Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Utk Para DJ....

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by Admin on Thu Oct 01, 2009 12:53 am

mroasis wrote:kalau susah sangat, dj biar jadi dj, mod biar jadi mod. both have title, different task..

dj continue to dj-ing . roll requested songs.

--suara tak sedap? aduh. mane ade dj suare sedap bai.. kalo siti norhaliza jadi dj tu barula namenye dj suare sedap..(tu pun belum nk brape sedap lagi) tahapa2 pandangan orang sekarang ni. dj tu menyampai, bukan menyanyi. takde istilah suara sedap ke tak sedap semua tu takde kene mengene dengan tugas dj tu.

--b professional indeed..orang melayu senang naik angin, tapi orang islam tinggi sifat kesabaran..aku percaya dj2 sekarang buat kerja dengan baik, diorang berjaya letak tepi pandangan2 negatif dari pendengar2 dan meneruskan perjuangan sebagai seorang penyampai radio.

mod continue moderating ban /kick if necessary.

--sebagai seorang moderator chatbox, tugas utama ialah memantau. korang pon tau dj2 radio kat cb tu pun semua asalnye dari chatter kat situ gak. diorang dah cukup baik dah habiskan masa berjam2 untuk menghiburkan orang. sesuatu yg boleh dikatakan cukup mulia. sebagai moderator yg berdidikasi, aku rasa korang sendiri boleh fikir mana patut buat mana tak patut buat. kalau ada chatter yg mengutuk dj tanpa dj sedari, nilah masanya mod bertindak. moderator jangan lupa, dj2 tu pon sebenarnye dari kalangan moderator dan pihak2 atasan chatbox..tindakan yg pantas boleh tangkis beberapa perkara yg tak diingini.

contoh :

ayie tengah dj, tibe2 kene kutuk oleh seseorang. dia sedar benda tu terjadi tapi dia tak boleh buat apa. sebab dia cakap tadi (be professional). dont be too kiddo. so perkara paling baik kat sini, moderator lain yg ada (selain ayie) seharusnya sepantas kilat ban atau kick user tersebut. mungkin cara ni dapat menghilangkan rase baran kat hati ayie. tapi tak boleh suka2. ban secara melulu boleh buat user bengang,meluat, hasad dengki.. so, kick je la. siapkan amaran..

dj is moderator?
moderator is dj?
dj is dj?
moderator is moderator?

which one suits you best? balls on your court, Mp3Seeder.


wah panjang sungguh ulasan en oasis ni... memang ada benarny apa yg en oasis cakap.... tapi masalahnya nak cari pure DJ tu yg susah.. dan mod yg sedia ada pun selalu away dan ada yg ada masa2 tertentu jerk yg muncul (bermusim)... dan tak control cb ikut time... jadi aku amik DJ dikalangan mod biar senang dia org mendj sambil kick ban org yg kutuk dia... hahaha... lagi satu... ini salah satu cara aku appreciate pengorbanan DJ KampungFM yg sudi nak luang masa untuk mendj sbb bukan ada gaji pun jadi dj kampungfm. Tapi aku masih perlukan ramai mod tuk back up each other.. sbb dlm satu masa tu ada yg away walaupun nick online... dan aku harap sangat mod peka dan dpt control situation cb dgn baik.. keep playing the ball

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by selendang berduri on Fri Oct 02, 2009 1:42 am

oh ptot la sume dj dri kalangan mod aje...upenye itu motifnye...bro sebut pasal nak support each other tuh..kekadang ade gak yang salah faham(dikalangan mod la,member xnak sentuh pasal mmg salu dah salah faham)...pasal yang salu away je tuh...kekadang g forum g game g website ape2 ntah..tu pasal la susah je nak tgok mod2 neh bertugas..xyah ckap pasal kick ban...nak memberkan pon malas..cmner tuh....

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by Admin on Fri Oct 02, 2009 5:03 pm

haah.. pasal nak memberkan tu aku dah lali sangat dah... kenkadang aku faham ada yg leka berchatting kat main sampai tak nampak ada guest yg lom dimemberkan... yg away tu memang tak leh nak cakap apa laaa

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by mroasis on Fri Oct 02, 2009 10:32 pm

yang laki kate nk ramaikan mod.. yang bini lak kate nk kurangkan mod.

pening la korang nie

mroasis
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 111
Join date : 27/08/2009
Age : 21
Location : Holy Land Marijoa

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by selendang berduri on Fri Oct 02, 2009 11:26 pm

ramaikan chatterz je osis...wkakakaka

_________________
xXxSeLeNdAnG bERdUri DepT,sPiCy StUdiO~~xXx

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by hafiz_mivec88 on Fri Oct 02, 2009 11:41 pm

bg aku ler kan,,sape yg kutuk2 dj nie elok di ban kan aja,,sbb dj2 nie bertugas bukan dibayar pn,diorg iklas dok hiburkan chatter,,so kat org yg dok mengutuk dj2 kampung tu sudah2 la ok..

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: Utk Para DJ....

Post by Sponsored content Today at 11:37 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum