Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


ibu bapa vs anak

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: ibu bapa vs anak

Post by Pelangi on Fri Sep 18, 2009 10:13 pm

Pendapat sis pulak bagi org pompuan bila dah rasa sakit nak beranak baru la tau betapa besar nyer jasa seorang ibu itu.

zaman sekarang memang banyak dugaan nyer kan kita umat akhir zaman.
SAYANG MENYAYANG LAH SESAMA KITA.

BERDOSA MELAWAN IBU BAPA.

SEKARANG MASING MASING JAGA TUTUR KATA KITA DENGAN ORANG YANG LEBIH TUA.



Pelangi
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 132
Join date : 03/09/2009
Age : 41
Location : keramat . AU 3

Back to top Go down

Re: ibu bapa vs anak

Post by hafiz_mivec88 on Fri Sep 18, 2009 10:20 pm

btul tu sis..tp bdak2 skang sosial sgat,,semua nak dicubanye

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: ibu bapa vs anak

Post by DJ Mr Syafiq on Fri Sep 18, 2009 10:51 pm

ibu lahir kn boss

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: ibu bapa vs anak

Post by hafiz_mivec88 on Fri Sep 18, 2009 10:53 pm

ape tue sapik..ibu lahir kan boss??

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: ibu bapa vs anak

Post by DJ Mr Syafiq on Fri Sep 18, 2009 11:02 pm

ala mcm ko de bini n ader anak
anak ko tuh boss

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: ibu bapa vs anak

Post by hafiz_mivec88 on Sat Sep 19, 2009 11:27 am

oh yeke,,aku x de bini lg,,wakaakakkaa

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: ibu bapa vs anak

Post by mroasis on Sat Sep 19, 2009 2:36 pm

banyak faktor la kalau nk diskas pasal ni..
dekadensi akhlak berlaku kat semua umat islam kat mesia ni..
lagi2 remaja..

yg bapak, tonggang arak, pukol mak, panas baran, suare tak reti slow, pegi sewa ayam lain, pasang pempuan simpan.

yg mak, melawan balek, keras kepala, nk menang, x puas ati, nk tegakkan benang yg basah, tak pedulik even berperang skalipon

yg anak plak, pening jadi orang tengah, pastu g lepak club, kedai makan, tepi jalan (dengan niat tenangkan diri disamping kawan2), memule test la rokok, pastu ganja, pastu batu, pastu terus layat fit..

nk salahkan sapa? anak remaja skang tak hormat mak ayah bukan sebab sapa2 tapi sebab mak ayah diorang sendiri.

tapi apa2 pun, semua orang yg muda mestilah hormat yg lebih tua. aku mmg tak bole tengok kalo ade budak besa ke kecik ke maki2 orang tua (walopun dua2 aku x kenal).. mmg na'as je budak tu nanti..hehe

kesimpulannya, fikirla sendiri.

mroasis
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 111
Join date : 27/08/2009
Age : 21
Location : Holy Land Marijoa

Back to top Go down

Re: ibu bapa vs anak

Post by hafiz_mivec88 on Sat Sep 19, 2009 4:22 pm

kadang2 tu mak ayah dah didik ngan baik,anta sekolah agama,,tp pengaruh kawan2 tu lg kuat,,klu pengaruh yg elok x pe,,nie sebaliknya

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: ibu bapa vs anak

Post by mroasis on Mon Sep 21, 2009 7:42 pm

sebab tu aku cakap mula-mula tadi

"dekadensi akhlak berlaku kat semua umat islam kat mesia ni.."

benda ni boleh settle kalau anak tu sendiri faham apa yg dimaksudkan dengan 'anak',tugas2 seorang anak,sama ada dalam tanggungan atau bukan dalam tanggungan.

aku petik sikit dari kata-kata win, melentur buluh biar dari rebungnya..sebetulnya ibu ayah harus mantapkan pengetahuan pasal agama islam, barula dia boleh didik anak tu dengan baik..
SEBAB TU PERKAHWINAN BUKAN SATU PERKARA MAIN MAIN DALAM ISLAM.

setakat hanta sekolah agama je tak boleh jalan gak. kat sekolah diorang dgn kawan2. bukan dengan mak ayah.. ilmu mmg diorang dapat,tapi realitinya kawan2 dia ramai kat sekeliling..orang kata.. FAKTOR RAKAN SEBAYA

benda2 macam ni susah nk elak. kita dah akhir zaman. wallhualam.

mroasis
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 111
Join date : 27/08/2009
Age : 21
Location : Holy Land Marijoa

Back to top Go down

Re: ibu bapa vs anak

Post by DJ Mr Syafiq on Thu Sep 24, 2009 7:45 pm

ko bab nk lawyer burok mmg ko apiz

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: ibu bapa vs anak

Post by hafiz_mivec88 on Fri Oct 02, 2009 11:51 pm

sapik,,aku suruh komen,,bkan kondem..ape da,,

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: ibu bapa vs anak

Post by DJ Mr Syafiq on Sat Oct 03, 2009 11:45 am

ala komen ng kundem sme jer

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: ibu bapa vs anak

Post by Sponsored content Today at 2:16 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum