Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Tol percuma hadiah raya

View previous topic View next topic Go down

Tol percuma hadiah raya

Post by pahlawan007 on Thu Sep 17, 2009 1:29 am

Tol percuma hadiah raya




KUALA LUMPUR 15 Sept. – Pengguna Lebuh Raya Pantai Timur (LPT) dan
Lebuh Raya Kuala Lumpur-Karak akan menikmati laluan tol percuma dari 12
tengah malam hingga pukul 5 pagi pada 18 dan 24 September ini.
‘Hadiah hari raya’ itu meliputi semua kelas sama ada kereta, bas mahupun lori.
Ini bermakna, kenderaan kelas pertama seperti kereta bakal menikmati
pengecualian maksimum iaitu RM29 sehala yang melibatkan perjalanan dari
Plaza Tol Gombak hingga ke Plaza Tol Jabor di Kemaman, Terengganu atau
laluan sebaliknya.
Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan MTD, Datuk Azmil
Khalid berkata, program pengecualian tol itu adalah yang pertama
dilakukan oleh syarikat konsesi lebuh raya di negara ini.
Katanya, perjalanan percuma sempena Aidilfitri itu dianggarkan bernilai RM2 juta berdasarkan purata penggunaan 200,000 buah kenderaan sehari.
“Bagi kami, jumlah RM2 juta itu tidaklah besar apabila dibandingkan dengan nyawa para pengguna dua lebuh raya tersebut.
“Pengecualian tol ini bertujuan mendorong para pengguna merancang
perjalanan sekali gus mengurangkan kesesakan dan kemalangan,” katanya
pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Kumpulan MTD di sini hari ini.
Hadir sama ialah Ketua Pengarah Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM), Datuk Ir. Ismail Salleh dan pengurusan tertinggi Kumpulan MTD.
Azmil berkata, pengecualian tol itu diharap akan mendorong lebih
ramai pengguna memulakan perjalanan mereka selepas tengah malam kerana
ia berada di luar waktu puncak.
Berdasarkan rekod katanya, 60 peratus pemandu menumpukan perjalanan pada siang hari dan ini menyebabkan kesesakan yang teruk.
Ditanya mengenai perjalanan pada waktu malam lebih terdedah kepada
kemalangan, Azmil menjelaskan, pemandu sebenarnya berada dalam keadaan
segar sekiranya mendapat rehat secukupnya.
“Biasanya waktu mengantuk ialah selepas makan malam dan apabila melepasi tengah malam, rasa mengantuk akan hilang,” katanya.
Azmil berkata, sekiranya program pengecualian tol itu berjaya
mengurangkan kesesakan, pihaknya akan membuat pertimbangan sama ada ia
wajar diperkembangkan pada musim perayaan lain.

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: Tol percuma hadiah raya

Post by Admin on Thu Sep 17, 2009 1:39 am

tol free ke tak aku takde lalu laa.. rugi la aku kat sini takde tol free

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Tol percuma hadiah raya

Post by pahlawan007 on Thu Sep 17, 2009 2:20 am

Admin wrote:tol free ke tak aku takde lalu laa.. rugi la aku kat sini takde tol free

PLUS bagi discount je ni pree truss huhuhu

pahlawan007
Budak U
Budak U

Posts : 177
Join date : 29/08/2009
Age : 42
Location : Subang

Back to top Go down

Re: Tol percuma hadiah raya

Post by Mr.Puaka on Thu Sep 17, 2009 5:27 am

Terima kasih kepada kerajaan kerana meringankan bebas pengguna tol utk pulang ke pantai timur...

_________________
Pesan Nenek........ Mencari yang hilang adalah lebih baik kerana seseorang itu sudah mula insaf. Mencari yang tiada adalah satu perbuatan yang sia sia. Oleh Itu adalah lebih baik mencari yang hilang berbanding mencari yang tiada.

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Tol percuma hadiah raya

Post by nakal on Fri Sep 18, 2009 2:38 pm

lalu jln kampung jerk laa takde toll

nakal
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 79
Join date : 27/08/2009

Back to top Go down

Re: Tol percuma hadiah raya

Post by DJ Mr Syafiq on Fri Sep 18, 2009 3:20 pm

perghh cam taw2 jer kn mentang owng ket timur x ramai owng pakai

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: Tol percuma hadiah raya

Post by tongkat warent on Fri Sep 18, 2009 6:59 pm

jgn jadi lain lak,sbb nak free,time lak suntuk nak dekat kol 5 berdesup bwak kete.

tongkat warent
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 259
Join date : 05/09/2009
Location : selatan malaysia

Back to top Go down

Re: Tol percuma hadiah raya

Post by hafiz_mivec88 on Fri Sep 18, 2009 9:37 pm

bgus la wat tol fre tu,,dapat ringankan beban rakyat ..klu ley tiap2 kali raya tol x yah byar wakakkaka

hafiz_mivec88
Manager
Manager

Posts : 654
Join date : 02/09/2009
Age : 28
Location : seremban

Back to top Go down

Re: Tol percuma hadiah raya

Post by DJ Mr Syafiq on Fri Sep 18, 2009 11:12 pm

taw ar mentagn ak selatan

DJ Mr Syafiq
Manager
Manager

Posts : 511
Join date : 10/09/2009
Age : 23
Location : Muar johor

Back to top Go down

Re: Tol percuma hadiah raya

Post by Sponsored content Today at 8:40 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum