Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

View previous topic View next topic Go down

Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

Post by Admin on Mon Sep 14, 2009 4:37 am





_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

Post by Mr.Puaka on Mon Sep 14, 2009 7:13 am

Inkues Teoh Beng Hock masih berjalan, tak adil membuat sebarang dakwaan seolah-olah kita tidak mempercayai sistem kehakiman negara.

Malah akhbar dan media massa pun sudah dinasihatkan tidak mengulas sebarang kes berhubung kematian Teoh Beng Hock, disebabkan kerajaan sudah tubuhkan badan bebas untuk menyiasat punca kematiannya.

Berhubung dakwaan dalam surat ini, hanya Allah S.W.T Maha Mengetahui. Kalau benar surat ini daripada kakitangan SPRM sendiri, Menteri yang terlibat kena ambil tindakan terhadap TP yang dimaksudkan agar badan penguatkuasa bebas seperti SPRM tidak berada di bawah pengaruh org tertentu.

_________________
Pesan Nenek........ Mencari yang hilang adalah lebih baik kerana seseorang itu sudah mula insaf. Mencari yang tiada adalah satu perbuatan yang sia sia. Oleh Itu adalah lebih baik mencari yang hilang berbanding mencari yang tiada.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

Post by pahlawan007 on Mon Sep 14, 2009 7:35 am

Betul ke surat ini di hantar oleh pegawai SPRM? format lain je dari kebiasaannya.... ???

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

Post by Mr.Puaka on Mon Sep 14, 2009 7:40 am

pahlawan007 wrote:Betul ke surat ini di hantar oleh pegawai SPRM? format lain je dari kebiasaannya.... ???

Haha, di karang sendiri oleh golongan yang sengaja hendak menghentam SPRM kut

_________________
Pesan Nenek........ Mencari yang hilang adalah lebih baik kerana seseorang itu sudah mula insaf. Mencari yang tiada adalah satu perbuatan yang sia sia. Oleh Itu adalah lebih baik mencari yang hilang berbanding mencari yang tiada.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

Post by pahlawan007 on Mon Sep 14, 2009 8:10 am

Berat tomahan ni, kalau lah betul elok didedahkan tapi kalau tak betul macamana ye???

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

Post by Admin on Mon Sep 14, 2009 8:20 am

aku tak pasti pasal kesahihan surat ni.. tapi yg pelik ada jerk surat2 yg keluar pulak tu kebanyakkannye didedahkan dari blog RPK.. surat ni pun di amik dari blog raja petra...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

Post by Mr.Puaka on Mon Sep 14, 2009 8:21 am

Admin wrote:aku tak pasti pasal kesahihan surat ni.. tapi yg pelik ada jerk surat2 yg keluar pulak tu kebanyakkannye didedahkan dari blog RPK.. surat ni pun di amik dari blog raja petra...

Raja Petra tu bukan betul mana en.admin, hari tu ada dgr khabar-khabar angin dia dh menghilangkan diri. ada lagi ke si RPK tu?

_________________
Pesan Nenek........ Mencari yang hilang adalah lebih baik kerana seseorang itu sudah mula insaf. Mencari yang tiada adalah satu perbuatan yang sia sia. Oleh Itu adalah lebih baik mencari yang hilang berbanding mencari yang tiada.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

Post by Mr.Puaka on Mon Sep 14, 2009 8:23 am

pahlawan007 wrote:Berat tomahan ni, kalau lah betul elok didedahkan tapi kalau tak betul macamana ye???

Dari surat ini, saya tidak percaya akan semua isi kandungannya, kalau benar berat tuduhan ni, sebab melibatkan TP SPRM tu, takkan beliau berdiam diri berhubung isu ini, kalau sumber ni dari blog RPK aku tk caya 100%.

_________________
Pesan Nenek........ Mencari yang hilang adalah lebih baik kerana seseorang itu sudah mula insaf. Mencari yang tiada adalah satu perbuatan yang sia sia. Oleh Itu adalah lebih baik mencari yang hilang berbanding mencari yang tiada.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

Post by pahlawan007 on Mon Sep 14, 2009 8:26 am

Kawe no komen pasal isu ni sebab kawe tak tahu apa-apa walaupun kawe kenal TP tu

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

Post by Admin on Mon Sep 14, 2009 8:26 am

memang susah nak caya kalau takat surat2 cam nie.. nape la tak wat report polis jerkk

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

Post by Mr.Puaka on Mon Sep 14, 2009 8:28 am

A'ah jika di fikirkan secara logik, kalau TP itu tkleh pakai, kenapa tk buat report Polis atau press confrence.

RPK nye blog aku tk bape caya.. serius.

_________________
Pesan Nenek........ Mencari yang hilang adalah lebih baik kerana seseorang itu sudah mula insaf. Mencari yang tiada adalah satu perbuatan yang sia sia. Oleh Itu adalah lebih baik mencari yang hilang berbanding mencari yang tiada.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

Post by pahlawan007 on Mon Sep 14, 2009 8:35 am

atau penulis surat ini juga hilang kepercayaan terhadap POLIS???

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

Post by Mr.Puaka on Mon Sep 14, 2009 8:38 am

pahlawan007 wrote:atau penulis surat ini juga hilang kepercayaan terhadap POLIS???

Buat aje la report, atau dia takut kena ugut dek TP yang dimaksudkan tu? ala sumber dari blog RPK banyak nak hentam polis dan SPRM,dan pemimpin kerajaan aku tk heran dgn RPK ni.. ntah mane-mane sumber dia dpt ntah.

_________________
Pesan Nenek........ Mencari yang hilang adalah lebih baik kerana seseorang itu sudah mula insaf. Mencari yang tiada adalah satu perbuatan yang sia sia. Oleh Itu adalah lebih baik mencari yang hilang berbanding mencari yang tiada.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

Post by pahlawan007 on Mon Sep 14, 2009 9:08 am

Mr.Puaka wrote:
pahlawan007 wrote:atau penulis surat ini juga hilang kepercayaan terhadap POLIS???

Buat aje la report, atau dia takut kena ugut dek TP yang dimaksudkan tu? ala sumber dari blog RPK banyak nak hentam polis dan SPRM,dan pemimpin kerajaan aku tk heran dgn RPK ni.. ntah mane-mane sumber dia dpt ntah.

Ala takat nak copy surat bukan hal besar la, IC boleh buat lagi apa lagi kalau takat surat... tak heran lar

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

Post by Mr.Puaka on Mon Sep 14, 2009 9:15 am

Kalau benarlah takkan smua kakitangan bawah SPRM nak ikut telunjuk kot.. tkkan takde satu yang berani hentam org atas kot kalao betul macam dakwaan dalam surat.. tak mungkin dalam ramai-ramai kakitangan SPRM tu akan diam kalau isu macam ni.. kecuali ianya fitnah utk menjatuhkan reputasi SPRM.

_________________
Pesan Nenek........ Mencari yang hilang adalah lebih baik kerana seseorang itu sudah mula insaf. Mencari yang tiada adalah satu perbuatan yang sia sia. Oleh Itu adalah lebih baik mencari yang hilang berbanding mencari yang tiada.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

Post by pahlawan007 on Mon Sep 14, 2009 9:51 am

ke nak tunggu jadi macam Sultan Mahmod mangkat dijulang? zaman sekarang ni nak cari ciri-ciri seperti Hang Tuah cukup payah la, sebab semua dah cerdik pandai belaka, ciri2 Hang Jebat banyak kat dlm diri orang melayu sekarang ni.... oleh sebab itu jangan risau walau sesiapon yang buat salah tak kan terlepas nyer...

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: Pendedahan gempar 'Pegawai-pegawai SPRM: TP terlibat dlm kes bunuh'???? Betul Ke??

Post by Sponsored content Today at 12:31 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum