Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


[Soalan] Macam mana nak buat effect gambar macam ni?

View previous topic View next topic Go down

[Soalan] Macam mana nak buat effect gambar macam ni?

Post by zis on Tue Sep 15, 2009 10:46 pm

ahakzzz..
effect gambar yg zis maksudkan adalah yg macam gambar kat bawah ni..



yg gambar2 sebelah kanan banner tu..yg ada banyak tu..macam mana nak buat eh? sifu2 buleh tulun ajar n buat tutorial bergambar kat sini tak? untuk lagi senang paham..hehe
avatar
zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat effect gambar macam ni?

Post by aL_BeLLa on Wed Sep 16, 2009 12:01 am

urm camne nk terangkan ehh??
urm...
pergi la kat mane2 web yg de ajar bende tuh
avatar
aL_BeLLa
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 397
Join date : 07/09/2009
Location : shah alam,sek 19

Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat effect gambar macam ni?

Post by Joe on Fri Sep 18, 2009 9:40 pm

klau yg ni aq tak thu la
avatar
Joe
Executive Officer
Executive  Officer

Posts : 401
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat effect gambar macam ni?

Post by sherah_koala91 on Fri Sep 18, 2009 9:52 pm

sherah x tahu.. hehe.. kne tanye yg pkar..
avatar
sherah_koala91
Budak U
Budak U

Posts : 208
Join date : 11/09/2009
Age : 25
Location : selatan malaysia

Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat effect gambar macam ni?

Post by DJ Mr Syafiq on Fri Sep 18, 2009 10:22 pm

x taw ar cmne

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat effect gambar macam ni?

Post by Guest on Fri Sep 18, 2009 11:02 pm

zis cube try gne effect fade

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat effect gambar macam ni?

Post by mroasis on Sat Sep 19, 2009 1:53 am

kalo ko tengok balik gambar tu sebenarnye tak banyak effect pn dia guna.. efek yg aku nampak :

1 - outer glow
2 - bold
3 - drop shadow

itu pun efek yang dekat font. dekat gambar tu dia just cantumkan gamabr je mcm biasa. photoshop pun bole buat.

dalam kes ni ko kene pandai potong gambar. cara paling senang gune eraser. (shortcut E kat photoshop)

lepas ko padam satu2 tinggalkan benda yg berkenaan je, ko satukan plak layer2 gambar tu dalam 1 gambar. lepastu susun je la..

n then, design2 sikit gune effect2 yg dah ada dalam blending option.

mekasih.
avatar
mroasis
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 111
Join date : 27/08/2009
Age : 21
Location : Holy Land Marijoa

Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat effect gambar macam ni?

Post by sherah_koala91 on Thu Oct 01, 2009 1:31 am

mroasis wrote:kalo ko tengok balik gambar tu sebenarnye tak banyak effect pn dia guna.. efek yg aku nampak :

1 - outer glow
2 - bold
3 - drop shadow

itu pun efek yang dekat font. dekat gambar tu dia just cantumkan gamabr je mcm biasa. photoshop pun bole buat.

dalam kes ni ko kene pandai potong gambar. cara paling senang gune eraser. (shortcut E kat photoshop)

lepas ko padam satu2 tinggalkan benda yg berkenaan je, ko satukan plak layer2 gambar tu dalam 1 gambar. lepastu susun je la..

n then, design2 sikit gune effect2 yg dah ada dalam blending option.

mekasih.

same2... sherah try k..
avatar
sherah_koala91
Budak U
Budak U

Posts : 208
Join date : 11/09/2009
Age : 25
Location : selatan malaysia

Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat effect gambar macam ni?

Post by DJ Mr Syafiq on Fri Oct 02, 2009 3:04 pm

sapikx taw pasal efect tah bende niy

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat effect gambar macam ni?

Post by mroasis on Fri Oct 02, 2009 10:35 pm

sherah_koala91 wrote:
same2... sherah try k..

avatar
mroasis
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 111
Join date : 27/08/2009
Age : 21
Location : Holy Land Marijoa

Back to top Go down

Re: [Soalan] Macam mana nak buat effect gambar macam ni?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum