Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Gamer (18PL) ENGLISH

View previous topic View next topic Go down

Gamer (18PL) ENGLISH

Post by zis on Fri Sep 11, 2009 9:33 am


(source: http://www.gsc.com.my/ )



Gamer is a near-future action/thriller starring Gerard Butler (Kable) as the champion of an on-line game called "Slayers". Mind-control technology has taken society by storm and "Slayers" allows humans control other humans in mass-scale, multiplayer online game. With his every move tracked by millions, Kable's ultimate challenge is regaining his identity and launching an attack on the system that has imprisoned him.
(Source: Golden Screen Cinemas Sdn. Bhd.)

ahakzzz..smlm zis tgk crita ni kat GSC..lepas berbuka laa..hehe
critanya macam ni..kiranya ni dah masok dunia akan datang laa..yg mmg maju abis..slalu org main game..character tu adalah robot kan? tapi ni character tu adalah orang sebenar..n yg kontrol dorang ni pon orang sebenar..
actually permainan ni dicipta oleh satu syarikat ni laa..dorang ni saja buat game perang macam ni..sebab nak meraih keuntungan laa..sebab orang suka tgk orang berperang..haha
so..hero dalam crita ni tu lah yg jadi character tu..dia ada anak bini..tapi dia kena tangkap atas satu kes jenayah laa..n kalo dia nak bebas..dia kena ikut game tu sebanyak 30 pusingan..sapa dapat abiskan 30 pusingan tu..dia akan dibebaskan dari penjara tu..
so hero ni dah sampai masok ke pusingan yg ke 29..tapi pencipta game ni tak nak hero tu dibebaskan..so dia plan nak bunuh hero ni lah..
so persoalannya..apakah nasib hero dalam cerita ni? adakah dia berjaya menamatkan 30 pusingan tu? apa plak nasib anak bini dia semasa dia ditahan? apa plak nasib budak yg jadi gamer dalam cerita ni yg kontrol hero tu? bagaimanakah cara hero ni berjuang? apa plak nasib "virus" yg datang menyerang permainan tu? haha..so sama2 lah kita main game dalam wayang..haha
akhir kata dari zis.. "SOME LIVE TO PLAY..OTHERS PLAY TO LIVE"

RATING: zis kasi 3.5 per 5 bintang laa cerita ni..crita ni mmg gempaq tapi agak slow jalan ceritanya..n carta cerita ni takde turun naik..mendatar je..hehe..tapi gempaq gak laa..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Gamer (18PL) ENGLISH

Post by Mr.Puaka on Fri Sep 11, 2009 9:37 am

Pagi-pagi ada je dia nak buat den berasa jeles.. tahu tk aku mmg nak tgk citer ni.. dh di tayangkan eik.. aiyark.. aduiii.. bestnya..

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Gamer (18PL) ENGLISH

Post by zis on Fri Sep 11, 2009 9:39 am

ahakzzz..
haha puaka..takpe2..ni pagi yg last zis buat puaka jeles..sebab cuti raya 2 minggu ni takde tgk wayang sebab balik kampung..tak best tgk wayang tanpa maya..tunggu abis raya kang bila bersama ngan maya balik baru start tgk wayang lagi..haha..so dalam masa 2 minggu lebih ni nanti takde laa siaran langsung dari zis ni buat sementara waktu..hehe

tapi cerita ni mmg gempaq gak laa..cuma jalan cerita agak slow..tapi buleh laa masok jiwa puaka kot..sebab dia crita tembak2..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Gamer (18PL) ENGLISH

Post by Mr.Puaka on Fri Sep 11, 2009 9:41 am

Dah baca dalam majalah Utopia ke ape ntah, tahun 2009 mmg banyak citer best2 tk macam tahun 2008.. ape pun thanks berkongsi pengalaman menonton cerita ini

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Gamer (18PL) ENGLISH

Post by Pelangi on Fri Sep 11, 2009 10:26 am

lawan zis tu poke jangan x lawan.
aq tunggu 2 minggu nie ulasan dari poke lak.
zis selamat balik kampung. kat kampong x de panggung ke
suka sangat nie nanti kat WANGSA WALK ader panggung wayang.
x sabar nak tunggu.

Pelangi
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 132
Join date : 03/09/2009
Age : 41
Location : keramat . AU 3

Back to top Go down

Re: Gamer (18PL) ENGLISH

Post by zis on Fri Sep 11, 2009 10:29 am

ahakzzz..
ada..tapi tak best laa tgk sorang2..nak tgk ngan maya gak..haha..so terpaksa laa "berpuasa" tgk wayang selama 2 minggu lebih..haha

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Gamer (18PL) ENGLISH

Post by MutiaraKirana on Mon Sep 14, 2009 6:35 am

Pelangi wrote:lawan zis tu poke jangan x lawan.
aq tunggu 2 minggu nie ulasan dari poke lak.
zis selamat balik kampung. kat kampong x de panggung ke
suka sangat nie nanti kat WANGSA WALK ader panggung wayang.
x sabar nak tunggu.


Wangsa Walk 2 katne pel

MutiaraKirana
Budak U
Budak U

Posts : 167
Join date : 27/08/2009
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Gamer (18PL) ENGLISH

Post by Sponsored content Today at 7:56 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum