Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

View previous topic View next topic Go down

Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by pahlawan007 on Sat Sep 12, 2009 11:34 am

KUALA LUMPUR, 11 Sept (Bernama) -- Suami penyanyi Anita
Sarawak cedera di belakang kepala akibat dilibas parang oleh perompak
di hadapan rumah ibu tiri isterinya di Taman Melawati, Hulu Klang
Jumaat.

Kejadian itu menyebabkan Mahathir Abdullah terpaksa menerima 10
jahitan akibat luka sepanjang lapan sentimeter di belakang kepalanya.

Anita, 56, atau nama sebenarnya Ithnaini Mohd Taib berkata
kejadian itu berlaku pada kira-kira pukul 5.30 petang ketika beliau dan
suami serta pemandu mereka menunggu ibu tirinya yang juga pelakon
veteran Datin Umi Kalthum di hadapan rumahnya untuk berbuka puasa di
Kompleks Studio Merdeka, Hulu Klang.

"Pemandu kami yang ketika itu berada di luar pagar rumah untuk
memanggil mummy, secara tiba-tiba didatangi empat lelaki bermotosikal
dan mereka mengacukan parang ke arahnya.

"Kejadian itu sebenarnya tidak disedari oleh saya dan suami
hinggalah perompak terbabit mengarahkan pemandu kami untuk membuka
bonet belakang, mungkin untuk mencari barangan berharga," katanya
kepada pemberita ketika ditemui di Pusat Perubatan Prince Court di
Jalan Tun Razak di sini.

Beliau berkata Mahathir kemudiannya keluar dari kereta setelah
merasakan ada yang tidak kena dan bergelut dengan seorang daripada
lelaki terbabit.

"Mahathir juga sempat mencekak leher perompak terbabit sebelum
dilibas dengan parang di kepala. Mahathir bagaimanapun tetap melawan
dengan mengacukan kipas lipat milik saya yang disangka pistol oleh
perompak terbabit.

"Saya yang ketakutan cuba meleraikan pergelutan itu dan merayu
kepada perompak terbabit agar tidak mencederakan Mahathir dengan
menjerit 'adik jangan'. Mereka yang tergamam kemudiannya beredar sebaik
melihat wajah saya," katanya.

Anita berkata beliau hanya menyedari kepala suaminya itu berdarah
sebaik beliau keluar dari kereta dan terus mengarahkan pemandu
menghantarnya ke hospital.

Sementara itu, Mahathir ketika ditemui pemberita selepas menerima
rawatan, berkata apa yang difikirkannya ketika kejadian itu ialah untuk
menyelamatkan isteri dan pemandunya.

"Mujurlah, mummy tidak keluar rumah lagi ketika itu. Kalau tidak,
tidak tahulah apa yang akan berlaku," katanya yang dirawat sebagai
pesakit luar.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya ACP Abd Jalil Hassan ketika
dihubungi berkata pihaknya belum menerima laporan dari pasangan
terkenal itu.

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by jacksperow on Sat Sep 12, 2009 11:37 am

nasib tak mati...cis beliau kena org sibuk dok amik kisah...
aku masa keje 7e kat berjaya time square,kena rompak..
3 jahitan kat kpala,4jahitan kat jari...
sampai skang tak selesai2 lg...dah hampir 5 tahun...masa aku kena tu umur aku 21....takde org kisah pun...

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by pahlawan007 on Sat Sep 12, 2009 11:46 am

jacksperow wrote:nasib tak mati...cis beliau kena org sibuk dok amik kisah...
aku masa keje 7e kat berjaya time square,kena rompak..
3 jahitan kat kpala,4jahitan kat jari...
sampai skang tak selesai2 lg...dah hampir 5 tahun...masa aku kena tu umur aku 21....takde org kisah pun...


kes kau xde owg kisah sebab aku tak tahu, kalau aku tahu tentu aku kesah nyer

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by DJ Mr Syafiq on Sat Sep 12, 2009 11:49 am

pergghhh kene libas tuh pakai parang naseb x kai pedang

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by jacksperow on Sat Sep 12, 2009 11:50 am

pahlawan007 wrote:
jacksperow wrote:nasib tak mati...cis beliau kena org sibuk dok amik kisah...
aku masa keje 7e kat berjaya time square,kena rompak..
3 jahitan kat kpala,4jahitan kat jari...
sampai skang tak selesai2 lg...dah hampir 5 tahun...masa aku kena tu umur aku 21....takde org kisah pun...


kes kau xde owg kisah sebab aku tak tahu, kalau aku tahu tentu aku kesah nyer
ok skang dah tahu...
takde amik kisah pun gak?

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by DJ Mr Syafiq on Sat Sep 12, 2009 12:31 pm

jacksperow wrote:
pahlawan007 wrote:
jacksperow wrote:nasib tak mati...cis beliau kena org sibuk dok amik kisah...
aku masa keje 7e kat berjaya time square,kena rompak..
3 jahitan kat kpala,4jahitan kat jari...
sampai skang tak selesai2 lg...dah hampir 5 tahun...masa aku kena tu umur aku 21....takde org kisah pun...


kes kau xde owg kisah sebab aku tak tahu, kalau aku tahu tentu aku kesah nyer
ok skang dah tahu...
takde amik kisah pun gak?
larhh satg gdo dak due eko niy.
cube kire psal ak lak

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by jacksperow on Sat Sep 12, 2009 12:39 pm

DJ Mr Syafiq wrote:
jacksperow wrote:
pahlawan007 wrote:
jacksperow wrote:nasib tak mati...cis beliau kena org sibuk dok amik kisah...
aku masa keje 7e kat berjaya time square,kena rompak..
3 jahitan kat kpala,4jahitan kat jari...
sampai skang tak selesai2 lg...dah hampir 5 tahun...masa aku kena tu umur aku 21....takde org kisah pun...


kes kau xde owg kisah sebab aku tak tahu, kalau aku tahu tentu aku kesah nyer
ok skang dah tahu...
takde amik kisah pun gak?
larhh satg gdo dak due eko niy.
cube kire psal ak lak
cis biadap...aku nge abe takan bergaduh...

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by Joe on Sat Sep 12, 2009 5:13 pm

dahsat2....
naseb baek x mati

Joe
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 401
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by MutiaraKirana on Sat Sep 12, 2009 10:43 pm

2 la zaman skrg ni xde pe yg selamatnye,dok dlm kawasan rmh pun dah mngundang bahaya,jd sntiasa la bhati2 dgn stiap org xkira siapa saje.

MutiaraKirana
Budak U
Budak U

Posts : 167
Join date : 27/08/2009
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by selendang berduri on Sat Sep 12, 2009 11:02 pm

nasb baik mase tuh mahathir pkai songkok...lau x mungkin lagik teruk kan...nak carik duit care mudah mmg la cmtuh....lagi dekat nak raye lagik banyak kes ragut rompak...takut plak nak p sopin nty(swt)

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by hafiz_mivec88 on Sat Sep 12, 2009 11:08 pm

apelak tun mahathir

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by selendang berduri on Sat Sep 12, 2009 11:48 pm

mahathir name laki anita la...mepek ape neh bro

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by hafiz_mivec88 on Sun Sep 13, 2009 12:15 am

sory2,,aku silap bce,,dah kena pkai cermin da nie,,huhuhuhu

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by Mr.Puaka on Sun Sep 13, 2009 6:49 am

Sekarang kes-kes macam ni biasanya remaja yang terlibat dalam keje merempit.. kebanyakkannya la.. jadi anda diminta berhati-hati semasa turun kereta utk masuk ke rumah.. dh masuk dalam kawasan rumah jangan lupa tutup pagar.

Tapi dinasihatkan tidak melawan, sebab golongan yang melakukan kerja macam ni nekad buat ape sahaja termasuk membunuh, semata-mata nak lepaskan diri.

Kalau mampu lawan, boleh la lawan, mahathir ni badan dia besar.. kalau geng yg samun dia tk ramai confirm masak nye budak tu kena cekup dek mahathir ni.

Apa pun mahathir dh keluar dari hospital pakar prince court. Alhamdullilah beliau selamat.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by selendang berduri on Sun Sep 13, 2009 1:37 pm

tu la bro...eh bro nasihat kat yg nek keta je ke...yg jalan kaki xde ke...huhuhuhu

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by DJ Mr Syafiq on Mon Sep 14, 2009 3:23 pm

taw x per seledang2 kahkahkahkah

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 16, 2009 10:24 am

aduh..bahaya nye skung..perompak & pencuri ni mmg melampau tol la...moto aku pn kene crik gak..dasar sialan itu perampok...

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by Pijan on Wed Sep 16, 2009 12:13 pm

ScOrPiO GuRlZzzz wrote:aduh..bahaya nye skung..perompak & pencuri ni mmg melampau tol la...moto aku pn kene crik gak..dasar sialan itu perampok...

Polis semua sibuk la...tu pasal penyamun semua bermaharajalela...

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 16, 2009 12:16 pm

Pijan wrote:
ScOrPiO GuRlZzzz wrote:aduh..bahaya nye skung..perompak & pencuri ni mmg melampau tol la...moto aku pn kene crik gak..dasar sialan itu perampok...

Polis semua sibuk la...tu pasal penyamun semua bermaharajalela...

walaupn sibuk mcm mane pn..kerja ttp kerja..tanggungjawab kene laksanakan..

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by Pijan on Wed Sep 16, 2009 12:26 pm

diorang ade tanggungjawab lain yang lebih penting yakni : Sembur orang gi demonstrasi ngan air asid...

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 16, 2009 12:59 pm

Pijan wrote:diorang ade tanggungjawab lain yang lebih penting yakni : Sembur orang gi demonstrasi ngan air asid...

x kn semua polis nk g sembur asid...ramai lg polis kt malaysia ni...

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by Pijan on Wed Sep 16, 2009 1:15 pm

Kejadian kene libas tu kat Ulu Tiram Johor ke??Kat KL kan..polis KL kan sibuk men air....

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by ScOrPiO GuRlZzzz on Wed Sep 16, 2009 4:02 pm

Pijan wrote:Kejadian kene libas tu kat Ulu Tiram Johor ke??Kat KL kan..polis KL kan sibuk men air....

KT UMAH X DE AIR KOT..

ScOrPiO GuRlZzzz
Manager
Manager

Posts : 628
Join date : 25/08/2009
Age : 28
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by Pijan on Wed Sep 16, 2009 4:03 pm

ScOrPiO GuRlZzzz wrote:
Pijan wrote:Kejadian kene libas tu kat Ulu Tiram Johor ke??Kat KL kan..polis KL kan sibuk men air....

KT UMAH X DE AIR KOT..

Umah tkde air asid

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Suami Anita Sarawak Cedera Dilibas Parang Oleh Penyamun

Post by Sponsored content Today at 12:31 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum