Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Mohd Salam Kini Bergelar Pemanah Para Nombor Satu Dunia

View previous topic View next topic Go down

Mohd Salam Kini Bergelar Pemanah Para Nombor Satu Dunia

Post by Admin on Mon Aug 24, 2009 9:42 pm

Mohd Salam Kini Bergelar Pemanah Para Nombor Satu Dunia




KUALA LUMPUR, 24 Ogos (Bernama) -- Pemanah paralimpik negara Mohd Salam Sidik kini bergelar pemanah paralimpik nombor satu dunia setelah berjaya meraih pingat emas sulung negara di Kejohanan Memanah Para Dunia di Republik Czech yang berakhir semalam.

Pada perlawanan akhir, Mohd Salam yang bertanding bagi acara recurve lelaki kategori ARW2 (berkerusi roda) berjaya menewaskan pemegang rekod dunia, Lee Hong Gu dari Korea Selatan dengan pungutan mata 122 berbanding 104.

Mohd Salam, 25, melahirkan rasa syukur kerana berjaya membawa pulang pingat emas pertama negara di kejohanan peringkat dunia.

"Saya masih lagi rasa terkejut kerana tidak sangka mampu sampai ke tahap ini," katanya kepada pemberita di sini Isnin.

Beliau berkata kemenangan itu adalah hadiah untuk semua rakyat Malaysia kerana belum pernah ada pemanah negara yang berjaya membawa pulang pingat emas dari kejohanan tersebut sebelum ini.

Pemanah yang berasal dari Ulu Tiram, Johor itu berkata pada mulanya beliau agak gementar apabila berdepan dengan Hong, namun perasaan itu dapat diatasinya sebelum memulakan panahan pertama.

Sebagai rekod, Hong menewaskan Mohd Salam pada kejohanan sama yang berlangsung di Cheongju, Korea Selatan dua tahun lepas.

Dalam perkembangan lain, Mohd Salam berterima kasih kepada Majlis Sukan Negara (MSN) kerana menawarkan latihan sepenuh masa kepada atlet paralimpik sebagai persiapan program 'Road to London 2012'.

"Dengan bantuan penuh dari MSN selepas ini saya harap dapat memberi tumpuan sepenuhnya kepada latihan dan persiapan ke Paralimpik London 2012," katanya.

Beliau berkata memang menjadi impian beliau untuk layak ke Paralimpik London 2012.


-- BERNAMA



tahniah mat salam......

p/s pemanah nombor satu doniya wokeyyyyyy mate!!! bukan anak panah hah!!! tee hee

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Mohd Salam Kini Bergelar Pemanah Para Nombor Satu Dunia

Post by HUGOBOYZ_2 on Mon Aug 24, 2009 10:02 pm

chaiyo2.. malaysia sapa pandai sukan gerenti kaya.. kita doa lah orang kita dapat kemengan.. dia orang kita gak... MAJULAH SUKAN UTK NEGARA~

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Mohd Salam Kini Bergelar Pemanah Para Nombor Satu Dunia

Post by Admin on Mon Aug 24, 2009 11:23 pm

tapi kaya kejap jek .. lepas tu dilupakan

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Mohd Salam Kini Bergelar Pemanah Para Nombor Satu Dunia

Post by Joe on Fri Aug 28, 2009 1:50 pm

yela admin...
mcam bagaikan kacang lupekan kulit...
kekeke Razz Razz

Joe
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 401
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: Mohd Salam Kini Bergelar Pemanah Para Nombor Satu Dunia

Post by Mr.Puaka on Sun Aug 30, 2009 9:19 am

apa kaitan kacang dgn sukan memanah joe? kt malaysia ni sukan ape2 pun tkkan maju selagi badan2 induk sukan di terajui org politik bkn org sukan.. Basketball

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Mohd Salam Kini Bergelar Pemanah Para Nombor Satu Dunia

Post by et0n on Sun Aug 30, 2009 10:58 am

badan induk sukan tu wat menyemak jek sibuk nak control...

et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 36
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: Mohd Salam Kini Bergelar Pemanah Para Nombor Satu Dunia

Post by Sponsored content Today at 10:23 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum