Forum Central
Kami telah berpidah ke server baru <a href="WWW.KAMPUNGFM.COM">KAMPUNGFM.COM</a>
Log in

I forgot my password

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Cara upgrade driver
Tue Feb 12, 2013 5:21 am by Syukur Azzaha

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED RM 15/KG
Fri Jun 22, 2012 11:23 pm by miezza

» PROMOSI!!! SERBUK ICE BLENDZ (16 - 20 MAC 2012) - RM13 PER 1KG
Fri Mar 16, 2012 1:28 pm by DezireMarketing

» MEMPROSES DAN MEMBEKAL SERBUK (POWDER) ICE BLENDED
Mon Aug 01, 2011 5:09 pm by Liana

» Kenali aku,
Thu Dec 16, 2010 1:43 pm by weather

» Rahsia Menjana RM20,000 Dalam 20 hari
Wed Sep 29, 2010 6:43 pm by ASBN

» DUIT MASUK HARI-HARI RM50-500, REBUT PELUANG SEGERA
Wed Sep 29, 2010 6:42 pm by ASBN

» KIAMAT DAN KEADAANNYA
Sat Aug 21, 2010 10:16 am by krulayar

» tambah owner lagi!
Sat Jul 24, 2010 8:38 pm by edora

Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 33 on Fri Sep 30, 2016 11:47 pm
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum Central on your social bookmarking website

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


KampungFM



Affiliates
free forum


Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

View previous topic View next topic Go down

Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by Admin on Tue Aug 25, 2009 9:25 am



SULTAN HASSANAL BOLKIAH




LONDON - Pemerintah Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah sanggup membelanjakan &pound;15,000 (RM86,497) bagi membawa seorang tukang gunting rambut dari sini ke Brunei, lapor akhbar Sunday Times kelmarin.

Baginda menyewa suite peribadi sebuah pesawat bagi membolehkan tukang gunting kegemarannya, Ken Modestou tidak bercampur dengan penumpang lain kerana bimbang dia dijangkiti virus selesema vavi.

Sultan Brunei merupakan antara manusia yang terkaya di dunia dengan kekayaan bernilai &pound;12 bilion (RM69.15 bilion) menggunakan khidmat Modestou sejak 16 tahun lalu.

Dia bekerja di sebuah kedai gunting di Hotel Dorchester di Mayfair, tengah London.
Pada setiap tiga atau empat minggu, dia diterbangkan ke Brunei dan diberikan penginapan selama beberapa malam selain upah ribuan dolar sebelum balik ke London.

George Kadi yang bertugas dengan Modestou memberitahu: "Dia kerap ke sana. Sultan menerbangkan dia dengan kelas pertama pada kos &pound;9,000 (RM51,873).

"Semuanya ditanggung iaitu hotel dan makanan mewah, asalkan dia mahu pergi ke Brunei."
Caj biasa yang dikenakan untuk menipiskan rambut di kedai Modestou ialah &pound;30 (RM172.87).

Kadi berkata, Sultan Brunei yang berusia 63 tahun itu membayar Modestou melalui sekeping sampul surat yang agak tebal tetapi penuh dengan wang tunai. - Agensi



...bajet aku dah berura-ura nak jadik barber instead of janitor nih..... gazillion kali gaji aku kalu kerja barber hah!!!!


p/s... tak dapat jadik barber... jadik tukang TRIM kumis soltan brunei pun wokkeyyy, mate!!!

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by Pijan on Tue Aug 25, 2009 11:17 am

Ermmm...mcm kite ni dpt tgk je la....

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by Admin on Tue Aug 25, 2009 11:27 am

tu siap potong bulu bawah kotttt sbb tu mahal...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by adie on Tue Aug 25, 2009 11:55 am

wah Shocked...baik bagi derma kat fakir miskin lagi bagus...dapat gak pahala

adie
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 133
Join date : 21/08/2009

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by cikmie on Tue Aug 25, 2009 12:47 pm

tak pon kat fisabilillah mcm aku nih..ngah ngangur nih...wakakkaka

cikmie
Admin
Admin

Posts : 953
Join date : 21/08/2009
Age : 87
Location : Perlis

http://true-mechanic.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by Pijan on Tue Aug 25, 2009 1:00 pm

hang cikmie fisabilillah ka pisaulehbelah??

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by et0n on Wed Aug 26, 2009 1:58 pm

mgkn tukang gunting tu gunting rambut utk semua org di istana kot..termasuk rambut2 tukang kebun kee...

mahal badak klu rmbut sultan sorang...x lawa plk tu...

et0n
Moderator
Moderator

Posts : 476
Join date : 24/08/2009
Age : 36
Location : Wilayah Iskandar, Johor Bahru

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by Admin on Wed Aug 26, 2009 4:24 pm

apa laa tukang gunting nie.. buat la fesyen mohawk ke baru styloo...

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by jeyy on Sun Aug 30, 2009 4:52 pm

adie wrote:wah Shocked...baik bagi derma kat fakir miskin lagi bagus...dapat gak pahala
btol tu...kasik aku sket pon ok gak,bule bayo ansuran notebook baru gue...hak hak... Twisted Evil

jeyy
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 65
Join date : 27/08/2009

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by Mr.Puaka on Mon Aug 31, 2009 2:57 am

ala.. tktau nak belanjakan duit kt mane, ni bapak nye.. belum anak dia yg dok kt london lagi sanggup beli berlian bg kt mariah carey.. stakat bayar puluh2 ribu pun aset dia yg 69 billion tu tk terjejas pun.. tp rambut bkn lawa mane pun.. aahahaha

Puaka- Gunting dgn mamak aje rm10 Razz

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by jeyy on Mon Aug 31, 2009 4:00 pm

mamak tmpt aku besa gunting rambut dh up singgit menjadikan kos gunting rambut skang ni rm11

jeyy
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 65
Join date : 27/08/2009

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by Pijan on Mon Aug 31, 2009 5:19 pm

Tempat aku gunting rambut + cukur janggut + trim misai = RM10 saja sebab regular customer..lain org = RM12

_________________

Pijan
Moderator
Moderator

Posts : 1171
Join date : 21/08/2009
Age : 41
Location : KuaLa LumPur

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by Admin on Tue Sep 01, 2009 12:22 am

aku anak beranak kecuali eton kalau gi gunting 18 hengget 3 kepala..

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by selendang berduri on Tue Sep 01, 2009 12:46 am

mahalnye dia gunting ambut...tuh termasuk cas2 perkhidmatan dah cukai perkhidmatan tukang gunting ke?

selendang berduri
Manager
Manager

Posts : 610
Join date : 31/08/2009
Age : 29
Location : JaLaN iPoH,Kl

http://nszantiquezone.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by jahat on Tue Sep 01, 2009 12:54 am

ak gunting rambut baru 5 hengget
pesal tempat korg mahal
Shocked Shocked Shocked

jahat
Moderator
Moderator

Posts : 638
Join date : 21/08/2009
Age : 31
Location : gombak - kl

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by Admin on Tue Sep 01, 2009 1:12 am

rambut kita org tebal... Razz

_________________
http://forumcentral.forum-motion.com
Masuk kandang harimau mengaum..
Masuk kandang kambing mengembek..


Admin
Admin
Admin

Posts : 1456
Join date : 12/08/2009
Location : Wilayah Iskandar

http://forumcentral.forum-motion.com

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by Mr.Puaka on Tue Sep 01, 2009 2:36 am

jahat wrote:ak gunting rambut baru 5 hengget
pesal tempat korg mahal
Shocked Shocked Shocked

mane ada rm5 gunting zaman skrg.. ko biar betul jahat..? tmpt aku ada serbis baik.. dia menyediakan khidmat patahkan leher lepas gunting.. bunyi krukk kreekkk tu bkn patah betul2.. lepas tu rasa mcm segar.. tu kut psl cas tinggi.. Razz

Mr.Puaka
Moderator
Moderator

Posts : 741
Join date : 27/08/2009
Age : 36
Location : Kuala Lumpur

http://xat.com/kedaimamak

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by jeyy on Tue Sep 01, 2009 3:09 am

Admin wrote:aku anak beranak kecuali eton kalau gi gunting 18 hengget 3 kepala..
ok gak pakej nih...mggu dpn aku ajak member lg 2 org...dpt jimat 5 hengget...rambut aku ni sket lg bule consider afro dh nih afro

jeyy
Budak Sekolah Menengah
Budak Sekolah Menengah

Posts : 65
Join date : 27/08/2009

Back to top Go down

Re: Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497

Post by Sponsored content Today at 2:03 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum