari yang hilang adalah lebih baik kerana seseorang itu sudah mula insaf. Mencari yang tiada adalah satu perbuatan yang sia sia. Oleh Itu adalah lebih baik mencari yang hilang berbanding mencari yang tiada.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: SPRM Berlagak Mcm Gestapo!!

Post by Mr.Puaka on Sun Sep 13, 2009 7:59 am

Wong cederakan diri SPRM di Persalahkan?

Sendiri bikin hal….lain orang salah

Komen-komen di sebilangan laman web dan blog sudah menghentam sakan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).Malah ada yang guna perkataan ‘bastard’ dan bahasa-bahasa kesat lain.

Itu semua gara-gara laporan-laporan yang cuba mengambarkan seolah para pegawai SPRM bertindak kasar semasa cuba menahan pembantu khas kepada Exco Selangor, Ronnie Liu, Wong Chuan How untuk siasatan berhubung dakwaan penyelewengan dana kerajaan negeri.

Siapa saja yang menyaksikan kejadian pada pagi Jumaat di pusat perkhidmatan Sungai Pelek di Sepang tahu insiden itu tidak akan berlaku jika Wong yang juga ahli Majlis Perbandaran Sepang dan juga seorang kontraktor tidak bergelut dengan para pegawai SPRM yang hendak membawanya ke ibupejabat mereka di Putrajaya.

Masalahnya di sini ialah misteri kejadian kematian misteri Teoh Beng Huat hendak dijadikan lesen untuk mempertikaikan segala tindakan SPRM dalam menjalankan tugas mereka.

Ini lebih-lebih lagi dengan adanya pekeliling yang dikeluarkan oleh kerajaan negeri Selangor tidak membenarkan kakitangannya disoal siasat oleh SPRM di luar pejabat mereka.

Tindak tanduk yang cuba menghalang SPRM menjalankan tugas mereka dan perlu ikut peraturan yang dibuat oleh pihak luar tidak pernah berlaku dalam sejarah.

Inilah yang dikatakan mendorong Wong cuba lari hingga berlaku pergelutan di depan pusat khidmat itu hingga dia terjatuh.

Laporan mengenai dia terjatuh akibat gelagatnya sendiri dan luka dialaminya menjadi hal yang diperbesarkan dalam laporan sesetengah laman web dan blog.

Timbalan Pengarah Siasatan SPRM Sazali Salbi menjelaskan luka yang dialami Wong kerana dia terjatuh ketika bergelut dan bukan akibat tindakan kasar para pegawai SPRM.

Semuanya bermula pada kira-kira jam 9.30 pagi bila para pegawai SPRM pergi ke pusat khidmat itu untuk menemui Wong di situ.

Sebuah laman blog Truth For Teoh Beng Hock yang tidak diketahui siapa pengendalinya telah mendakwa Wong paling banyak menerima projek di kawasan berkenaan,

Wong dikatakan mempertikai langkah para pegawai SPRM hendak menahannya sebagai suspek dan akan dibawa ke ibupejabat SPRM kerana mendakwa sebelum itu dia beritahu yang dia akan disoal siasat sebagai saksi sahaja.

Sebelum berlaku pergelutan itu para pegawai SPRM telah menemui Wong dalam pejabat pusat khidmat berkenaan.Turut serta ialah peguam yang mewakili Wong.

Keadaan menjadi kecoh bila Wong hendak dibawa turun ke kereta SPRM.

Berbagai gelagat Wong selepas berlaku pergelutan termasuk mendakwa dia cedera di kaki.

Ronnie Liu yang tiba kemudiannya telah membawa Wong untuk membuat laporan polis di Balai Polis Sungai Pelek – atas alas an nak jamin keselamatannya .

Dia kemudiannya dibawa ke Hospital serdang untuk di X-Ray.Para pegawai SPRM turut serta.

Akhirnya selepas rundingan pihak SPRM bersetuju membenarkan Wong dibebaskan dengan ikat jamin.Dia dikehendaki menyerah diri kepada SPRM pada 20 Ogos ini.

Apa yang menjadi tandatanya ramai ialah apa akan jadi pada tindakan SPRM nak menyiasat jika gelagat seperti ini berterusan. Semuanya mengunakan alasan kematian Teoh.

Macam-macam aksi boleh dilakukan untuk sengaja bikin kecoh dan mencetuskan kontroversi bagi mendorong orangramai memandang serong pada apa jua nak dilakukan oleh SPRM.

Puaka : Ingat masyarakat buta ke?

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: SPRM Berlagak Mcm Gestapo!!

Post by pahlawan007 on Mon Sep 14, 2009 8:55 am

Itulah salah satu bukti yang mereka ini pandai berlakon

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: SPRM Berlagak Mcm Gestapo!!

Post by Mr.Puaka on Mon Sep 14, 2009 8:56 am

pahlawan007 wrote:Itulah salah satu bukti yang mereka ini pandai berlakon

Ini macam punya olang balu boleh di gelar "BASTARD"

_________________
Pesan Nenek........ Mencari yang hilang adalah lebih baik kerana seseorang itu sudah mula insaf. Mencari yang tiada adalah satu perbuatan yang sia sia. Oleh Itu adalah lebih baik mencari yang hilang berbanding mencari yang tiada.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: SPRM Berlagak Mcm Gestapo!!

Post by pahlawan007 on Mon Sep 14, 2009 8:59 am

Mr.Puaka wrote:
pahlawan007 wrote:Itulah salah satu bukti yang mereka ini pandai berlakon

Ini macam punya olang balu boleh di gelar "BASTARD"

Disiarkan secara "LiVe" lak tu kat TV

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: SPRM Berlagak Mcm Gestapo!!

Post by Mr.Puaka on Mon Sep 14, 2009 9:01 am

pahlawan007 wrote:
Mr.Puaka wrote:
pahlawan007 wrote:Itulah salah satu bukti yang mereka ini pandai berlakon

Ini macam punya olang balu boleh di gelar "BASTARD"

Disiarkan secara "LiVe" lak tu kat TV

Kalau nak ikut konsep GESTAPO, bukan macam ni.. tolak-menolak ni bkn GESTAPO nye cara.. ahahahahaha GESTAPO ganas wooo... hentam dulu soal kemudian.. ekekeke

_________________
Pesan Nenek........ Mencari yang hilang adalah lebih baik kerana seseorang itu sudah mula insaf. Mencari yang tiada adalah satu perbuatan yang sia sia. Oleh Itu adalah lebih baik mencari yang hilang berbanding mencari yang tiada.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: SPRM Berlagak Mcm Gestapo!!

Post by pahlawan007 on Mon Sep 14, 2009 9:06 am

Mr.Puaka wrote:
pahlawan007 wrote:
Mr.Puaka wrote:
pahlawan007 wrote:Itulah salah satu bukti yang mereka ini pandai berlakon

Ini macam punya olang balu boleh di gelar "BASTARD"

Disiarkan secara "LiVe" lak tu kat TV

Kalau nak ikut konsep GESTAPO, bukan macam ni.. tolak-menolak ni bkn GESTAPO nye cara.. ahahahahaha GESTAPO ganas wooo... hentam dulu soal kemudian.. ekekeke

Kalau GESTAPO amik seseorang tu, jangan harap nak dengar berita selepas itu la, baik tak yah tanya ke mana perginya mamat yg GESTAPO tu amik semalam..buang mase tanya..sendiri mau ingat la

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: SPRM Berlagak Mcm Gestapo!!

Post by Sponsored content Today at 8:39 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum