Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by selendang berduri on Tue Sep 15, 2009 1:41 am

kat sini ila nak mintak pendapat dri anda...mcm mana nak kasi radio kampungfm neh lain dri radio online lain...kelmarin zam dah cadangkan agar kite adekan dj duet(on air 2 dj)...dan adekan iklan2...agar x bosan....dia ade cadang jugak adekan carta dan berinteraksi bersama chatterz....jika ade cadangan lain...sila utarakan disini....semoga radio kampungfm...berbeza dari radio online lain

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by zis on Tue Sep 15, 2009 1:53 am

ahakzzz..
ni zis punya cadangan..tak tau laa mustahil ke tak..tapi zis tak kira..zis nak utarakan jugak cadangan ni..hehe
kita buat macam radio2 yg ada skarang ni buleh tak? kita buatkan pendengar buleh call DJ untuk sesi luahan perasaan ke..share cerita ke..or wish raya secara live dalam radio supaya suma org buleh dgr dari cb tu..lebih2 lagi nak raya ni kan? tu pon kalo DJ2 sanggup menanggung sms yg tak henti2 karang laa..hehe..ataupon laporan kaji cuaca ke..sukarelawan laa sapa2 yg rasa2 nak call DJ untuk laporkan cuaca kat tempat dia or keadaan taffic kat tempat dia..hehe..so suma user buleh dgar dalam cb suara pemanggil tu..mustahil tak benda ni? (WHAT) (HMM)

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by Admin on Tue Sep 15, 2009 2:01 am

kalau pakai sam2 ayie cakap leh wat record call by skype atau ym ... so menda tu tak mustahil.. bacaan sms tu lebih baik request dari request form yg disediakan .. tapi kalau dj bersedia nak share no phone tu no hal nye,,, ...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by zis on Tue Sep 15, 2009 2:06 am

ahakzzz..
bukan pakai sms tapi call direct supaya suara pemanggil tu buleh masok radio gak..macam radio era buat tu...hehe
tapi tu lah masalahnya..kena bagi no henpon plak..kang mesti ada yg mengacau..sian DJ..or ada cara lain yg kita buleh buat untuk men"live"kan kampungfm?

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by jacksperow on Tue Sep 15, 2009 5:45 am

ciplak radio era punya style...wakakakakkakkakak
tak best langsung....

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 15, 2009 6:26 am

dasar pampers.. elok ban la budak nie..xle harap cadangannya xda... ok gak la kalau korang nak buat.. tp elok korang pk elok2 yg nak share no fon tuh... sebab terlanjur memberi no fon susah gak 2.. kepada dj2 yg ada 2 lie bagus la (Y)... keep it up.. kadang2 line problem la

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by jacksperow on Tue Sep 15, 2009 6:37 am

HUGOBOYZ_2 wrote:dasar pampers.. elok ban la budak nie..xle harap cadangannya xda... ok gak la kalau korang nak buat.. tp elok korang pk elok2 yg nak share no fon tuh... sebab terlanjur memberi no fon susah gak 2.. kepada dj2 yg ada 2 lie bagus la (Y)... keep it up.. kadang2 line problem la
ko ni ape punya sengal?ni kan porum...ko tahu takape fungsi porum...
aku just bgtau idea tu tiru radio era tak best...nak ban asal plak?macam ni korang kate korang jalan kan tugas????

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by HUGOBOYZ_2 on Tue Sep 15, 2009 6:39 am

jacksperow wrote:
HUGOBOYZ_2 wrote:dasar pampers.. elok ban la budak nie..xle harap cadangannya xda... ok gak la kalau korang nak buat.. tp elok korang pk elok2 yg nak share no fon tuh... sebab terlanjur memberi no fon susah gak 2.. kepada dj2 yg ada 2 lie bagus la (Y)... keep it up.. kadang2 line problem la
ko ni ape punya sengal?ni kan porum...ko tahu takape fungsi porum...
aku just bgtau idea tu tiru radio era tak best...nak ban asal plak?macam ni korang kate korang jalan kan tugas????
cadangan apa/.// tuh bukan cadangan tuh condem.. cadangan kalau bagi idea la.. setakat nak bangkang suruh adik aku pun bole.. alasan nak rosakkan orang mmg seanng cuba nak betulkan.. gerenti susah,,, bagi la cadangan.. tok sah dok condem ja bro.. cam budak2 la..

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by zis on Tue Sep 15, 2009 8:21 am

ahakzzz..
actually benda ni bukan radio era je yg buat..suma radio pon buat macam ni..zis cakap radio era tu juz example je..tak larat nak taip suma nama2 radio yg ada..hehe
tapi tu lah..no fon tu lah masalahnya..melainkan kalo kita mmg ada line tetap..tapi agak mustahil nak laksanakan..hehe
so ada idea lain tak supaya pendengar buleh bersama2 DJ mengutarakan suara dorang dalam radio?

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by aL_BeLLa on Tue Sep 15, 2009 8:34 am

kalu wt panggilan lh x??
cam radio2 lain..
pastu wt la panggilan hangit/kantoi ke
kene kan owner ngan mod..
wahkaka...

aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by nakal on Tue Sep 15, 2009 8:46 am

Aku rasa kalau pakai ym atau skype tuk wat call mesti boleh

nakal
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 79
Join date : 27/08/2009

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by zis on Tue Sep 15, 2009 8:58 am

nakal wrote:Aku rasa kalau pakai ym atau skype tuk wat call mesti boleh

ha'ah..orait gak..free pon free..hehe
tapi sapa2 yg online je buleh call..yg kat luar tabley call..hehe
tapi takpe lah..sekurang2nya buleh gak pendengar call DJ n berinteraksi ngan DJ..kan?

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by zam@yakut on Tue Sep 15, 2009 8:45 pm

Yang ni cadangan berunsur promote..

kalau nak pakai no fon tu nanti bitau la aku..bleh arrange kan daftar atas organization.. dpt gak komisen..kakaka.. cadangan aku 1 no Celcom untuk 1 warga CB.. So kite boleh buat CUG (Close User Group). Bile dh ade CUG ni call sesame sendiri setiap org ade free 5 jam. SO kalo stakat nak berinteraksi tu xde hal la..hehe.. Bleh buat satu Principle n lain2 semua daftar atas corporate individual aka nama masing2 sendiri.. plan bulanan dari serendah RM5.. So kalo khaskan no ni utk CUG Kampung je cube pk ape kelebihannya?? bak kate amy Search memang berbaloi2..

Yang ni plak cadangan yang lebih mengikut piawaian Sirim..

Name pun radio online xleh la sebijik2 nak ikut radio hokfm ke hikzfm ke ape2 sume.. interaksi sume cara online dh ok.. hantar message online macam x bole la plak?? lagi satu kan gune ym atau skype bleh call gak..so x mustahil gak kalo chaterz bleh call dj kan?? tapi satu DJ time online kene profesional la jgn syok sendiri bile dah layan chaterz tu lagi plak kalo kroni sendiri call..haha.. Cadangan lain banyak dah suarakan kat ieyla rihana..

Basic sebuah radio tu simple je.. Mesti ade segmen n bukan semata pasang lagu n request lagu je.. kalo camtu dgr kat winamp pun xpe.. radio ni bleh jadi medium penyampai admin ngn chaterz..so kalo ade pengumuman ke ape2 aktiviti CB/Forum bleh la diselitkan.. selain tu perlukan juga usaha kreatif.. bleh la record sendiri iklan ke ape2 ke untuk jadikan kampungfm ni rare skit.. iklan tu plak xya la promote produk2 xde kene ngena..skrip iklan tu pasal2 cb atau forum jugak la..buat drama ke ala2 cam drama hotfm tu bukan sequel..kekeke.. so diantara nak tukar satu lagu ke satu lagu tu ade la gak selingan yang akan menghidupkan lagi radio ni.. xdela kadang dengar bunyi DJ x sengaja terkentut ke ape ke..kekeke..aku percaye ramai chaterz berbakat dlm ni..

Maybe cakap memang macam senang.. tapi aku rasa la xde susah mane pun nak buat mende2 ni kalo ade ramai yang sanggup sesame usahakan.. aku ok je boleh voluntere.. sebab aku tau ape yang penting kerjasama.. ringan same dibimbit berat same2 pukul.. so masing2 ade pengkhususan masing2.. bleh gak buat ade carta lagu.. chaterz bleh vote.. pastu setiap malam ade topik pastu chaterz bleh feedback.. bile dh establish x mustahil aku bleh carikan sponsor.. tapi kalo dgn kualiti skrg masih jauh lagi...lagi satu aku coba hayati banyak DJ style cam DJ RTM atau Radio Malaysai je.. hehehe.. Coba lebih spontan dan slumber baru best dan ho liow..juga maybe bleh buat cam temu ramah kelakar untuk menghiburkan chaterz..aku penah record satu file mp3 aku buat ala2 din beramboi secara spontan sume sore aku sorang je..nanti aku share ngan korang k..

apepun aku dah download Sam dan dah install..nantikan sesape untuk ajor aku cara nak onair..x sabar ni..dah 3 ari aku ternanti2 dan tertanye2..last sebelum aku terlupa setiap radio kene ade tagline.. so dh ade ke belum eh???

zam@yakut
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 87
Join date : 23/08/2009
Age : 32
Location : Serendah, Selangor

http://true-mp3.blogspot.com

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by hafiz_mivec88 on Tue Sep 15, 2009 9:03 pm

bgus gak klu ley wat dj duet tue..lain dr radio on9 yg ade tue

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by zis on Tue Sep 15, 2009 10:25 pm

ahakzzz..
haha zam..best2..semangat sungguh..ini yg kita mahu..hehe
apa yg zis buleh tulun adalah mengeluarkan idea2 untuk kegunaan bersama n maybe buleh jadi pemanggil gak..buleh gak support DJ zam karang..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by selendang berduri on Tue Sep 15, 2009 10:56 pm

hehehe thank atas cdg2an neh...tpi pasal no phone tuh mcm zam ckap la...tpi nty ade plak yg dok kacau2 kan....biase la mne2 no phone pon akan ade pengacau neh....so think blik psai nak share no tuh...bro psal pkai ym @ skype tuh....dlu ayie penah try skali la...so kne bncg blik cmner....xkan nak same je cm radio2 on9 lain...kte wat lain sket...bia meletop radio neh Very Happy

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by zam@yakut on Wed Sep 16, 2009 12:49 am

zis wrote:ahakzzz..
haha zam..best2..semangat sungguh..ini yg kita mahu..hehe
apa yg zis buleh tulun adalah mengeluarkan idea2 untuk kegunaan bersama n maybe buleh jadi pemanggil gak..buleh gak support DJ zam karang..hehe
ape panggil aku DJ.. aku x dapat tauliah lagi ni cane ni??kakaka

zam@yakut
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 87
Join date : 23/08/2009
Age : 32
Location : Serendah, Selangor

http://true-mp3.blogspot.com

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by selendang berduri on Wed Sep 16, 2009 1:07 am

xlme lagik dia dj la

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by HUGOBOYZ_2 on Wed Sep 16, 2009 1:23 am

bagus la.. kalau ada time tuh baik jadi dj.. aku nie time xle dapat... ada2 ja pasal.. ingat nak try2 gak.. xpa nanti try la kalau ada rezeki aku call ka.. hehehe... support lagi.. lagi ramai lagi bagus dj.. bole main cover2..

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by Admin on Wed Sep 16, 2009 3:04 am

Zam brilliant idea

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by zam@yakut on Thu Sep 17, 2009 4:25 am

Admin wrote:Zam brilliant idea
dolu mase haku kecik2 mendingan moyang aku penah pesan.. "zam, sici harik nun wawu cu gedek, cu mangkit karo siklus windu suh emang jimawal/brilliant.." teringat balek kate2nye dahuluk..sedih..

zam@yakut
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 87
Join date : 23/08/2009
Age : 32
Location : Serendah, Selangor

http://true-mp3.blogspot.com

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by selendang berduri on Thu Sep 17, 2009 8:09 pm

back to the topic la

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by ayie slumber on Sun Sep 20, 2009 1:39 pm

hehehe thank atas cdg2an neh...tpi pasal no phone tuh mcm zam ckap la...tpi nty ade plak yg dok kacau2 kan....biase la mne2 no phone pon akan ade pengacau neh....so think blik psai nak share no tuh...bro psal pkai ym @ skype tuh....dlu ayie penah try skali la...so kne bncg blik cmner....xkan nak same je cm radio2 on9 lain...kte wat lain sket...bia meletop radio neh



SETAKAT NIH AKU JUST TAHU MCM MANA NK ONAIR DUET, I MEAN DALAM SATU TEMPAT IEYLA NGAN AMY BLEH DUET GUNAKAN DUA MIC. SATU CARA LAGI AYIE BOLEH ONAIR DUET NGAN EYLA MENGGUNAKAN PANGGILAN YAHOO MESSENGER / SKYPE. TP LECEH, BANYAK KENA SETTING. UNTUK BERINTERAKSI DGN LISTENER, DORANG BOLEH BUAT PANGGILAN SKYPE / YAHOO MESSENGER DJ BERTUGAS UNTUK KEUDARA BERSAMA DJ BERTUGAS MEMBUAT PERMINTAAN LAGU & UCAPAN. TAPI MACAM YG KO CUBA BENTANGKAN TU, KALO BUAT PANGGILAN MENERUSI PANGGILAN TELEFON ATAUPON HANDPHONE , ITU MEMANG SATU KEHEBATAN!!! MUNGKIN DJ KIFF ARIFF TENTANG NI. Idea

ayie slumber
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 81
Join date : 25/08/2009
Age : 29
Location : TERENGGANU DARUL IMAN

http://tremorshark.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by selendang berduri on Thu Oct 08, 2009 6:28 pm

admin,kalau aku wujudkan 1 carta kat kampungfm ni boleh x....tpi nak mintk tolong admin wat link vote lagu2 yang ada dlam carta tu...apa2 feedback aku secepatnye

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by cikmie on Thu Oct 08, 2009 8:40 pm

carta mcm ne?
kena salin satu2 req ker?
jenuh dj.aku rasa lagu banyak yg diorg mintak..

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: minta pendapat(khas buat admin..am buat pengunjung)

Post by Sponsored content Today at 12:36 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum