Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Newbie in forex? Ask your question here

View previous topic View next topic Go down

Newbie in forex? Ask your question here

Post by Admin on Tue Aug 25, 2009 1:43 am

Thread ni adalah khas untuk mereka yang baru ingin menceburi dan mengenali forex.

Anda boleh bertanya semua pasal basic dlm forex serta bagaimana nak bermula dan familiar dgn metatrader platform. Pertanyaan perlulah difokus untuk basic sahaja dan sebaliknya jika pertanyaan itu dikira advance maka di sini bukanlah tempat yang sesuai dan anda perlu bertanya di tempat yang sepatutnya.

Format yang dicadangkan sesiapa yang ingin bertanya soalan mesti dahulukan dengan format seperti berikut:


Q: Apakah itu forex?


Maka sesiapa sahaja yang ingin menjawab pula mengikut format berikut:


A: Forex adalah singkatan foreign exchange atau dlm bahasa melayunya pertukaran matawang asing. Ia juga biasanya disebut dalam singkatan fx dan digandingkan secara berpasangan sebagai contoh GBP/JPY......................

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Newbie in forex? Ask your question here

Post by Mr.Puaka on Sun Sep 06, 2009 9:31 am

forex boleh buat side income tk? ada ramai ajak aku cuba.. tp disebabkan dh byk kali terkena.. aku rasa mcm nak percaya aje.. ko buat benda ni ke? leh terangkan secara ringkas?

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Newbie in forex? Ask your question here

Post by jacksperow on Sun Sep 06, 2009 9:49 am

TAK BEST LA TOPIC NI YB...YB PUAKA...

jacksperow
Manager
Manager

Posts : 609
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: Newbie in forex? Ask your question here

Post by Admin on Sun Sep 06, 2009 12:34 pm

puaka forex ni memang leh wat income kalau kena cara nya..
dia sama cam main saham... cuma dia ada banyak market.. dan base pada currency .. ni jual beli duit laa... aku pun masih lom paham sangat pasal forex ni... nanti aku carik otai2 yg tau pasal ni share idea kat sini...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Newbie in forex? Ask your question here

Post by Sponsored content Today at 11:25 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum