Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Tsunami At Haeundae

View previous topic View next topic Go down

Tsunami At Haeundae

Post by zis on Tue Sep 29, 2009 10:18 am


(source: http://www.gsc.com.my/ )



Located on the southeast tip of the Korean peninsula is the international city of Pusan. A popular vacation spots on the East Sea coast, Haeundae draws one million visitors to its beaches every year. One day, a geologist who is an expert on tsunami research, discovers the East Sea showing signs of activity similar to the Indian Ocean at the time of the 2004 tsunami. Despite his warnings, the Disaster Prevention Agency affirms that Korea is in no harm of being hit but on a hot summer day, a super-tsunami is headed straight for Haeundae at 500 miles per hour.
(Source: RAM Entertainment Sdn. Bhd.)

ahakzzz..mesti korang suma windu nak baca laporan wayang dari zis kan? haha..dun worry..here i come..hehe
crita ni zis tgk smlm..balik je dari kampung sampai melaka dalam jam 8 malam..terus gi tgk wayang kat GSC ngan maya..haha
critanya tentang kisah kehidupan orang korea kat pulau Haeundae tu..ada crita ttg nelayan..ada crita ttg orang2 kaya..n macam lagi lah..hehe
pastu..dorang pengkaji gempa bumi ni..dorang dapat kesan n ramal akan berlaku satu MEGA TSUNAMI yg akan melanda pulau dorang ni..sebab tanda2 dah ada..n kerap berlaku gempa bumi lebih dari 50 kali yg berskala lebih dari 3.0..tapi pihak atasan tak percaya cakap dorang ni..sehingga lah sampai saat2 detik yg hanya tinggal 10 minit je lagi mega tsunami tu akan melanda..baru dorang pihak atasan sebok2 nak keluarkan warning n pengumuman bahaya kepada penduduk yg lebih daripada 1 juta orang tu..
bayangkan dalam masa yg kurang 10 minit..macam mana dorang nak keluarkan suma penduduk di sana? tu lah yg menjadi persoalannya..hehe..adakah dorang berjaya melakukan misi itu? adakah suma orang terselamat? bagaimanakah rupa yg dikatakan sebagai MEGA TSUNAMI itu? apakah yg terjadi pada mereka semua? bagaimanakah penamat cerita ini? hehe..jommmmm kita bertsunami di panggung wayang..hehe
akhir kata dari zis.. "YOU HAVE LESS THAN 10 MINUTES TO SAVE THE ONE YOU LOVE"

RATING: zis kasi 4 per 5 bintang laa cerita ni sebab mmg dahsyat..haha..lagipon ada gak part2 lawak..mmg lawak lah..haha..tapi intro cerita ini agak lama..tu yg tak best tu..haha

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Tsunami At Haeundae

Post by Admin on Tue Sep 29, 2009 3:37 pm

aku dah tgl dah citer ni. ada humor, thrilled, lover dan sad. starting a bit slow.. tapi bab bila tsunami tu datang memang gempak la.. CGI dia pun besh besh... aku leh kasi 3.5-4 bintang tuk citer ni.. actually citer korea ni sama dan pelakon pun hampir sama dgn filem korea yg ada macam godzilla tuu.. aku lupa tajuk dia..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Tsunami At Haeundae

Post by zis on Tue Sep 29, 2009 3:51 pm

ahakzzz..
kira orait laa tu mr admin buleh bezakan muka2 dorang ni..kalo zis plak..zis tgk muka dorang ni suma sama fesyen je..dah macam kembar plak sumanya zis tgk..haha
mr puaka mana? dah tgk blom crita ni? kalo blom gi lah bawak isteri tersayang berhari raya kat wayang..tak rugi beli tiket woOOo..mana lah tau buleh praktik macam mana cara kapel tu "kissing" nanti..haha

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Tsunami At Haeundae

Post by Admin on Tue Sep 29, 2009 4:24 pm

hahahhaa... poke cuti raya lagi kot..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Tsunami At Haeundae

Post by Pelangi on Tue Sep 29, 2009 4:42 pm

Wahhhh
ader kissing kew.
zis kawin dulu baru boleh praktik kan
hahahahaha

zis nanti citer la ending dier camner ...

Pelangi
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 132
Join date : 03/09/2009
Age : 41
Location : keramat . AU 3

Back to top Go down

Re: Tsunami At Haeundae

Post by zis on Tue Sep 29, 2009 5:16 pm

Pelangi wrote:Wahhhh
ader kissing kew.
zis kawin dulu baru boleh praktik kan
hahahahaha

zis nanti citer la ending dier camner ...

ahakzzz..
ada2..sampai lebam bibir laki tu..haha..sebab tu laa zis suwuh mr puaka yg praktikkan sebab mr puaka dah kawen..haha
errkk..nak zis cerita endingnya ke? endingnya mmg sedey laa..ada kekasih yg sanggup mati demi nak selamatkan awek dia..pastu ada plak pasangan mak bapak yg sanggup mati gak demi nak selamatkan anaknya..pastu ada gak anak yg tak mati2 walau macam mana pon rintangan nya..haha..tu yg lawak tu...haha

zis
Baru Kerja
Baru Kerja

Posts : 283
Join date : 31/08/2009

http://zisdixie.ucoz.com

Back to top Go down

Re: Tsunami At Haeundae

Post by Sponsored content Today at 7:57 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum