Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Utk Para DJ....

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Utk Para DJ....

Post by HUGOBOYZ_2 on Wed Sep 16, 2009 1:00 am

harap benda nie seed bole kasi green light la... seed aku ada tgk la setengah2 kaum taw orang2 nie suka condem n kutuk2 dj... aku harap la ko bole bagi diaorg kausa lebih skit utk bab nie... maksud aku diaorg bole ban orang2 yg condem diaorg.. kalau coment yg mendatangkan faedah xpa.. masalahnya nie dah macam provoke.. cakap dj suara kata la x sedap la apa la... x elok la cam tuh kan??? siap suruh dj letak jawatan lagi.. mana elok cam 2... so kalau bole la... aku nak mintak pendapat sesetengah pihak la.. maybe seed bole bagi pendapat ttg hal nie... kalau nak ban.. x pun ada apa2 cara lain.. sebab ganguan gak cam tuh.. orang nak chat.. bukan nak kutuk dj.. kalau x suka kena tutup la radio kan... nie kutuk2 lak... so harap seed dapat la memberi cadangan ataw cara utk handle orang cam nie... sorry la kalau aku masuk campur hal2 dj... aku bukan dj.. aku hanya insan biasa...


HellMexx - Hanya Insan Biasa

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by cikmie on Wed Sep 16, 2009 1:25 am

ha..aku selau kene kutuk..ampeh tol...

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by selendang berduri on Wed Sep 16, 2009 1:57 am

hell aku xtau nak ckap ape...ikot admin...skang aku just follow by ayie aje...ape3 dia nak aku wat aku wat la....if admin ade kate putus aku sokong aje...sekian tq..anyway hell thank bekap aku tadik

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by Admin on Wed Sep 16, 2009 2:56 am

Tq hugo. Tadi dh inform ieyla. Mod memang aku kasi green light tuk ban user camni. Pasal dj yg xde kuasa nak ban tu hrap mod sudi bantu atau backing dj.

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by ayie slumber on Wed Sep 16, 2009 3:34 am

BE PROFASIONAL ( no komen ) Cool

ayie slumber
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 81
Join date : 25/08/2009
Age : 29
Location : TERENGGANU DARUL IMAN

http://tremorshark.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by Admin on Wed Sep 16, 2009 3:42 pm

ayie slumber wrote:BE PROFASIONAL ( no komen ) Cool

aku setuju ngan ayie... kita mesti profesional.. aku maksudkan time on air tuu.. kalau boleh sembunyikan emosi anda yg tergangu tu... tapi kat cb still leh ban... sebab ada listener tak tau apa yg berlaku kat cb... dia org cuma pvt chat dan dengar radio jerkk..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by HUGOBOYZ_2 on Wed Sep 16, 2009 7:35 pm

heheh elok la cam tuh.. seed dah bagi green light.. harap semua dapat bagi kerja sama... trimas seed..

HUGOBOYZ_2
Manager
Manager

Posts : 580
Join date : 22/08/2009
Age : 28
Location : Penang

http://cacat.com/xat.com/kampung

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by selendang berduri on Wed Sep 16, 2009 9:44 pm

hell hell...tadik kan dah mention...jgan ban suke3 dah la ok

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by zam@yakut on Thu Sep 17, 2009 4:51 am

ayie slumber wrote:BE PROFASIONAL ( no komen ) Cool
ejaan rumi ko ni kene tune skit ayie x profesional la cani??hehehe...

zam@yakut
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 87
Join date : 23/08/2009
Age : 32
Location : Serendah, Selangor

http://true-mp3.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by DJ Mr Syafiq on Thu Sep 17, 2009 5:35 pm

cikmie wrote:ha..aku selau kene kutuk..ampeh tol...
ah cikmie ko yg kutok owng ader lar hakhak

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by kiff on Sat Sep 19, 2009 7:49 am

HUGOBOYZ_2 wrote:harap benda nie seed bole kasi green light la... seed aku ada tgk la setengah2 kaum taw orang2 nie suka condem n kutuk2 dj... aku harap la ko bole bagi diaorg kausa lebih skit utk bab nie... maksud aku diaorg bole ban orang2 yg condem diaorg.. kalau coment yg mendatangkan faedah xpa.. masalahnya nie dah macam provoke.. cakap dj suara kata la x sedap la apa la... x elok la cam tuh kan??? siap suruh dj letak jawatan lagi.. mana elok cam 2... so kalau bole la... aku nak mintak pendapat sesetengah pihak la.. maybe seed bole bagi pendapat ttg hal nie... kalau nak ban.. x pun ada apa2 cara lain.. sebab ganguan gak cam tuh.. orang nak chat.. bukan nak kutuk dj.. kalau x suka kena tutup la radio kan... nie kutuk2 lak... so harap seed dapat la memberi cadangan ataw cara utk handle orang cam nie... sorry la kalau aku masuk campur hal2 dj... aku bukan dj.. aku hanya insan biasa...

HellMexx - Hanya Insan Biasa
masalah nie hellmex senang aja nak atasi dlm cb kampong kan kita ada moderator2 yg bertugas jadi jika ada chatters yg kutuk kat dj2 kita masa dj kita on air mod2 mesti lah jalankan tugas mereka berikan mereka amaran dan jika melampaui batas ban aja apa ada hal kita punya radio kita punye cb.

kiff
Budak Tadika
Budak Tadika

Posts : 24
Join date : 25/08/2009

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by hafiz_mivec88 on Sat Sep 19, 2009 11:35 am

bgus tu..aku sokong tue..dj nie bertugas x ada gaji pn,,so mereka nie x de hak nak kutuk2 dj

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by mroasis on Sat Sep 19, 2009 2:21 pm

wooooohuuu. jawapan ayie mmg professional.. bagus2 ayi.

mroasis
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 111
Join date : 27/08/2009
Age : 21
Location : Holy Land Marijoa

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by zis on Sat Sep 19, 2009 4:49 pm

Admin wrote:
ayie slumber wrote:BE PROFASIONAL ( no komen ) Cool

aku setuju ngan ayie... kita mesti profesional.. aku maksudkan time on air tuu.. kalau boleh sembunyikan emosi anda yg tergangu tu... tapi kat cb still leh ban... sebab ada listener tak tau apa yg berlaku kat cb... dia org cuma pvt chat dan dengar radio jerkk..

ahakzzz..
bagi zis plak..btul la tu be professional..why not kita take benda ni sebagai satu cabaran untuk meningkatkan lagi mutu kita? takkan laa kerana benda macam ni kita dah patah semangat? biasa laa tu..tu lah namanya melayu..PENUH DENGAN HASAD DENGKI..pHD ni ngan melayu mmg tabley dipisahkan..dah sebati dah..hehe..pantang aje nampak orang lain maju ke depan..ada je nak dijatuhkan..tu baru kena kutuk suara tak sedap n suwuh letak jawatan..DJ2 radio kat luar siap kena ugut bunuh lagi..ilex laa suma..benda ni benda biasa laa..hehe

bagi yg dikutuk plak..make dunno je..ambik benda tu sebagai sumber inspirasi untuk meningkatkan mutu diri..tanya dorang apa yg dorang tak puas hati? bab mana? suara? penyampaian? lagu membosankan? so cuba settlekan masalah tu..maybe betol apa kata dorang suara DJ tak sedap..sebab telinga kita ni lain2..ada yg dengar sedap ada yg dengar tak sedap..so susah nak tepati citarasa customer ni..tapi apa yg kita buleh buat adalah buat yg terbaik..dorang kutuk suara tak sedap..ucapkan "terima kasih atas teguran anda..insyaALLAH saya akan perbaiki"..kan sedap didengar tu? hehe..amik hati je..suara bukan buleh ubah pon..haha..dorang cakap lagu membosankan..ok tanya dorang lagu macam mana dorang nak..suwuh dorang buat permintaan..penyampaian tak menarik? cuba tukar style lain plak..or tanya pendapat dorang macam mana nak buat..macam ni baru laa ada win2 situation..dorang happy dengar..kita plak dapat tingkatkan mutu kita..tak ke bagus macam tu?

ni kalo kita banned user tu..sampai tak sudah benda ni takkan selesai..dengan user akan terus berdendam..dengan DJ plak yg still la jugak ngan gaya macam tu..so sampai bila kita nak maju? apa lah guna board KampungFM ni? buat satu topik..korang DJ2 suma berkongsi pendapat macam mana nak tingkatkan mutu korang..sesama korang share idea macam mana nak buat..bincang aktiviti untuk user ke..bagi teka teki ke..bagi soalan2 mencabar minda ke..apa2 je lah..kan buleh dibincang kat sini? sebab kalo korang banned user tu sebab perkara kecil..seolah2 macam korang tutup kelemahan korang sendiri..

tapi kalo mmg user tu melampau sangat..mmg patut diambil tindakan supaya tak mempengaruhi orang lain..cuma kalo dah tahap melampau sangat tu..bukannya baru skit dah terus nak banned..tapi sebuleh2nya cuba settle secara professional..sebab maybe sesetengah user ni user baru..so dorang tak tau lagi apa yg terjadi..sebab user ni datang dari pelbagai pelosok malaysia ni..maybe dari serata dunia..hehe..so mmg berbeza2 tahap pemikiran IQ dorang..ada yg rendah ada yg tinggi..contohnya pengusaha KFC..kalo laa dorang terus gi bantai orang yg cakap KFC ni tak sedap..sampai tak sudah laa taste ayam dorang tu macam tu la jugak..last2 suma orang tak nak gi KFC lagi..takkan ada penambahbaikkan..betul tak? orait? ilex laa..hehe

ni lah dugaan menjadi sorang DJ seperti DJ2 di luar tu..dorang ERA HITZ n so on tu lagi puas kena kutuk sampai kena ugut bunuh..ni kan pula kita yg masih baru..maybe ada DJ yg dah lama..betulkan zis kalo zis silap tentang tu..hehe..ayat kasarnya "kalo tak tahan kena kutuk..jgn laa jadi DJ..jadi pendengar biasa takda sapa nak kutuk"..hehe..sowie laa..very2 sowie..zis bukan nak mengutuk or backing sesapa..sebab DJ kawan2 zis..dan zis jugak seorang pendengar biasa..so zis orang tgh..jadi kalo kata2 zis tu ada menyinggung perasaan sesapa sama ada DJ or pihak management kampung or user2..sempena nak raya ni zis mintak maaf laa zahir dan batin..tak bermaksud nak menyakiti hati sesapa..cuma zis pikir kita perlu tingkatkan lagi mutu kita..tu je..dan karangan panjang lebar kat atas tu adalah luahan daripada seorang pendengar radio KampungFM -zis- (PCE)

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by Admin on Sat Sep 19, 2009 5:01 pm

tq zis.. aku haragai sangat atasa pandangan kau ni.. betul kita mesti ambil kira kemahuan pendengar dan aku percaya semau Dj nak buat yang terbaik.. maksud aku yg ban tu bila chatters dah sampai tahap menghina DJ.. kalau dari segi teguran positif yang maca zis bagi ni memang la amat2 dialu-alukan.. sebab tu kalau boleh semua dj promote la sikit forum ni... biar chatter tau kat mana nak salurkan idea dan pandangan diaorang secara betul..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by zis on Sat Sep 19, 2009 5:36 pm

ahakzzz..
zis juz kasi pendapat yg ntah apa2 je..korang lebih mengetahui daripada zis benda2 macam ni..mesti korang ada idea yg lagi hebat2..hehe..lagipon zis dah biasa ngan kampung ni..so zis owez support laa apa yg korang nak buat..hehe

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by mroasis on Mon Sep 21, 2009 7:25 pm

kalau susah sangat, dj biar jadi dj, mod biar jadi mod. both have title, different task..

dj continue to dj-ing . roll requested songs.

--suara tak sedap? aduh. mane ade dj suare sedap bai.. kalo siti norhaliza jadi dj tu barula namenye dj suare sedap..(tu pun belum nk brape sedap lagi) tahapa2 pandangan orang sekarang ni. dj tu menyampai, bukan menyanyi. takde istilah suara sedap ke tak sedap semua tu takde kene mengene dengan tugas dj tu.

--b professional indeed..orang melayu senang naik angin, tapi orang islam tinggi sifat kesabaran..aku percaya dj2 sekarang buat kerja dengan baik, diorang berjaya letak tepi pandangan2 negatif dari pendengar2 dan meneruskan perjuangan sebagai seorang penyampai radio.

mod continue moderating ban /kick if necessary.

--sebagai seorang moderator chatbox, tugas utama ialah memantau. korang pon tau dj2 radio kat cb tu pun semua asalnye dari chatter kat situ gak. diorang dah cukup baik dah habiskan masa berjam2 untuk menghiburkan orang. sesuatu yg boleh dikatakan cukup mulia. sebagai moderator yg berdidikasi, aku rasa korang sendiri boleh fikir mana patut buat mana tak patut buat. kalau ada chatter yg mengutuk dj tanpa dj sedari, nilah masanya mod bertindak. moderator jangan lupa, dj2 tu pon sebenarnye dari kalangan moderator dan pihak2 atasan chatbox..tindakan yg pantas boleh tangkis beberapa perkara yg tak diingini.

contoh :

ayie tengah dj, tibe2 kene kutuk oleh seseorang. dia sedar benda tu terjadi tapi dia tak boleh buat apa. sebab dia cakap tadi (be professional). dont be too kiddo. so perkara paling baik kat sini, moderator lain yg ada (selain ayie) seharusnya sepantas kilat ban atau kick user tersebut. mungkin cara ni dapat menghilangkan rase baran kat hati ayie. tapi tak boleh suka2. ban secara melulu boleh buat user bengang,meluat, hasad dengki.. so, kick je la. siapkan amaran..

dj is moderator?
moderator is dj?
dj is dj?
moderator is moderator?

which one suits you best? balls on your court, Mp3Seeder.

mroasis
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 111
Join date : 27/08/2009
Age : 21
Location : Holy Land Marijoa

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by DJ Mr Syafiq on Thu Sep 24, 2009 7:35 pm

gud

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by selendang berduri on Fri Sep 25, 2009 7:21 pm

speechless aku bce komen osis...pasal nak bertindak tuh...bape org je mod yg betui2 prihatin....jgan kate kick ban nak mmberkan guest pon adekala kne ckap bru nak wat....jadik lepas mod2 bce neh sile la prihatin...jgan time anda kne kutuk atau ape laju je ban kick...org len kne wat do no aje(D)....

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by DJ Mr Syafiq on Fri Sep 25, 2009 11:41 pm

owng kutuk kite kat cb kite kutuk kat redio

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by selendang berduri on Sat Sep 26, 2009 9:05 pm

situ tempat kutuk ke??..

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by mroasis on Sun Sep 27, 2009 6:19 pm

ape ape pon..kite tunggu jawapan ketua kampung.. peace yall

mroasis
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 111
Join date : 27/08/2009
Age : 21
Location : Holy Land Marijoa

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by DJ Mr Syafiq on Sun Sep 27, 2009 9:30 pm

x per kite kutk kat redio jer wakakak Twisted Evil

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by nakal on Wed Sep 30, 2009 4:30 pm

Aku x setuju.

nakal
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 79
Join date : 27/08/2009

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by selendang berduri on Wed Sep 30, 2009 11:22 pm

ske2 ati ko je sapik....radio ntuk berhibur bukan nak kutuk2 org la

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by Sponsored content Today at 12:31 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum