Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


[Soalan] Macam mana nak buat laser effect?

View previous topic View next topic Go down

[Soalan] Macam mana nak buat laser effect?

Post by zis on Tue Sep 15, 2009 10:44 pm

ahakzzz..
zis tak tau nak panggil nama effect tu..so zis panggil je lah laser effect..sebab effect ni biasa orang guna dalam gambar pedang laser star wars tu..so macam mana nak buat effect macam tu? or contohnya macam dalam gambar kat bawah ni..



yang word "laman web rasmi kementerian sumber manusia, malaysia" tu..sifu2 sekalian..macam mana nak buat effect macam tu eh? hehe..kalo buleh buat tutorial terus dalam ni..kalo tutorial bergambar lagi senang paham..hehe
avatar
zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat laser effect?

Post by zis on Tue Sep 15, 2009 10:48 pm

ahakzzz..
tu lah..zis slalu guna effect yg macam tu lah..zis ingat ada cara lain yg lebih cantik lagi..ada tak? or mmg org guna macam tu?
avatar
zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat laser effect?

Post by zis on Tue Sep 15, 2009 10:55 pm

ahakzzz..
tu dah effect lain dah..zis cuma nak blajar effect buat laser tu je..hehe
kalo flash tu..zis guna macromedia flash..macam dalam website zis (HEHE)
avatar
zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat laser effect?

Post by zis on Tue Sep 15, 2009 11:50 pm

ahakzzz..
function tarak beza cuma company yg berbeza..hehe
adobe flash dari keluarga adobe dan macromedia flash dari keluarga macromedia..
tapi apa2 pon dorang ni adik beradik..tapi tabley bersama..sebab zis pakai macromedia flash 8..bila install adobe flash cs3..akan jadi rosak..hehe..gadoh je adik beradik ni..

p/s: alamak..tarak sifu nak tulun buat tutorial pasal ni ke?
avatar
zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat laser effect?

Post by mroasis on Sat Sep 19, 2009 2:28 am

sebenarnye macromedia flash dan adobe flash adalah dua benda yg berbeza. tapi sejak 1 kes tu,

adobe nk keluarkan adobe flash, tapi macromedia marah sebab function dia sama. dua company ni bergado lama gak (tahun 2007).

last skali, adobe menjajah company macromedia (aku tak tau nk cerita macam mana, ringkasannya, macromedia bersetuju bekerje under adobe company) dan menghasilan adobe creative suit 3 yang mengandungi adobe flash cs3.

adobe flash ni sebenarnye adalah implementation dari macromedia flash. bak kata zis. function takde beza. heehe.
avatar
mroasis
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 111
Join date : 27/08/2009
Age : 21
Location : Holy Land Marijoa

Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat laser effect?

Post by mroasis on Sat Sep 19, 2009 2:32 am

zis wrote:ahakzzz..
tu lah..zis slalu guna effect yg macam tu lah..zis ingat ada cara lain yg lebih cantik lagi..ada tak? or mmg org guna macam tu?

kalo ko nk tengok dari gamba tu, mmg tu lah yg dia guna. text tu blend balik je drop shadow, stroke, outer glow..
tapi kalo ko nk lagi realistik punye laser, lightning, sunray, sunrise, ape2 yg sama maksud dengannya, ko kene la tanye yg pakar..

siapa pakar?
jawapannya "google"
avatar
mroasis
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 111
Join date : 27/08/2009
Age : 21
Location : Holy Land Marijoa

Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat laser effect?

Post by DJ Mr Syafiq on Fri Sep 25, 2009 3:13 pm

asek lepat jer yg terer pasal2 pic niy kat umah edit cite blue per wakakakak

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 24
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat laser effect?

Post by DJ Mr Syafiq on Tue Sep 29, 2009 9:04 pm

x der hal ak nk ko edit

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 24
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat laser effect?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum